Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiara']Moje"Znalezisko" na zdjeciu z moim pieskiem,kocim tatą.Ja wczoraj idąc do gospodarstwa gdzie udzielam się społecznie znalazłam na polu przy drodze ruchliwej bardzo koteczkę Gdybym Jej nie zauważyła w drodze powrotnej na busa musiałabym ją chyba skrobać z szosy
Mała ma adhd,jak pojadła dostała powera,najbardziej opiekuje się nią koci tata,mój pisiak

Nie widzę fotek, zobaczę w domu.

JEszcze raz przypomnę o AKCJI W TEN WEEKEND !!!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach te 13-stki... akcja w ten weekend jednak odwołana, nikomu praktycznie nie pasował ten termin (u mnie np remont), na dodatek Majka miałą szanse na dom, ale pan chciał ją po prostu dziś o 12.00 odebrać ode mnie... dowieźlibyśmy psiaka w poniedziałek, ale nie mogli się doczekać, to kupili dziś pieska innego...

Posted

Cóż takie rzeczy się zdarzają, nie ten termin, będzie inny.Mi pasowała tylko sobota a w niedziele nie dość że mi nie pasowało to jeszcze umierałam na tajemnicze choróbsko które dziś dopiero zostało zdiagnozowane. Mój urlop przekształcił się w L4 ;/
Halbina dziwni ludzie że poszli kupić, widać to nie było "to".

Posted

Gdyby za Majkę wziąć tylko zwrot kosztów utrzymania... karma, odrobaczenie, zabezpieczenie przed pasożytami typu kleszcze... trzy szczepienia i czipowanie... chyba warta jest już jakieś sześset złotych... ale ludzie tego nie rozumieją, że jak się psa uratuje, utrzymuje i wychowuje to chce się mieć pewność, że idzie do dobrego domu, do domu, który trzeba sprawdzić... nie wydam psa na ulicy czy na progu własnego domu, bo pan akurat przejeżdża przez Zabrze i wpadnie o 12.00... nawet jeśli przez telefon brzmi dobrze... rodzina tego pana musiała poczekać kilka dni, nie chciała... wolała kupić psa niż dostać dobrze zsocjalizowanego zdrowego szczeniaka... cóż... albo tak zdesperowani, albo jednak czegoś nie rozumieją, albo chcieli uniknąć tej konfrontacji na ich terenie...

Posted

halbina napisał(a):
Gdyby za Majkę wziąć tylko zwrot kosztów utrzymania... karma, odrobaczenie, zabezpieczenie przed pasożytami typu kleszcze... trzy szczepienia i czipowanie... chyba warta jest już jakieś sześset złotych... ale ludzie tego nie rozumieją, że jak się psa uratuje, utrzymuje i wychowuje to chce się mieć pewność, że idzie do dobrego domu, do domu, który trzeba sprawdzić... nie wydam psa na ulicy czy na progu własnego domu, bo pan akurat przejeżdża przez Zabrze i wpadnie o 12.00... nawet jeśli przez telefon brzmi dobrze... rodzina tego pana musiała poczekać kilka dni, nie chciała... wolała kupić psa niż dostać dobrze zsocjalizowanego zdrowego szczeniaka... cóż... albo tak zdesperowani, albo jednak czegoś nie rozumieją, albo chcieli uniknąć tej konfrontacji na ich terenie...

Ludzie w tych sprawach są jeszcze daleko w tyle, no bo jak to tak ? specjalnie dla psa podpisywać umowę ? sprawdzać właścicieli ? robić wizyty ? to też przeraża coniektórych, ale jak nic nie mają do ukrycia to da się przemówić do rozsądku.

Posted

no to zaciskamy za inny! dziś o 19.00...

Kotki zostały odłowione z miejsca, gdzie groziła im śmierć. Obecnie są "tymczasowo" w lecznicy. Niestety są dzikawe i uparte w tej dzikawości, a w lecznicy nie ma jak ich socjalizować. Mają jedzonko i kuwetę, na noc zamykane w klatce, w dzień biegają po lecznicy. Prawda jest taka, że muszą pilnie znaleźć inne lokum albo zostaną wypuszczone na wolność, czyli wrócą, skąd przyszły... U naszej fundacyjnej szefowej było pp, ja mam odkładany od kilku lat remont, remont dość długotrwały, a mam zwierzaków swoich 4 i 2 tymczasy, trudno je izolować w tych warunkach, nie sposób dokładać kolejne...

To koteczki, może ktoś miałby ochotę i możliwość?...

Posted

[quote name='halbina']no to zaciskamy za inny! dziś o 19.00...

Kotki zostały odłowione z miejsca, gdzie groziła im śmierć. Obecnie są "tymczasowo" w lecznicy. Niestety są dzikawe i uparte w tej dzikawości, a w lecznicy nie ma jak ich socjalizować. Mają jedzonko i kuwetę, na noc zamykane w klatce, w dzień biegają po lecznicy. Prawda jest taka, że muszą pilnie znaleźć inne lokum albo zostaną wypuszczone na wolność, czyli wrócą, skąd przyszły... U naszej fundacyjnej szefowej było pp, ja mam odkładany od kilku lat remont, remont dość długotrwały, a mam zwierzaków swoich 4 i 2 tymczasy, trudno je izolować w tych warunkach, nie sposób dokładać kolejne...

To koteczki, może ktoś miałby ochotę i możliwość?...

na miau z nimi , albo na wątki kotków na dogomani :)

Posted

[quote name='halbina']na Miau mają wątek, a to mój, gdyby ktoś kotka szukał...

Haha ale świetne :D Ty to masz pomysły ;) a Inka z tym spuszczonym łebkiem wygląda jakby miała wszystko w ...tyłku ;)

Posted

Silne zarobaczenie,powtórka to co przeżywałam ze szczeniakami w stajni,pamiętasz?:(
Tak się zastanawiam czy te dzikusy nie wziąć?
Dwa oswoiłam,teraz mega miziaki domowe są...
Puki co minęło kilka godzin muszę ochłonąć...:(

Posted

Bardzo mi przykro Gosiara :( ale nie zniechęcaj się, tysiace istnień czeka na Twoją pomoc:( zrobiłaś wszystko co mogłaś. Odeszła kochana
[*]

Posted

Gosiara napisał(a):
Nie wiadomo kiedy następna akcja?

Z początkiem sierpnia chyba. Mam dla Kasi pewną propozycję ale nie mogę się do niej dodzwonić.

Posted

marra napisał(a):
Z początkiem sierpnia chyba. Mam dla Kasi pewną propozycję ale nie mogę się do niej dodzwonić.

Formica wylądowała w szpitalu, skończyło się zabiegiem, nie jestem upoważniona do pisania szczegółów, nie znam ich zresztą. Piotr zajęty sytuacją rodzinną, więc Majka nie mogła trafić w ich ręce. Taksówką podjechałam do pani, odebrałam Majkę i prosto do Młynarskich. Majka ciut wychudzona, osowiała, wymiotowała i biegunkę miała. W klinice zwymiotowała. Została zbadana, obmacana i zrobiono rentgen. Jelita wypełnione gazami, nie widać ciała obcego, ale dla pewności została na noc, zrobią małej kontrast. Jutro o 14.20 mam być. Na razie tyle wiadomo.

Nienawidzę 13 strony wątków... już wiecie, dlaczego?...