Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczynki, a miałybyście pożyczyć jakiś "starter" dla mordziaka? :) Wszystkie smycze, miski i inne akcesoria wydaliśmy razem ze szczylami, zostało mi tylko poducho-posłanie... :) Obiecuję oddać lub przekazać jako wyprawkę dla Samba do nowego domku, zależnie jak zadecydujecie...
Nie mamy michy, obroży, smyczy (dla ślepka chyba najlepsza rozciągana, żeby mógł bezpiecznie eksplorować, nie?) i jakiejś szczoty do czesania :) Trzeba mu jakieś spa zrobić :) Myślicie że kaganiec na początek będzie konieczny? Nie wiem jak będzie reagować na kąpiel i np. wnoszenie do samochodu...Wiecie coś?

Posted

ellensilla napisał(a):
Dziewczynki, a miałybyście pożyczyć jakiś "starter" dla mordziaka? :) Wszystkie smycze, miski i inne akcesoria wydaliśmy razem ze szczylami, zostało mi tylko poducho-posłanie... :) Obiecuję oddać lub przekazać jako wyprawkę dla Samba do nowego domku, zależnie jak zadecydujecie...
Nie mamy michy, obroży, smyczy (dla ślepka chyba najlepsza rozciągana, żeby mógł bezpiecznie eksplorować, nie?) i jakiejś szczoty do czesania :) Trzeba mu jakieś spa zrobić :) Myślicie że kaganiec na początek będzie konieczny? Nie wiem jak będzie reagować na kąpiel i np. wnoszenie do samochodu...Wiecie coś?

Jeśli ten Cudny psiak znajdzie eu Ciebie na Dt, to proponuję byś dawała mu jeśc z ręki, wtedy dokładnie pozna twój zapach i bedziesz mu się kojarzyła z dobrym. Tak samo głaskanie:) Chodzi o to że pies kiedy wyczuje Ciebie po zapachu i głosie, a bedziesz mu się kojarzyła z jedzeniem i bezpieczeństwem to będziesz mogła zrobic z nim co zechcesz:)
Piesy nie gryza ręki, która je karmi;)

Posted

Edi, dzięki za super radę, będę pamiętać! :) Zupełnie nie mam doświadczenia z psią agresją, bo miałam w życiu na stałe tylko jednego łaciatka i ten nie chciał gryźć nikogo, w żadnym wypadku :) Chyba od małego się nauczył, że człowiek=fajne i kiziające za uszkiem, więc byliśmy przekonani, że gdyby kiedyś złodziej miał jakiś interes u nas w domu to Faro by go pierwszy witał ;)

Posted

ellensilla napisał(a):
Edi, dzięki za super radę, będę pamiętać! :) Zupełnie nie mam doświadczenia z psią agresją, bo miałam w życiu na stałe tylko jednego łaciatka i ten nie chciał gryźć nikogo, w żadnym wypadku :) Chyba od małego się nauczył, że człowiek=fajne i kiziające za uszkiem, więc byliśmy przekonani, że gdyby kiedyś złodziej miał jakiś interes u nas w domu to Faro by go pierwszy witał ;)

Naprawdę się nie obawiaj, moja jak trafiła do mnie to nie dośc że slepa, chora i pobita to kompletnie wycofana. Potrafiła siedzieć bez ruchu i dobę i uwierz, że ciepły głos, jedzenie i głaskanie sprawiły że to najbardziej cieszący się pies jakiego miałam:) Mało tego, Ona dostała wyrok- miesiąc życia, bo pies w jej stanie wg wetów nie miał prawa zyć... za duzo obrazeń, a w styczniu minie 5 lat! To się nazywa wola życia:)!

Posted

ellensilla napisał(a):

o to nie musisz prosic
kazdy psiak dostaje smyczke i obrozke
a On dostanie i miski i kocyk i szampon
zobacze jak w aucie .Agresywny nie jest,kaganiec nie bedzie potrzebny
kochana,to stoicki spokoj
ale jak chcesz to i kaganiec bedzie.....
sama zobaczysz ze to sama radosc:)

Posted

:crazyeye::loveu::iloveyou:[FONT=Arial Black]o metenko kochane cudne jak przeczytalam to az do gory skakalam :loveu:niechaj sie uda , niechaj sie spelni ciociu elensilu:iloveyou::modla::modla::iloveyou:nie boj sie , Sambuniek od ciebie bedzie sie uczyl , Ty musisz byc przeciez oczami jego kochana ciotenko:loveu:trzymam mocno za was kochani![/FONT]

Posted

[quote name='ewa gonzales']:crazyeye::loveu::iloveyou:[FONT=Arial Black]o metenko kochane cudne jak przeczytalam to az do gory skakalam :loveu:niechaj sie uda , niechaj sie spelni ciociu elensilu:iloveyou::modla::modla::iloveyou:nie boj sie , Sambuniek od ciebie bedzie sie uczyl , Ty musisz byc przeciez oczami jego kochana ciotenko:loveu:trzymam mocno za was kochani![/FONT]
będa fotki bo Edytka dzisiaj narobiła mase fotografii czekamy:0

Posted

Dobra ciotki, co będzie to będzie! :) Jakoś damy radę, dwie bidy :) Moja sytuacja mieszkaniowo-związkowa właśnie chwieje się w posadach i nie wiem co będzie niedługo, ale Sambo ma jeszcze smętniejsze perspektywy, więc trzeba mu pomóc :)
3 stycznia będę po pracy w domu koło 16, da któraś radę dotrzeć na to moje pole? ;)
I chyba ogłaszajmy go od razu, jak myślicie? Czy czekamy na spa, kąpiel i czesanie, żeby do zdjęć nam pięknie zapozował? :)

Posted

ellensilla napisał(a):
Dobra ciotki, co będzie to będzie! :) Jakoś damy radę, dwie bidy :) Moja sytuacja mieszkaniowo-związkowa właśnie chwieje się w posadach i nie wiem co będzie niedługo, ale Sambo ma jeszcze smętniejsze perspektywy, więc trzeba mu pomóc :)
3 stycznia będę po pracy w domu koło 16, da któraś radę dotrzeć na to moje pole? ;)
I chyba ogłaszajmy go od razu, jak myślicie? Czy czekamy na spa, kąpiel i czesanie, żeby do zdjęć nam pięknie zapozował? :)

ciotko kochana
Edytka pewnie sama napisze ale da rade....:)
a ogłoszenia to juz od dzisiaj pewnie
tak bedzie najlepiej
...mysl pozytywnie ,kobieto
jezeli cos sie konczy to znaczyze cos lepszego jest za drzwiami
tylko trzeba wierzyc:)

Posted

ellensilla napisał(a):

Dobrze rozumiem, że masz piesia?:)
Jak tak to super, bo będzie Biedus miał przewodnika i szybko załapie:)

Posted

Nie kochana, mój Faruś śmiga po tęczowej trawce już od 2 lat... :( Wygląda na to, że będę dla Samba jedynym przewodnikiem i to niedoświadczonym...Coś czuję, że wymienimy się telefonami i będę od czasu do czasu podpytywać Cię o radę :)