Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Śliczności! DIF jak wkleisz adres filmiku w tą ikonkę to się od razu wyświetla. :)

[video=youtube;4uPGUUJ_0L8]http://www.youtube.com/watch?v=4uPGUUJ_0L8[/video]

Posted

karma juz nadana, wiec DIF powinna wiedziec kiedy jej sie spodziewac, bo Abra ma przy najblizszej bytnosci przekazac dla Pimpuli 15 kg karmy

Posted

golf napisał(a):
karma juz nadana, wiec DIF powinna wiedziec kiedy jej sie spodziewac, bo Abra ma przy najblizszej bytnosci przekazac dla Pimpuli 15 kg karmy

Wielkie dzięki :):):)
Póki co mamy zapas jedzonka dla Pimpka tak na ok 4 miesiące!

Posted

Wpadłam tylko na chwilkę, bo mam sporo zajęć psio-ludzkich... he..he...

Odpowiem więc kompleksowo bez cytowania, ok? :)

Olalolaa

Karma która przyszła smakuje Pimkowi, powiedzmy, średnio. Jak rano mu wsypię pochrupie i zostawia. Wobec tego zabieram michę i dosypuję wieczorem i przez noc zjada całą porcję. Ale zjada, nie ma wyjścia. :evil_lol:

Dotarło 20 zł róznicy w opłacie za badania krwi. Dziękuję! :loveu:

Jeśli chodzi o wyniki i ich interpretację przez weta. Mój wet twierdzi, że są ok ale jeszcze dodatkowo poprosiłam o ich interpretację zwierzusia z dogo. Jest wetem i wielokrotnie nam pomagała z psiakami. Od razu zapytałam też o zęby i brodawkę na oku.
Powiedziała, że generalnie jak na 10-ciolatka wyniki są ok. Te trójglicerydy w kontekście pozostałych wyników, nie budzą jakichś podejrzeń. Dobrze by było przed usunięciem kamienia zrobić mu jeszcze RTG żuchwy i szczęki żeby zobaczyć co się tam dzieje i czy nie wymaga dłuższego podawania antybiotyku. Kamień zrobić można a jeśli chodzi o brodawkę musi ustalić z chirurgiem.

Bjuta

Dzięki za "pouczenie" w sprawie wstawiania filmików.;)
Brakowało mi tej wiedzy, dlatego zawsze wstawiałam w postaci linków. Następny postaram się wstawić jak pokazałaś! :loveu:

Golf

Rozmawiałam z Abrą w sprawie tej sunieczki kilka razy i nic nie wspominała o karmie. Sporo się działo i wszystko na szybko więc pewnie zapomniała. Dzisiaj sunię ma przywieźć do mnie mru albo Abra, pewnie sobie przekażą jakby co;)!

A tak poza tym wszystko dobrze. Pimpek grzeczny a jak ma humorki wysyłam do niego Kingę. Naprawdę bardzo się lubią! To czego nie mogę ja - może Kinga! :diabloti:
Wg mnie Pimpalina jest do adopcji po zrobieniu ząbków i oka :p.

Posted

DIF gdzie ten straszny "agresor" który miał być u Ciebie;) Pimuś to jakieś słodkie i grzeczne psiątko które w dodatku najlepiej komunikuje się z dziećmi:multi::multi::multi:.Co znaczy miłość i zrozumienie psich potrzeb.

Posted

Golf

Rozmawiałam z Abrą w sprawie tej sunieczki kilka razy i nic nie wspominała o karmie. Sporo się działo i wszystko na szybko więc pewnie zapomniała. Dzisiaj sunię ma przywieźć do mnie mru albo Abra, pewnie sobie przekażą jakby co;)!

rozmawialam z Abra, ona sie wczoraj pochorowala i karme miala przywiez mru(miala w bagazniku), ale pewnie zapomniala ze ja ma.
Abra po niedzieli ja przywiezie.

Posted

[quote name='PACZEK']DIF gdzie ten straszny "agresor" który miał być u Ciebie Pimuś to jakieś słodkie i grzeczne psiątko które w dodatku najlepiej komunikuje się z dziećmi.Co znaczy miłość i zrozumienie psich potrzeb.

Mam nadzieję, że nikt już nigdy nie powie Pimpku "agresor";). To naprawdę miły pies, ale do "słodkiego i grzecznego" psiątka trochę mu brakuje.. he..he...
Nie dajcie się nabrać na moje "słodkie" opisy. Pimpek to pies z charakterem i fajnie zachowuje się tu i teraz a jak pójdzie do nieodpowiedniego domu może być różnie. :roll: Chłopak nie da sobie w kaszę dmuchać byle komu.:evil_lol:

A teraz dla fanów Pimpali filmik:

[video=youtube;kXy5vWDKcOA]http://www.youtube.com/watch?v=kXy5vWDKcOA&feature=player_embedded[/video]

Filmik nakręciliśmy w naszym pokoju hotelowym. Stoi w nim wersalka, fotel i dwie kenelówki.
Przepraszam za troszkę rozmyty w niektórych miejscach filmik, ale trudno jest kręcić jak dwa psy skaczą po łbie :evil_lol:.

Na filmiku chciałam pokazać co Pimpek robi, jaki jest fajny i radosny.
I co można z NIM robić. Jak wpadnie w zabawowy trans można mu gmerać łapą w pysku, czochrać go i tarmosić. Mój postawiony do góry paluch wskazujący mówi, że coś zrobił "nie halo". Palec w górze i krótkie "nie" od razu jest akceptowane, co widać na filmiku.

Posted

Ale super filmiki !!! Dziękujemy,że tak nas rozpieszczasz DIF :)

olalolaa napisał(a):
Pimpek wygląda na nieźle szczęśliwego :) Fajna ma głupawkę.
Wpłynęło 10zł od Olenki jednorazowa.

OK,zapisuję :)