Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysle ze moze byc wirtualny, ludzie czasem sprzedaja gry albo programy ktore przesylaja tez mailem. Jesli za zdjecia Rituli ludzie zechca placic to jest to dla mnie towar jak kazdy inny (no nie jak kazdy bo fotki cudne!).

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

black_sheep napisał(a):
nie wiem czy mogą to być "wirtualne" albumy, bo te rzeczy trzeba przesłać, jeśli fotki, to takie tradycyjne niestety...

NIE TRZEBA! Ja kupiłam raz program, ktróry musiałam sobie ściągnąć ze strony internetowej, a mailem mi przesłali klucz aktywujący.
I kiedyś jeszcze "zeszycik" z przepisami kulinarnymi, też go dostałam mailem.

Posted

z tego co mnie spotkało z allegro to...wirtualnie nie można np. widokówek, zdjęc iitd (zdjęto mi za to aukcje)....cegiełkowo formalnie nie można, ale przymykaja oko jesli jest to konkretny pies i nikt nie zgłosi, że to oszustwo...tzn. jest podany konkretny namiar na psiaka (adres Psiego Losu np., numer telefonu)...ale oczywiście to Wy decydujcie...to wasze konta na allegro :)

Posted

Neris napisał(a):
NIE TRZEBA! Ja kupiłam raz program, ktróry musiałam sobie ściągnąć ze strony internetowej, a mailem mi przesłali klucz aktywujący.
I kiedyś jeszcze "zeszycik" z przepisami kulinarnymi, też go dostałam mailem.

Neris, jeśli ty kupiłaś na takiej aukcje, to przecież nie oznacza, że była ona zgodna z zasadami, może za dwa dni ją zawieszono. Sprzedaje i kupuje na allegro długo, i gdzies czytałam, że nie mogą to być wirtualne foty.
Aha, zresztą wystawiałam juz aukcje charytatywną! Sprzedawałam cegiełki, które sama zrobiłam, na wielką orkiestre świątecznej pomocy, i wdety czytałam, że muszą to być rzeczy które się wysyła do kogoś, dlatego je wysyłałam pocztą.

Posted

na allegro jest róznie, czasem takie aukcje zdejmują czasem nie (wiem z autopsji dlatego na razie się z nimi nie wychalam, bo dostałam już dwa ostrzeżenia ale 4 aukcji mi przeszły). Teoretycznie nie zgadzają się na elektroniczne gadźety ale nie trzeba o tym dokładnie pisać, że zdjęcie w wersji elektronicznej i o kosztach przesyłki też nie, dopiero jak ktos zalicytuje przesłać mu info mail'em

Posted

Hym, można zrobić tak jak piszesz Tweety. Fotki elektroniczne. Ale zawsze moze sie znaleść jakis palant, któremu to sie nie spodoba i zgłosi na allegro. Mogę spróbowac z taką aukcja, juz wystawiałam charytatywną, ale troszke inną:) Dopisze się, że dowody wpłaty dla tych którzy będą chcieć, po wpłaceniu za znaczek, ale chyba to by trzeba było na inne konto? Kto by wysyłał takie potwierdzenia??? I na czyje konto te cegiełki? Psiego losu? Potrzebne by były wszystkie telefony, strona internetowa, jakieś nazwiska, np. tego pana Tomka, że wyraził zgode itp.

Posted

cześć Ritula, machamy ogonkiem czy jeszcze nie? nie badź prosie niemyte, pomachaj, wkoło ciebie tyle dobrych ludzi, którzy stają na czym mogą aby ci nieba przychylić.

Posted

black_sheep napisał(a):
Potrzebne by były wszystkie telefony, strona internetowa, jakieś nazwiska, np. tego pana Tomka, że wyraził zgode itp.

gdzieś zbłądziłam :oops: kto to jest Pan Tomek?

Posted

cześć moje białe słońce, mam nadzieję, że dobrze minął ci dzień. Ciotka Tweety jest przerażona i boi się własnego cienia, bo skończyła dzisiejsze wypowiedzi o Ozzy'im :placz:
Całuję twój biały łepek na dobranoc i nieustannie rozmyślam o domku dla ciebie

Posted

Aggie napisał(a):
to jak na AFN - było 140 i jest 140... nic nie rozumiem :oops: wpłacilam jakiś pieniążek mały na Ritunię i co - nie dotarło?:oops:

Po pierwsze dzień dobry Riteńko, wstajemy i szukamy domku, po drugie, Aggie, kiedy wpłaciłaś?
Czy jesteś może Agnieszką B, która wpłaciła pieniądzę 16.08 (lub dzień wcześniej)? Wtedy Rita dostała 40 zł, Cygan resztę wpłaty. Jeżeli to nie to, to daj znać

Posted

Odpowiedź z allegro, o auckej charytatywne:

Na poniższy adres: QXL Poland Sp. z o.o. p. Krzysztof Śpiewek ul. Marcelińska 90 PGK II (5-te piętro) 60-324 Poznań muszą zostać dostarczone pocztą tradycyjną następujące dokumenty: - kopię KRS Fundacji która wspiera akcję - kopię dokumentu dot. przyznania konta bankowego dla fundacji - lub inne dokumenty potwierdzające statut fundacji np. ważne zezwolenie ministerstwa finansów na przeprowadzanie publicznych zbiórek pieniężnych.

Posted

[quote name='black_sheep']Odpowiedź z allegro, o auckej charytatywne:

Na poniższy adres: QXL Poland Sp. z o.o. p. Krzysztof Śpiewek ul. Marcelińska 90 PGK II (5-te piętro) 60-324 Poznań muszą zostać dostarczone pocztą tradycyjną następujące dokumenty: - kopię KRS Fundacji która wspiera akcję - kopię dokumentu dot. przyznania konta bankowego dla fundacji - lub inne dokumenty potwierdzające statut fundacji np. ważne zezwolenie ministerstwa finansów na przeprowadzanie publicznych zbiórek pieniężnych.

no i d..., że tak powiem, blada :shake: Ale Riteńkę trzeba wystawić i wtedy na plaster wszelkie zezwolenia. Ritula, ganiaj po dom, wczasy wczasami ale rozejrzeć się już trzeba

Posted

Wiecie co, to ja wstawiam.

Ten tekst napisany przez Akuchę i zatwierdzony przez dziewczyny.
Najwyżej mi to zdejmą.
Tylko jutro rano, dobrze? Bo mam straszne dzisiaj problemy z netem.

Posted

black_sheep napisał(a):
Beznadziejne to co mi napisali, zawsze jakies glupoty mi piszą:( Wąt[ie rzeby wszyscy tak robili!

taaaaa ...na pewno .... Tylko, że zazwyczaj zamyukają aukcje tych porządnych a naciągacze zbijają kasę :angryy:

Posted

Tweety napisał(a):
taaaaa ...na pewno .... Tylko, że zazwyczaj zamyukają aukcje tych porządnych a naciągacze zbijają kasę :angryy:

chwila, chwila....mi moich na Czarusia nie zdjęli....ale piszę tu o tym i piszę...każdy mnie "olewa"...to co ja mogę...pięścią w stół nie walnę....bo nie mam jak :eviltong:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
chwila, chwila....mi moich na Czarusia nie zdjęli....ale piszę tu o tym i piszę...każdy mnie "olewa"...to co ja mogę...pięścią w stół nie walnę....bo nie mam jak :eviltong:

bo Ty jesteś szczęściarz, moje dwie zdjęli, pamiętasz?