Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są 3 opcje.
1. Po Pimpusia przyjedzie ULKA12 i przetrzyma go do niedzieli.
2. Gosia (nie znam jej nicku na dogo) może go odebrać około godziny 21 i zawieźć do schronu w Zabrzu, a w niedzielę zabrać do Wawy
3. Jeśli mój brat skończy wcześniej pracę to może go podrzucić do Zabrza (ale potrzebowałby kogoś do pomocy w schwytaniu gagatka)

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sama nie wiem, mi najbardziej logiczna wydaje się pierwsza opcja... ale tak jak pisałam, bardzo mi zależy, żeby wypowiedziały się też inne osoby zaangażowane w losy Pimpusia.

Posted

Bałam się bardzo jak to będzie, ale czuję, że będzie dobrze i jakoś się ułóży... Pimpuś ma tyle dobrych duszek wkoło siebie, będzie dobrze, musi być ;)
Tylko ciotki proszę ładnie tutaj pomóc podjąć decyzję.
Dzisiaj miałam fatalny dzień, ale kilka chwil temu wydarzyło się coś czego bym sie kompletnie nie spodziewała... Przekonuje mnie to, że na prawdę grunt to pozytywne nastawienie i damy sobie radę ze wszystkim ;)
Powoli idę spać, chociaż chyba dzisiaj nie zasnę...
Kolorowych snów życzę jeśli jeszcze ktoś tu zagląda o tej porze.

Posted

Ja zagladam troche pozno i mysle ze najlepiej zeby Pimek pojechal do hoteliku. Niech juz nie wraca do Schroniska ,nawet na kilka dni. Strasznie by mu to namieszalo w glowie.

Posted

Witam wszystkie Pimpusiowe Cioteczki wydaje mi sie ze jesli pies zle sie zachowuje to zawsze jest to wina człowieka.Moze jednak nie schron a chotelik lub inne miejsce gdzie osoba doswiadczona bedzie mogła choc kilka dni psiaka poobserwowac moze zachowanie psa jest tylko (jak twierdza madrzejsi o demnie)reakcja na niewłasciwe zachowania ludzi w domu adopcyjnym.Kasy nie mam ale chetnie dam fanty na bazarek jesli bedzie taka koniecznosc.Uwazam ze schron to ostatecznosc bo tam wiadomo moze byc OK ale psina moze miec problemy nie tylko z soba ale i z innymi psami.

Posted

Kochane cioteczki moim zdaniem,powrót do schronu wywoła w nim jeszcze większą agresję,spotęguje ją i ciężko będzie mu już zaufać człowiekowi.Jak chodziłam z nim na spacerki okazywał dużo czułości,nie było jakiegoś problemu żeby wszedł do boksu po spacerku - był uległy,bo wiedział,że tak musi być.Ci ludzie być może za bardzo go rozpieścili lub stworzyli nerwową atmosferę,a on poczuł się panem domu i teraz chce wszystko trzymać w ryzach.Ktoś doświadczony na pewno go naprowadzi na dobrą drogę ...tylko musimy mu dać szansę.

Posted

[quote name='PACZEK']Witam wszystkie Pimpusiowe Cioteczki wydaje mi sie ze jesli pies zle sie zachowuje to zawsze jest to wina człowieka.Moze jednak nie schron a chotelik lub inne miejsce gdzie osoba doswiadczona bedzie mogła choc kilka dni psiaka poobserwowac moze zachowanie psa jest tylko (jak twierdza madrzejsi o demnie)reakcja na niewłasciwe zachowania ludzi w domu adopcyjnym.Kasy nie mam ale chetnie dam fanty na bazarek jesli bedzie taka koniecznosc.Uwazam ze schron to ostatecznosc bo tam wiadomo moze byc OK ale psina moze miec problemy nie tylko z soba ale i z innymi psami.[/QUOTE]

Ja właśnie robie bazarek :):):)

Posted

Skoro będzie u Ulki, to ona po paru godzinach będzie wiedziała - jak się aklimatyzuje i albo będzie po kłopocie, albo nie. W końcu to tylko parę dni. WInter - jeszcze raz - WIELKIE DZIĘKI za pomoc!!!!

Posted

[quote name='Bjuta']Skoro będzie u Ulki, to ona po paru godzinach będzie wiedziała - jak się aklimatyzuje i albo będzie po kłopocie, albo nie. W końcu to tylko parę dni. WInter - jeszcze raz - WIELKIE DZIĘKI za pomoc!!!![/QUOTE]

Nie ma za co.
Muszę jeszcze podziękować Malawaszce, bo dała mi namiary na kilka osób i dzięki temu udało się to wszystko zorganizować. I ULCE12, że okazała serce i zdecydowała się pomóc pomimo braku miejsc.:Rose:
Najpóźniej w niedzielę Pimpuś trafi pod opiekę DIF.

Posted

Bazarek dla Pimpusia :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/203811-Śliczne-różności-dla-Pimpusia-któremu-grozi-powrót-do-schronu.-Do-17.03"]http://www.dogomania.pl/threads/203811-Śliczne-różności-dla-Pimpusia-któremu-grozi-powrót-do-schronu.-Do-17.03[/URL]

PS.Są jeszcze wolne posty.. to mogę coś dodać jeśli ktoś by coś miał.

Posted

Teraz to tylko pozostaje nam czekać co o Pimpku napisze Ula... Mam nadzieje, że wszystko się uda bez większych komplikacji, trzymam mocno kciuki!

Już patrzę na bazarek.

edit:

posyłam 50 zł jako jednorazową włatę dla Pimpusia.

Posted

[quote name='Mysia_']Teraz to tylko pozostaje nam czekać co o Pimpku napisze Ula... Mam nadzieje, że wszystko się uda bez większych komplikacji, trzymam mocno kciuki!

Już patrzę na bazarek.

edit:

[B]posyłam 50 zł jako jednorazową włatę dla Pimpusia[/B].[/QUOTE]

Zapisuję na 1 stronie.Zbieramy już pieniążki na konto czy jak?Brakuje jeszcze 100stałych deklaracji :(

Posted

[quote name='Beatkaa']Zapisuję na 1 stronie.Zbieramy już pieniążki na konto czy jak?Brakuje jeszcze 100stałych deklaracji :([/QUOTE]

Myślę, że zbieramy... Wczoraj Ola napisała, że może udostępnić konto :)

Beatko jakoś damy radę :)

Posted

[quote name='Mysia_']Myślę, że zbieramy... Wczoraj Ola napisała, że może udostępnić konto :)

Beatko jakoś damy radę :)[/QUOTE]

Dobrze,okey.To będzie trzeba jakiś post na rozliczenia ;)

Cały dochód z bazarku prześlę wtedy na wskazane konto ;)

Posted

Te płatności Polcardem - to płatność kartą kredytową poprzez system PayU. Czy Olalolaa mogłaby się zarejestrować w tym systemie? To jest bezpłatne.

I bardzo ważna sprawa!!!!!!!!!!!!
Czy ktoś z Was zna fundację, która udzieliłaby konta na zbiórkę na Pimpusia?
Część osób woli jednak wpłacać na oficjalne konta fundacji - wtedy jest większa szansa, że pieniądze faktycznie idą na pomoc potrzebującego psiaka.
Do kogo mogę się zwrócić?

Posted

ZXorientuje sie jak ten polcard działa bo ja w tym ciemna jestem. ;)

Pimpus juz odebrany?

Fundacji żadnej takiej nie znam niestety :(

[B]9.03.11 - Wpłynęło 50 zł od Mysi[/B]

Posted

[quote name='olalolaa']Tak dzwoniłam do Uli, pimperk zabrany już dojechali do domu. Gładko nie było bo chciał gryźć, ale jakoś dali radę.[/QUOTE]:lol:Podziekowania za odpowiedz teraz juz na pewno bedzie lepiej:lol:

Posted

no Pimpuś byle do przodu teraz...:)

Czyli rozumiem,że olalolaa zostaje księgową Pimpusia? No bo ja w pierwszym poście mam całą rozpiskę z deklaracjami i teraz już nic nie wiem...