Jump to content
Dogomania

CZARNA SAMBA - jamnikowata, gorąca dziewczyna, w rytmie samby dotarła DO DOMU :)

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Samba na pewno szybko znajdzie dom. Jest niezwykla :D

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Każda z tych naszych bezpańskich bied jest dla nas niezwykła.
Jak każde dziecko dla rodzica :razz:
Ale Samba ma szansę trafić na takiego szaleńca jak my, który stwierdzi, że jest niezwykła.

Posted

Chciałam dzisiaj porobić trochę fotek Sambie w plenerze, ale było tak pochmurno, że wszystkie fotki aprat robił z flashem, z opóźnieniem i kicha wyszła. Może jakby Samba stała przez minutę w jednej pozycji to by coś wyszło, a tak, to tylko rozmazana czarna plama ze świecącymi oczami ;)

Powoli się klimatyzuje w nowym miejscu, zaczyna łapać cykl spacerów, wpadki coraz rzadziej się zdarzają. Nadal nie ma ochoty na powrót do boksu... Trzeba się ją trochę naprosić i przeważnie wraca tam na rękach ;)

Posted

Murka napisał(a):
Chciałam dzisiaj porobić trochę fotek Sambie w plenerze, ale było tak pochmurno, że wszystkie fotki aprat robił z flashem, z opóźnieniem i kicha wyszła. Może jakby Samba stała przez minutę w jednej pozycji to by coś wyszło, a tak, to tylko rozmazana czarna plama ze świecącymi oczami ;)

W domu też tak było, jest tak ruchliwa, że trudno ją złapać statyczną chociaż przez chwilę.
Ale z domu były ładne zdjęcia i te już są wykorzystane w ogłoszeniach.

Posted

A wiecie, że Samba ma jedno ucho stojące?
Możliwe, że to przypadek, ale parę razy jak była zdziwiona lub wyczekująca to prawe ucho jej sterczało do góry! Wielkie jak u nietoperza :lol:
Ona zawsze ma te uszyska takie odchylone, jakby stale była w napięciu, niepewności. Ale ostatnio już zaczyna ją stres puszczać i to uszysko się wykłada w całej okazałości. Muszę to na fotce złapać. Widok superaśny ;)

Posted

Z tego co sobie przypominam, to prawe wyżej stawia. Lewe było nieźle poharatane w schronisku i to lekkie opadanie może być tego wynikiem.

Tu widać z bliska jak musiała mieć strasznie pogryzione kiedyś

Posted

Trochę fotek panienki... zrobić jej udane zdjęcie to nie lada wyczyn :razz:

Udało mi się złapać to ucho :p

Brykanko :eviltong:

Samba UWIELBIA piłeczki (dzięki nim udało mi się zrobić parę fotek w bezruchu, bo jedną ręką wymachiwałam piłeczką, a drugą fociłam ;) ), niestety ani myśli ich przynosić czy tym bardziej oddawać.
Na początku pędziła ze zdobyczą pod garaże i tam chowała w swojej kryjówce (filmik poniżej). Potem dopiero zaczęła się nimi bawić.
[video=youtube;RMWRotR8b0Y]http://www.youtube.com/watch?v=RMWRotR8b0Y[/video]

Posted

Samba UWIELBIA być w domu. Jak najbardziej nadaje się do domu z dziećmi. Jest czasem trochę nachalna (buziaki, szybciej zjada smaczki niż dziecko zdąży wyciągnąć rączkę), ale agresji zero. Ogromny z niej przytulak.

Posted

Ewidentnie zna komendę siad. Na widok smaczka czasem staje słupka jakby była tego uczona. Możliwe, że z czasem przypomni sobie różne komendy, które kiedyś ktoś ją nauczył.

Tyle fotek.
Pazurki Samby kwalifikują się do podcięcia.
Często też saneczkuje, odrobaczona była więc myślę, że to problem z gruczołami. Zwłaszcza, że ona sobie tam często sięga pyszczkiem.
Przy najbliższej wizycie weta poprosimy, aby się rozprawił z jednym i drugim.

Posted

A to ucho, to podnosi, jak się do niej mówi ? :razz:
Czy to taki ludzki powitalny gest uniesienia ręki pod tytułem "Hejka !"?:evil_lol:
Bianko, oddawajcie z Nuką w pakiecie, bo te uszy toż to komplet "uniesień".:lol:

Posted

Jestem i ja u ślicznej kochanej słodzizny, aż trudno uwierzyć, że tak dobrą sunieczkę ktoś miał sumienie oddać do schroniska. Super razem wyglądają z Hanusią ;)