Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - CORALGOL. Rasy: Brudna Śmierdząca Szmatka. Teraz robi za yorka u tanitki!

Recommended Posts

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']czyli na 18-go mam się szykować? :)[/QUOTE]

Raczej 19go (sobota). Mam już kupiony bilet na ten dzień - w Warszawie będziemy między 11 a 12:00.

Napisałam właśnie do kingi - jak się rodzina zlituje to nas wezmą w czwartek, a jak nie to łaski bez. Odbiorę w czwartek od Kingi Coralgola i zawiozę do domu rodzinnego. W sobotę rano mama zawiezie nas do Stargardu na pociąg (6.30).

Posted

napisałam na e-mail adopcje ....jestem włascicielką salonu pielęgnacji zwierząt ale w kołobrzegu ...przez albo dzięki Coralgolowi zarejestrowałam się tutaj... w miarę swoich możliwości mogę zawsze Was wspomagać..niestety w kołobrzegu ,ale zawsze już coś :) pozdrawiam :) przy okazji ,własciciel owczarka środkowoazjatyckiego bardzo szuka suki Majki ,któą podobna żona sprzedała pod Jego nieobecność...dotyczy koszalina ...pozdrawiam

Posted

[quote name='anna-m-s']napisałam na e-mail adopcje ....jestem włascicielką salonu pielęgnacji zwierząt ale w kołobrzegu ...przez albo dzięki Coralgolowi zarejestrowałam się tutaj... w miarę swoich możliwości mogę zawsze Was wspomagać..niestety w kołobrzegu ,ale zawsze już coś :) pozdrawiam :) przy okazji ,własciciel owczarka środkowoazjatyckiego bardzo szuka suki Majki ,któą podobna żona sprzedała pod Jego nieobecność...dotyczy koszalina ...pozdrawiam[/QUOTE]

[B]anna-m-s[/B] - dziękuję za maila!
Mam nadzieję, ze z Coralgolem rzeczywiście sobie poradzimy - ale często mam pod opieką różne kudłacze, ktorych nawet nie można ogłaszać, gdyż wyglądają jak nieboskie stworzenia - więc zapiszę sobie kontakt do Ciebie :-)

Kołobrzeg, fakt, jest kawałek ode mnie, ale nie jest to aż TAKi kawałek :-).

ps: wczoraj byłam w schronisku - żadnego owczarka srodkowoazjatyckiego nie było - czyli Majka jeszcze do schroniska nie dotarła. Najlepiej byłoby, aby właściciel przedzwonił do biura (94-340-34-00), opisał psa w miarę łopatologicznie (samo wskazanie rasy zapewne nic nie da) - i zostawił swoje namiary, na wypadek, gdyby sunia się znalazła.

Posted

[url]http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110210/CZTERYLAPY/448607509[/url] to jest ten psiurek... a ja postaram się Wam pomóc albo przyszłemu właścicielowi...

Posted

[quote name='anna-m-s'][URL]http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110210/CZTERYLAPY/448607509[/URL] to jest ten psiurek... a ja postaram się Wam pomóc albo przyszłemu właścicielowi...[/QUOTE]

Przepraszam za offa - trochę śmiesznego, choć sytuacja nie jest do śmiechu - treść ogłoszenia poszukiwanego psa: :evil_lol:

"Nordi zaginął 5 lutego w okolicach osiedla Jaroszówka. Jest to trzy i pół letnie złocisty labrador. Nie miał obroży. Właścicielka czeka na każdą informację. Przestrzega też przed przywłaszczeniem psa, ponieważ: Nordi panicznie boi się siedzieć sam w domu. Pozostawiony nawet na pięć minut sam potrafi przemeblować dom nie do poznania. Pochłania niesamowite ilości jedzenia, również tego przeznaczonego dla domowników. nie lubi spać sam i włazi do łóżka. Tęsknota za panią może być dla niego śmiertelna. Telefon: ............. - Marta"

Grunt, to dobra reklama :p

Posted

[quote name='farmerka63']Bo pani go zapewne ,całkiem zwyczajnie i po prostu kocha :)[/QUOTE]

Toż ja to wiem!!! Inni mają piękne ogrody a ja krajobraz księżycowy wokół domu. Ale kocham tę moją bździągwę z awatarka :).

Posted

[quote name='kinia098'][url]http://klodzko.olx.pl/przyjme-rocznego-lub-starszego-yorka-za-symboliczna-cene-iid-167204726[/url]
Może warto sprawdzić tą babkę i podesłać Coralgola ? :)[/QUOTE]

Tyle, że:
a. Coralgol nie jest jednak yorkiem, nawet naciąganym
b. roczny-lub-starszy - jak w tytule - sugeruje raczej, ze pani nie ma czasu wychowywać szczeniaka (tak napisała)- ale zapewne nie myśli o 8- czy 10-latku :-).

kinia - dzięki za czujnośc! - ale czuję nosem, że to nie ten pies dla tej osoby.

Póki co Coralgol jutro w samo południe jest umówiony na zabiegi spa :-)

Posted

[quote name='kinga']
Póki co Coralgol jutro w samo południe jest umówiony na zabiegi spa :-)[/QUOTE]

Super, będzie śliczny i nie będzie już przypominał 'polskiej szmatki' :)

Posted

...i jeszcze mamy nadzieję, ze AniaGucio - łączniczka prowincjonalnej Północy ze stolicą - nie zagubi nam się w czeluściach i bezmiarze netu - i zamelduje się na posterunku :-)

dokumentację fotograficzną postaram się załączyć, ha! zobaczycie, jakie to cudo będzie!

Posted

Nieśmiało ja się zgłaszam :). Jeszcze nie do końca pewne ale Ania najprawdopodobniej musi iść do szpitala i pewnie nie będzie mogła pojechać do Koszalina, ale ja pojadę za nią. I tak piesio trafiłby do mnie na parę dni zanim pojedzie do stolicy. U mnie będzie mu dobrze. Natychmiast po opuszczeniu szpitala Ania odwiezie pieseczka do W-wy. Myślę, że sama to wyjaśni jak już będzie miała pewność co robić.

Posted

Ja też się melduję!
Kinga, jutro do Ciebie zadzwonię i wszystko dokładnie wytłumaczę. W sobotę dowiedziałam się, że muszę iść do szpitala, ale tylko na jedną dobę. Jeżeli się wszystko uda to pojadę w sobotę do Chociwla i przewiozę Coralgola, nawet gdybym miała tego samego dnia jechać z Wwy do Stargardu i z powrotem. Obiecałam i dotrzymam obietnicy.