Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny,napisał gościu,który wpłacił datek dla Kuby i pyta czy skarbówka się do niego nie doczepi i czy ma to gdzieś zgłosić.Kurde ja się na tym nie znam,może któraś wie?On napisał,że datek niewielki,ale woki dmuchać na zimne.Pomóżcie,bo ja w tych sprawach, to raczej doopa jestem

Posted

[B]Dziewczyny,muszę wam to pokazać.Jak przeczytałam,to się poryczałam.Przeczytajcie tego maila:[/B]

BŁAGAM odpisz! Chce pomóc ale mam 12 lat i nie wiem jak to zrobić !!!! Nie mam kąta w banku i chce przesłać pieniądze czy to jest możliwe ????

PS: NA Kubusia (pieska którego podpalili ci ...)chce dać te pieniądze !!!!Według mnie to podpalenie to tak jakby ktoś podpalił człowieka i do tego przywiązał na łańcuchu bez możliwości ucieczki , czyli człowiek i zwierze mają takie same uczucia ,NIESTETY NIEKTÓRZY TEGO NIE WIEDZĄ!!! Licze że odpiszesz kim kolwiek jesteś .....

Ta dziewczynka ma 12 lat....

Posted

Do mnie tez ostatnio napisala osoba, gdzie jak zobaczylam jej profil to bylam gotowa na wymiane zdan, a tu niesmiale - czy moge prosic o konto ;) - no energii dostalam do konca dnia, czasem sie wydaje, ze ktos bedzie przeciwko nam, a tu sie okazuje, ze jednak jak jest duza sila przebicia jakiegos wydadzenia to wstyd samemu sie nie dolaczyc.

88,87 zł - Marzena O (20,00 GBP)
111,09 zł - Sylwia L (25,00 GBP

Memory - podaj mi na pw nazwiska.

Posted

[quote name='marta9494']dziewczyny,napisał gościu,który wpłacił datek dla Kuby i pyta czy skarbówka się do niego nie doczepi i czy ma to gdzieś zgłosić.Kurde ja się na tym nie znam,może któraś wie?On napisał,że datek niewielki,ale woki dmuchać na zimne.Pomóżcie,bo ja w tych sprawach, to raczej doopa jestem[/QUOTE]
[B]Dziewczyny,co mam mu napisać?[/B]

Posted

[quote name='Selenga']Cytowałyście dziewczyny posła Kłoptka. Też o nim pomyślałam i nie dawało mi to spokoju...
Może dobrze by było zasypać pana posła (celowo z małej litery) zdjęciami Kuby i przypomnieć mu jego słowa...
Innym posłom z Zespołu Przyjaciół Zwierząt też nie zaszkodziłoby jakby sobie popatrzyli...
Przygotowałam obrazek z cytatami i zdjęciami: [URL]http://dogo.egonet.pl/banery/do_poslow.jpg[/URL] do ewentualnego wykorzystania.
Adres z listą posłów zespołu: [URL]http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladzesp?OpenAgent&56[/URL]
Jak się kliknie na nazwisko, to się przechodzi na stronę posła i tam można wysłać maila, a generalnie to adresy mailowe posłów mają postać [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - można wklepać ręcznie.

Ja wiem, że te maile będą czytali asystenci, ale jakby tych maili było dużo, bardzo dużo, to pewnie i posłowi by pokazali...[/QUOTE]

bardzo dobry pomysł. Jestem za. Założę nowy wątek w tym celu. Jeśli masz jeszcze odrobinkę czasu to potem poproszę o banerek.

Posted

[quote name='marta9494'][B]Dziewczyny,co mam mu napisać?[/B][/QUOTE]

Proponuję napisać mu żeby zadzwonił do Urzędu Skarbowego i się dowiedział. Przecież może zadzwonić anonimowo. Ja zawsze dzwonię i pytam jak mam jakieś wątpliwości.

Posted

[quote name='marta9494']dziewczyny,napisał gościu,który wpłacił datek dla Kuby i pyta czy skarbówka się do niego nie doczepi i czy ma to gdzieś zgłosić.Kurde ja się na tym nie znam,może któraś wie?On napisał,że datek niewielki,ale woki dmuchać na zimne.Pomóżcie,bo ja w tych sprawach, to raczej doopa jestem[/QUOTE]
Skarbówka mogłaby się do niego doczepić gdyby to była duża kwota i gdyby ją odliczył od podatku w swoim rozliczeniu (PIT-cie). Wtedy czasami sprawdzają czy to przypadkiem nie jest "lewa" darowizna. Jeżeli nie będzie jej wykazywał w rozliczeniu to skarbówce nic do tego. A jeżeli chce odliczyć sobie od podatku, to musi mieć potwierdzenie, że taką darowiznę wpłacił - może w tej sprawie napisać do Fundacji i potwierdzenie na piśmie dostanie.

Posted

Na nk.pl ludzie przekazują sobie z profilu na profil zdjęcie Kubusia, razem z obszernym komentarzem (nr konta, instrukcja jak wpłacać....) Chłopak wyjdzie z tego!

Posted

ja też jestem za tym, żeby popisać do (p)osłów, jestem w pełnej gotowości, dam znajomym cynk, dołączą się. Kuba wyjdzie z tej tragedii, MUSI, taka bida kochana!

Posted

Nie ma obowiązku składania zeznań podatkowych jeśli wartość darowizny nie przekroczy kwoty wolnej od podatku.
Podatek od darowizny płaci się dopiero po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku.
Wysokość podatku ustalana jest w zależności od wartości darowizny oraz grupy podatkowej.
Ofiarodawcy niespokrewnieni i niespowinowaceni zaliczają się do III grupy podatkowej.

[QUOTE][B]Dz. U. z 1997 r. Nr 16, poz. 89 ze zm. / art. 9 ust.[/B]

1. 7.510 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do I grupy podatkowej;
2. 5.670 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do II grupy podatkowej;
3. 3.820 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do III grupy podatkowej.[/QUOTE]

Posted

[quote name='Selenga']Dostałam od p.Eli wiadomość, że na razie jeszcze nie wiadomo kiedy będą emitowane programy w TVN24 i Polsacie. TVN się miga od odpowiedzi a Polsat ma powiadomić.[SIZE=3][FONT=Verdana]
[SIZE=2]Do kliniki chce przyjechać Express Reporterów i TV Wrocław ale na razie fundacja musiała odmówić bo Kuba jest w sterylnym pomieszczeniu i tam nie można wchodzić. Dla Polsatu pies był "wyprowadzany" do niesterylnej części, ale pani doktor nie chce się zgadzać na więcej takich wizyt bo to zbyt stresujące dla niego.
Trochę szkoda, bo Express Reporterów ma dużą siłę przebicia, ale dobro psa najważniejsze
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/QUOTE]
niech pojada do tej wsi (Sredniawka?) i tam niech robia reportarze - jak najwiecej !
taka "slynna" wies i co, nikt jeszcze na pomysl nie wpadl by ludzi we wsi przepytac - to mnie troche dziwi...

Posted

[quote name='Cleo2008']niech pojada do tej wsi (Sredniawka?) i tam niech robia reportarze - jak najwiecej !
taka "slynna" wies i co, nikt jeszcze na pomysl nie wpadl by ludzi we wsi przepytac - to mnie troche dziwi...[/QUOTE]
Tego przecież nie wiemy, może byli w tej wsi. Pani Ela towarzyszyła im w klinice, nie miała powodu jeździć z nimi po wsi. Dopóki nie pokażą materiału, to nie wiadomo z kim jeszcze rozmawiali

Posted

Mnie to sie marzy zebrac tyle kasy by starczylo jeszcze na nagrode dla swiadka, ktory napewno jest, bo to pewnie mieszkancy, tak jak w sprawie Huskyego - ludzie sie ich bali, bo wczesniej wieszali inne psy...

Posted

Pisałam,że pani Ela była w Ścinawce z Polsatem i kręcili tam materiał.Moim zdaniem opróczS.M powinna być powołana typowa Policja dla zwierząt i reagować na każdy sygnał im zgłaszany.

Posted

Jak wygram w toto lotka to przekażę pieniądze na prawne i finansowe wsparcie założenia instytucji Policji dla Zwierząt ( jak w USA np. lub Angli) nie wiem, czemu u nas nie może to działać, tam sa nawet specjalne sądy, do których kierowane są, tylko sprawy dotyczące zwierząt nie to co u nas, gdzie sprawy dotyczące zwierząt schodzą na szary koniec

Posted

[quote name='masza44']Jak wygram w toto lotka to przekażę pieniądze na prawne i finansowe wsparcie założenia instytucji Policji dla Zwierząt ( jak w USA np. lub Angli) nie wiem, czemu u nas nie może to działać, tam sa nawet specjalne sądy, do których kierowane są, tylko sprawy dotyczące zwierząt nie to co u nas, gdzie sprawy dotyczące zwierząt schodzą na szary koniec[/QUOTE] Dokładnie,prędzej dostaniesz wyrok za zwyzywanie kogoś niż za torturowanie zwierząt.Taka instytucja jak Policja dla zwierząt na pewno by się sprawdziła.Tylko to są instytucje finansowane przez obywateli o ile się nie mylę.U nas trzeba by było żeby to państwo z pomocą datków finansowało taką polocję.Mają na pierdoły i wypłacanie zdymisjonowanym politykom,to niech znajdą szmalec na to.

Posted

[quote name='marta9494']No on się boi ,że za to,że nie odprowadzi podatku od tej darowizny.[/QUOTE]

Podatek od darowizny odprowadza ten, który darowiznę otrzymał a nie podarował. Więc Pan darczyńca może spać spokojnie.:-)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...