Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja byłam dzisiaj z Klarunią w sklepie na smyczce (Bosze, żeby tak Sopel chodził). Włąściwei to ona się sama prowadziła bo trzymała smycz w pyszczku. Pzeszłysmy całe osiedle w te i z powrotem i sobie co chwila gdzieś posikiwała. Mała kruszyna.:iloveyou:

Posted

AniaiJanek napisał(a):
Śliczna jest! Gdyby nie to ,że mąż mnie wyrzuci z domu z trzecim psem... ;)

No tak,włącza się rozsądek...ja też siebie karcę za myślenie o trzecim psiaku

Posted

:oops: A ja dałabym sie pokroić za to, żeby Sopel trochę bardziej korzystał z życia i był bardziej szalony.

Dla tych, którzy nie wierzą w zdolności Klary filmik ( matko, jaki ma głupi głos :lol:). I jeszcze dodam, ze wczoraj ćwiczyłam z Soplem wrzucanie zabawek do pudła. Klara widząc, że za włożenie głowy do kubła Sopel dostaje smakołyk tez postanowiła spróbować. Zaglądała i szybko rzucała mi znaczące spojrzenia :D Widząc, że nic nie dostanie obraziła się i poszła spać :) Strasznie zdolna bestia z niej jest.

http://img593.imageshack.us/i/89p.mp4/

Posted

AniaiJanek napisał(a):
Ja też podziwiam :D Gdyby nie Frida (która ma totalne ADHD) to bym z chęcią była DT... :/ Może jak podrośnie i zmądrzeje to się ogarnie bo póki co to szaleniec straszny...

A Mamba grzeczniusia, że ho ho! :-) Wszystko na Fridę!

Posted

Obiektywnie Frida jest paskudna jak my jesteśmy- nie daje nic zrobić, skacze, biega ,szaleje itd podczas gdy Mamba jest wówczas aniołem. W Mambie furia rodzi się jak wychodzimy :D Ostatnio zostawiłam dyktafon na wyjście wieczorne... Wyszliśmy o 21 wróciliśmy 24... Mamba szczekała 21-22 a potem 23-24 :D

Posted

Romka napisał(a):
Telefon z okolic Sanoka...pani podoba się suczka ale na słowo sterylizacja,"to ja muszę się zastanowić..."

Od dawna nie rozumiem problemu sterylizacji/kastracji... Dlaczego ludzi tak to odstrasza???

Posted

Dzisiaj śmiało mogę powiedzieć, że ze wszystkich dotychczasowych maleństw, Klara jest najgrzeczniejsza ( zaraz po Pufci) a Sopel ma bzika na jej punkcie. :Dog_run: Gdzie jedno tam i drugie. Grzecznie czeka na posiłek i chyba łóżko przypadło jej do gustu zwłaszcza jak jest przygotowane do spania - wtedy Klarcia zajmuje centralne miejsce i trzeba gwiazdę przesunąć ,żeby sie położyć. Nie wiem co wszyskie szczeniaki widza w głowie mojej Oliwki. Tam sie podobno najlepiej śpi zawiniętym prawie wokół szyi.:happy1:

Posted

Klara przychodzi na zawołanie, a po trzech powtórzeniach nauczyła się podawać łapkę. Jest strasznie bystra, a jak widzi, ze idę po smaki na trening to aż się zgina w pół, żeby coś dostać. Jest naprawie strasznie inteligentna, bardzo bym się cieszyła, gdyby przyszły domek ją szkolił, bo będzie z niej bardzo fajny towarzysz, może nawet zawodowy agilitowiec albo coś? ;)
A telefonu nadal milczą, dlaczego nikt nie chce takiego mądrego sucza? :(