luka1 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 a witaj Szalutka. Maluch był wzięty do bloku i widocznie się znudziło wychodzenie na spacery. Zostawili malca pod płotem na pastwę kleszcze. Quote
enia Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 luka znowu nie moge ci pw wyslać, wklajem tu odnośnie sznupa: on jest tu ok miesiaca, jeszcze byly duze mrozy jak mi mignąl ( mowilam ze ja tu tylko noca i rankiem jestem) w ktoras sobote go karmilam serkami wiejskimi, ale dostawal po "swoim" blokiem skrzydla kurze jakies kosci, chodzil bardzo spokojnie po miescie, nie latał jak szalony, do czlowieka z dystansem ale bez szczekania, nie pchal sie żeby go dotykać raczej nieufny, ale bez agresji.... tak łazil wolno pod blokami wąchając i szukajac jedzenia lub spal na ziemi pod swoim blokiem, on sie tam trzymal nikt nie wie czemu, tylko jedna mieszkanka mowila mi ze on wyrzucony, ale ma obroze widzialam.... Quote
toyota Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Fajnie Szalutka, że go wzięłaś :loveu:. Rozrabia bardzo ? Quote
Szalutka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jak zostanie sam na dworze to lubi na środek podwórka coś wynieść np. torebkę z liśćmi, ręcznik :) Zdecydowanie jest to psina z dużą ilością energii :) Quote
gadzia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 miałam długa przerwe z Kamą, nie zagladałam na wątek. Szczeniak przesliczny jak mozna go było wyrzucić. We wtorek wyjdzie artykuł o Kostce i a za tydzień wyslę jej historie Kamy i zdjecia. Może po przeczytaniu artykułu w gazecie ktoś zapragnie ja mieć. Quote
luka1 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 i jak po zabiegu? Kama jest doskonałym psem dla domu gdzie nie ma innej suczki. No i zachowuje się jak szczeniak. Nie zdaje sobie wagi ze swoich rozmiarów co nie jest miłe dla innych mniejszych psiaków. Muszą przed nią wiać by się nie narazić na przygniecenie. Quote
Agata69 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Zabieg w najbliższy wtorek. Przestała w końcu walić w domu, tzn. czasami jej się zdarza ale większość robi jednak na dworze. Uff... Quote
luka1 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Myślałam, że to miało być w miniony wtorek. Urosła trochę? Quote
Agata69 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 luka1 napisał(a):Myślałam, że to miało być w miniony wtorek. Urosła trochę? Jest już dużym psem. ma bardzo wysokie łapy, ale na razie jest szczupła, nawet chuda. Często ma kłopoty gastryczne, rozwolnienia, chyba schroniskowe żarcie nie wyszło jej na dobre. Bylismy u weta, dostaje leki, jest lepiej, ale nie rewelacyjnie. Quote
luka1 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 ta chudość to chyba "rodzinna". Każe ze szczeniaków, które widzę lub widziałam - odwiedziła nas jedna z nich - są bardzo szczupłe, właśnie wręcz chude. Kama też, mimo ze ma jedzenia pod dostatkiem, nie przytyła. Jakakolwiek zmiana jedzenia powoduje sraczkę i to solidną. Je więc tylko suchą karmę i jest ok. Próbowałam z tym walczyć ale bez rezultatu, dałam więc spokój. Quote
Agata69 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dzisiaj Simba ma sterylkę. Czy dane do faktury w pierwszym poscie sa aktualne? Na jaki adres wysłać rachunek? Quote
Agata69 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Simba po zabiegu. Zniosłą go doskonale. Godzine po już doczołgała sie do swojej miski i wyjadła co w niej było. Po południu zjadła juz spory posiłek. O dziwo ani razu nie zwymiotowała. Teraz już gania jakby wczoraj nie było. Quote
luka1 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 i jak Simba? OK? Ja szykuję się do sterylizacji Kamy. Jeszcze nie wiem co z nią zrobić by nie skakała po zabiegu. Cały dzień skacze na budę, która jest bardzo wysoka. Quote
Agata69 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 luka1 napisał(a):i jak Simba? OK? Ja szykuję się do sterylizacji Kamy. Jeszcze nie wiem co z nią zrobić by nie skakała po zabiegu. Cały dzień skacze na budę, która jest bardzo wysoka. Simba świetnie. dzisiaj pojechała do domu, sama ja zawiezłam, jak mawia jeden mój uczeń. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ładny duży teren do biegania, 9 letnia sunia do towarzystwa. Ludzie prości, ale wydaja się w porzadku. Simbe będzie miał na oku Cajus, bo mam tam w poblizu działkę. Trzymajcie kciuki żeby sie udało. Quote
luka1 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 oj trzymam kciuki, trzymam i bardzo proszę o sprawdzenie za jakiś czas czy miłość do psiny nie zmalała. A tu filmik z udziałem Kamy http://www.youtube.com/watch?v=iLjL-O1GSS0 Quote
Agata69 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Chyba sie udało, własnie dzwoniłam. Simba zaprzyjażniła się juz z rezydentką, upatrzyła sobie też 5 letniego chłopca Kubę i chodzi za ni. Nie płacze, nie stara się na siłę wchodzic do domu. Chyba jej dobrez. Poproszę Cajusa za jakiś czas o wizytę. Quote
luka1 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 No to została już tylko Kama. Niestety nikt się nią nie interesuje, a jest to przecież bardzo fajny pies. Niestety nie może być w domu gdzie będzie mniejsza suka, kama bardzo lubi podrzucać mniejszą psiną. Quote
Agata69 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Mam kontakt z domem Simby, wszystko w porzadku, mała czuje się dobrze, całkowiciejuż się zadomowiła. Luka, dzisiaj dopiero wyslę ci rachunek za sterylkę Simby. Przepraszam za zwłokę, ale miałam ostatnio same kłopoty, na koniec odszedł mój osobisty, kochany Bej. Miał 14 lat i mnóstwo schorzeń , ale to nie zmienia faktu... Quote
luka1 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Rachunek zapłacony. A czy ktoś nie ma ochoty na piekną psinę? Quote
Agata69 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Luka, dobre zdjecia , to klucz do adopcji. Ludzie kupuja oczami, mało który zobaczy pięknego psa jesli nie ma go podanego na tacy. Taki niedorozwój... Quote
Recommended Posts