Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmd']Wszystko się MUSI ułożyć. Po prostu musi :)[/QUOTE]

Czy domek w Warszawie chce konkretnie Oczkę?

Bo myslam że latwiej byloby gdyby Oczka zostala w Krakowie a do Warszawy pojechala Kama? Mialaby bliżej, a Oczka zupelnie zostalaby na miejscu.

Kama sprawdzona na koty i nawet na krolika u jeszcze u Neczki w Rzeszowie.

Dogo7 a czy Ty zrobilabyś tę wizytę przedadopcyjna? Na wątku Kamy zglosila się też MTD, pisze że ma male doswiadczenie - to moze wspolnie się umowicie ?

Posted

Widzę że wszystko jest na jak najlepszej drodze :lol:
A Oczka :loveu:... Jak ona się zmieniła w ciągu tego niecałego roku, kiedy była takim "kłębuszkiem strachu"... Dziewczyna się otworzyła, jest wesoła, jeszcze tylko ten domek- baaardzo proszę!!! Gdybym nie była taka zapsiona pewnie sama bym ją wzięła :D

edit: A gdzie ta wizyta pa jest potrzebna? W Warszawie mogłabym zrobić- dotąd sprawdzałam 2 domki dla obcych piesków, i jeden dla swojego (tzn z mojej hodowli), który został mi oddany bo się znudził- także doświadczenie niewielkie, ale jakieś tam jest... Niestety choruję i cały przyszły tydzień nie mogę wstawać- a to by opóźniało sprawę :sad:

Posted

Ja widziałam jej zdjęcia jeszcze ze schronu- ona i moja była tymczasowiczka jakoś razem w styczniu szukały DT. Oczka miała zdjęcie- wczepiona łapeczkami w rękę człowieka który ją trzymał, widać było że top straszny stres dla niuni...

Posted

Moja droga, na początku marca buzia była roześmiana, pupa nadstawiana do glaskania a sucz latała po pokoju Zuzki jak fryga. Zuzka miała wyjątkowy dar oswajania wszystkiego.
Na powierzchni ok. 16 m mieszkało wtedy 3 psy: Jonik, Oczka i Frykas. Doszła moja sunia ze szczeniakami. I porządek był, żadnych zadym. Nigdy się nie dowiem, jak to było możliwe :) Strasznie żal Zuzki i jako człowieka, i jako wyjątkowego DT.

Posted

[quote name='Dogo07']Faktycznie musze przyznać że Zuzka zrobiła kawał dobrej roboty jeśli idzie o Oczkę. Sunia jest wspaniałym stworzonkiem :).[/QUOTE]

Dogo7 na watku Kamy na moje zaproszenie zglosila sie jeszcze Iwoniam z Krakowa. Gotowa jest odbyć wizyte choćby dzis. :lol:

Niestety Olena sie nie pojawia na dogomanii, a szkoda każdej minuty :shake:

A Oczka rzeczywiście jest fajniuska sunią.

Posted

[quote name='Dogo07']Aha, znalazłam kota do testów :).[/QUOTE]

Super !!! Jestem pewna, że testy wyjdą pomyslnie :lol:

A skoro Oczce potrzebna wizyta u weta (ściąganie kamienia) to nie ma co tego odkladać.
Przeciez mozna skorzystać z pieniążkow, ktore są u Reno1 (o ile dobrze pamiętam) - watek poświęcony Zuzce. Chyba, że na wizyte wystarczy z deklaracji?
Przeciez sunia musi trafić do ds w jak najlepszej formie. ;)

Posted

[quote name='Dogo07']Aha, znalazłam kota do testów :).[/QUOTE]

I co z testami, były już ?:wolfie::painting:

Wkleiłam ją tu [url]http://www.dogomania.pl/threads/212279-Poszukuje-małą-drobną-młodą-łaciatą-suczke!?p=17732314#post17732314[/url]

Posted

[quote name='managua']A tak wyglądają finanse oczki.
Wpływy:
wrzesień
bric-a-brac - 10 zł
pawel1w25- 50 zł
Kora - 25 zł
Ciotka E - 25 zł
Razem: 110 zł[/QUOTE]

Oczka bardzo dziękuje :loveu:.

Jutro zadzwonie do weta i zapytam ile wszystko będzie kosztować i dam znać.

Wczoraj rano Oczka po raz pierwszy zaszczekała w domu :).

Za to po południu wrócił tz i znowu ustalony już trochę porządek się zaburzył :roll:.

Ale był pierwszy wspólny spacer na dwa psy :).

Aha, Nino zaczął wyjadać Oczce jedzenie, nawet do jej małej miski z wodą się dobiera.
Nie wiem czy coś z tym robić czy nie ingerować ?

Posted

A jak TZ na Oczkę? I Oczka na niego?
Nie ingeruj może? Wiadomo cudze smaczniejsze?:)ale niech się wypowiedzą inni, bo ja... hm... nie mam doświadczenia:)

Posted

Tz ok. , a już się bałam że do adopcji będę razem z Oczką :).
A Oczka jak zwykle urocza, najpierw trochę nieśmiała do tza ale potem zrozumiała że to kolejny domownik.

Posted

[quote name='ocelot']A jak TZ na Oczkę? I Oczka na niego?
Nie ingeruj może? Wiadomo cudze smaczniejsze?:)ale niech się wypowiedzą inni, bo ja... hm... nie mam doświadczenia:)[/QUOTE]
Masz tylko jednego psa? Byłam pewna, że dwa - nie wiem czemu :)

Pewnie, że nie ingeruj, cudze najlepsze ;) Jonik z Kelbim latali na zmianę do swoich misek, no a wcześniej moje dwa osobiste poprzednie zawsze w połowie podmiankę robiły :diabloti:

Posted

[quote name='andegawenka']:shake:16m ,kilka psów, z laseczką i chora to tylko św. Franciszek wybrał sobie nasza Zuzkę:-([/QUOTE]
Pewnie nie dawał rady i potrzebna Mu była. Zuzka była naprawdę bardzo chora, kiedyś mi powiedziała, że tylko dzięki psom żyje, bo wyjść musi, bo trochę się ruszać trzeba. A teraz chyba pomaga z zaświatów, bo psiaki bezpieczne i wszystko się układa.

Posted

Bo Zuzia nigdy nie użalała sie nad sobą.Dla niej najważniejsze były rodzina i psiaki, powiedziała kiedyś że są dla niej " dogoterapią ", ona z nimi mieszkała, wśród nich czuła sie dobrze, podopiecznym poświęcała cały swój czas.Były jej radością, bardzo przeżywała każde odejście podopiecznego z jej tymczasku .Kochana Zuzka...

Posted

Tak sobie myślę, że może każdy komu spodoba się Oczka myśli że taka miła mała sunia to szybko jakiś inny domek znajdzie i dlatego nikt do tej pory jej nie wziął do domu :(.
A to taka niekłopotliwa sympatyczna psinka. I już tyle czasu czeka na dom.