UBOCZE Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Piękna Oczka...:loveu::loveu::loveu: Zaraz przenosimy foty na FB...;) A ileś dni temu, ktoś pod fotką Oczki, wprowadzoną na FB napisał, że sam ją robił. Domyślam się Dogo07, że to Twoja córcia?:lol: Quote
ocelot Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Wiecie co? Takie foty to po prostu skarb:) Widzieć tę psinke tak szczęśliwą:) a Nino hmmmm piękny jest:) Quote
Onaa Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Dziękuję za miłe słowa :). Oczka jest wspaniałym pieskiem i opiekujemy się nią jak potrafimy najlepiej. Dzisiaj była na wizycie kontrolnej u pani weterynarz. Wszystko jest ok. Szczepienie na wirusówki będzie w przyszłym tygodniu, ponieważ trzeba odczekać tydzień po tym zastrzyku odczulającym. Swoją karmę bardzo lubi, ale dzisiaj ze smakiem zjadła również mięsko z warzywkami i ryżem, bardzo jej smakowało, bo miseczka została opędzlowana w momencie i wylizana do czysta :). Teraz właśnie sobie leży obok mnie i czeka spokojnie na wieczorny spacerek. Zaraz idziemy. Quote
Vesper Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='UBOCZE']Teraz dopiero, po Korze przeczytałem post Kalvy... Kasiu, ja doświadczenia w wizytach pa rzeczywiście nie mam, dlatego wcześniej pisałem o innych osobach. Ale mogłaby to być Mru, jej TZ Paweł, Andzike, parę innych osób. Gdy Pani wróci, wtedy zaraz dam znać, na pewno ktoś z nich czas znajdzie. Wszystko to osoby, znane nam i bardzo doświadczone, więc zawieść nie powinny. Oczywiście, że to musi być już TEN DOM. To jest sprawa do załatwienia i powinno być dobrze...[/QUOTE] Z mojego doświadczenia napiszę tylko, że u mnie wizytę pa robili właśnie Mru i Paweł- są bardzo sympatyczni i kompetentni... (Chodzi mi o wizytę pa przed przyjazdem Nutki, o której już pisałam że miałam ją na DT). Ale to tylko moja opinia, nie neguję przecież innych osób :). Ja nie mogę się doczekać aż Pani wróci i wtedy wreszcie będzie już wiadomo :lol: Jak na razie widzę same plusy- a że Pani wyjechała? Każdy musi jakoś zarabiać, przy kilku psach i mruczkach zwierzaczki na 100% mają opiekę :). Quote
UBOCZE Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='arielka186']Z mojego doświadczenia napiszę tylko, że u mnie wizytę pa robili właśnie Mru i Paweł- są bardzo sympatyczni i kompetentni... (Chodzi mi o wizytę pa przed przyjazdem Nutki, o której już pisałam że miałam ją na DT). Ale to tylko moja opinia, nie neguję przecież innych osób :). Ja nie mogę się doczekać aż Pani wróci i wtedy wreszcie będzie już wiadomo :lol: Jak na razie widzę same plusy- a że Pani wyjechała? Każdy musi jakoś zarabiać, przy kilku psach i mruczkach zwierzaczki na 100% mają opiekę :).[/QUOTE] Pewnie, że są sympatyczni i kompetentni. I na dodatek, mimo ogromnej wiedzy praktycznej, bardzo skromni...;) U mnie dwa lata temu robili wizytę pa przed adopcją Timura ze schroniska w Orzechowcach, a więc stamtąd, gdzie Kama ( to ten psiak z mojego banerka [*]). Radzili nam świetnie, jak postępować z Misią - naszą sunią, która w schronisku przez pół roku nie chciała wychodzić z budy... Ale najfajniejsze są u nas ich "wizyty poadopcyjne" polegające na opiece nad naszym stadkiem jednopsim i pięciokocim, gdy wyjeżdżamy na wakacje. Nikomu innemu prócz ich i jeszcze jednej osoby - na czas wyjazdu - naszych psiaków teraz już nie powierzylibyśmy. Może jutro do Mru zadzwonię i ją też - gdy się zgodzi i Wy również - w tej sprawie zaprosimy...:lol: Quote
managua Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Rozliczenie Wpływy: wrzesień bric-a-brac - 10 zł pawel1w25- 50 zł Kora - 25 zł Ciotka E - 25 zł październik managua - 20 zł elik - 50 zł Gosia z Warszawy - 200 zł Razem: 380 zł Wydatki: 110 zł - weterynarz RAZEM - 270 zł Quote
Reno2001 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Przelałam dziś 171,50zł z rozliczenia z wieńca. Quote
ocelot Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 200 zł od Pani Małgosi z Warszawy to od potencjalnego domku Oczki:)Na te nieszczęsne zęby i inne wymogi pielegnacyjne. Quote
andegawenka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='UBOCZE']Teraz dopiero, po Korze przeczytałem post Kalvy... Kasiu, ja doświadczenia w wizytach pa rzeczywiście nie mam, dlatego wcześniej pisałem o innych osobach. Ale mogłaby to być Mru, jej TZ Paweł, Andzike, parę innych osób. Gdy Pani wróci, wtedy zaraz dam znać, na pewno ktoś z nich czas znajdzie. Wszystko to osoby, znane nam i bardzo doświadczone, więc zawieść nie powinny. Oczywiście, że to musi być już TEN DOM. To jest sprawa do załatwienia i powinno być dobrze...[/QUOTE] Pora zacząc robic wizyty, bo nawet w tej dziedzinie trudno jest znaleźć kogoś. Najbardziej doświadczonym zdarzają się zwroty...To jest kontakt z ludźmi, a ludzie zawsze starają się wypaść jak najlepiej i nigdy nie dopatrzysz wszystkiego.. Ze zwrotu z adopcji mozna się tylko tylko cieszyć, bo ludzie czasami nie potrafią przyznać się że sobie nie radzą i pozbywają się w różny sposób kłopotu...Mam na to przykłady na dogo... Quote
Onaa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='UBOCZE']Piękna Oczka...:loveu::loveu::loveu: Zaraz przenosimy foty na FB...;) A ileś dni temu, ktoś pod fotką Oczki, wprowadzoną na FB napisał, że sam ją robił. Domyślam się Dogo07, że to Twoja córcia?:lol:[/QUOTE] UBOCZE, tak to moja Córeczka :). [quote name='ocelot']200 zł od Pani Małgosi z Warszawy to od potencjalnego domku Oczki:)Na te nieszczęsne zęby i inne wymogi pielegnacyjne.[/QUOTE] Tak właśnie myślałam. Miło że pani tak interesuje Oczką :). Quote
ocelot Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Miło prawda?:) Dogo nie mogłam Ci odpisać. Masz zapchaną skrzynkę. Quote
ocelot Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Sluchajcie wiem, że jesteście z daleka ale mam spory problem będąc niezmotoryzowaną. http://www.dogomania.pl/threads/215781-Pilne!-Suczka-ON-przy-trasie-szybkiego-ruchu?p=17770997#post17770997 Zresztą nawet nie mam pomysłu gdzie ją dać. Myślałam o schronisku w Tomaszowie, ale trzeba by ją dowieźć i powiedzieć, że w mieście znaleziona. Quote
NusiaiJa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Dogo jak " chłopak " z " dziewczynką" dziś się dogadują ? A pannica Oczka pewnie się czuje jak PANI na włościach. Fajnie sie do Was zagląda.:lol: Proszę wymiziać ode mnie psiątka i przyjąć pozdrowienia od CiotkiE . Quote
Szarotka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Podniose watek, bo jakos nie moge do Oczki dotrzec. Quote
Vesper Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Coś cichutko u Was ostatnio... Co u Oczki? Czy jakaś decyzja zapadła co do adopcji? Quote
barb Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='arielka186']Coś cichutko u Was ostatnio... Co u Oczki? Czy jakaś decyzja zapadła co do adopcji?[/QUOTE] Arielko, Ty tez nie śpisz? :crazyeye: Odpowiem bo chyba jestem na bieżaco ;). Pani ma wrocić do Polski czterenastego października. I trzeba do tego czasu poczekać ale to juz niedlugo. ;) Pani interesuje sie Oczką przelala juz nawet pieniązki na jej potrzeby. :lol: Tak, że chyba będzie ok. :lol: Quote
Vesper Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Super. :lol: A nie śpię- jakoś tak się zbieram od dwóch godzin- przy filmie mi się przysnęło, a tu komputer włączony, pomyślałam że zerknę na chwilę :D No i tak siedzę... Quote
barb Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='arielka186']Super. :lol: A[/QUOTE] Trzeba mocno trzymać kciuki za Oczkę! :lol: A u Dogo7 jest jej na razie bardzo dobrze, jak widać ze zdjęć. :lol: Quote
Onaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='NusiaiJa']Dogo jak " chłopak " z " dziewczynką" dziś się dogadują ? A pannica Oczka pewnie się czuje jak PANI na włościach. Fajnie sie do Was zagląda.:lol: Proszę wymiziać ode mnie psiątka i przyjąć pozdrowienia od CiotkiE .[/QUOTE] Dziękujemy :loveu:. Oczka to tak jak pisałam wcześniej to taka mała księżniczka :lol:. I taki mały pocieszny łobuz ;). Jak np. dobiera się do karmy Nina, to najpierw patrzy gdzie on jest, i jak Nino jest czym innym zajęty, to Oczka szybciutko leci do jego miski (Nino ma miski w przedpokoju), wyszuka jakąś jedną granulkę, bierze do pyszczka i leci z nią jak gdyby nigdy nic, a jak Nino akurat nadejdzie, to ona z miną niewiniątka spojrzy na niego i przeleci koło niego szybciutko, ułoży się w jakimś ustronnym miejscu i tam dopiero sobie zjada swoją zdobycz. A potem , znowu to samo, znowu patrzy gdzie Nino i jak tylko on nie jest przy misce, to leci biegiem, tylko te jej szczupłe jak u sarenki nóżki śmigają, do jego miski żeby mu coś znowu podebrać :lol:. [quote name='Szarotka']Podniose watek, bo jakos nie moge do Oczki dotrzec.[/QUOTE] A Oczka czeka na odwiedziny :). [quote name='arielka186']Coś cichutko u Was ostatnio... Co u Oczki? Czy jakaś decyzja zapadła co do adopcji?[/QUOTE] Narazie czekamy :). A Oczka leży właśnie obok mnie i chrapie:p. Quote
ocelot Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Udał Ci się dogo chyba pierwszy tymczas?:) Quote
mmd Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Jeszcze kilka dni do tego 14ego. Nie mogę się doczekać :) Quote
Nadziejka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 mocno sciskuniamy za ten domus, ciociu Dogo - ale masz cudne dwa psie serdunka :loveu::multi: sliczne wiesci Quote
rita60 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Wpadam do was z pozdrowieniami.......miłego dnia. Quote
Vesper Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ja również Wam życzę miłej niedzieli, chociaż trochę pochmurno...;) Quote
Recommended Posts