Hotel KADIF Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Havanka']Dziękuję Beatko. Przyznam jednak, że wczoraj wieczorem wena twórcza mnie opuściła i coś ciężko mi to szło.[/QUOTE] Śliczny tekścik! A skoro wczoraj wena Cię opuściła, to jak brzmią Twoje "z weną"?!:evil_lol: Opuściłabym tylko tekst o sikaniu. Będzie zniechęcać adoptujących, bo nikt nie chce mieć sikającego psa w domu, ale na wstępnej rozmowie telefonicznej czy wizycie przedadopcyjnej trzeba o tym wspomnieć. Muszę dokupić krople dla Pimpka, bo się skończyły. Niestety część kropelek się zmarnowało, bo zamiast do oka "wpuszczałam" na powiekę, podłogę albo głowę, tak się szarpał. Ale wczoraj wieczorem wpuściłam ostatnią kropelkę sama, bo wszyscy się na mnie wypięli, poszli spać i nie miał mi kto trzymać psiaka. I nawet nieźle mi poszło a Pimpuś był bardzo grzeczny. Quote
Havanka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Usunęłam zdanie o "sikaniu", ale popieram, by przy rozmowie wstępnej uświadomić potencjalnego opiekuna. Teksty z weną są pisane w krótszym czasie i przeważnie są to tzw."wyciskacze.":diabloti: Quote
olalolaa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 I jak pimpusiowe oczko i samopoczucie? ;) Wpłaty: 20zł Havanka 10zł Bjuta Dzięki!! Quote
Beatkaa Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='olalolaa']I jak pimpusiowe oczko i samopoczucie? ;) Wpłaty: 20zł Havanka 10zł Bjuta Dzięki!![/QUOTE] Uzupełniłam już kochana rozliczenie :) Czy przelałaś już coś DIF za Pimpka? napisz ile to wpiszę w rozliczeniu:) Quote
olalolaa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Beatkaa']Uzupełniłam już kochana rozliczenie :) Czy przelałaś już coś DIF za Pimpka? napisz ile to wpiszę w rozliczeniu:)[/QUOTE] ]Tak, przelałam tyle ile Dif wyliczyła czyli dokładnie 687,22 zł. Proszę o potwierdzenie jak dojdzie, Dif ;) Quote
Beatkaa Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='olalolaa']]Tak, przelałam tyle ile Dif wyliczyła czyli dokładnie 687,22 zł. Proszę o potwierdzenie jak dojdzie, Dif ;)[/QUOTE] OK,już wpisałam :) Quote
olalolaa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='DIF'] Operacja, ekg i cała premedykacja: 167,00 zł Antybiotyk 22.04.2011: 20,00 zł Wykupione kropelki do oczu: 35,22 zł Przejazd w obie strony (20.04.br): 54,00 zł Dehinel+ na robale (3 tabl x 7 zł): 21,00 zł Hotel za IV (30 dni X 13 zł/doba): 390.00 zł [U][B]Razem: 687,22 zł [/B][/U] [/QUOTE] Beatka, a wkleiłabyś to całe rozliczenie, bo taka kwota za brodawkę i hotel może kogoś zdziwić, tutaj wszystko dokładnie jest rozpisane i nie zginie wtedy :) Quote
Beatkaa Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='olalolaa']Beatka, a wkleiłabyś to całe rozliczenie, bo taka kwota za brodawkę i hotel może kogoś zdziwić, tutaj wszystko dokładnie jest rozpisane i nie zginie wtedy :)[/QUOTE] Jasne,nie ma problemu Olu-już zrobione :) Quote
danavas Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 poproszę o dane do wpłaty na Pimpka bo zakończył się bazarek dla niego i jak tylko dostanę wszystkie wpłaty to zrobię przelew na chłopaka:) Quote
Beatkaa Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='danavas']poproszę o dane do wpłaty na Pimpka bo zakończył się bazarek dla niego i jak tylko dostanę wszystkie wpłaty to zrobię przelew na chłopaka:)[/QUOTE] Wysłałam już nr konta Pimpka :) Quote
Ingrid44 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Tekst do ogloszen bardzo dobry. Czasami wcale nie musi byc wyciskacz lez zeby piesek znalazl dom. Ja mialam podopiecznego i robilam mu najrozniejsze ogloszenia z najrozniejszymi tekstami i nie bylo reguly. Quote
Havanka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Ingrid44']Tekst do ogloszen bardzo dobry. Czasami wcale nie musi byc wyciskacz lez zeby piesek znalazl dom. Ja mialam podopiecznego i robilam mu najrozniejsze ogloszenia z najrozniejszymi tekstami i nie bylo reguly.[/QUOTE] Pewnie masz rację. Ale zawsze preferowane były teksty - wyciskacze, wiec takie próbowałam pisać. Quote
Hotel KADIF Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Kochane! Przepraszam, że się nie odzywałam, ale święta, majówka, urodziny synka, mama w gościnie przez 2 tygodnie i psy... Nie wiem jak to przeżyłam!:mdleje: U Pimpka ok, oczko się goi! Nie martwcie się... Zaraz napiszę więcej, ale muszę w pierwszej kolejności zrobić foty do plakatów dla malibowych psiaków. Dajcie mi jeszcze chwilkę... Zaraz wracam!;) Quote
Hotel KADIF Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Chwilka minęła dawno temu, więc jesteśmy!:evil_lol: Tak jak pisałam w poprzednim poście. Oczko się goi a właściwie już jest zagojone. W powiece widać ubytek w miejscu gdzie była wymrażana brodawka. niestety Pimpek chodzi jeszcze w kołnierzu, bo drapie to oko. Dzisiaj zdjęłam mu na chwilę i od razu zaczął się czochrać. Muszę pojechać do weta, żeby zobaczył to oko. Poza tym jest wesolutki i grzeczny. No.. prawie.... :diabloti: Jak tylko zbiega z góry od razu leci do kuchni i skacze na szafki w nadziei, że coś chapnie. Wylał mi ostatnio kawę, bo nie zauważył (przecież niedowidzi!)i trącił łapą i wylał. Na szczęście był zimna i na szczęście nie na siebie... Natomiast traci tony kudłów! Normalnie nie mogę sobie poradzić z czesaniem go i wiszą mu "firaneczki" :evil_lol:. Bardzo się kręci i wierci przy tej czynności. I chyba za nią nie przepada. Ale uporam się jakoś. Po troszku, po troszku i będzie znów piękny! :eviltong: Oto Pimpali: [IMG]http://img808.imageshack.us/img808/7515/p5060006e.jpg[/IMG] [IMG]http://img811.imageshack.us/img811/9256/p5060028.jpg[/IMG] [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/8332/p5060016.jpg[/IMG] [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/2166/p5060075.jpg[/IMG] [IMG]http://img84.imageshack.us/img84/3485/p5060076.jpg[/IMG] :loveu::loveu::loveu: Aha, jeszcze jedno.... Doszły pieniążki! Dziękuję bardzo! :loveu: Quote
Havanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Pimpuś prowadzi teraz beztroskie życie. To ostatnie zdjęcie jest Super !!!! Piszesz, że wciąż go czeszesz a wciąż sie leni, ale ogon ma piekny, puszysty i na dodatek jakby doczepiony, bo zupełnie inny kolorystycznie od całości:evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Havanka']Pimpuś prowadzi teraz beztroskie życie. To ostatnie zdjęcie jest Super !!!! Piszesz, że wciąż go czeszesz a wciąż sie leni, ale ogon ma piekny, puszysty i na dodatek jakby doczepiony, bo zupełnie inny kolorystycznie od całości[/QUOTE] Bo jemu te kłaki wyłażą na udach i po bokach a nie na ogonie!:evil_lol: Quote
Beatkaa Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Dzięki DIF za wieści i zdjęcia :loveu: Dobrze,że oczko się goi,a Pimpek jako tako znosi to,że musi chodzić w kołnierzu choć pewnie mu to nie na rękę :evil_lol: Quote
Ingrid44 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Dziekujemy za zdjecia. Pimpuchna swietnie wyglada i widac ze zadowolony chociaz, musi chodzic z abazurdem .:) :) :) Quote
_Goldenek2 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Toć to złoto nie pies skoro nawet kołnierz "hańby" toleruje ;). Quote
Hotel KADIF Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Zdjęłam dzisiaj Pimpkowi ten kołnierz. Obejrzałam oczko i jest ok, nie jest zaczerwienione i nie ropieje. Brzegi miejsca wymrażania też są ładne. Zobaczymy jak Pimpali prześpi noc bez tego kapelusza i jak będzie ok sprawę oka zamkniemy a otworzymy sprawę zębów! :evil_lol: Wyczesałam też Pimpka, bo niestety przez ostatnie kilka dni go nie czesałam i porobiły mu się "firanki". Niestety ma sierść grubą i gęstą a przy tym strasznie się wierci. [URL="http://www.biogroom.pl/produkt.php?dla=furminator"]Furminator [/URL]odpada więc czeszę go [URL="http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystosc/szczotki_i_grzebienie/lessieland_grzebie,p896468410"]grzebieniem dla kotów[/URL] z obrotowymi zębami! :evil_lol: Nabiera z powrotem puchatego wyglądu! :p Quote
Mysia_ Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 pamietam, że w schronisku Pimpuś też miał te problemy z sierściuchą, przy linieniu poprosty tragedia :shake: ale teraz DIF dba o jego futerko to musi być przepiękne :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Olena84']No prosze jaki z Pimpka przystojniacha![/QUOTE] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/2655/09052011157.jpg[/IMG] :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Recommended Posts