Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mi by do niego pasowało L'amour (czyt. Lamur, z francuskiego znaczy miłość) :-)
Albo bym zostawiła te co ma z hodowli czyli Rock ;-)

No i gratulacje nowego szczylka :)

Edited by vege*
Posted

U mnie na osiedlu jest suczka labradorka Loca, jest bardzo szalona:evil_lol:. Radzę uważać w doborze imienia:diabloti:

Z psich imion bardzo mi się podoba Disel (dizel) jak bym miała samca to tak by dostał na imię.

Posted

mnie się Loco podoba :)
ja miałam Demona (sznaucer olbrzym) i nie miał w sobie nic demonicznego :D wręcz przeciwnie, był grzeczny przyjacielski i bardzo spokojny :)

Posted

Loco bardzo ładne ;)
Comber-Z hiszpańskiego ''Grzywacz''
susurrar-Z hiszpańskiego ''Szept''
A mnie osobiście się podoba Ramzes(Wiem,takie proste,ale mnie się podoba) i Style(czyt.Stajl)

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
U mnie na osiedlu jest suczka labradorka Loca, jest bardzo szalona:evil_lol:. Radzę uważać w doborze imienia:diabloti:

coś o tym wiem, nazwałam psa Etna i mam co chciałam :diabloti:

Posted

Mam nowe zdjęcia :) jeśli będę miała dzisiaj chwilke to wstawie :)

tak, wstępnie szukaliśmy suczki :lol: stwierdziłam jednak (a właściwie zostałam uświadomiona przez hodowczynie) że z psem się lepiej pracuje, nie ma cieczek (a wiadomo, praca wtedy jest niemozliwa).
Uff, w czwartek jedziemy do hodowli :jupi:

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Mam nowe zdjęcia :) jeśli będę miała dzisiaj chwilke to wstawie :)

tak, wstępnie szukaliśmy suczki :lol: stwierdziłam jednak (a właściwie zostałam uświadomiona przez hodowczynie) że z psem się lepiej pracuje, nie ma cieczek (a wiadomo, praca wtedy jest niemozliwa).
Uff, w czwartek jedziemy do hodowli :jupi:

Cieczek może i nie mają ale za to okoliczne suczki jak najbardziej;):diabloti: A to może psa rozpraszać. Nie bardzo rozumiem jak nie można z suczką pracować w czasie cieczki? Mam dwie cieczkujące suki i zachowują się jak zawsze podczas cieczki.
Czekam na fotki pięknego malucha:loveu:

Posted

No, ja również po rozmowach z hodowczynią i osobami które z psami pracują słyszę że na ten tzn. początek w pracy i ogólnie jeśli chodzi o wychowanie jest łatwiejsza suczka. Też się boje cieczek, ale że nawet gdybym zechciała szczeniakai i miała na nie warunki, a suczka będzie ładna to już będzie miała sporo lat, więc - sterylizacja ;)

i przygotuj się na wiecznie osikaną firankę i niezbyt przyjemne zapachy przy tym, u suczek się to mniej zdarza.

Posted

Tzn. niektóre w TE dni są ciężkie do wytrzymania :p
Poza tym- tego malucha wypatrzyłam jako pierwszego i mi się baaardzo spodobał i tak zostało :)
Pies jak nie będziemy na wystawy jeździć to na 100% będzie ciachany :)
Co do sikania się nie zgodzę- Nerkowi NIGDY nie zdarzyło się zaznaczać domu. Gdzie indziej owszem ale w domu nigdy.

Faith35
- tak jak pisałam, wstępnie jedziemy tylko pogadać, obejrzeć maluchy :evil_lol: Ale już moja w tym głowa żeby mama się zgodziła :evil_lol: sądzę nawet, że ona wie że go weźmiemy :P

Posted

Nie chodziło mi o zaznaczanie terenu, a o podnoszenie nogi przez samca i obsikane włosy przy tym ;) Przechodziłam to z moim kurduplem i słyszałam od innych yorkowych jak i grzywkowych osób. Ja codziennie wieczorem robiłam mycie falbany bo wytrzymać się nie dało.