black sheep Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Rita - z C1, biedna sunia, dla której dni są już policzone. Ledwo się porusza, ciężko chodzi, każdy krok to dla niej trudna przeszkoda. Do tego ma wiele ran na nogach. W boksie są trzy, bardzo podobne do siebie suńki, ale to Rita od razu żuca się w oczy...:-( Wczoraj zaglądłam do nich, bo z tego boksu wziełam mojego Denisa. Rita stała łapką w qpie, nogi jej drżały :( Zdjęcia mówią same za siebie... Czy Rita juz jest skazana na śmierć w tym cierpieniu? Zdjęcia Rity z jej domku i ze spacerów: Ostatnie zdjęcie z ostatniego spaceru: Quote
mar.gajko Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 I co można powiedzieć? Że ludzie to wielkie świnie, najgorsze łachudry i szmaty. Quote
basiaap Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Podnoszę pieska Oby się ktoś zlitował :-( :-( :-( Quote
black sheep Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 serce się kraja patrząc na to, dlaczego tak mało ludzo to wogóle rusza:( Quote
mar.gajko Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Taka ludzka podła natura. Bezmyślność. Ostatnio po artykule o "niechcianych spadkach" - zwierzakach po zmarłych starszych ludziach - dzwoniła baba, czy są jakieś ... szczeniaczki. Nawet nie starałam się być uprzejma. Quote
modliszka84 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 bozee gdzie jestes? kolejne psie cierpienie u nas ostatnio był facet ktory chciał szczeniaka najlepiej dla swojej 85-letniej matki został pognany stamtad i wytlumaczono mu zeby wział kota :angryy: Quote
black sheep Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 mar.gajko napisał(a):Ostatnio po artykule o "niechcianych spadkach" - zwierzakach po zmarłych starszych ludziach - dzwoniła baba, czy są jakieś ... szczeniaczki. Nawet nie starałam się być uprzejma. Ja też nie byłabym miła! Ludzie chcą szczeniaki, starsznie mnie to denerwuje, bo przecież szczeniakiem jest tylko pół roku a potem co???????????? Przeciez te psy też były szczeniakami:-( A teraz nikt juz ich nie chce:( Quote
AgaG Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Rita jest w schronisku już parę lat. Była wielokotnie gryziona. Raz miała ogłoszenie w Wyborczej, ale nie zadzwonił nikt. Poszukam w swoim komputerze, bo mam jej foty gdy jeszcze była w szpitalu. jest biedna i załamana, coraz słabsza.... Quote
Maupa4 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 kolejny szybko spadający dramat - babuniu na pierwszą stronę ... może ktoś się zlituje i da dom ... chociaż na trochę ... Quote
BasiaD Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Hopaj biedactwo do góry! Niech ktoś się zlituje :placz: :placz: :placz: Quote
Tweety Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 w górę piesiulko, niech cię ktos zauważy. Ile ona w ogóle ma lat? Quote
AgaG Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 młoda na pewno nie jest i załamana ..:placz::placz::placz: Quote
kiwi Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 doskonale pamietam rite z moich pierwszych wizyt w schronisku, powinnam miec gdzies w domu jej zdjecia - zupelnie unny pies, teraz to obraz nedzy i rozpaczy... Quote
AgaG Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ona sprawia na mnie wrazenie suczki która zyje bo musi... ale tak naprawdę ma dość wszystkiego..jest zawsze smutna, wycofana... Quote
Tweety Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 biedna suczynka :placz: nie ma jak jej wyciągnąć z tego schronu? Quote
AgaG Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 musiałby byc jakiś domek tymczasowy...a na razie ja takigo nie mam.. trzeba jednak pytać i szukać Quote
Aga_Mazury Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 jaka chudzinka...:shake: czy kiedyś to się skończy....:-( Quote
pixie Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 gdyby sie znalazl w warszawie dzis wieczorem wraca z Krakowa do wwy moja corka i zabralaby ja ..tylko dokad? transport do warszawy jest dzis - tylko, co dalej? moga jechac nawet 4 psy, bo jada pociagiem cztery osoby - ale DT nie mamy... Quote
Maupa4 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Będę Ritę podbijać tak długo i "namiętnie" że może KTOŚ się zlituje. Quote
Recommended Posts