supergoga Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [FONT=Calibri]Ziuta[/FONT][FONT=Calibri] została znaleziona wieczorem 30XII 2010 przy temperaturze -10 [/FONT] [FONT=Calibri]st. C. Była przywiązana do drzewa w lesie. Trafiła do nas od razu jako do domu zastępczego. Od pierwszych chwil ujęła nas łagodnością, bardzo szybką adaptacją, przywiązaniem i chęcią do nauki. [/FONT] [FONT=Calibri]Suczka ma około roku, ze wstępnych oględzin weterynarza jest zadbanym i [/FONT] [FONT=Calibri]zdrowym pieskiem. Trochę szczupła ale szybko uzupełnia braki. Dopisuje jej [/FONT] [FONT=Calibri]apetyt.[/FONT] [FONT=Calibri]Wzrost w kłębie wynosi 48 cm, waga 19 kilogramów. [/FONT] [FONT=Calibri]Obecnie mieszka w Mosinie w domu z ogrodem z dwoma innymi psami, bokserem i kundelkiem. Psy dogadują się doskonale, Ziutka jest stale chętna do zabawy. Mamy 4 letnie dziecko, suczka jest bardzo przyjazna dla syna i jego kolegów.[/FONT] [FONT=Calibri]Szybko uczy się reguł współżycia potrafi już wykonywać niektóre komendy np. "do mnie". Nauczyła się nie wchodzić na piętro w domu.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest aktywna, uwielbia spacery na smyczy idzie grzecznie przy nodze, [/FONT] [FONT=Calibri]wskakuje do bagażnika samochodu, biega bez smyczy nadmiernie się nie [/FONT] [FONT=Calibri]oddalając.[/FONT] [FONT=Calibri]Na obcych przychodzących do domu reaguje szczekaniem ale nie agresją.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest pieskiem łagodnym ale widzę w niej tendencje do prób dominacji. Jej [/FONT] [FONT=Calibri]początkowa lękliwość przy podchodzeniu zmniejsza się. Lubi spokojny głos. [/FONT] [FONT=Calibri]Jeżeli ktoś pragnie przygarnąć właśnie kundelka, to roczna Ziuta jest [/FONT] [FONT=Calibri]idealna.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest już nauczona czystości i można ocenić jej ostateczny wygląd i [/FONT] [FONT=Calibri]charakter.[/FONT] [FONT=Calibri]Suczka jest ładna, przyjazna może mieszkać z dziećmi i innymi psami. Chętna [/FONT] [FONT=Calibri]do nauki i zabawy. Potrzebuje łagodnego acz stanowczego opiekuna.[/FONT] [FONT=Calibri]TEL KONTAKTOWY w sprawie Ziuty: 603 264 250.[/FONT] Quote
supergoga Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Prosimy o pomoc w szukaniu domku dla Ziuty! Quote
Ajula Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 z główki wygląda zupełnie jak mój Gacuś :-o śliczna psinka Quote
What May NN Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 piękna jest :-) dobrze, że spotkała na swojej drodze dobrych ludzi!! Quote
jkp Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Nabyłam na bazarku 60 ogłoszeń - mam nadzieję ,ze przyniosą DS Ziutce Quote
Ajula Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 jest bardzo ładna, powinna się ludziom spodobać choć Orion też jest piękny, a póki co domu nie ma :( Quote
supergoga Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Mam znów przypływ pesymizmu, niestetty coraz częściej: wspomnę Lorda - piekny, nie czarny - łagodny - młody i wesoły. Ani 1 pytania. Quote
Ajula Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 czy Ziutka akceptuje koty? wie ktoś? bo mam zapytanie o nią, ale w domu jest stary sznaucerek i dwa koty Quote
jkp Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Niestety w DT nie ma kotów więc nie wiem co z kotem. Ale z tego co Jola opowiada Ziuta moze chciec dominowac starego sznaucerka - jest młoda i energiczna, dobrze sie dogaduje z 8 letnim bokserem ale małego kundelka " ustawia". Quote
Ajula Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 do końca nie wiem, czy dom jest ok, bo zaczęło się od tego, że chcieli szczeniaka odpisałam, żeby napisali coś o sobie i zajrzeli na stronę fundacji, tam są szczeniaki - w odpowiedzi dostałam maila, że spodobała im się Labi albo Ziuta (pod warunkiem, że akceptują koty i starego sznaucera) . Albo czy możemy zaproponować im innego psa. O sobie nadal nic nie napisali. Nawet nie wiem, czy to facet, czy kobieta do mnie pisze, bo nie raczył się podpisać. Wkurza mnie to strasznie, ale pomyślałam "spokojnie, nie każdy umie się komunikować z innymi ludźmi, ważne, żeby umiał ze zwierzętami" ;) No i żeby nie zmarnować jakiejś szansy postanowiłam wysłać ankietę. Zobaczymy, czy odpiszą. Quote
jkp Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Taak komunikacja międzyludzka nie jest najmocniejsza stroną w tym kraju ( poza agresja słowna - to mamy opanowane !!) Quote
jkp Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ziutka pilnie szuka domu bez innych stworów, na razie musi opuścić DT, ląduje w hoteliku :( Quote
Ajula Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 w gruncie rzeczy ona jest cudowna, tylko chce rządzić oby jak najszybciej ktoś ją zabrał do domu (bez innych psiaków), bo szkoda jej do hoteliku Quote
snuszak Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 kurcze szkoda, że sunia musi wylądować w hoteliku :( Quote
Ajula Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 dzisiejsze zdjęcia Ziuty, trochę słabe, ale coś tam widać Quote
jkp Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ziutka - cisza u Ciebie :( NIE JEST DOBRZE !!!! Boję się ,że na teraz to jestes "porzucona w hoteliku" No nic, spróbuję coś do przodu popchnąć i sterylkę załatwić. Quote
GoniaP Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jkp napisał(a):Ziutka - cisza u Ciebie :( NIE JEST DOBRZE !!!! Boję się ,że na teraz to jestes "porzucona w hoteliku" No nic, spróbuję coś do przodu popchnąć i sterylkę załatwić. Cisza, to prawda. Ale ponieważ Ziutka vel Sosenka jest psem 2 fundacji, żadna krzywda jej się nie stanie. Staniemy na głowie by jej pomóc, obiecuję. JKP dziękuję za Twoje starania. Quote
kmk Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Filmik z Ziutką z ostatniej soboty. W hoteliku Ziuta ma przyjaciółkę - Boogie. Ostatnio razem szaleją po ogrodzie. [video=youtube;drCDOgcQ-MU]http://www.youtube.com/watch?v=drCDOgcQ-MU[/video] [video=youtube;tjtfiGeyAtc]http://www.youtube.com/watch?v=tjtfiGeyAtc[/video] [video=youtube;KoitlkmruEs]http://www.youtube.com/watch?v=KoitlkmruEs[/video] Quote
What May NN Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ziuta Was pozdrawia Uploaded with ImageShack.us Quote
supergoga Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Chciałam tylko wyraźnie napisać, że Ziuta może iść wyłącznie do domu bez jakichkol;wiek innych zwierząt. I z tą przyjaźnią z Boogie - między bajki włożyć. Quote
Recommended Posts