Beatkaa Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Byłoby miło dla wszystkich :evil_lol: Quote
ULKA12 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Pimpek nie wykazuje zachowań agresywnych, spokojnie daje się zapiąć na smycz i chodzi na spacerki. W pierwszym kontakcie jest nieufny, nie reaguje na swoje imię, raczej na "chodź". Inne psy ignoruje, nawet jak jest zaczepiany, je suchą karmę bez problemu. Daje się pogłaskać ale nie sprawia mu to jakiejś większej przyjemności, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Quote
Bjuta Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Myślę, że jak się trochę otrząśnie i zaufa znowu ludziom, to przytulaki będą mu znów sprawiać radość. :) Quote
Beatkaa Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Ale przynajmniej nie gryzie ani nic... nie chcę robić teorii spiskowych,ale z tamtym domem coś było nie tak,pies zmienił otoczenie i od razu taka zmiana.Cieszę się,na początek nie jest źle ! Quote
Hotel KADIF Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='ULKA12']Pimpek nie wykazuje zachowań agresywnych, spokojnie daje się zapiąć na smycz i chodzi na spacerki. W pierwszym kontakcie jest nieufny, nie reaguje na swoje imię, raczej na "chodź". Inne psy ignoruje, nawet jak jest zaczepiany, je suchą karmę bez problemu. Daje się pogłaskać ale nie sprawia mu to jakiejś większej przyjemności, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Wiedziałam!!! :p Nie ma bata, żeby pies, który przez kilka lat był spokojny i łagodny nagle i niespodziewanie zmienił się w agresora/najeźdźcę! W domu Pimpka coś było "nie halo" w relacjach człowiek-pies. Człowiek popełnił jakiś, pewnie zupełnie nieświadomy błąd a Pimpek go wyczuł. Akcja-reakcja i tyle! W przyszłości Pimpuś powinien trafić w doświadczone a przede wszystkim świadome ręce i jestem pewna, że nie będzie problemów! ;) Quote
PACZEK Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 :multi::multi::multi:HURA wspaniałe wiesci od rana :loveu::loveu::loveu:Beatkaa masz racje Pimpus pewnie nie spełnił oczekiwan zwłaszcza jako zabawka dla wnusiow a co do uległej i spokojnej suni dla tego domku ,moze nie krzywdzic nastepnego psiaka. Lepiej niech ci panstwo kupia jednak pluszowego psa nie gryzie i nie ma z nim kłopotu.:eviltong:Gdyby jednak bardyo chcieli niech kupia psa za ogromne pieniadze wtedy go uszanuja i beda bardziej odpowiedzialni. Wybaczcie cioteczki złosliwosc ale wylał sie zal ze PIMPUS musiał cierpiec za nieodpowiedzialny egoizm:diabloti: Quote
ULKA12 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ale pamiętajcie, że ja agresję Pimpka widziałam na szczęście jej nie odczułam, zresztą nie tylko ja widziałam drugą twarz Pimpka. Państwo na pewno tego zachowania sobie nie wymyślili, tak jak pisze DIF trzeba to zachowanie brak pod uwagę i szukać odpowiedniego domu, takiego gdzie nikt nie da sie zastraszyć o domu który ma jakieś doświadczenia i chęć pracy z psem. Quote
Beatkaa Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Wiadomo,że nie wymyślili,bo same to widziałyście kochane...jednak moim zdaniem państwo źle podeszli do psiaka,bo pies się tak nagle nie zmienia.. Dobrze,że jest już u Uli :) Quote
asikowska Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 wysłałam 30 zł (jednorazowa wpłata:) jak będę mieć więcej gotówki to wyślę coś jeszcze. pozdrawiam Was i tego łobuza:) Quote
Mysia_ Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 asikowska, dziękujemy :loveu: Oczywiście, że Państwo sobie tego nie wymyślili, ale w domu musi być jakiś problem w relacjach z psiakami... Ostatni piesek Państwa był bardzo agresywny w stosunku do wnuków, do tego stopnia, że trzeba było zamykać, bo od razu się rzucał. Dlatego tym razem Państwo chcieli łagodnego pieska, taki wydawał się nam wszystkim Pimpuś. Teraz najważniejsze, żeby dobrze poznać tego łobuza znaleźć mu odpowiedni domek :razz: Mam kolejna stałą deklarację :multi: od kolejnego pimpusiowego anioła :loveu: 30 zł - Urszula G. (w sumie nie wiem jak Pani chce zostać zapisana, dlatego tak napisałam - jakby sie cś zmieniło to dam znać) :cool3: Quote
olenka1987 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 a ja przypominam bazarek Pimpusiowy :) http://www.dogomania.pl/threads/203811-%C5%9Aliczne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Pimpusia-kt%C3%B3remu-grozi-powr%C3%B3t-do-schronu.-Do-17.03 Quote
olalolaa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nowe wpływy: 20,00 - Bjuta z bazarku (?) 40,00 - Danuta G 200,00 - winter7 Quote
Bjuta Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 No Beatkaa powiedziała, żeby z bazarku od razu przelać na konto Pimpusiowe, a do niej tylko na koszt wysyłki - to tak zrobiłam. Quote
olalolaa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Bjuta']No Beatkaa powiedziała, żeby z bazarku od razu przelać na konto Pimpusiowe, a do niej tylko na koszt wysyłki - to tak zrobiłam.[/QUOTE] No tak myslałam :) Quote
paulinken Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='olenka1987']a ja przypominam bazarek Pimpusiowy :) http://www.dogomania.pl/threads/203811-%C5%9Aliczne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Pimpusia-kt%C3%B3remu-grozi-powr%C3%B3t-do-schronu.-Do-17.03 A jest wrzucony na Reklamy Bazarków? Quote
Beatkaa Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='olalolaa']No tak myslałam :)[/QUOTE] To cieszę się,że wszystko już się wyjaśniło :) Dziękujemy Bjutko za 5zł nadwyżkę :) [quote name='paulinken']A jest wrzucony na Reklamy Bazarków?[/QUOTE] Nie,nie jest tam wrzucony. Quote
PACZEK Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Wspaniałe jestescie cioteczki Pimpusiowe.Pieknie i madrze walczycie o psiaczka.Wybaczcie zle mnie zrozumiałyscie nigdy nie watplłem w wasza ocene sytuacji tylko czy agresja nie była reakcja obronna psa.Patrzmy do przodu wyciagnijmy wnioski a panstwu ktorzy oddali Pimpeczka raczej odradzmy wszelkie zywe stworzenia.Niech PIMPUS jak najszybciej zapomni o koszmarze Ula na pewno poukłada mu w łebku. Quote
Beatkaa Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Jeszcze tylko 60zł...kochani prosimy o deklaracje. Quote
Mysia_ Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Prosimy o deklaracje dla Pimpusia, moze jeszcze ktoś pomoże? :) Quote
dangos19 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Zastanawiam się cały czas czy nie można by było zaliczyć wpłat z wirtualnej adopcji ( jestem wirtualną mamą Pimpusia) jako stała deklaracja. Dołożyłabym jeszcze 20 zł do stałych i brakowało by już tylko 10 zł. Jak myślicie, czy mogło by być tak? Quote
Bjuta Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Witamy! :) Wydaje mi się, że TOZ nie bardzo może przelewać na prywatnie konto, ale można przestać wpłacać na TOZ a bezpośrednio na Pimpusia... :eviltong: Tyle, że już nie będzie można odpisać tych wpłat od podatku. :roll: Quote
dangos19 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Rozumiem, wobec tego prosze mnie zapisać do stałych na 20 zł Quote
Recommended Posts