Selenga Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='Marycha35']Dziękuję Selengo za info, oby dziadzisko nie miał juz żadnego psiaka!!!!!! Niech sobie rybki kupi....[/QUOTE] Obawiam się, ze jeszcze przez długi czas to będą tylko pobożne życzenia... "W dobrym tonie" na wsi jest trzymanie psa do "pilnowania obejścia", więc w większości gospodarstw psy są. A co się dziwicie facetowi skoro cytowany tu już "światły" poseł (nota bene członek poselskiego klubu miłośników zwierząt) publicznie i do mediów się wypowiada, że trzymanie psa na łańcuchu jest jak najbardziej w porządku i taka jest tradycja. Facet swoje lata ma, całe życie trzymał psa na łańcuchu, jego ojciec trzymał, jego dziadek trzymał i było dobrze. A tu nagle jakieś pomylone miastowe przyjeżdżają i wydziwiają jakieś cuda. Dopóki nie zmieni się prawo, dopóki to prawo nie będzie przestrzegane i dopóki sądy nie zaczną na prawdę skazywać takich durni, to cały czas będzie to taka walka o ratowanie pojedynczych psów i użeranie się z niereformowalnymi "tradycjonalistami". [quote name='masuimi33']Marta i Fanta mają bana do chyba 17.05,o tym że zostały źle potraktowane, nie będę tu wspominać, bo [B]każdy NASZ zwolennik wie co tu się dziej[/B]e. To od początku to one kreowały wątek i informacje były aktualne i 100%, ponadto ta decyzja spowodowała bardzo ograniczony przepływ informacji o Kubie i jego następcach jak widać to obecnie na tym wątku, jest to jak widać ze szkodą dla was.....no i dla Kuby na pewno.[/quote] O ile mi wiadomo dogomania to forum, które skupia ludzi którzy chcą pomagać psom, a nie forum polityczne, na którym ludzie się dzielą na NASZYCH i WASZYCH. Chyba powinnam wam zazdrościć ilości wolnego czasu skoro macie czas i chęć na zabawy w gromadzenie swoich zwolenników i zadymy z wyimaginowanymi przeciwnikami. Co do ograniczenia przepływu informacji o Kubie to doskonale wiesz, że w tej chwili Kuba powoli dochodzi do pełnego zdrowia a postępy leczenia nie są tak spektakularne jak na początku, więc jaki sens ma podawanie co 2 dni informacji, że u Kuby wszystko normalnie? Nawet pani Elżbieta nie jeździ do niego codziennie i nie dopytuje się co chwila co u Kuby. [quote]Otóż owszem Selenga coś pisała, ale to było o drugim psie nie o trzecim....o którym nie macie zielonego pojęcia, który od kilkunastu dni, był naszepcą Kuby Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani Elunia, po akcji wyciągania szczeniaka, który w szczerym polu, w tym paskudnym kojcu, nasłonecznionym, bez WODY!!!!!!!, odwodniony, resztką sił, przeżywał AGONIĘ! LEGALNIE Pani Elżbieta wyciągnęła własnoręcznie psinę z kojca po-Kubusiowego...[/quote] Oczywiście, że nie wiemy nic o trzecim ponieważ p.Elżbieta też wie o nim od kilku dni, na własne oczy zobaczyła go dopiero wczoraj, a na facebooku napisała o nim dzisiaj w nocy. I chwała Ci za podanie linku do facebooka. [quote name='ewunian']piszesz o tym onkopodobnym / kaukazowatym (tak mi się na pierwszy rzut oka wydaje, że to mix tego typu...) szczylu? Marta mi jakieś foty wysłała na maila, ale nie umiem ich wkleić na forum :/[/QUOTE] Tylko pamiętaj, że to jest wątek Kuby :) Jeśli chcesz żeby dogomaniacy skupili się na pomaganiu temu cudnemu maluchowi, a nie tylko żeby podać informację przy okazji innego psa - załóż mu wątek :)
masuimi33 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='ewunian']piszesz o tym onkopodobnym / kaukazowatym (tak mi się na pierwszy rzut oka wydaje, że to mix tego typu...) szczylu? Marta mi jakieś foty wysłała na maila, ale nie umiem ich wkleić na forum :/ naprawdę - przy zabieraniu jakiegokolwiek psa "do domu" jestem za testami osobowości a dla takich niereformowalnych za dożywotnim zakazem posiadania zwierząt - przy takim to i ryby by się utopić potrafiły :/ No i w ramach reedukacji wolontariat w schronisku pod ścisłym nadzorem... (przechodziłam to ostatnie na sobie w rodzinie, tylko pod trochę innym kształtem - naprawdę, działa :) )[/QUOTE] [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/WACICI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-4.png[/IMG][IMG]http://i820.photobucket.com/albums/zz129/masuimi33/chester1.jpg[/IMG] tak to on;( szukamy domku kochani....dobrego domku [quote name='olenka1987']o dzizyz ten facet jest faktycznie chory :/ jakiś psychol jak tak można!!?? Mam nadzieję, że w końcu odpowiednie władze się nim zajmą. a to ma być buda? jakiaś plastikowa skrzynka :/ a piesek prześliczny, a tak skrzywdzony od małego[/QUOTE] no tak racja racja....od razu prokuratura powinna powołać biegłego sądowego z zakresu psychiatrii....natychmiast co do zakładania Chesterowi wątku na dogomanii...jako Mrunio mówimy stanowcze "nie".... a informacja wyżej jest tylko czystą informacją Selengo pozdrawiam
Felka z Bagien Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 masuimi ,czy ty reprezentujesz fundację "Mrunio"?A poza tym nie rozumiem, dlaczego ciągle wklejasz na wątku kuby linki do innych wątków innych zwierząt w potrzebie.Jeśli jesteś związana z fundacją Mrunio, to pisz o Kubie. Marta i Fanta zostały zbanowane, bo sobie na to zasłużyły w ocenie moda i naszej też.
ewunian Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Felka - ani masumi, ani tym bardziej ja nie reprezentujemy fundacji Mrunio - jesteśmy "łączniczkami" (masumi, mogę tak napisać?) pomiędzy Fundacją, Martą/Fantą - które mają bezpośredni kontakt z p. Elą i Mrunio, a Wami. ktoś musi wklejać, jeśli główne osoby wiedzące cokolwiek o Kubie mają aktualnie "zakaz dogomaniowy" - a co chwila przewija się pytanie "Co u Kuby" itp... pies powyżej, jak najbardziej jest kontynuacją wątku - miał to "szczęście", że dziadyga chciał zgotować mu resztę życia w tym samym kojcu i na tym samym łańcuchu, który wcześniej był Kubiny... Całe szczęście, że rodzina, która dała dziadowi bezpośredniego następcę Kuby (takiego rudawego ONka) poszła po rozum do głowy i sama go stamtąd zabrała. [COLOR=lemonchiffon]Poszła po rozum do głowy - komu ja to piszę....[COLOR=black] [/COLOR][/COLOR]
Felka z Bagien Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 jak jest napisane "jako Mrunio mówimy stanowczo nie"- to dla mnie ta osoba reprezentuje Mrunio.
AlfaLS Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Felka z Bagien']jak jest napisane "jako Mrunio mówimy stanowczo nie"- to dla mnie ta osoba reprezentuje Mrunio.[/QUOTE] Dla mnie też..........
kazik132 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Też uważam, że to jest głownie watek Kuby i nawet, jeśli się dopytuję o niego, to myślę, że w zupełności wiadomości podawane nam przez Selengę, która wzięła na swoje barki prowadzenie wątku, i robi to w kulturalny i spokojny sposób, są wystarczające. Nie denerwuję się, kiedy czekamy na owe wieści, bo wiem, że gdyby coś się działo złego albo ważnego, Selenga by nam napisała. Jakby co, na FB też można poczytać a o tym wiedziałam już dawno. Ja w każdym razie bardzo dziekuje Selendze za każdy wyważony post i wszystkie dotychczasowe, cierpliwie udzielane nam informacje. A hasło "jako Mrunio, mówimy stanowczo- nie", rozbawiło mnie bardzo. Na tym forum widziałam już wiele;)
Felka z Bagien Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Fanta jest siostrą masuimi, z którą to, pozostaje w ścisłym kontakcie, tak więc, tworzenie jakiejś siatki "łączników" jest sztucznym zabiegiem tylko nie wiadomo po co.Pani Ela "kapie" informacjami na temat Kuby i nikt nie ma na to wpływu.Każdy dzień dzień z życia spalonego psa jest wg mnie cenną informacją, ale widocznie są tacy,którym pasuje, aby to trywialnie sprowadzić do TV news-a.Ja osobiście chciałabym wiedzieć,jak Kuba zaczął dzień, jakie miał zabiegi.Sa wątki, gdzie psy są mniej dotknięte przez los, a mimo to każdego dnia coś się tam dzieje. I wcale Selenga,którą bardzo szanuję, nie ponosi odpowiedzialności za ten "zator" na wątku Kuby.Odpowiedzialna jest fundacja.
Selenga Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 No nie do końca się z Tobą Felka zgadzam :) W końcu fundacja nie zajmuje się tylko Kubą, sama wiesz, że p.Elżbieta jest osoba bardzo zajętą i raczej trudno się spodziewać, że ma czas na prowadzenie bloga p.t. "Kubusiowy dzień za dniem" :) To raczej ja powinnam z jakąś sensowną częstotliwością molestować p.Elżbietę mailami żeby zdobyć jakieś wieści o Kubie i wrzucić je na wątek. Niestety dla mnie też doba jest za krótka, a ponieważ wiem, że Kubuś ma znakomitą i bardzo fachową opiekę, więc rzeczywiście często odpuszczam i wybieram zajęcie się innym psiakiem, takim któremu dopiero trzeba zapewnić pomoc. No i na dodatek z czegoś żyć trzeba, nie pracuję na etacie, więc sama muszę powalczyć o klienta i robotę wykonać, a to też czas zajmuje. Postaram się poprawić :)
Felka z Bagien Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Selengo,ja jestem spokojna o losy Kuby.A w tym przypadku "no news, good news" sprawdza się w 100%.A Pani prezes jak ma czas na pisanie takich "wierszyków-arcydzieł" i udzielanie się tu i tam, to niech się na coś zdecyduje, a najlepiej to niech siądzie i napisze co u Kuby.
masuimi33 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 co do petycji i innych pierdułek jakoś nikt nie oponował, że to nie na temat bo pisała SELENGA.....i wtedy nikt tu nie oponuje, z tego kółka różańcowego że to nie na temat, a temat psa następcy jest bardzo na temat-takie było założenie Fanty Marty i moje, my zakładałyśmy z takimi intencjami, żeby informować ludzi co się dzieje u Kuby, dziada i w kojcu, o sytuacji prawnej i dalszym postępowaniu sądowym. Mamy do tego prawo, bo nie tylko wy tu jesteście, ale i inni którzy nie biorą udziału w pyskówkach na temat kasy....a którzy pytają jak u Kuby i co się dzieje z dziadem(tak jak na ostatnich stronach).!!!! a tym bardziej że to WY pisałyście o drugim następcy jeszcze na poprzedniej stronie....ale jak już jest o trzecim psie i to od nas ŁĄCZNICZEK MRUNIA no to już qqq źle....hahaha właśnie o tym pisałam Anasharowi, żeby na to zwrócił uwagę, że jak napisze ktoś od NAS to źle (o to chodziło mi Selengo) CHESTER jest powiązany z KUbą, sytuacją w tamtej wsi, bo będzie to wszystko pod jedna sygnaturą w sądzie i będzie kolejnym dowodem na to że dziad ma nierówno pod kopułą.....ehh kto tu dzieli na nasze , wasze haha no właśnie!!!!na resztę prowokacji nie odpowiem offtop do tych roszczeniowców: tak jestem siostrą Fanty:crazyeye::crazyeye::crazyeye: i bardzo mi z tym dobrze - felka szpiegowanie po moim wątku u westki z obory u arktyki widać przynosi efekty, dobrze że cię stamtąd pogonili za pisanie banialuk....bo nie pomagałaś tylko wręcz szkodziłaś!!!!tu rób co chcesz masz pole do popisu a to czy ciebie kazik coś śmieszy, no cóż my śmiejemy się z twoich postów do tej pory;) jesteś w tym lepsza ode mnie, cyrk to dla ciebie świetlana przyszłość;)raz cie zbanowali ale się wycwaniłaś i brylujesz z drugiego profilu twoje opinie na mój temat spływają po mnie jak woda podczas kąpieli felka twoja ocena mnie zupełnie nie interesuje....siatka sztucznych łączników..to dopiero mania prześladowcza- to dobre;)a twoje "niech" proponuje zastosować do ciebie....niech felka :mad:...się. od P Eli - wiesz co w bok.... nie chciałam apelować o pomoc dla Chestera Selengo ani ja ani Ewunian, poradzimy sobie jako Mrunio i nie Mrunio nie interesuje mnie jak to rozumiecie, nie wkleiłam informacji DLA WASZEGO TYLKO GRONA TYCH - którym wolno pisać nie na temat, wkleiłam to dla tych, którzy chcą wiedzieć na jakim etapie jest postępowanie z dziadem, z następcami i Kubą i będę wklejać, bo takie informacje już się pojawiały wcześniej, teraz będzie ich jeszcze więcej....mam nadzieję bo sprawa w sądzie tuż tuż....zrobiłam to z dobrej woli i cieszę się, bo oprócz roszczeniowców, zostały poinformowane osoby, którym ten temat leży na sercu dobrej nocy
ANETTTA Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='masuimi33']Marta i Fanta mają bana do chyba 17.05,o tym że zostały źle potraktowane, nie będę tu wspominać, bo każdy NASZ zwolennik wie co tu się dzieje. To od początku to one kreowały wątek i informacje były aktualne i 100%, ponadto ta decyzja spowodowała bardzo ograniczony przepływ informacji o Kubie i jego następcach jak widać to obecnie na tym wątku, jest to jak widać ze szkodą dla was.....no i dla Kuby na pewno. Otóż owszem Selenga coś pisała, ale to było o drugim psie nie o trzecim....o którym nie macie zielonego pojęcia, który od kilkunastu dni, był naszepcą Kuby Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani Elunia, po akcji wyciągania szczeniaka, który w szczerym polu, w tym paskudnym kojcu, nasłonecznionym, bez WODY!!!!!!!, odwodniony, resztką sił, przeżywał AGONIĘ! LEGALNIE Pani Elżbieta wyciągnęła własnoręcznie psinę z kojca po-Kubusiowego... a oto wklejam informacje z MRUNIA od Pani Elżbiety udostępnione na facebooku-gdzie tam jest aktualizowany wątek Kuby, świetnie robi to [COLOR=black][B]MARTA i PANI ELA[/B] [/COLOR]oczywiście, więc informacje są z pierwszej ręki: Pani Elunia pisze..... "...[I]Byłam dziś w Ścinawce Średniej i zastałam straszny widok. W spalonym kojcu Kuby jest trzeci z kolei piesek ........ 3 miesięczny szczeniak !!!!!!!!!!!!! Ten nie był na łańcuchu jak poprzednicy ale pseudo kojec był ZAMKNIĘTY NA KŁÓDKĘ. W "kojcu" stał pojemnik po margarynie wypełniony różowym glutem ........ i ani kropli wody choć było dziś bardzo gorąco !!!!!!!!!!! Wraz z panią Janiną (wolontariuszką) pożyczyłyśmy wielkie cęgi, przecięłyśmy siatkę i zabrałyśmy malucha. Był odwodniony i osłabiony. Teraz smacznie śpi pod opieką wspaniałej rodziny. Nazwałyśmy go Chester. Trzeba mu szybciutko znaleźć stały dom bo taki maluch musi mieć rodzinę[/I]." a tu są fotki malucha [URL]http://www.facebook.com/notes/el%C5%BCbieta-%C5%9Bmigielski/kolejny-nast%C4%99pca-kuby/220346457991778?ref=notif¬if_t=note_reply[/URL] szukamy mu domu.....pomóżcie co do właściciela będą wyciągnięte konsekwencje, bo kolejny pies przeżywał agonię Wydaje mi się, że facet jest chory psychicznie, prokuratura powinna natychmiast się tym zająć, na razie przyzwala się facetowi na męczenie, dręczenie i drastyczne warunki!!!![/QUOTE] która tv polsat tvb był robic program dajcie znac niech teraz tez przyjada i zrobia o nim program a moze i przetłumaczą mu w obecnosci kamer na dziada nie ma rady !!!!
kazik132 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='masuimi33'] offtop do tych roszczeniowców: tak jestem siostrą Fanty:crazyeye::crazyeye::crazyeye: i bardzo mi z tym dobrze - felka szpiegowanie po moim wątku u westki z obory u arktyki widać przynosi efekty, dobrze że cię stamtąd pogonili za pisanie banialuk....bo nie pomagałaś tylko wręcz szkodziłaś!!!!tu rób co chcesz masz pole do popisu a to czy ciebie kazik coś śmieszy, no cóż my śmiejemy się z twoich postów do tej pory;) jesteś w tym lepsza ode mnie, cyrk to dla ciebie świetlana przyszłość;)raz cie zbanowali ale się wycwaniłaś i brylujesz z drugiego profilu twoje opinie na mój temat spływają po mnie jak woda podczas kąpieli felka twoja ocena mnie zupełnie nie interesuje....siatka sztucznych łączników..to dopiero mania prześladowcza- to dobre;)a twoje "niech" proponuje zastosować do ciebie....niech felka :mad:...się. od P Eli - wiesz co w bok.... [/QUOTE]Raportuję ten fragment wypowiedzi i nie życzę sobie zastraszania mnie na PW.Jeśli jeszcze raz przeczytam na swój temat obelgi i oskarżenia na wątku jakimkolwiek, to w parze z zastraszającym i obrażającymi mnie PW, jakie otrzymałam od Ciebie, zrobię z tym właściwy porządek. Na Twój temat nie wydawałam żadnych opinii i nie mam takiego zamiaru, mam co robić w swoim cyrku. A tak poza tym nie miałam pojęcia, ze TY, TO MY! Rozumiem, że jest was dwie conajmniej pod nickiem? Stąd chyba jakieś chore wyobrażenia co do mojej osoby. Gratuluję pomysłowości i dobrego humoru. Życzę WAM dalszej zabawy podczas czytania moich postów. Żegnam,na żadną Twoja zaczepkę więcej nie odpowiem na tym wątku. EOT!
kazik132 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Selenga']No nie do końca się z Tobą Felka zgadzam :) W końcu fundacja nie zajmuje się tylko Kubą, sama wiesz, że p.Elżbieta jest osoba bardzo zajętą i raczej trudno się spodziewać, że ma czas na prowadzenie bloga p.t. "Kubusiowy dzień za dniem" :) To raczej ja powinnam z jakąś sensowną częstotliwością molestować p.Elżbietę mailami żeby zdobyć jakieś wieści o Kubie i wrzucić je na wątek. Niestety dla mnie też doba jest za krótka, a ponieważ wiem, że Kubuś ma znakomitą i bardzo fachową opiekę, więc rzeczywiście często odpuszczam i wybieram zajęcie się innym psiakiem, takim któremu dopiero trzeba zapewnić pomoc. No i na dodatek z czegoś żyć trzeba, nie pracuję na etacie, więc sama muszę powalczyć o klienta i robotę wykonać, a to też czas zajmuje. Postaram się poprawić :)[/QUOTE]No dobra;)!to czekamy na efekty "molestowania", tylko nie za często;) Tak , jak pisała Felka ja też rozumiem , że brak wiadomości, jest dobra wiadomością. Ale rzeczywiscie, pewnie chętnie poczytamy tu wszystkie wiadomości na temat Kubusia, w każdej chwili i w każdej ilości.
brownbomber Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 A ja przebrnąłem przez cały ten wątek i błagam modów!Zabierzcie stąd tego kazika z moczarów i felka z bagien!!!!
kazik132 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='brownbomber']A ja przebrnąłem przez cały ten wątek i błagam modów!Zabierzcie stąd tego kazika z moczarów i felka z bagien!!!![/QUOTE]Dobranoc Kubusiu, będzie dobrze, już jest nie najgorzej:) Czy z moczarów,czy z cyrku czy z bagien, zawsze damy radę, aby zajrzeć do ciebie i jak będzie możliwośc, o tobie poczytać:)
Marycha35 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Na dziada jest sposób, rozpieprzyć mu ten kojec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dobrze, że psinek tam nie ma, ufffff! Rybek tez niech nie hoduje, może rzeżuchę?
masuimi33 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 kazik raportować sobie możesz swój post który obraża mnie....przecież to ty pierwsza prowokujesz pisząc, że moje teksty cię śmieszą i to napewno moderator znajdzie, bo umie czytać, a o zastraszaniu to pierwsze słyszę...masz manie prześladowczą nie prowokuj, to nie będziesz otrzymywała odpowiedzi na te twoje prowokacje, na razie robisz to z premedytacją. Na dalsze twoje komentarze nie odpowiem. Anetta....co do dziada to niereformowalny typ niestety, wątpię żeby ta medalność mu się podobała, nawet tv, bo już była nie jedna nie jest w stanie wpłynąć na gościa. Jego mentalność jest z czasów austro-węgier, niestety sądzę, że dopóki nie zostanie wydana oficjalna decyzja prokuratury lub sądu w tej sprawie, dziad będzie sprowadzał kolejne psy i je tam dręczył. Marycha - sadzę, że rzeżucha, by go chyba tak nie satysfakcjonowała jak istota w zamknięciu, na szczerym nasłonecznionym polu, bez wody. Nie mam pojęcia co jeszcze jako obserwatorzy możemy zrobić, żeby ta sytuacja miała kres. Myślałam o zrobieniu takiej księgi, która zbierze podpisy przeciw dziadowi. Nie wiem czy to coś da, na pewno nie zaszkodzi....może wy macie jakieś pomysły. Rozpieprzać kojca nie możemy, chociaż już nie raz pisali do nas ludzie z taką propozycją. No wiecie trzeba robić wszystko tak by być NA PRAWIE a nie na granicy...
Selenga Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 [quote name='masuimi33'] Anetta....co do dziada to niereformowalny typ niestety, wątpię żeby ta medalność mu się podobała, nawet tv, bo już była nie jedna nie jest w stanie wpłynąć na gościa. Jego mentalność jest z czasów austro-węgier, niestety sądzę, że[B] dopóki nie zostanie wydana oficjalna decyzja prokuratury lub sądu w tej sprawie[/B], dziad będzie sprowadzał kolejne psy i je tam dręczył. Marycha - sadzę, że rzeżucha, by go chyba tak nie satysfakcjonowała jak istota w zamknięciu, na szczerym nasłonecznionym polu, bez wody. Nie mam pojęcia co jeszcze jako obserwatorzy możemy zrobić, żeby ta sytuacja miała kres. Myślałam o zrobieniu takiej księgi, która zbierze podpisy przeciw dziadowi. Nie wiem czy to coś da, na pewno nie zaszkodzi....może wy macie jakieś pomysły. Rozpieprzać kojca nie możemy, chociaż już nie raz pisali do nas ludzie z taką propozycją. No wiecie trzeba robić wszystko tak by być [B]NA PRAWIE[/B] a nie na granicy...[/QUOTE] I tu niestety jest podstawowy problem - prawo nie przewiduje czegoś takiego jak zakaz posiadania zwierząt, więc ani prokurator, ani sąd takiego zakazu nie wyda, a nawet gdyby próbował, to średnio zdolny adwokat faceta od tego zakazu wybroni. Miedzy innymi dlatego tak bardzo Koalicja dla Zwierząt walczy o podpisy pod projektem ustawy ([B]nie petycji, tylko ustawy[/B] - jeśli ktoś nie wie jaka to różnica, niech zajrzy do encyklopedii), bo nowy projekt takie kary wprowadza. Gdyby nowe prawo udało się wprowadzić, to żaden już Kuba nie byłby bezkarnie przypięty łańcuchem do łatwopalnej budy i żaden nieodpowiedzialny opiekun nie mógłby w takie warunki wziąć kolejnego psa. Chciałabym przy okazji zaapelować do wszystkich odpowiedzialnych uczestników tego wątku o ignorowanie chamskich postów - spróbujmy ich po prostu nie zauważać. Myślę, że to będzie skuteczniejsze niż odpowiedzi, bo te prowokują kolejne chamskie posty, a chyba nie o to nam tutaj chodzi.
Topi Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Marycha35']Na dziada jest sposób, rozpieprzyć mu ten kojec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dobrze, że psinek tam nie ma, ufffff! Rybek tez niech nie hoduje, może rzeżuchę?[/QUOTE] Z ust mi to Ciotka wyjęłaś. Oj gdybym ja tam mieszkała to tego kojca już napewno by nie było :chainsaw::chainsaw::chainsaw: A rzeżuchy też szkoda. Trzeba trzymać kciuki z to, żeby litościwy (dla zwierzaków) Stwórca powołał tego dziada do siebie.
Selenga Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 [quote name='Marycha35']Na dziada jest sposób, rozpieprzyć mu ten kojec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/QUOTE] No właśnie - ja rozumiem, że fundacja nie może, ale jakby tak jakaś zdesperowana silna grupa wolnych strzelców....
masuimi33 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 no tak masz rację Selengo, ale jak dziadowi "przybiją" znęcanie się, niehumanitarne traktowanie, dręczenie i inne takie, jak zapłaci karę pieniężną, czy jakąkolwiek inną, może wtedy mu się odechce dalszego procederu z psami, trzeba robić cokolwiek, bo jak odpuścimy tym razem ( a mimo tylu tragicznych przypadków znęcania się nad zwierzętami- ten jest bardzo nagłośniony przez media, więc może Sąd coś "wyda" pod media) to będzie trudno wrócić do tego tematu i "rozbujać" go na taką skalę. Nie możemy liczyć w tej chwili na przepisy prawne, bo takowych nie ma;(, ale możemy narobić szumu, a wiemy, że w Polsce wymiar sprawiedliwości, często działa pod publiczkę i w tym przypadku mam wielką nadzieję, że wyda "pokazowe" postanowienie, żeby ostrzec innych gnoi przed tego typu działaniami na szkodę zwierząt. Dziad jest stary, jego wiek na pewno wpływa na zdrowie psychiczne, to może być dobry argument w postępowaniu dowodowym. co do rozpieprzania kojca, na fb jest właśnie natłok ofert tego typu, ;D mnóstwo osób chce przyjechać z zagranicy i to zrobić;D;D;D niestety obawa powstała, że dziad wybuduje następny kojec, jest nieugięty, bierze kolejne psy więc i kojec może następny zrobić:( a i dla zainteresowanych następcą Kubusia, są nowe fotki malca Chestera, czyli KUBY3, na fb(link umieściłam na poprzedniej stronie) zapraszam
kazik132 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Selenga']I tu niestety jest podstawowy problem - prawo nie przewiduje czegoś takiego jak zakaz posiadania zwierząt, więc ani prokurator, ani sąd takiego zakazu nie wyda, a nawet gdyby próbował, to średnio zdolny adwokat faceta od tego zakazu wybroni. Miedzy innymi dlatego tak bardzo Koalicja dla Zwierząt walczy o podpisy pod projektem ustawy ([B]nie petycji, tylko ustawy[/B] - jeśli ktoś nie wie jaka to różnica, niech zajrzy do encyklopedii), bo nowy projekt takie kary wprowadza. Gdyby nowe prawo udało się wprowadzić, to żaden już Kuba nie byłby bezkarnie przypięty łańcuchem do łatwopalnej budy i żaden nieodpowiedzialny opiekun nie mógłby w takie warunki wziąć kolejnego psa. Chciałabym przy okazji zaapelować do wszystkich odpowiedzialnych uczestników tego wątku o ignorowanie chamskich postów - spróbujmy ich po prostu nie zauważać. Myślę, że to będzie skuteczniejsze niż odpowiedzi, bo te prowokują kolejne chamskie posty, a chyba nie o to nam tutaj chodzi.[/QUOTE]Zdecydowanie się z Toba zgadzam Selngo. Mam ogromną nadzieję na wejście nowej ustawy w życie i wierzę, że się w końcu uda choć trochę otworzyć oczy co poniektórym pseudo miłośnikom zwierząt. Zaciskam kciuki za powodzenie! Podpisuję się pod KAŻDYM zdaniem z Twojego, zacytowanego postu!;)
Marycha35 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Topi']Z ust mi to Ciotka wyjęłaś. Oj gdybym ja tam mieszkała to tego kojca już napewno by nie było :chainsaw::chainsaw::chainsaw: A rzeżuchy też szkoda. Trzeba trzymać kciuki z to, żeby litościwy (dla zwierzaków) Stwórca powołał tego dziada do siebie.[/QUOTE] Hi, hi, masz rację!!!! Stwórco jest owieczka , BARAN raczej, do zgarnięcia....;) Selengo z lubością podglądam jak przybywa podpisów pod ustawą:):) I jeszcze i jeszcze, psinki może się uda wam pomóc!!!
kazik132 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Marycha35']Hi, hi, masz rację!!!! Stwórco jest owieczka , BARAN raczej, do zgarnięcia....;) Selengo z lubością podglądam jak przybywa podpisów pod ustawą:):) I jeszcze i jeszcze, psinki może się uda wam pomóc!!![/QUOTE] Musi się udać! Kubusiu! Do góry! Czekamy cierpliwie na wieści najnowsze o tym, jak masz się coraz lepiej oczywiście:)
Recommended Posts