morisowa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Oprócz imienia nie posiadam nic. W schronisku jestem tylko numerem ...tym samym od prawie 5 lat. Wcześniej pilnowałem na "budowie", ale jak się zakończyła, to odwieziono mnie do schroniska. Teraz, kiedy już jestem stary i powoli zbliżam się do Tęczowego Mostu, dostałem od losu szansę. Zostałem wybrany, aby dożyć swych dni w normalnych, ludzkich warunkach. Mam pojechać do wspaniałego domu tymczasowego, do osób, które pomagają starszym, niechcianym psom. Jednak taka przyjemność trochę kosztuje, dlatego szukam ludzi, którzy pomogą mi finansowo. Czy pomożesz spełnić marzenie Księcia? Proszę pozwólmy mu spędzić Święta w pierwszym, własnym domu. Deklaracje stałe: 20 - megii1 30 - magdan 20 - Agnieszka_K ___ 70 zł Jednorazowo: Syla Quote
morisowa Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ROZLICZENIE Wpłaty: 20 - megii1 30 - magdan 20 - Agnieszka_K 20 - Syla 100 - Alekssandra 30 - Jola spoza dogo 380 - Agata spoza dogo 400 - Alicja spoza dogo 50 - migdalena na transport ______ 1050 zł Wydatki: 300 - hotel miesiąc 450 - buda 50 - akcesoria 120 - badania 70 - lekarstwa + od kleszczy 50 - transport _____ 1040 zł Quote
morisowa Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Książę to wspaniały duży, mocno zbudowany mieszaniec. Pies o silnym charakterze, z osobowością. Choć bardzo przyjacielski do ludzi, to w grę nie wchodzi postępowanie z nim "na siłę". Za to gdy Książę kogoś pokocha, "skoczy za nim w ogień" ;) Nie toleruje innych psów-samców. Jest sprawdzonym stróżem. Jeszcze rok-2 lata temu był w pełni sił, budził respekt psów i ludzi: Jednak czas zrobił swoje... ... Książe jest coraz słabszy, zmizerniał Nie chcemy by jego koniec był smutnym odejściem po tylu latach w schronisku. Mijesce na niego czeka, mamy już trochę deklaracji z poza dogo, ale bardzo liczymy na Waszą pomoc! Quote
megii1 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Rozumiem , ze jest tymczas dla księcia? To ja deklaruje 20 zł co miesiąc:) Quote
magdan Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 mogę zadeklarować 30 zł. co miesiąc :) Quote
KWL Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Tak Księciunio ma już zarezerwowane miejsce, prosimy więc o deklaracje dla jego wysokości. Quote
migdalena Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Kochany stary Książę jest wyjątkowym psem.Znamy się i "wyprowadzamy" na spacery od bardzo dawna.Drugiego takiego nie spotkałam...Niestety mocno zmizerniał.Stracił dużo więcej niż kilka kilogramów, stracił swą radość życia.Pies, który zawsze był dumny i silny psychicznie, nagle stracił swój "charakter". Zaczyna płakać,odmawia jedzenia. Może to chwilowe załamanie,ale może to coś więcej... Na szczęście jest dla niego zaklepane miejsce, teraz i on dostanie swą szansę. Quote
Agnieszka_K Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 deklaruję 20 zł co miesiąc - od stycznia ;) Gdzie Książę będzie teraz mieszkał? Quote
KWL Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dziękujemy ! :-) Jest takie miejsce gdzie już wyczekują Księciunia - ale szczegóły niech zdradza Migdalena - to ona jest tą dobrą duszą która wszystko załatwia. Quote
migdalena Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Książę niedługo pojedzie do Renaty,w najlepsze ręce.:p Będzie miał duży teren do "stróżowania", więc może znów poczuje się potrzebny. Do reszty psiego towarzystwa też będzie pasował, ale tylko ze względu na wiek.:roll:. Quote
Lionees Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 migdalena napisał(a):Książę niedługo pojedzie do Renaty,w najlepsze ręce.:p Będzie miał duży teren do "stróżowania", więc może znów poczuje się potrzebny. Do reszty psiego towarzystwa też będzie pasował, ale tylko ze względu na wiek.:roll:. Jestem :-) Czekamy na Księcia,najbardziej mój mąż,bo On lubi duże... psy:grins: Quote
Syla Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Lionees napisał(a):Jestem :-) Czekamy na Księcia,najbardziej mój mąż,bo On lubi duże... psy:grins: Super Renatko, że Książę, trafi do Ciebie, przepraszam...do Was, do Waszego wspaniałego domu.Zazwyczaj masz mniejsze gabarytowo bidy.Lepiej nie mógłby trafić.Wspomóc mogę tylko jednorazowo, po 10 stycznia.Pewnie podesłać APSA.Pozdrawiamy świątecznie i deszczowo. Quote
KWL Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Lionees napisał(a):Jestem :-) Czekamy na Księcia,najbardziej mój mąż,bo On lubi duże... psy:grins: A łagodnego staruszka kaukaza przypadkiem nie chcecie - duży jest z pewnością Quote
morisowa Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Dziękuję wszystkim za deklaracje! Akcja się opóźniła ze względu na problemy z budą - była zamówiona, ale kurier zawiódł (przyjmowała zamówienia od wszystkich, nic nie realizował a telefony oczywiście głuche... dobrze, że choć buda nie była opłacona). Wątek założyłam na prośbę migdaleny. Tzn Księciunia dobrze znam i bardzo lubię, ale to migdalena jest jego wolontariuszką, załatwiła miejsce u Renaty, zamawia budę i będzie przed Renatą odpowiedzialna finansowo. To tak dla jasności. A skoro o budzie - potrzebne są nie tylko deklaracje na hotelik ale też każda jednorazowa wpłata pomoże opłacić budę! Quote
Agnieszka_K Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Prześlijcie mi proszę nr konta - moja deklaracja by już poleciała dla Księciunia:) Quote
migdalena Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Już wysłałam pw.( do wszystkich Wspaniałych-deklarujących). Dziękujemy,jutro będzie relacja !:p Dostałam od Alekssandry 100 zł, na poczet budy:Rose: Quote
migdalena Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Od wczoraj książę już u Renaty:multi:. Podróż zniósł bardzo dobrze, był grzeczny choć mocno wystraszony w nowym miejscu. Dziś rozmawiałam z Renatką i jest już lepiej. Jeszcze się przyzwyczaja ( w końcu to stary pies),ale chyba załapuje,że to jego miejsce. W wolnej chwili Renata na pewno napisze coś od siebie. Trzymam kciuki i z ulgą wybywam. Quote
Beat2010 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Migdalena, dzięki za zaproszenie, ale ja już wczoraj podczytywałam co u Księcia. Quote
migdalena Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Bardzo dobrze,proszę podczyt:pywać. Na moje konto wpłynęly juz pieniądze od magdan(30 zł) i agnieszki_k (20 zł). Bardzo dziękujemy:loveu: Quote
Syla Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Super wieści.Już Renatka o Księcia odpowiednio zadba.Ciekawa jestem relacji i zdjęć. Quote
iwna5702 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 I ja tez jestem - zaprosila mnie na watek Migdalena - strasznie sie ciesze ze Ksieciu sie udalo, my z Beata mamy tez kilka starszych duzych psow pod opieka - jeden jest w hoteliku, ale niestey nie dajmey rady uzbierac kwoty na drugiego - moze uda sie przed kolejna zima.:roll: Spojrzcie na watek POKERA - ponizej- to on czeka w kolejce na odmiane losu. Quote
Recommended Posts