Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Super .
Dziewczyny bardzo dziekuje za pomoc.
Mysza wyslesz mi dane ludzkow?

Wyślę jak tylko Marta wyśle mnie :) Jutro.
Takie psiaki to szybko dom znajdują, szkoda, że tylko one...
Mam nadzieję, że Kula będzie się dobrze sprawował ;)

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wyslę jutro rano, bo jakoś z sił opadlam.
nie lubię osobiście zawozić psów do nowych domów. ten moment, gdy trzeba wyjść, a pies zostaje i patrzy z wyrzutem prześladuje mnie później.

Posted

Bardzo się cieszę, chociaż było do przewidzenia, że długo nie poczeka:)

ronja napisał(a):
nie lubię osobiście zawozić psów do nowych domów. ten moment, gdy trzeba wyjść, a pies zostaje i patrzy z wyrzutem prześladuje mnie później.

Ano. Wielu nie zawiozłam, ale rozumiem. I ile się nasłucham o nadopiekuńczości i takich tam...

Posted

do mnie jeszcze dziś dzwonią o Kulę:)

mam wieści - noc minęła w miarę spokojnie, choć się kręcił i popiskiwał, szukał kontaktu, bo głaskany się uspokajał. schody już nie straszne;) ale lustro bardzo, cały się zjeżył na swój widok i podskakiwał, głąb:)
ukradł słoninę z blatu dla ptaszków. teraz bryka po ogródku jak oszalały

Posted

Silvana napisał(a):
Fajnie, że znalazł dom :D
Taaaki piękny- moje marzenie- może kiedyś się spełni ;)

A Mia? To chudsza wersja naszej Kuli ;)
ronja napisał(a):
do mnie jeszcze dziś dzwonią o Kulę:)

mam wieści - noc minęła w miarę spokojnie, choć się kręcił i popiskiwał, szukał kontaktu, bo głaskany się uspokajał. schody już nie straszne;) ale lustro bardzo, cały się zjeżył na swój widok i podskakiwał, głąb:)
ukradł słoninę z blatu dla ptaszków. teraz bryka po ogródku jak oszalały

Do mnie też dzwonią chociaż allegro i gumtree zdjęłam wczoraj.
Super wieści, będzie tam szczęśliwy.

Uzupełniam post rozliczeniowy, gdyby ktoś chciał wesprzeć Kulę to będzie miło ;)

Posted

Kula stał się Bohunem ;)

Bohun, chyba już jest mu dobrze u nas. W niedzielę przeżył kąpiel, trochę sił trzeba było do tego zadania, ale daliśmy radę. Dostał ucho wędzone i był zadowolony. Po dworze biega jak oszalały i podkopuje nam choinki.

Jest kochany, ale nie możemy go oduczyć małego złodziejstwa. Przy przygotowywaniu posiłku trzeba bardzo uważać, bo ściąga rzeczy ze stołu i robi te swoje słodkie oczka, niewinnego. Ale jest kochany, lubi głaskanie i pieszczoty. Rozwala się i mruczy. Jest bardzo towarzyski, tylko w ogóle nie szczeka, zdarzyło się chyba ze trzy razy, nie reaguje na dzwonek, albo jak ktoś przyjedzie, zupełnie jest mu to obojętne, śpi w najlepsze.

Zaczyna reagować na imię (my czasami sami się jeszcze mylimy i zdarzy się, że mówimy Bajer, tak miał nasz poprzedni piesek, ale zdarza się to coraz rzadziej), widać, że on był trochę szkolony. Reaguje na pewne komendy, może trzeba pomyśleć o szkoleniu, bo jest bardzo bystry.

• 4 weeks later...