Agata69 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 W szkole dzieci bić nie można to realizuję sie w domu. Quote
luka1 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Już trzeci raz zaczynam pisać i mi się kasuje. Kama na smyczy nie robi ani kroku. Próbowałam ją przenieść ale nie dałam rady jej z miejsca podnieść. Bernardyna noszę, a ją nawet nie uniosłam. W boksie ok. Psy już ją poznały i nawet wielkiej awantury nie robiły. Tylko Dżuma stała przed kratami i gadała pół dnia. Może pamiętała jak Twoja Simba jej do gardła skoczyła. Kama i malec wyglądają ładnie - wczoraj nie padało więc nie były tak upaprane błotem. Jedzonko - puszki - zniknęło w sekundę, ale chyba dlatego, że tam dostawały inne żarełko. Dziś spróbuję jakieś zdjęcia zrobić - jeśli zdecyduję się na wyprowadzenie z boksu. Quote
kaja69 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Co prawda nikt mnie tu nie zapraszał(patrz Agata,toyota) ale i tak se wlazłam.Historię tej psiej rodzinki znam tylko z opowiadań,ale wątek tez nadrobię:lol: Quote
luka1 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Kaja czuj się zaproszona. Ciesze się jak ktoś nowy wchodzi na moje watki, bo raczej nie często się to zdarza. Rodzinka w 72% już w domach stałych, ale te 30% nadal szuka nowego życia. Quote
toyota Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Fajnie, że Kama z malcem już pod Waszą opieką. Quote
luka1 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [video=youtube;MRHOV_3bkng]http://www.youtube.com/watch?v=MRHOV_3bkng[/video] Już widzę podwórko jak zacznie biegać po terenie z całą bandą. :crazyeye::evil_lol: Quote
Agata69 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 W sobotę wyjdzie ogłoszenie w toruńskich Nowościach, zobaczymy co z tego będzie. Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 mała Kamy pojechała wczoraj do DT. Tak chyba będzie lepiej, bo szczeniak bardzo uniezależniła się od matki. Żeby więc nie popełnić tego samego błędu co przy córkach Nelki, zdecydowałam, że DT będzie dla niej właściwym rozwiązaniem. Acha, jeszcze jedna wiadomość. DT, który miał pierwszą sunię, zdecydował że Demolka pozostanie na stałe. Podpisano umowę adopcyjną. W ten sposób do adopcji pozostały dwie dziewczynki i Kama. Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 nh Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 zdjęcia są raczej kiepskie. Kama poza boksem trochę się boi chodzić na lince. A ja boję się ją jeszcze puszczać luzem. Z resztą puszczona ucieka do budy. Jak się przekona do nas będzie sobie biegać z innymi psami to na pewno pokaże jaka jest piękna Quote
kaja69 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Widać,że się boi,ale i tak widać ,że jest piękna:lol: jak juz bedzie swobodnie biegać będzie cudna:lol: Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 to bardzo kochany, przyjazny pies. W boksie skacze na ramiona i przytula się. Po wyjściu z boksu trochę się jeszcze boi. Jest bardzo przyjazna jeśli chodzi o inne psy i bardzo chętnie sie z nimi bawi. Quote
kaja69 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Widziałam na filmiku...dla swojego człowieka ta sunia odda całą siebie...ile jeszcze tych biednych sierot w tym z...kraju...czy tez masz wrażenie,że jednemu znajduje sie dom a w jego miejsce pojawia sie kilka?? Quote
łolkiee Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 u nas jest mała zależność idzie do domu jeden dwa wchodzą na jego miejsce :) Quote
Agata69 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 luka1 napisał(a):mała Kamy pojechała wczoraj do DT. Tak chyba będzie lepiej, bo szczeniak bardzo uniezależniła się od matki. Żeby więc nie popełnić tego samego błędu co przy córkach Nelki, zdecydowałam, że DT będzie dla niej właściwym rozwiązaniem. Acha, jeszcze jedna wiadomość. DT, który miał pierwszą sunię, zdecydował że Demolka pozostanie na stałe. Podpisano umowę adopcyjną. W ten sposób do adopcji pozostały dwie dziewczynki i Kama. To bardzo dobrze, szczeniaki za długo były w schronisku, nie socjalizowane jak należy. Moga być strachliwe albo nawet agresywne jesli trafią na niedopowiedniego włąsciciela. mam taki właśnie kłopot z Simba. Ona wszystkiego sie boi: wiatraka na balkonie, auta, otwieranych drzwi, idacego chodnikiem ciecia z miotłą, sygnału karetki. Widać, że te dźwięki sa dla niej nowe. Boi sie i ucieka do domu, w rezultacie wali w mieszkaniu takie ilości , że normalnie nie mogę. Dzisiaj schwałam wodę i wydzielam. Dostaje też trochę suchego. Nie chce zaskoczyć, ze na dworze się sika i robi kupę. Słabo mnie słucha, za to dobrze się czuje z innymi psami i na nich sie wzoruje. Typowe. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu p/wirusówkom. Założyliśmy książeczkę. Simba ma piękne futro, w ogóle jest ładna. Ale jakaś taka smutna, mimo , ze szaleje z Psotą i ma wszystko czego dotąd nie miała. Własnie we dwie zagryzłu ppoduszkę, wszędzie leży wata. Jest jeszcze coś: ona zaraz po wyjsciu na dwórje ziemię, gryzie kamienie, nie rozumiem tego. Zapomniałam spytać weta. Dostaje dobre jedzenie, ale moze to jakies niedobory. Kama na zdjęciach wyglada na niższa niz jest w rzeczywistości. jak tam Benek? Śnieg spadł, masz Jagoda zimowe opony? Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 całą zimę na zimówkach popylam :evil_lol: Z Benkiem nie jest najlepiej, ale nie jest najgorzej. Mam nadzieję, że się jeszcze polepszy. Tu info o nim http://www.dogomania.pl/threads/202134-Bernardyn-potr%C4%85cony-przez-samoch%C3%B3d Quote
luka1 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 łolkiee napisał(a):Biedna poduszka :( ty się lepiej polituj nad naszym mieszkaniem - co z niego robi Juniorek. Quote
Agata69 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
toyota Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Śliczna Simba, zdjęcia profesjonalne ! Quote
kaja69 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Tak jest sliczniutka...i juz doopke wcisnęła na mój wątek:lol: Quote
Recommended Posts