Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Iljova napisał(a):
Marinka obecnie nie da rady, a Anita niewiem ona też jest tak bardzo zajęta. Można zapytać Anitę.

Już napisałam,ale nie ma jej na dogo.Może później będzie to zobaczymy.

Bjuta napisał(a):
Jaki tu ruch!!!! Dziękujemy wszystkim bardzo!!! :) :) :) Obarczus - dziękuję szczególnie... :oops::loveu:

DIF mieszka w tym Halinowie:
[...]

Ruch ruch,Dużo do czytania teraz :eviltong:

Posted

Jeśli ktoś by robił bazarek mogę podarować parę rzeczy, przesłać organizatorce karton na swój koszt.. Mój chłopak też by jakieś dorzucił..
Na Pimpusia albo też innego pieska.

Posted

olenka1987 napisał(a):
Jeśli ktoś by robił bazarek mogę podarować parę rzeczy, przesłać organizatorce karton na swój koszt.. Mój chłopak też by jakieś dorzucił..

A moze łatwiej byłoby porobic zdjecia i podeslac zdjecia osobie, ktora ma czas na zrobienie bazarku?? :) Chyba ze nie masz mozliwosci zrobienia zdjec.

Posted

obraczus87 napisał(a):
A moze łatwiej byłoby porobic zdjecia i podeslac zdjecia osobie, ktora ma czas na zrobienie bazarku?? :) Chyba ze nie masz mozliwosci zrobienia zdjec.

mam możliwość, napisałam tak bo nie wiem na jakiej zasadzie się to odbywa (jestem nowa;)) no i nie wiem czy później będę miała czas pakować i wysyłać te wszystkie rzeczy do kupujących..

Posted

26asia napisał(a):
witam, moge zadeklarowac 25zł miesiecznie

Dziękujemy :multi::multi: Zapisuję na pierwszej stronie.

Gonia13 napisał(a):
Ojej...Pimpuś wraca :( Moge tylko jednorazowo pomóc za jakiś czas..

Jasne,grosz do grosza...zapisuję w jednorazowych.:multi:

olenka1987 napisał(a):

Ooo super :multi: To już trochę tego będzie,jak dobrze pamiętam Havanka też wspominała,że mogłaby coś podrzucić. :multi:

Posted

W końcu tutaj dotarłam.
Dzisiaj rozmawiałam z cioteczka DIF, myślę, że to idealna opiekunka dla naszego Pimpusia :cool3: Trzeba by było Pimpusia odrobaczyć, bo ostatnio był odorbaczony we wrzesniu, a wiadomo, że przy tylu psiakach ile jest w schronisku to trzeba z tymi robalami uważać :mad: i cioteczka o to bardzo nas prosi, bo się obawia o resztę swojego stadka ;)
Wspnaiale, że jest tu taki ruch.
Co do wydarzenia na FB to ja bym mogła zrobić, tylko ja to dopoer raczkuję w tych sprawach :oops: Nie wiem za bardzo co by tam miało być? I czy lepiej na moim prywatnym czy na schroniskowym? Chociaż nie wiem czy nie lepiej jak zrobi to ktoś doświadczony :oops:

Posted

Jestem na zaproszenie
Nic nie zadeklaruję bo jestem zawalona, ale coś jednorazowo może za jakiś czas będę w stanie dać
Czy wiadomo już co z transportem? Macie coś ?

Posted

winter7 napisał(a):
Ja mam konto, ale mam mało znajomych. Robiłam już jedno wydarzenie. Trzeba sklecić tekst z pierwszego postu i biorę się za wydarzenie.

ja znajomych trochę mam to ich zaproszę jak już będzie ;)

Posted

Czy ktoś mądry w kwestii psów może napisać coś o przemianie Pimpusia. Żeby ludzie się nie przerazili :)
Tylko mu wspólczuli.

PS. Słuchałam dzisiaj w radiowej Trójce audycję - "Za a nawet przeciw". Dzisiaj był temat - czy zmieniać ustawę o ochronie zwierząt. Myślałam, że to radio jest dla inteligentnych ludzi. Ale wypowiedzi niektórych były żenujące. Jeden pan powiedział, że nie życzy sobie aby pieniądze z jego podatków szły na karmienie kundli. Inny, że chyba wszyscy powariowali,że teraz pies się stał ważniejszy niż człowiek i kazał się zajmować dziećmi, a wszystkie psy w schroniskach "uspać".... A jeszcze inna pani kazała zająć się ważniejszą sprawą - sprzątaniem psich kup, bo boi się wypuszczać dzieci z domu. Co za ludzie....

Posted

Bardzo przykre ze tacy ludzie dzwonia do radia . Dobrze ze jest duzo ludzi ,ktorzy kochaja zwierzeta i probuja polepszyc im zycie. Kilka razy osobiscie slyszlam jak ktos mowil zeby zajac sie lepiej dziecmi a jak ja zapytalam czy robi cos w tym kierunku to okazalo sie ze oczywiwscie NIC. Dzieci to zawsze wymowka dla ludzi ,ktorzy nie robia absolutnie nic a lubia sobie pogadac.

PIMPUS BARDZO PIEKNIE PROSI O DEKLARACJE !

Posted

winter7 napisał(a):
Czy ktoś mądry w kwestii psów może napisać coś o przemianie Pimpusia. Żeby ludzie się nie przerazili :)
Tylko mu wspólczuli.

PS. Słuchałam dzisiaj w radiowej Trójce audycję - "Za a nawet przeciw". Dzisiaj był temat - czy zmieniać ustawę o ochronie zwierząt. Myślałam, że to radio jest dla inteligentnych ludzi. Ale wypowiedzi niektórych były żenujące. Jeden pan powiedział, że nie życzy sobie aby pieniądze z jego podatków szły na karmienie kundli. Inny, że chyba wszyscy powariowali,że teraz pies się stał ważniejszy niż człowiek i kazał się zajmować dziećmi, a wszystkie psy w schroniskach "uspać".... A jeszcze inna pani kazała zająć się ważniejszą sprawą - sprzątaniem psich kup, bo boi się wypuszczać dzieci z domu. Co za ludzie....

bardzo przykre jest podejście tych ludzi :shake: często kiedy są jakieś afery związane zezwierzaki (jak np. ostatnio kiedy został zagryziony ten 5 latek) ludzie wypisują w komentarzach straszne rzeczy... Kiedyś zaraz odpisywałam na te ich bzdury, potem tylko czytałam, a dzisiaj już nie mam nerwów tego czytać, mam wrażenie, że z ludźmi jest coraz gorzej :shake: Strasznia znieczulica, ale przedewszystkim agresja jest spotykana na każdym kroku :shake:

Winter, według mnie trzeba napisać, że Państwo nie mieli duzego doświadczenia, chcieli dla Pimpusia jak najlepiej i tak też go traktowali. Pimpuś poczuł się w końcu (po tylu latach spędzonych w schroniskowym boksie) bardzo ważny i kochany, postanowił bronić swojego ukochanego stada - tak bardzo mu zależy na jego bezpieczeństwie, że wymkneło się to spod kontroli tym ludziom :( Trzeba napisać, że dlatego nie może dłużej tamzostać, ponieważ Ci Państwo mają częśto gości, często odwiedzają ich małe wnuki i dlatego boją się ryzykować.

Posted

Może coś w ten deseń?

Pimpuś to uroczy, dobry, bardzo łagodny i mądry psiak o smutnych oczach. Spędził w schronisku 7 lat.
Pimpuś to pies, który jest chętny zaatakować każdego, kto przekroczy próg jego domu. Mieszkał w domu 7 dni...
Pimpuś tak długo czekał na dom, tak bardzo się na niego cieszył, tak mocno uwierzył, że zdarzył mu się wreszcie cud! Że niestety zaczął swojego domu bronić. Przed każdym. Przyszło mu do głowy, że trzeba bronić pani przed jej dzieckiem, a progu przed sąsiadem. Pimpuś musi zostać zabrany z domu. Jeśli wróci za kraty - załamie się. Na zawsze zapamięta, że raju trzeba bronić kłami i pazurami, bo może zniknąć. Znaleźliśmy fachowca, który podejmie się pracy z Pimpusiem w normalnym domu. Musimy uzbierać na to 440 zł co miesiąc. Sporo już jest, ale 175 zł jeszcze brakuje. Jeśli możesz raz w miesiącu wesprzeć Pimpusia choćby 10 złotymi - bardzo mu pomożesz.

Posted

winter7 napisał(a):
Tylko mu wspólczuli.

a szkoda gadać z takimi ludźmi,zero jakiegokolwiek współczucia,wrażliwości i to ma być niby człowiek?:angryy: Przytaczanie szczegółów co ludzie mówią,a co gorzej robią (czego tyle się słyszy) przyprawia o ból głowy.Naprawdę czasem mam dość. :placz:

Szarotka napisał(a):
Rozeslalam. Pamietajcie, ze wydarzenie musi brzmiec dramatycznie. Nie tylko, ze jest dramatyczne, ale musi tak brzmiec.

Nie mam FB to nawet nie mogę zobaczyć tekstu ani nic :roll:Ale na pewno w Waszym wykonaniu jest cudowne :loveu:

Dobrze,że się tym zajęłyście bo Anita_happy nie odpisała...

EDIT : Mogę zrobić bazarek,Ci co mają fanty przesyłają mi zdjęcia ( no i teraz najgorsza czesc dla mnie jeśli chodzi o koszta przesyłki bo trzeba się w tym orientować,a ja ciemna w tym jestem :() jeśli bym wszystko wiedziała to bez problemu wystawiam bazarek ;)