olalolaa Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dzwoniłam, Pimpek nie zmienił zachowania, jak ktoś wchodzi to sie rzuca, teraz to zanim pani otworzy drzwi - chowa psa. Mówiłam żeby jakoś spontanicznie go nie łapała, niech lepiej chodzi cały czas na smyczy żeby miała nad nim kontrole. Wczoraj rzucił się na syna który przyszedł z 2-u letnią wnuczką, Pimpek siedział 4 godziny w ogrodzie przez ten czas, i cały czas ujadał. Sąsiad wkurzony, oni tez. Mówiłam że szykujemy dla niego jakis hotel tylko trzeba uzbierać fundusze, Pani nawet chciała cos dokładać ale nie powiedziała czy na pewno, przyciskac przeciez nie będę. Nie wiem czy nie trzeba go zabrac juz, on po prostu stanowi niebezpieczeństwo, nie przesadzam. Jak w ciągu jakichś 3-4 dni nie będzie wiadomo nic o hotelu, to chyba dobrze byłoby go umieścić w hotelu w Czestochowie, niestety doba troche kosztuje, ale innej opcji nie widze, no chyba że częstochowskie schronisko.. Musimy sie śpieszyć, bo jak dojdzie znowu do jakiegos pogryzienia to oni po prostu mogą nie wytrzymać :( Sami będą się go bac, choc pewnie i tak juz tak jest.. Quote
Hotel KADIF Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Bjuta napisał(a):Szukam po wątkach telefonu DIF. 600-968-755 :) Quote
Olena84 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Nie brzmi to wszystko dobrze:(. Cos zdecydowalyscie? Quote
Bjuta Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 DIF może go przyjąć w każdej chwili, choć najchętniej w czwartek lub piątek. Hotelik jest w Halinowie (ul.3 Maja 18, 05-074 Halinów) Z Częstochowy to 4 i pół godziny jazdy - 242 km. Google maps szacuje koszt na 100 zł w jedną stronę. Czy ktoś ma pomysł na transport :oops: Quote
Mysza2 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Koło Częstochowy w Żarkach jest DT u Ulka12. Napiszcie może gdyby trzeba było zabierać psa natychmiast to mógłby przeczekać u Uli do czwartku, piątku Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Mysza2 napisał(a):Koło Częstochowy w Żarkach jest DT u Ulka12. Napiszcie może gdyby trzeba było zabierać psa natychmiast to mógłby przeczekać u Uli do czwartku, piątku Super ! Jestem jednak za tym,żeby jeśli się uda od razu trafił do DIF,jeśli nie to przynajmniej mamy jakiś punkt zaczepienia. Te koszty związane z Pimpusiem są ogromne :( Poza DT,trzeba jeszcze opłacić karmę,weta,dojazdy do weta,transport.Może jakiś bazarek przynajmniej na jakąś część pokrycia kosztów związanych z transportem ? no i jeszcze te deklaracje.:shake: Ja się trochę rozchorowałam więc porozsyłam zaraz PW z prośbami do ciotek :oops: Quote
_Goldenek2 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Jestem na zaproszenie beatkaa. Niestety zadeklarowana po czubek głowy. Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Jestem na zaproszenie beatkaa. Niestety zadeklarowana po czubek głowy. Rozumiem,tyle tych psiaków w potrzebie. :( Quote
Hotel KADIF Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Uff.. jestem! ;-) Tak jak napisała Bjutka. Psiul może przyjechać do nas w każdej chwili. Odpuśćmy sobie ten czwartek lub piątek. Chodziło o to, że dzieciaki rano są w szkole i mam swobodę we wprowadzaniu psa do stada, ale przecież nikt nie przywiezie psa rano tylko bardziej pod wieczór. Odpuśćmy sobie też kaganiec o którym rozmawiałam z Bjutą. Jeśli będzie potrzebny to po prostu kupię, bo wszystkie kagańce jakie miałam "poszły" razem z psami!:diabloti: Ale wydaje mi się, że nie będzie takiej potrzeby, bo jestem tego samego zdania co LILUtosi: [quote name='LILUtosi'] Z zabraniem będzie na pewno problem, ale myślę że z zachowaniem w nowym miejscu już nie. Będzie musiał zweryfikować na nowo zasady i to jakie dostanie widełki zadecyduje o dalszym postępowaniu. A poza tym może trafić do mnie zupełnie inny pies niż jest opisywany na wątku! Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Super DIF,że jesteś. :) Najchętniej wysłalibyśmy go do Ciebie już,ale widzisz sama jak jest z deklaracjami.Od 2h siedzę i wysłam PW. Quote
Szarotka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dostalam zaproszenie, ale juz jestem na watku :):) Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Szarotka napisał(a):Dostalam zaproszenie, ale juz jestem na watku :):) Oj musiałaś mi gdzieś umknąć. Przepraszam :oops: Quote
Pysioo Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dziękuję za zaproszenie. Mogę jedynie podnosić wątek... Quote
matahari81 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 melduje sie. nieststy finansowo na chwile obecna pomoc nie moge. ale podnosic bede Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Pysioo i matahari81 - dziękujemy za obecność na wątku. Quote
obraczus87 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Niestety jestem spłukana finansowo, ale ze względu na to, że na wątku jest Ciocia Bjuta wyskrobię 10zł jednorazowo :oops: wiem, że mało, ale więcej nie dam rady. Quote
Havanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dostałam przed chwilą zaproszenie od Beatki. Od kwietnia zwolni się moja deklaracja na Lisia, który jest już po drugiej stronie TM. Skromną dyszkę przez 5 miesięcy mogę ofiarować psince. Gdyby ktoś robił bazarek, też mogłabym coś dołożyć. Quote
golf Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 jestem na zaproszenie Beatkaa. Kasa nie wspomoge niestety.. czy DIF urzeduje w Halinowie k.Piaseczna? Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Havanka napisał(a):Dostałam przed chwilą zaproszenie od Beatki. Od kwietnia zwolni się moja deklaracja na Lisia, który jest już po drugiej stronie TM. Skromną dyszkę przez 5 miesięcy mogę ofiarować psince. Gdyby ktoś robił bazarek, też mogłabym coś dołożyć. Havanko to mam Cię zapisać na jednorazowe (10 zł na miesiąc przez 5 miesięcy)? obraczus87 napisał(a):Niestety jestem spłukana finansowo, ale ze względu na to, że na wątku jest Ciocia Bjuta wyskrobię 10zł jednorazowo :oops: wiem, że mało, ale więcej nie dam rady. Super,zapisuję :) Quote
Havanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Beatko, na razie 10 zł przez 5 m-cy, więc może pod szyldem jednorazowych. Z kasą krucho i nie wiem jak będzie dalej. Te 5 miesięcy jest na 100% Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Havanka napisał(a):Beatko, na razie 10 zł przez 5 m-cy, więc może pod szyldem jednorazowych. Z kasą krucho i nie wiem jak będzie dalej. Te 5 miesięcy jest na 100% Ok,jasne.Dziękuję ! Zawsze coś :):) Quote
Beatkaa Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 obraczus87 napisał(a):Poprosze o numer konta :) Kochana...damy Ci znać,jak już będziemy wiedzieć na czyje konto zbieramy.Sytuacja jest tragiczna,psiaka trzeba zabrać już a brakuje nam 200zł deklaracji stałych :( Quote
Recommended Posts