mysza 1 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='mmd']Zrobiłam, żebyś miała jeszcze gorzej. A co! http://warszawa.szerlok.pl/oferta/piekny-mlody-owczarek-dlugowlosy-ID4wvK.html O matko, za co ;) a ja jeszcze gumtree zrobiłam. Boję się jutra ;) Dzięki :) Quote
ronja Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Kula chyba nie szczeka już w nocy, albo ja znowu śpię tak mocno;) Quote
mmd Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,25153,Lw==.html [FONT="]http://www.morusek.pl/ogloszenie/41583/Piekny-mlody-owczarek-dlugowlosy/ [FONT=Arial]Już i ja pierwszy mail dostałam - pytanie co z kotami?[/FONT] [/FONT] Quote
mmd Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Piszę drugi post pod swoim, ale mi się trafiła oferta nie do kojca. Duże mieszkanie, tylko z kotem. Quote
ronja Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 mmd - cięzko stwierdzić:( nasza kotka nie boi się psów, nie ucieka. poza tym zapoznanie z kotką musiałabym zrobić na podwórku, a w śnieg to nasza kocia wychodzi tylko na szybkie siku. nie jestem w stanie jej "przymusic" do zapoznania. na pewno Kula pozytywnie reaguje na inne psy, jest zainteresowany, kotką być może też by był. Quote
ronja Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 zapomniałam - Kula dziś rano latał z Hugiem - obaj bez smyczy tym razem. Kula zapraszał do zabawy, Hugo nie chciał, nawet parę razy powarkiwał. Kula nic na to. Może z kotem też by się bawić chcial, ale przy takich gabarytach to mógłby krzywdę zrobić Quote
mysza 1 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Wolałabym, żeby mieszkał w domu z ogrodem. To tak ładny pies i jest tyle telefonów, że wielka frajda móc wybrac ;) On jest wielki, naprawdę, jak Kula do tego, chyba, ze jakieś naprawdę duże mieszkanie i aktywni ludzie z dużą dawką ruchu. Quote
mmd Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Odpisałam, że mógłby zadeptać kota. Choćby w zabawie. Kota też przecie żal... z ostatniej chwili: Mysza, co ja mam zrobić? Pani nie odpuszcza - napisała, że to kot jest zagrożeniem dla psa i że odwiedzali ją z psami i jest przygotowana na wszystko:diabloti: Mi się podoba taki upór. He he - ładny ten psiak, serca łamie:) Quote
mysza 1 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 mmd napisał(a):Odpisałam, że mógłby zadeptać kota. Choćby w zabawie. Kota też przecie żal... z ostatniej chwili: Mysza, co ja mam zrobić? Pani nie odpuszcza - napisała, że to kot jest zagrożeniem dla psa i że odwiedzali ją z psami i jest przygotowana na wszystko:diabloti: Mi się podoba taki upór. He he - ładny ten psiak, serca łamie:) Napisz proszę, że Bilbo nie akceptuje kotów i nie wydamy go tam. Dla mnie tacy ludzie są bez wyobraźni, mieszkanie, kot i wielki pies, który nie lubi kotów. Byle go miec, bo ładny ;) Quote
ronja Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Kuli potrzebny dobry dom. Zniszczył siatkę w drzwiach kojca, Bartek nie ma jej już jak ponaciągać, jeszcze trochę i Kula nie będzie miał gdzie mieszkać. Właśnie rozmawialiśmy z sąsiadką z przeciwka 2 domy dalej, ich suka ma cieczkę, pałętają się 2 psy, które spacerują pod naszym ogrodzeniem. Kula szczeka, rozgina siatkę. Mam nadzieję, że ktoś sensowny w końcu zadzwoni. Quote
mmd Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Nie wiem, czemu ludzie, mając podany mail i telefon w treści ogłoszenia i tak piszą przez formularz, a jak proszę, żeby zadzwonili, to piszą dalej. Nie lubię tak, bo mi się może wydawać, że coś "rokuje", a nie rokuje i tylko zamieszanie się robi. Mysza, wiesz co, ale z tymi mieszkaniami to nie do końca tak źle jest... znam takie po 100 m i więcej; z ogrodem. Quote
mysza 1 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Pewnie, duze mieszkania mogą byc ale bez kotów, małe psy tez niebezpiecznie. Quote
mysza 1 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Generalnie się cieszę, że Bilbo ma takie imię ;) Umiejętność jego wymówienia to niemały wyczyn dla niektórych :evil_lol: najczęściej jest Bimbo :) Czasem jest nawet śmiesznie. Quote
kasiaprodex Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Psa macie boskiego. Szkoda ze on taki młody bo był by już mój. Quote
mysza 1 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 kasiaprodex napisał(a):Psa macie boskiego. Szkoda ze on taki młody bo był by już mój. Brzydki nie jest ;) ale przyciąga wariatów, którzy zupełnie nie rozumieją dlaczego pies ma mieszkać w domu. Quote
mysza 1 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 ronja napisał(a):dziki znowu przyszły... Piłuje się? Prowokują go :) Quote
mysza 1 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Ta dam ta dam ;) Bilbo pojechał dzisiaj do nowego domu. Dobrego domu ;) Zamieszkał w Łomiankach, w domu z ogrodem, poprzednik to też owczarek długowłosy, oczywiście mieszka w domu, nie w sieni czy kojcu :evil_lol: Bardzo dziękuję Ronji i Jej Męzowi za sprawdzenie domu, zawiezienie Kuli i opiekę nad nim.:loveu: Quote
mysza 1 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 ronja napisał(a):napiszesz?:) Już nie wytrzymałam ;) Quote
ronja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 mysza 1 napisał(a):Ta dam ta dam ;) Bilbo pojechał dzisiaj do nowego domu. Dobrego domu ;) Zamieszkał w Łomiankach, w domu z ogrodem, poprzednik to też owczarek długowłosy, oczywiście mieszka w domu, nie w sieni czy kojcu :evil_lol: Bardzo dziękuję Ronji i Jej Męzowi za sprawdzenie domu, zawiezienie Kuli i opiekę nad nim.:loveu: nie ma za co:) dom dobry, Kula po wyjściu z samochodu od razu wszedł do domu i sobie wąchał wszystkie pokoje - jakby był u siebie. Kula został, choć chciał iść ze mną. a mi smutno. zadzwonię za 2 dni zapytać jak się miewa Kula - pan wziął 3 dni wolnego, by z Kulą pobyć. Quote
beka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Super . Dziewczyny bardzo dziekuje za pomoc. Mysza wyslesz mi dane ludzkow? Quote
Recommended Posts