mysza 1 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 beka napisał(a):Super . Dziewczyny bardzo dziekuje za pomoc. Mysza wyslesz mi dane ludzkow? Wyślę jak tylko Marta wyśle mnie :) Jutro. Takie psiaki to szybko dom znajdują, szkoda, że tylko one... Mam nadzieję, że Kula będzie się dobrze sprawował ;) Quote
ronja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 wyslę jutro rano, bo jakoś z sił opadlam. nie lubię osobiście zawozić psów do nowych domów. ten moment, gdy trzeba wyjść, a pies zostaje i patrzy z wyrzutem prześladuje mnie później. Quote
mysza 1 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Bilbo miał 1570 wyświetleń i 15 obserwatorów ;) od środowego popołudnia. Niezły rekord :) a i tak jeden sensowny telefon. Quote
mmd Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Bardzo się cieszę, chociaż było do przewidzenia, że długo nie poczeka:) ronja napisał(a):nie lubię osobiście zawozić psów do nowych domów. ten moment, gdy trzeba wyjść, a pies zostaje i patrzy z wyrzutem prześladuje mnie później. Ano. Wielu nie zawiozłam, ale rozumiem. I ile się nasłucham o nadopiekuńczości i takich tam... Quote
mysza 1 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Przynajmniej nie będziemy musiały odbierać telefonów od buraków, którzy szukają ozdoby podwórka. Quote
Ellig Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 O jej przgapilam taka dobra wiadomosc:):):) Quote
Silvana Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Fajnie, że znalazł dom :D Taaaki piękny- moje marzenie- może kiedyś się spełni ;) Quote
ronja Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 do mnie jeszcze dziś dzwonią o Kulę:) mam wieści - noc minęła w miarę spokojnie, choć się kręcił i popiskiwał, szukał kontaktu, bo głaskany się uspokajał. schody już nie straszne;) ale lustro bardzo, cały się zjeżył na swój widok i podskakiwał, głąb:) ukradł słoninę z blatu dla ptaszków. teraz bryka po ogródku jak oszalały Quote
mysza 1 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Silvana napisał(a):Fajnie, że znalazł dom :D Taaaki piękny- moje marzenie- może kiedyś się spełni ;) A Mia? To chudsza wersja naszej Kuli ;) ronja napisał(a):do mnie jeszcze dziś dzwonią o Kulę:) mam wieści - noc minęła w miarę spokojnie, choć się kręcił i popiskiwał, szukał kontaktu, bo głaskany się uspokajał. schody już nie straszne;) ale lustro bardzo, cały się zjeżył na swój widok i podskakiwał, głąb:) ukradł słoninę z blatu dla ptaszków. teraz bryka po ogródku jak oszalały Do mnie też dzwonią chociaż allegro i gumtree zdjęłam wczoraj. Super wieści, będzie tam szczęśliwy. Uzupełniam post rozliczeniowy, gdyby ktoś chciał wesprzeć Kulę to będzie miło ;) Quote
Silvana Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Mia jest przeboska! Kochamy się jak dwa wariaty, ale ten długowłosy Onek.... Ehh wzdychamy obie ;) Quote
mysza 1 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Fajnie będzie zobaczyć kiedyś Kulę na fotkach w domku :loveu: Quote
ronja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 zadzwonię dziś wieczorem zapytać. państwo szykowali się do kąpieli Kuli, obawiali się, czy nie za wczesnie po kastracji i po adopcji (stres). Quote
mysza 1 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Pewnie kąpieli nie polubi ale na przewno mu się przyda ;) Fajnie :loveu: Quote
gusia0106 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Kula mi zaginął na liście subskrypcji. Ale już odnaleziony ;) Quote
mysza 1 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 gusia0106 napisał(a):Kula mi zaginął na liście subskrypcji. Ale już odnaleziony ;) Właśnie dawno Cię tu nie było ;) Quote
mysza 1 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Kula stał się Bohunem ;) Bohun, chyba już jest mu dobrze u nas. W niedzielę przeżył kąpiel, trochę sił trzeba było do tego zadania, ale daliśmy radę. Dostał ucho wędzone i był zadowolony. Po dworze biega jak oszalały i podkopuje nam choinki. Jest kochany, ale nie możemy go oduczyć małego złodziejstwa. Przy przygotowywaniu posiłku trzeba bardzo uważać, bo ściąga rzeczy ze stołu i robi te swoje słodkie oczka, niewinnego. Ale jest kochany, lubi głaskanie i pieszczoty. Rozwala się i mruczy. Jest bardzo towarzyski, tylko w ogóle nie szczeka, zdarzyło się chyba ze trzy razy, nie reaguje na dzwonek, albo jak ktoś przyjedzie, zupełnie jest mu to obojętne, śpi w najlepsze. Zaczyna reagować na imię (my czasami sami się jeszcze mylimy i zdarzy się, że mówimy Bajer, tak miał nasz poprzedni piesek, ale zdarza się to coraz rzadziej), widać, że on był trochę szkolony. Reaguje na pewne komendy, może trzeba pomyśleć o szkoleniu, bo jest bardzo bystry. Quote
mysza 1 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Mówiłam, że nie jest z natury szczekliwy tylko dziki go prowokowały :evil_lol: Quote
toyota Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Dobrze Wam poszło z Kulą... Znalazłam na dogo takie cudo, ale nie wiem czy się nadaje do natychmiastowej adopcji : http://www.dogomania.pl/threads/201993-D%C5%82ugow%C5%82osy-owczarek-niemiecki-Mela.-Pom%C3%B3%C5%BCmy-Jej-nim-zrobi-sobie-krzywd%C4%99... Quote
Recommended Posts