Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmd - cięzko stwierdzić:(
nasza kotka nie boi się psów, nie ucieka. poza tym zapoznanie z kotką musiałabym zrobić na podwórku, a w śnieg to nasza kocia wychodzi tylko na szybkie siku. nie jestem w stanie jej "przymusic" do zapoznania. na pewno Kula pozytywnie reaguje na inne psy, jest zainteresowany, kotką być może też by był.

Posted

zapomniałam - Kula dziś rano latał z Hugiem - obaj bez smyczy tym razem. Kula zapraszał do zabawy, Hugo nie chciał, nawet parę razy powarkiwał. Kula nic na to. Może z kotem też by się bawić chcial, ale przy takich gabarytach to mógłby krzywdę zrobić

Posted

Wolałabym, żeby mieszkał w domu z ogrodem. To tak ładny pies i jest tyle telefonów, że wielka frajda móc wybrac ;) On jest wielki, naprawdę, jak Kula do tego, chyba, ze jakieś naprawdę duże mieszkanie i aktywni ludzie z dużą dawką ruchu.

Posted

Odpisałam, że mógłby zadeptać kota. Choćby w zabawie. Kota też przecie żal...

z ostatniej chwili:
Mysza, co ja mam zrobić? Pani nie odpuszcza - napisała, że to kot jest zagrożeniem dla psa i że odwiedzali ją z psami i jest przygotowana na wszystko:diabloti:
Mi się podoba taki upór.
He he - ładny ten psiak, serca łamie:)

Posted

mmd napisał(a):
Odpisałam, że mógłby zadeptać kota. Choćby w zabawie. Kota też przecie żal...

z ostatniej chwili:
Mysza, co ja mam zrobić? Pani nie odpuszcza - napisała, że to kot jest zagrożeniem dla psa i że odwiedzali ją z psami i jest przygotowana na wszystko:diabloti:
Mi się podoba taki upór.
He he - ładny ten psiak, serca łamie:)

Napisz proszę, że Bilbo nie akceptuje kotów i nie wydamy go tam. Dla mnie tacy ludzie są bez wyobraźni, mieszkanie, kot i wielki pies, który nie lubi kotów. Byle go miec, bo ładny ;)

Posted

Kuli potrzebny dobry dom. Zniszczył siatkę w drzwiach kojca, Bartek nie ma jej już jak ponaciągać, jeszcze trochę i Kula nie będzie miał gdzie mieszkać. Właśnie rozmawialiśmy z sąsiadką z przeciwka 2 domy dalej, ich suka ma cieczkę, pałętają się 2 psy, które spacerują pod naszym ogrodzeniem. Kula szczeka, rozgina siatkę. Mam nadzieję, że ktoś sensowny w końcu zadzwoni.

Posted

Nie wiem, czemu ludzie, mając podany mail i telefon w treści ogłoszenia i tak piszą przez formularz, a jak proszę, żeby zadzwonili, to piszą dalej. Nie lubię tak, bo mi się może wydawać, że coś "rokuje", a nie rokuje i tylko zamieszanie się robi.
Mysza, wiesz co, ale z tymi mieszkaniami to nie do końca tak źle jest... znam takie po 100 m i więcej; z ogrodem.

Posted

Generalnie się cieszę, że Bilbo ma takie imię ;) Umiejętność jego wymówienia to niemały wyczyn dla niektórych :evil_lol: najczęściej jest Bimbo :)
Czasem jest nawet śmiesznie.

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Psa macie boskiego. Szkoda ze on taki młody bo był by już mój.

Brzydki nie jest ;) ale przyciąga wariatów, którzy zupełnie nie rozumieją dlaczego pies ma mieszkać w domu.

Posted

Ta dam ta dam ;)

Bilbo pojechał dzisiaj do nowego domu. Dobrego domu ;) Zamieszkał w Łomiankach, w domu z ogrodem, poprzednik to też owczarek długowłosy, oczywiście mieszka w domu, nie w sieni czy kojcu :evil_lol:
Bardzo dziękuję Ronji i Jej Męzowi za sprawdzenie domu, zawiezienie Kuli i opiekę nad nim.:loveu:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ta dam ta dam ;)

Bilbo pojechał dzisiaj do nowego domu. Dobrego domu ;) Zamieszkał w Łomiankach, w domu z ogrodem, poprzednik to też owczarek długowłosy, oczywiście mieszka w domu, nie w sieni czy kojcu :evil_lol:
Bardzo dziękuję Ronji i Jej Męzowi za sprawdzenie domu, zawiezienie Kuli i opiekę nad nim.:loveu:

nie ma za co:)

dom dobry, Kula po wyjściu z samochodu od razu wszedł do domu i sobie wąchał wszystkie pokoje - jakby był u siebie. Kula został, choć chciał iść ze mną. a mi smutno.
zadzwonię za 2 dni zapytać jak się miewa Kula - pan wziął 3 dni wolnego, by z Kulą pobyć.