Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='koregra']Chyba mniejsza chociaż nie pamiętam ile Arisek waży. Cori 1,40 :-( ale dziś to jeszcze sprawdze[/quote] No to Cori jest maleńka, Aris waży 2 kg :-( I on też się urodził najmniejszy, ostatni szczeniaczek z miotu... jak miał 3 miesiące to ważył tyle, ile teraz Cori. Dużo to on nie przytył... Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Co do wymiarów To wg tego wzornika [URL]http://www.dogfashion.pl/mierzyc1.html[/URL] bo już się rożnych opini naczytałam co jest czym to Cori ma a = 20 b = ok. 14 c = 15 d = szkoda podawac :eviltong: e = 24 f = ciężko mi zwymiarować g = też cięzko Jak inaczej te wymiary mają wyglądać to mnie pouczcie :lol: Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Jak Cori miała 3 miesiące to ważyła 60 dkg :-( Quote
Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Wymiary Arisa: A: 26 cm B: 18 C: 18 D: 13 E: 29 F: 7 G: 5 (nie jestem pewna, bo ciągle mi zasłaniał główką) No i jeszcze: Wysokośc w kłębie: 23 cm Waga: 2 kg (normalnie ważył 1,7 kg, ale w zimę przytył, mam nadzieję, że nie schudnie :modla: ) Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='koregra']Co do wymiarów To wg tego wzornika [URL]http://www.dogfashion.pl/mierzyc1.html[/URL] bo już się rożnych opini naczytałam co jest czym to Cori ma a = 20 b = ok. 14 c = 15 d = szkoda podawac :eviltong: e = 24 f = ciężko mi zwymiarować g = też cięzko Jak inaczej te wymiary mają wyglądać to mnie pouczcie :lol:[/QUOTE] Jest wszystko oprócz tego co mnie interesowało :eviltong: A mianowice wysokość od podłoża do grzbietu :p Quote
Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='madziasto4']Jest wszystko oprócz tego co mnie interesowało :eviltong: A mianowice wysokość od podłoża do grzbietu :p[/quote] Czyli wysokość w kłębie... zabrakło tego na schemacie, ale tam :eviltong: Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='madziasto4']Jest wszystko oprócz tego co mnie interesowało :eviltong: A mianowice wysokość od podłoża do grzbietu :p[/quote] ok. 15 cm ;) Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='koregra']ok. 15 cm ;)[/quote] O żesz na prawdę, to taka malusia? Aż się wierzyć nie chce :-o To maluteńka psinka, mój Master należy do tych raczej małych i szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie spotkałam yorka mniejszego od niego ;) Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Wiecie to jak sie ją na żywo zobaczy to dopieo jest szok. Bo zdjęcia nie obrazują jej wielkości. Ale wieści w miarę dobre Cori waży 1,50 :multi: :multi: :multi: ( zawsze to coś ) Quote
Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ojejku, jakie z niej maleństwo :loveu: Chciałabym ją zobaczyć na żywo :loveu: Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='Yorkie']Wymiary Arisa: A: 26 cm B: 18 C: 18 D: 13 E: 29 F: 7 G: 5 (nie jestem pewna, bo ciągle mi zasłaniał główką) No i jeszcze: Wysokośc w kłębie: 23 cm Waga: 2 kg (normalnie ważył 1,7 kg, ale w zimę przytył, mam nadzieję, że nie schudnie :modla: )[/quote] To z Ariskiem Cori mogłaby się pobawić. Nie zrobiłby jej krzywdy bo z innymi jest problem, chociaż przez to że jejs takim okruszkiem boi się piesków bo się z nimi nigdy nie kontaktowała Quote
Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Oj, nie wiem czy mogłaby się pobawić. Aris jest zbyt żywiołowy dlatego, że ma mało kontaktów z psami i jak jakiegoś widzi, to szaleje. Mógłby jej niechcący zrobić krzywdę, takiemu maleństwu :-( Ale kto wie... może przpadliby sobie do gustu :loveu: Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Cori jest też żywa i to niekiedy ja wymiękam podczas zabawy ale w stosunku do piesków jest bardzo spokojna bo się ich boi Już chyba nic na to nie poradzę, chyba że kupię drugiego Yoreczka :lol: Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='koregra'](...)chyba że kupię drugiego Yoreczka :lol:[/QUOTE] I to jest myśl :cool3: Quote
Sara_i_Aris Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Fajnie by było, tylko jak już to we wzroście Cori, bo jeszcze mógłby zrobić jej krzywdę ;) Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Eeee myślę, że nie zrobiłby jej krzywdy ;) Master ma kolegę yorka, znają się od 5 miesięcy, kolega jest trochę większy, a Master mniejszy spryciarz zawsze był 'na wierzchu' :evil_lol: A to pod brzuszkiem się prześlizgnął, między łapkami, przeskakiwał i nigdy nie było żadnych uszkodzeń ;) Małe zazwyczaj jest zwinniejsze :lol: Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 no Corinka to jest strasznie zwinna Drugiego Yoreczka chcaiłabym takiego 2,5 Wiekszy już byłby chyba niebezpieczny dla Corinki:lol: Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 O 2,5 to taki jak Master mniej więcej :loveu:A ewentualny drugi york chłopak czy też dziewczynka? :) Quote
Mynia Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='madziasto4']A ewentualny drugi york chłopak czy też dziewczynka? :)[/quote] Jak sobie radzisz (a właściwie jak dogadują sie chłopaki między soba?) z dwoma panami w domu? "Walki psów" :eviltong: są regularne czy raczej każdy z nich zna swoje miejsce i nie gryzą sie? Quote
madziasto4 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='Mynia']Jak sobie radzisz (a właściwie jak dogadują sie chłopaki między soba?) z dwoma panami w domu? "Walki psów" :eviltong: są regularne czy raczej każdy z nich zna swoje miejsce i nie gryzą sie?[/quote] Coś Ty, moi chłopcy nie wiedzą co to walki :) Co prawda nie ma między nimi wielkiej miłości typu spanie razem, przytualnie się, ale razem normalnie funkcjonują :lol: Przy jedzeniu również nie ma rywalizacji, Master w ogóle ma taki pokojowy charakter, Toro diabeł, a przeciwieństwa się przyciągają jak wiadomo :cool3: Torek jak był jeszcze małym szczylem kilkutygodniowym i podgryzał Mastera, to wtedy Masterek trochę go 'ustawiał' i wyznaczał granice ,do których mały mógł się posunąć z wygłupami. Ale najczęściej go ignorował :lol: Quote
PositiveThought Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 nie mówcie o drugich yorkach bo mi serce pęknie.. ._. Quote
koregra Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 [quote name='madziasto4']O 2,5 to taki jak Master mniej więcej :loveu:A ewentualny drugi york chłopak czy też dziewczynka? :)[/quote] Dziewczynka :loveu: Quote
Helen Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 malutkie te wasze pieski :eviltong: Lussi tylko taka duża :eviltong: moja kochana gigantyczna Lusia :lol: Quote
daria1 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ja też bym chciała sprawić Rosie koleżankę :multi: ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mamy dużo różnych planów i może w nich nie być na razie miejsca na drugą psinkę.Ale jeśli będę kupować to na pewno dziewuszkę;).Mój TZ nie ma męskiego towarzysza w domu ale twierdzi że lubi otoczenie kobiet:loveu: Quote
Helen Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 mmm... drugi york... jak ja bym chciała :eviltong: tylko są dwa "ale" po pierwsze Lussi nie lubi szczeniaków, a po drugie rodzice nie chcą drugiego psa :P ehh życie :shake: Quote
Recommended Posts