giselle4 Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Tak Grazynko, dam rade. Musimy mu pomóc, prosze Was - nie zostawiajmy go samego :( suuuper i dziekuje wszystkim:) Quote
ellensilla Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Dziewczynki, a miałybyście pożyczyć jakiś "starter" dla mordziaka? :) Wszystkie smycze, miski i inne akcesoria wydaliśmy razem ze szczylami, zostało mi tylko poducho-posłanie... :) Obiecuję oddać lub przekazać jako wyprawkę dla Samba do nowego domku, zależnie jak zadecydujecie... Nie mamy michy, obroży, smyczy (dla ślepka chyba najlepsza rozciągana, żeby mógł bezpiecznie eksplorować, nie?) i jakiejś szczoty do czesania :) Trzeba mu jakieś spa zrobić :) Myślicie że kaganiec na początek będzie konieczny? Nie wiem jak będzie reagować na kąpiel i np. wnoszenie do samochodu...Wiecie coś? Quote
Edi100 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ellensilla napisał(a):Dziewczynki, a miałybyście pożyczyć jakiś "starter" dla mordziaka? :) Wszystkie smycze, miski i inne akcesoria wydaliśmy razem ze szczylami, zostało mi tylko poducho-posłanie... :) Obiecuję oddać lub przekazać jako wyprawkę dla Samba do nowego domku, zależnie jak zadecydujecie... Nie mamy michy, obroży, smyczy (dla ślepka chyba najlepsza rozciągana, żeby mógł bezpiecznie eksplorować, nie?) i jakiejś szczoty do czesania :) Trzeba mu jakieś spa zrobić :) Myślicie że kaganiec na początek będzie konieczny? Nie wiem jak będzie reagować na kąpiel i np. wnoszenie do samochodu...Wiecie coś? Jeśli ten Cudny psiak znajdzie eu Ciebie na Dt, to proponuję byś dawała mu jeśc z ręki, wtedy dokładnie pozna twój zapach i bedziesz mu się kojarzyła z dobrym. Tak samo głaskanie:) Chodzi o to że pies kiedy wyczuje Ciebie po zapachu i głosie, a bedziesz mu się kojarzyła z jedzeniem i bezpieczeństwem to będziesz mogła zrobic z nim co zechcesz:) Piesy nie gryza ręki, która je karmi;) Quote
ellensilla Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Edi, dzięki za super radę, będę pamiętać! :) Zupełnie nie mam doświadczenia z psią agresją, bo miałam w życiu na stałe tylko jednego łaciatka i ten nie chciał gryźć nikogo, w żadnym wypadku :) Chyba od małego się nauczył, że człowiek=fajne i kiziające za uszkiem, więc byliśmy przekonani, że gdyby kiedyś złodziej miał jakiś interes u nas w domu to Faro by go pierwszy witał ;) Quote
Edi100 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ellensilla napisał(a):Edi, dzięki za super radę, będę pamiętać! :) Zupełnie nie mam doświadczenia z psią agresją, bo miałam w życiu na stałe tylko jednego łaciatka i ten nie chciał gryźć nikogo, w żadnym wypadku :) Chyba od małego się nauczył, że człowiek=fajne i kiziające za uszkiem, więc byliśmy przekonani, że gdyby kiedyś złodziej miał jakiś interes u nas w domu to Faro by go pierwszy witał ;) Naprawdę się nie obawiaj, moja jak trafiła do mnie to nie dośc że slepa, chora i pobita to kompletnie wycofana. Potrafiła siedzieć bez ruchu i dobę i uwierz, że ciepły głos, jedzenie i głaskanie sprawiły że to najbardziej cieszący się pies jakiego miałam:) Mało tego, Ona dostała wyrok- miesiąc życia, bo pies w jej stanie wg wetów nie miał prawa zyć... za duzo obrazeń, a w styczniu minie 5 lat! To się nazywa wola życia:)! Quote
fiorsteinbock Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Starter obowiazkowo dostanie :) Nie wiem tylko jak z jazda autem, moze w schronisku cos powiedza jak nie, to sprawdzimy w styczniu :) Quote
fochu Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 deklaracje po Skitku idą do ciebie chłopaku Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 fochu napisał(a):deklaracje po Skitku idą do ciebie chłopaku dziekuje Gosiu:) zapisuje Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ellensilla napisał(a):Dziewczynki, a miałybyście pożyczyć jakiś "starter" dla mordziaka? :) Wszystkie smycze, miski i inne akcesoria wydaliśmy razem ze szczylami, zostało mi tylko poducho-posłanie... :) Obiecuję oddać lub przekazać jako wyprawkę dla Samba do nowego domku, zależnie jak zadecydujecie... Nie mamy michy, obroży, smyczy (dla ślepka chyba najlepsza rozciągana, żeby mógł bezpiecznie eksplorować, nie?) i jakiejś szczoty do czesania :) Trzeba mu jakieś spa zrobić :) Myślicie że kaganiec na początek będzie konieczny? Nie wiem jak będzie reagować na kąpiel i np. wnoszenie do samochodu...Wiecie coś? o to nie musisz prosic kazdy psiak dostaje smyczke i obrozke a On dostanie i miski i kocyk i szampon zobacze jak w aucie .Agresywny nie jest,kaganiec nie bedzie potrzebny kochana,to stoicki spokoj ale jak chcesz to i kaganiec bedzie..... sama zobaczysz ze to sama radosc:) Quote
Nadziejka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 :crazyeye::loveu::iloveyou:[FONT=Arial Black]o metenko kochane cudne jak przeczytalam to az do gory skakalam :loveu:niechaj sie uda , niechaj sie spelni ciociu elensilu:iloveyou::modla::modla::iloveyou:nie boj sie , Sambuniek od ciebie bedzie sie uczyl , Ty musisz byc przeciez oczami jego kochana ciotenko:loveu:trzymam mocno za was kochani![/FONT] Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 [quote name='ewa gonzales']:crazyeye::loveu::iloveyou:[FONT=Arial Black]o metenko kochane cudne jak przeczytalam to az do gory skakalam :loveu:niechaj sie uda , niechaj sie spelni ciociu elensilu:iloveyou::modla::modla::iloveyou:nie boj sie , Sambuniek od ciebie bedzie sie uczyl , Ty musisz byc przeciez oczami jego kochana ciotenko:loveu:trzymam mocno za was kochani![/FONT] będa fotki bo Edytka dzisiaj narobiła mase fotografii czekamy:0 Quote
Edi100 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Taki piekny i taki biedny:( Ile On ma w sobie pokory! To widać, ten spokój, to czekanie... Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 SAMBUS ,JESZCZE DOBRY TYDZIEN i pojedziesz ja juz zbieram wyprawke:) http://www.dogomania.pl/threads/198765-Koda-i-Doda-bokserka-i-mix-bokserki-szukaja-domkow-prosze-wejdz-nie-badz-obojetny.?p=15978771#post15978771 Quote
Mysza2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ale super wieści, bardzo się cieszę :multi::multi::multi: Quote
ellensilla Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Dobra ciotki, co będzie to będzie! :) Jakoś damy radę, dwie bidy :) Moja sytuacja mieszkaniowo-związkowa właśnie chwieje się w posadach i nie wiem co będzie niedługo, ale Sambo ma jeszcze smętniejsze perspektywy, więc trzeba mu pomóc :) 3 stycznia będę po pracy w domu koło 16, da któraś radę dotrzeć na to moje pole? ;) I chyba ogłaszajmy go od razu, jak myślicie? Czy czekamy na spa, kąpiel i czesanie, żeby do zdjęć nam pięknie zapozował? :) Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ellensilla napisał(a):Dobra ciotki, co będzie to będzie! :) Jakoś damy radę, dwie bidy :) Moja sytuacja mieszkaniowo-związkowa właśnie chwieje się w posadach i nie wiem co będzie niedługo, ale Sambo ma jeszcze smętniejsze perspektywy, więc trzeba mu pomóc :) 3 stycznia będę po pracy w domu koło 16, da któraś radę dotrzeć na to moje pole? ;) I chyba ogłaszajmy go od razu, jak myślicie? Czy czekamy na spa, kąpiel i czesanie, żeby do zdjęć nam pięknie zapozował? :) ciotko kochana Edytka pewnie sama napisze ale da rade....:) a ogłoszenia to juz od dzisiaj pewnie tak bedzie najlepiej ...mysl pozytywnie ,kobieto jezeli cos sie konczy to znaczyze cos lepszego jest za drzwiami tylko trzeba wierzyc:) Quote
ellensilla Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ach...nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym w to wierzyć... Quote
giselle4 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ellensilla napisał(a):Ach...nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym w to wierzyć... wierz to połowa sulcesu.... Quote
Mysza2 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ellensilla napisał(a):Ach...nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym w to wierzyć... Kochana ciotko. Wierz w to. U mnie się sprawdziło:):) Quote
Edi100 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ellensilla napisał(a):Dobra ciotki, co będzie to będzie! :) Jakoś damy radę, dwie bidy :) Moja sytuacja mieszkaniowo-związkowa właśnie chwieje się w posadach i nie wiem co będzie niedługo, ale Sambo ma jeszcze smętniejsze perspektywy, więc trzeba mu pomóc :) 3 stycznia będę po pracy w domu koło 16, da któraś radę dotrzeć na to moje pole? ;) I chyba ogłaszajmy go od razu, jak myślicie? Czy czekamy na spa, kąpiel i czesanie, żeby do zdjęć nam pięknie zapozował? :) Dobrze rozumiem, że masz piesia?:) Jak tak to super, bo będzie Biedus miał przewodnika i szybko załapie:) Quote
ellensilla Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Nie kochana, mój Faruś śmiga po tęczowej trawce już od 2 lat... :( Wygląda na to, że będę dla Samba jedynym przewodnikiem i to niedoświadczonym...Coś czuję, że wymienimy się telefonami i będę od czasu do czasu podpytywać Cię o radę :) Quote
Recommended Posts