samograj Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 [quote name='APSA']A ja sobie właśnie uświadomiłam, że w najbliższy worek będę prawie u Was, tzn w Krakowie :loveu: Nie jestem jeszcze tylko pewna, gdzie dokładniej i jak długo :p [COLOR=silver](jadę na pół konferencji naukowej)[/COLOR][/quote] APSA, DZWOŃ!!!! 012 654 97 11 MOŻE WPADNIESZ , mam nadzieję, że chodzi o wtorek:cool3: :evil_lol: Quote
APSA Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='samograj'][quote name='APSA']A ja sobie właśnie uświadomiłam, że w najbliższy [B]worek[/B] będę prawie u Was, tzn w Krakowie :loveu:[/quote] mam nadzieję, że chodzi o wtorek:cool3: :evil_lol:[/quote]:roflt: Wiesz, ostatnio jestem tak zakręcona, że już sama nie wiem :lol: Jutro mam spotkanie w prawie tego wyjazdu, jak się dowiem więcej, to się odezwę :) Quote
samograj Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 [quote name='APSA']:roflt: Wiesz, ostatnio jestem tak zakręcona, że już sama nie wiem :lol: Jutro mam spotkanie w [B]prawie[/B] tego wyjazdu, jak się dowiem więcej, to się odezwę :)[/quote] Zjedz obfitą kolację:loveu: Quote
Alicja Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [I][B]:multi:heyka melduję się że byłam i czytałam;)[/B][/I] Quote
APSA Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='samograj'][quote name='APSA'] Jutro mam spotkanie w [B]prawie[/B] tego wyjazdu[/quote]Zjedz obfitą kolację:loveu:[/quote]To nie ja, to moja klawiatura! :lol: [COLOR=Silver]Dwa razy sprawdzam, czy znów nie zeżarłam jakiejś literki [/COLOR] Kolacja, dobry pomysł :) A popiję tym, co jest w wirtualnym kieliszku :) Quote
Tomo 2 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 No tak ja mam w domu skopany komp coś poważnego /uszkodzony dysk może coś innego ale raczej rzecz mechaniczna/:diabloti: a tu taka imprezka że hej mnie ominęła:cool3: Wiadomo trzeba się cieszyć wspólnie z sukcesów naszych przyjaciół.Dziś pewnie wszyscy odsypiają.;) Samograj szybko zapisz się na ten rezonans , najlepiej dziś nie ma co odkładać Pozdrowionka miłegoo dnia :lol: Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Tomo 2']...Samograj szybko zapisz się na ten rezonans , najlepiej dziś nie ma co odkładać ...[/quote] [COLOR=blue]Rezonans- to dłuższa sprawa. Mój syn własnie jest w trakcie tego rezonansu (rehabilitacja po trudnym złamaniu nogi/w śródstopiu), dostał 30 zabiegów (codziennie), jest przy 17. Qrcze, na razie brak poprawy i nadal codzienny ból (momentami duży). Może za krótko bierze te zabiegi żeby podziałało? Wcześniej miał 15 laserów- które zupełnie nie pomogły :-( . Oczywiście- w Twoim przypadku Aniu- nie musi tak być- i nie piszę by Cię zniechęcać czy też dołować. W każdym razie- to MY mamy problem...a piszę o tym bo martwi mnie to ogromnie a Łukasza życie z bólem jest koszmarne i to wszystko trwa już za długo:placz: . [/COLOR] [COLOR=blue]No i (tym bardziej) życzę Ci Samograjko z całego serca powrotu do zupełnej sprawności, do zdrowia[/COLOR] :loveu: . [COLOR=blue]Oby Tobie- szybko i skutecznie te zabiegi pomogły!!![/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]Tomo2: bardzo Ci współczuję. Brak kompa? Brak dogo? WYKLUCZONE :shake: [/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='bea100'][COLOR=blue]Rezonans- to dłuższa sprawa. Mój syn własnie jest w trakcie tego rezonansu (rehabilitacja po trudnym złamaniu nogi/w śródstopiu), dostał 30 zabiegów (codziennie), jest przy 17. Qrcze, na razie brak poprawy i nadal codzienny ból (momentami duży). Może za krótko bierze te zabiegi żeby podziałało? Wcześniej miał 15 laserów- które zupełnie nie pomogły :-( . Oczywiście- w Twoim przypadku Aniu- nie musi tak być- i nie piszę by Cię zniechęcać czy też dołować. W każdym razie- to MY mamy problem...a piszę o tym bo martwi mnie to ogromnie a Łukasza życie z bólem jest koszmarne i to wszystko trwa już za długo:placz: . [/COLOR] [COLOR=blue]No i (tym bardziej) życzę Ci Samograjko z całego serca powrotu do zupełnej sprawności, do zdrowia[/COLOR] :loveu: . [COLOR=blue]Oby Tobie- szybko i skutecznie te zabiegi pomogły!!![/COLOR] [COLOR=#0000ff]Tomo2: bardzo Ci współczuję. Brak kompa? Brak dogo? WYKLUCZONE :shake: [/COLOR] [/quote] [B]REZONANS w moim przypadku, ma byc po to , aby mnie dokładnie zdiagnozować (taka lepsza tomografia)[/B] i wtedy zacząć dokładnie leczyć- niestety długo sie czeka na termin- czasami i miesiąc, ja mam nadzieje, że uda sie przyspieszyć:p W zeszłym roku też chorowałam , nie bardzo mogłam się poruszać (to jeden z nerwów mi się zaplątał w czeluściach otrzewnej -miałam kiedyś rozlane zapalenie i powstały zrosty- pomogły zabiegi w sanatorium, siarka, borowina , lampy i [B]MAGNETRONIK[/B]- myślę, że to miałaś na myśli pisząc o zabiegach - dopiero 20 magnetroników pozbawiło mnie bólu- a był przenikliwy, nie do zniesienia, mogłam zrobić tylko ok. 50m w miarę bezboleśnie, po domu ledwo sie poruszałam, myslałam, że na wózku wyląduję ([B]leczyłam to półtora roku - bo źle leczyłam, bez fizjo- i fizyko- terapii[/B]) MAGNETRONIK zadziałał, ale nie od razu po zabiegach - wiesz byłam wściekła po tym sanatorium, bo uważałam, że nic mi nie pomogło,aż tu pewnego dnia zorientowałam się, że ja przecież chodzę bez bólu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Teraz biegam, no ale ..... u mnie ............jak nie urok to ...sraczka....:mad: :angryy: :placz: [B][SIZE=3][COLOR=red]MUSISZ POWIEDZIEĆ ŁUKASZOWI, ŻE TO MINIE, ALE NIE OD RAZU.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=red]MUSI UZBROIĆ SIE W CIERPLIWOŚĆ i ANI SIĘ OBEJRZY JAK BĘDZIE BIEGAŁ:multi: :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/B] [B]TOMO2[/B] Mam nadzieję, że jeszcze zostało dla Ciebie troche koniaku??? Równiez pozdrawiam i nie denarwujcie sie jak nie będe pisać, bo właściwie nie powinnam (jednak czuję napięcie w tej ręce, bo lewą nie mogę sie nauczyc myszki obsługiwać) Quote
marzenna79 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [B]Witaj Aneczko ! :)[/B] [B]Już nie śpisz kochanie ???????[/B] [B]A ja mam nowy avatarek ;) :)[/B] [B]Nie mogę tylko wstawić bannerka, bo trzeba go "odchudzić" deczko ;) [/B] [B]Pozdrawiam cieplutko z zimnej Gdyni. hihihi....[/B] [B]Miłego dnia Samograjko ! :)[/B] Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Kochani, znalazłam w googlach takie zdjęcie: Czy[B] CZADZIK goguni [/B], też tak będzie kiedys wyglądał???:crazyeye: :crazyeye: :placz: :placz: :placz: [CENTER][IMG]http://www.emediawire.com/prfiles/2005/10/05/294252/sam.crested.chinese.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER]CZADZIK: [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img256.imageshack.us/img256/1199/czadextraaaaayn9.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] [CENTER][URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/7199/czadfajny2rl7.jpg[/IMG][/URL] ========================================================= EDIT: Po pierwszym wrażeniu przyszła refleksja: MIŁOŚĆ NIE ZNA GRANIC, JAK KOCHASZ- WSZYSTKO JEST PIĘKNE!!![/CENTER] Quote
Tomo 2 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Coś mi się wydaje że ktoś mówił że łapka boli / co nosem piszemy :lol: / Przecież Samograjek w ten sposób się nie wyleczy Pozdrowionka ;) Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='Tomo 2']Coś mi się wydaje że ktoś mówił że łapka boli / co nosem piszemy :lol: / Przecież Samograjek w ten sposób się nie wyleczy Pozdrowionka ;)[/quote] Wiesz [B]Tomo[/B] , żeby wyleczyć rękę, najpierw muszę iść na odwyk:mad: :p :eviltong: (ale ja i tak piszę tylko lewą ręką, już nawet myszką nauczyłam się posługiwać:multi: ) Dziś Środa Popielcowa, posypię głowę popiołem i....... jako postne wyrzeczenie odstawię ( ograniczę) pobyt na dogo:-( Quote
marzenna79 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [B]Samograjko !:multi: :multi: :multi: [/B] [B]No właśnie ...czym Ty piszesz ???????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [/B] [B]Pozdrawiam. :)[/B] Quote
Megula Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='samograj']Kochani, znalazłam w googlach takie zdjęcie: Czy[B] CZADZIK goguni [/B], też tak będzie kiedys wyglądał???:crazyeye: :crazyeye: :placz: :placz: :placz: [CENTER][IMG]http://www.emediawire.com/prfiles/2005/10/05/294252/sam.crested.chinese.jpg[/IMG][/CENTER][/QUOTE] O kurka :crazyeye: Czadzika to raczej nie spotka :) Quote
Czoko Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Dopiero teraz doczytałam że o MAGNETRONIKU pisałaś Właśnie Ty. [COLOR=red]STRASZNE![/COLOR] [COLOR=#ff0000]A teraz odwyk!!! [/COLOR][COLOR=black]i MOŻE TROSZKĘ POSŁUGIWANIA SIĘ LEWĄ RĘKĄ![/COLOR] Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [COLOR=blue]Kochana Samograjko- tak, oczywiście że miałaś rację- te zabiegi to pole magnetyczne (Magnetronik) a ja fujara z nomenklatury medycznej jestem/ jak widać :oops: [/COLOR] [COLOR=blue]Dziękuję za życzenia- mam nadzieję, że te zabiegi zdejmą Łukaszowi ból ( bo sama wiesz jak cierpi- kości tabletkami nie znieczulisz...:placz: ), czyli z tego co napisałaś, to musimy ( i Łukasz i ja) uzbroić się w cierpliwość...:-( [/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]:lol: A z tym popiołem i postem ( od nas i dogo)...nie przesadzaj ;) [/COLOR] Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='APSA'][COLOR=gray]Już wiem coś więcej o wyjeździe do Krakowa :)[/COLOR] [COLOR=#808080]We WTOREK od około 18 wieczorem mam wolne :multi: [/COLOR] [COLOR=#808080]a do warszawy wracam dopiero w środę rano :cool3:[/COLOR] [COLOR=#808080]i konferencja i hotel (akademik?) mieszczą się niedaleko rynku.[/COLOR][/quote] No to ja mam nadzieję, że Cię ściągnę do siebie, bo przecież musisz poznać wszystkich bohaterów Galerii Samograja!!!!:multi: :multi: :multi: [COLOR=white]Mieszkam na południowych krańcach Krakowa.[/COLOR] [COLOR=#ffffff][/COLOR] [quote name='bea100'][COLOR=blue]Kochana Samograjko- tak, oczywiście że miałaś rację- te zabiegi to pole magnetyczne (Magnetronik) a ja fujara z nomenklatury medycznej jestem/ jak widać :oops: [/COLOR] [COLOR=blue]Dziękuję za życzenia- mam nadzieję, że te zabiegi zdejmą Łukaszowi ból ( bo sama wiesz jak cierpi- kości tabletkami nie znieczulisz...:placz: ), czyli z tego co napisałaś, to musimy ( i Łukasz i ja) uzbroić się w cierpliwość...:-( [/COLOR] [COLOR=#0000ff]:lol: [/COLOR][/quote] [B][SIZE=3]Właśnie chciałam napisać, że nie musicie, wręcz przeciwnie - magnetronik czyni cuda!!!:multi: :multi: :multi: [/SIZE][/B], tylko efekty widać jakby z opóźnieniem. [SIZE=3][B]Tylko patrzeć jak ŁUKASZ będzie śmigał!!![/B][/SIZE] A u mnie to tak długo trwało, bo mnie źle diagnozowano ( nawet o nowotwór kości mnie podejrzewano, o osteoporozę, a to mi tylko niewinny nerw numer wyciął:mad: :mad: :mad: się zapętlił) [COLOR=#0000ff][QUOTE][COLOR=#0000ff]A z tym popiołem i postem ( od nas i dogo)...nie przesadzaj [/COLOR];)[/QUOTE][/COLOR] [quote name='Czoko']Dopiero teraz doczytałam że o MAGNETRONIKU pisałaś Właśnie Ty. [COLOR=red]STRASZNE![/COLOR] [COLOR=#ff0000]A teraz odwyk!!! [/COLOR][COLOR=black]i MOŻE TROSZKĘ POSŁUGIWANIA SIĘ LEWĄ RĘKĄ![/COLOR][/quote] [B][COLOR=purple]ALE JA JESTEM ŚWIADOMA SWOJEGO UZALEŻNIENIA, A TO JUŻ COŚ, TERAZ NALEŻY PODJĄĆ LECZENIE ODWYKOWE, LUB ZADAĆ SOBIE W POŚCIE POKUTĘ [/COLOR][/B][B][COLOR=purple] ZA GRZECHY ZANIEDBANIA RODZINY - MÓWIĘ WAM, TA CHORA RĘKA TO........ ZNAK Z NIEBIOS!!!:mad: :mad: :mad:[/COLOR][/B] [B][COLOR=purple][/COLOR][/B] [B][COLOR=purple]MUSZĘ POŚCIĆ - [/COLOR][/B][B][COLOR=#800080]nie mylić z postem pisanym - qrcze czy ta zbieżność słów coś znaczy??? POŚCIĆ CZYLI PISAĆ POSTY, TAK:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: NO TO WYCIĄGNĘŁAM WNIOSKI:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/COLOR][/B] Quote
Tomo 2 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [B]Samograj[/B] No to niezły z Ciebie diabełek uparciuszek . Widziałem twój nr tel. jeżeli pozwolisz to przekręcię do Ciebie , to choć po głosie się będziemy znali :roll: Pozdrowionka i proszę zacznij poważnie dbać o zdrowie. [B]BEA 100[/B] nie wiedziałem ze masz takie kłopoty a raczej twój syn .:razz: pomysł Samograja myślę jest dobry tylko szybko go wdrożyć i nie oczekiwać od razu poprawy.I nie bierz winy na Siebie ,to powinien zaproponować- przepisać lekarz .Masz dzielnego syna . Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='Tomo 2'][B]Samograj[/B] No to niezły z Ciebie diabełek uparciuszek . Widziałem twój nr tel. jeżeli pozwolisz to przekręcię do Ciebie , to choć po głosie się będziemy znali :roll: Pozdrowionka i proszę zacznij poważnie dbać o zdrowie. [/quote] Tomo, przekręć, będzie mi miło:loveu: Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='APSA']Samograjko, odbierasz maile? Jeśli odbierasz, to odbierz ;) [COLOR=silver].[/COLOR][/quote] Odebrałam obydwa:cool3: Quote
samograj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='marzenna79'][B]Witaj Aneczko ! :)[/B] [B]Już nie śpisz kochanie ???????[/B] [B]A ja mam nowy avatarek ;) :)[/B] [B]Nie mogę tylko wstawić bannerka, bo trzeba go "odchudzić" deczko ;) [/B] [B]Pozdrawiam cieplutko z zimnej Gdyni. hihihi....[/B] [B]Miłego dnia Samograjko ! :)[/B][/quote] [quote name='marzenna79'][B]Samograjko !:multi: :multi: :multi: [/B] [B]No właśnie ...czym Ty piszesz ???????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [/B] [B]Pozdrawiam. :)[/B][/quote] Marzenno, odpisywałam Ci w wątku SANATORYJNYM !! TU NIE OPOWIEDZIAŁAM, BO SIĘ SKUPIŁAM NA CZYM INNYM!!! Niniejszym odpowiadam: Dzięki za pozdrowienia. A piszę lewą ręką i mam już lekki oczopląs, spróbujcie sami jak to jest!!! Quote
małyskrzat Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='samograj']Marzenno, odpisywałam Ci w wątku SANATORYJNYM !! TU NIE OPOWIEDZIAŁAM, BO SIĘ SKUPIŁAM NA CZYM INNYM!!! Niniejszym odpowiadam: Dzięki za pozdrowienia. A piszę lewą ręką i mam już lekki oczopląs, spróbujcie sami jak to jest!!![/quote] ot i siła wyższa a rączka sprawniejsza:lol: Quote
bea100 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='małyskrzat']ot i siła wyższa a rączka sprawniejsza:lol:[/quote] [COLOR=blue]A Ty kochana coś spać nie możesz? ;) [/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]Tomo2: każdy z nas ma swoje kłopoty i ja i Ty i Samograjka, wszyscy. Czasem o tym- mówimy. Dziękuję. Po słowach Ani nabrałąm nadziei, że to pole magnetyczne-jednak Łukaszowi pomoże (oby). Wyjdziemy z tego problemu- musimy.[/COLOR] [COLOR=blue]Samograj: no i pisałam te parę zdań długo-lewą reką-wspóczuwam-możliwe do wykonania aczkolwiek mało komfortowe :shake: Qrcze- wracaj do prawej/do zdrowia szybciutko!!![/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] Quote
marzenna79 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ;) cyt.[COLOR=blue]A Ty kochana coś spać nie możesz? ;-) Czyżby Aneczka cierpiała na bezsenność ??????? ;) :evil_lol: ...a mnie dopadła...chyba grypa...buuu... :-( :placz: :-( P.S. W Gdyni śnieżyca do potęgi n-tej !!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: [/COLOR] Quote
samograj Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 [quote name='małyskrzat']ot i siła wyższa a rączka sprawniejsza:lol:[/quote] Ćwiczenie czyni mistrza - ale już zasuwam lewą nawet 3 klawisze na raz o zobaczcie : Ż spróbujcie jedną napisać Ż:evil_lol: :evil_lol: kciuk na Alt, serdeczny na z i mały na Shift - niezła gimnastyka, albo to: ĄŻŚŹĘ :multi: :multi: :multi: 3 palce w ruch!!! [quote name='bea100'][COLOR=blue]A Ty kochana coś spać nie możesz? ;) [/COLOR] [COLOR=blue]Tomo2: każdy z nas ma swoje kłopoty i ja i Ty i Samograjka, wszyscy. Czasem o tym- mówimy. Dziękuję. Po słowach Ani nabrałąm nadziei, że to pole magnetyczne-jednak Łukaszowi pomoże (oby). Wyjdziemy z tego problemu- musimy.[/COLOR] [COLOR=blue]Samograj: no i pisałam te parę zdań długo-lewą reką-wspóczuwam-możliwe do wykonania aczkolwiek mało komfortowe :shake: Qrcze- wracaj do prawej/do zdrowia szybciutko!!![/COLOR] [/quote] Bea100, kłopoty są po to, żeby z nich wychodzić - a Łukasz musi zacisnąć zęby, choć wiem, jak ból niszczy człowieka - nieraz odechciewa się żyć:-( A jak myślisz, dlaczego jestem ciągle w jakimś konflikcie??? Bo mnie depresja dopada(kiedy wyję z bólu nocami) i kiedy piszę coś, by pomóc, wyrazić tylko opinię, a jestem rozumiana opacznie, wtedy mam ochotę tak nagadać, żeby mnie wszyscy znienawidzili, po prostu wtedy sobie dokopuję, żeby jeszcze bardziej się pogrążyć - masochizm??? Czy na to cierpię???Mam bardzo złożoną osobowość, w dodatku lekko zwichrowaną:eviltong: [quote name='marzenna79'];) cyt.[COLOR=blue]A Ty kochana coś spać nie możesz? ;-)[/COLOR] [COLOR=blue]Czyżby Aneczka cierpiała na bezsenność ??????? ;) :evil_lol:[/COLOR] [COLOR=blue]...a mnie dopadła...chyba grypa...buuu... :-( :placz: :-([/COLOR] [COLOR=blue]P.S.[/COLOR] [COLOR=blue]W Gdyni śnieżyca do potęgi n-tej !!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/COLOR] [/quote] JAKI ŚNIEG???:crazyeye: U NAS POCHMURNO, 0 STOPNI, ALE NIC Z NIEBA NIE LECI:shake: A MOŻE TO OMAMY GORĄCZKOWE:cool3: [B]Marzenna, lecz się !!![/B] [B]masz tu nalewki:[/B] [IMG]http://www.feminoteka.pl/images/articles/nalewka.jpg[/IMG] [B]Nalewka z czarnych porzeczek[/B] - ponieważ sezon na ten owoc się już skończył, można ją również przygotować z owoców mrożonych 1 kg opłukanych i obranych z szypułek czarnych porzeczek, 1 l czystej wódki (wystarczy zupełnie najtańsza, np. Starogardzka), 1 kg cukru (nalewka słodka) lub 0,75 kg (półwytrawna) lub 0,3 kg (wytrawna). Owoce wrzucić do szklanego naczynia, zalać wódką i odstawić na 6 tygodni w zaciemnione miejsce. Alkohol zlać do butelek i szczelnie zakręcić, a do porzeczek wsypać cukier, wymieszać (np. drewnianą łyżką) i ponownie odstawić na 6 tygodni (wstrząsać gąsiorkiem co 2-3 dni). Powstały na owocach syrop zlać i połączyć z wcześniej zlanym wyciągiem alkoholowym. Owoce można przepłukać dodatkowo szklanką wódki i wody (w proporcji pół na pół). Po 3 tygodniach przesączyć nalewek przez gazę. I wówczas jest już gotowa do picia! Uwaga: w żadnym wypadku nie wyrzucać owoców z nalewki! Pozostają one świetnym materiałem do zrobienia kompotu lub do ciasta. Ponieważ jak wiemy, alkohol dobrze konserwuje, owoce po kilku tygodniach w nim stania nabierają cudownych właściwości. Kompot zrobiony nawet po trzykroć na tych owocach będzie najwspanialszym kompotem w życiu. [B]Porterówka damska[/B] 2 butelki porteru po 0,33 (wg mojego rekonesansu dostępny tylko Żywiec), 0,25 kg cukru, 2 cukry waniliowe (3,2 dag), 0,25 l spirytusu Piwo zagotować z cukrem (uwaga – kipi!), dodać cukier waniliowy, a po lekkim przestudzeniu płynu wlać spirytus. Można też dodać łyżkę miodu. Kiedy napój ostygnie, zlać go do butelek, szczelnie zamknąć i odstawić najlepiej na rok, choć już po kilku dniach jest pyszny do picia – ale im dłużej stoi, tym nabiera lepszego smaku. Pozostaje mi tylko życzyć wszystkiego nalewkowego! ====================================================== Marzenna, ty dzis masz nowe ubranko (kto Ci trzaska Te bannerki???) Quote
Recommended Posts