AniaGucio Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='tanitka']czyli na 18-go mam się szykować? :)[/QUOTE] Raczej 19go (sobota). Mam już kupiony bilet na ten dzień - w Warszawie będziemy między 11 a 12:00. Napisałam właśnie do kingi - jak się rodzina zlituje to nas wezmą w czwartek, a jak nie to łaski bez. Odbiorę w czwartek od Kingi Coralgola i zawiozę do domu rodzinnego. W sobotę rano mama zawiezie nas do Stargardu na pociąg (6.30). Quote
AniaGucio Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Wolałabym go tak nie wozić z miejsca na miejsce, ale chyba innego wyjścia nie będzie :(. Quote
IVV Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 nareszcie chlopak dostanie swoja szanse :) Quote
anna-m-s Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 napisałam na e-mail adopcje ....jestem włascicielką salonu pielęgnacji zwierząt ale w kołobrzegu ...przez albo dzięki Coralgolowi zarejestrowałam się tutaj... w miarę swoich możliwości mogę zawsze Was wspomagać..niestety w kołobrzegu ,ale zawsze już coś :) pozdrawiam :) przy okazji ,własciciel owczarka środkowoazjatyckiego bardzo szuka suki Majki ,któą podobna żona sprzedała pod Jego nieobecność...dotyczy koszalina ...pozdrawiam Quote
kinga Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 [quote name='anna-m-s']napisałam na e-mail adopcje ....jestem włascicielką salonu pielęgnacji zwierząt ale w kołobrzegu ...przez albo dzięki Coralgolowi zarejestrowałam się tutaj... w miarę swoich możliwości mogę zawsze Was wspomagać..niestety w kołobrzegu ,ale zawsze już coś :) pozdrawiam :) przy okazji ,własciciel owczarka środkowoazjatyckiego bardzo szuka suki Majki ,któą podobna żona sprzedała pod Jego nieobecność...dotyczy koszalina ...pozdrawiam[/QUOTE] [B]anna-m-s[/B] - dziękuję za maila! Mam nadzieję, ze z Coralgolem rzeczywiście sobie poradzimy - ale często mam pod opieką różne kudłacze, ktorych nawet nie można ogłaszać, gdyż wyglądają jak nieboskie stworzenia - więc zapiszę sobie kontakt do Ciebie :-) Kołobrzeg, fakt, jest kawałek ode mnie, ale nie jest to aż TAKi kawałek :-). ps: wczoraj byłam w schronisku - żadnego owczarka srodkowoazjatyckiego nie było - czyli Majka jeszcze do schroniska nie dotarła. Najlepiej byłoby, aby właściciel przedzwonił do biura (94-340-34-00), opisał psa w miarę łopatologicznie (samo wskazanie rasy zapewne nic nie da) - i zostawił swoje namiary, na wypadek, gdyby sunia się znalazła. Quote
anna-m-s Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [url]http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110210/CZTERYLAPY/448607509[/url] to jest ten psiurek... a ja postaram się Wam pomóc albo przyszłemu właścicielowi... Quote
karina1002 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='anna-m-s'][URL]http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110210/CZTERYLAPY/448607509[/URL] to jest ten psiurek... a ja postaram się Wam pomóc albo przyszłemu właścicielowi...[/QUOTE] Przepraszam za offa - trochę śmiesznego, choć sytuacja nie jest do śmiechu - treść ogłoszenia poszukiwanego psa: :evil_lol: "Nordi zaginął 5 lutego w okolicach osiedla Jaroszówka. Jest to trzy i pół letnie złocisty labrador. Nie miał obroży. Właścicielka czeka na każdą informację. Przestrzega też przed przywłaszczeniem psa, ponieważ: Nordi panicznie boi się siedzieć sam w domu. Pozostawiony nawet na pięć minut sam potrafi przemeblować dom nie do poznania. Pochłania niesamowite ilości jedzenia, również tego przeznaczonego dla domowników. nie lubi spać sam i włazi do łóżka. Tęsknota za panią może być dla niego śmiertelna. Telefon: ............. - Marta" Grunt, to dobra reklama :p Quote
pola53 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Faktycznie: kto po takiej antyreklamie zechce psa zatrzymać? Zastanawiające jednak jest to, że pani go tak intensywnie poszukuje, mimo tak licznych wad :) Quote
PaulinaT Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Dobre :) ...i faktycznie, zaskakujące. Poniekąd. Quote
farmerka63 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Bo pani go zapewne ,całkiem zwyczajnie i po prostu kocha :) Quote
kinia098 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [url]http://klodzko.olx.pl/przyjme-rocznego-lub-starszego-yorka-za-symboliczna-cene-iid-167204726[/url] Może warto sprawdzić tą babkę i podesłać Coralgola ? :) Quote
pola53 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='farmerka63']Bo pani go zapewne ,całkiem zwyczajnie i po prostu kocha :)[/QUOTE] Toż ja to wiem!!! Inni mają piękne ogrody a ja krajobraz księżycowy wokół domu. Ale kocham tę moją bździągwę z awatarka :). Quote
kinga Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 [quote name='kinia098'][url]http://klodzko.olx.pl/przyjme-rocznego-lub-starszego-yorka-za-symboliczna-cene-iid-167204726[/url] Może warto sprawdzić tą babkę i podesłać Coralgola ? :)[/QUOTE] Tyle, że: a. Coralgol nie jest jednak yorkiem, nawet naciąganym b. roczny-lub-starszy - jak w tytule - sugeruje raczej, ze pani nie ma czasu wychowywać szczeniaka (tak napisała)- ale zapewne nie myśli o 8- czy 10-latku :-). kinia - dzięki za czujnośc! - ale czuję nosem, że to nie ten pies dla tej osoby. Póki co Coralgol jutro w samo południe jest umówiony na zabiegi spa :-) Quote
pola53 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='kinga'] Póki co Coralgol jutro w samo południe jest umówiony na zabiegi spa :-)[/QUOTE] Super, będzie śliczny i nie będzie już przypominał 'polskiej szmatki' :) Quote
tanitka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 jestem ciekawa, co z niego sie wyłoni po tych zabiegach :) Quote
margaret Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 dokumentacje foto poprosimy, Colargol trzymaj sie chlopie! - jak wiadomo malo jest chlopow na tej ziemi co lubia pobyty w spa.... Quote
kinga Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 ...i jeszcze mamy nadzieję, ze AniaGucio - łączniczka prowincjonalnej Północy ze stolicą - nie zagubi nam się w czeluściach i bezmiarze netu - i zamelduje się na posterunku :-) dokumentację fotograficzną postaram się załączyć, ha! zobaczycie, jakie to cudo będzie! Quote
pola53 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Nieśmiało ja się zgłaszam :). Jeszcze nie do końca pewne ale Ania najprawdopodobniej musi iść do szpitala i pewnie nie będzie mogła pojechać do Koszalina, ale ja pojadę za nią. I tak piesio trafiłby do mnie na parę dni zanim pojedzie do stolicy. U mnie będzie mu dobrze. Natychmiast po opuszczeniu szpitala Ania odwiezie pieseczka do W-wy. Myślę, że sama to wyjaśni jak już będzie miała pewność co robić. Quote
AniaGucio Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ja też się melduję! Kinga, jutro do Ciebie zadzwonię i wszystko dokładnie wytłumaczę. W sobotę dowiedziałam się, że muszę iść do szpitala, ale tylko na jedną dobę. Jeżeli się wszystko uda to pojadę w sobotę do Chociwla i przewiozę Coralgola, nawet gdybym miała tego samego dnia jechać z Wwy do Stargardu i z powrotem. Obiecałam i dotrzymam obietnicy. Quote
tanitka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 no to czekamy na wyniki poprawiania urody Coralgolka :) Quote
AniaGucio Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wyniki poprawiania urody zobaczycie chyba dopiero jutro :) Quote
Recommended Posts