Avilia Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Czy ja przelałam pieniążki na kastrację?Mam ostatnio troszkę za dużo na głowie dlatego nie śledzę wszystkiego na bieżąco.Jeżeli nie przesłałam to proszę nr konta i jaki był koszt na maila: [email][email protected][/email] , z PW mam jakieś problemy.Nie mogę otworzyć starych wiadomości. Quote
Poker Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Podałam w mejlu dane do kota opiekunki Foksia. Ona dostała 125 zł , z kótrych opłaciła szczepienie 80 zł i leczenie gardła 40 zł = 120 zł. Quote
Poker Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Niestety Foks nie pojechał dziś do DS. Okazało sie ,że rozlizał sobie szew na długości ok.1 cm i musiał mieć zrobione 2 szwy i dalej antybiotyk i abażur. Ustaliłam z przyszłą pańcią ,że chłopak będzie przekazany w niedzielę. Bardzo podoba mi się jej podejście. Powiedziała,że to za duży stres dla niego, nowe szwy, abażur i nowy dom, woli poczekać na niego. Upewniłam się ,że będzie czekać.Powiedziała ,że oczywiście, nie ma mowy ,żeby z niego zrezygnowała. Quote
dorota k. Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Oj Foksiu, Foksiu jak ty się dobrałeś do szwów. No ale do niedzieli niedaleko. Łobuziaku mały już nie majstruj przy szwach. Quote
Lucyna Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ojojoj ... to sobie wymajstrował :mad::mad::mad: Quote
monika083 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Lucyna']ojojoj ... to sobie wymajstrował :mad::mad::mad:[/QUOTE] nooo wymajstrowal majster, a pancia przyszla juz jak na szpilkach siedziala i kupila smakolyki przywitalne. Quote
Poker Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 co się odwlecze , to nie uciecze. Musi się chłopak podkurować i pójdzie do DS. Quote
monika083 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 wlasnie ,najwazniejsze ,ze domek jest i czeka. Quote
Awit Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Foksik woli najwidoczniej w świąteczny dzień znaleźć się w nowym domku:-) Quote
Avilia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 110zł zostało przelane na konto opiekunki Foksa.Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą. Quote
dorota k. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 dzisiaj już koncówka dnia, piątek, sobota, a niedziela - jest już jakaś godzina umówiona:razz:. A jak szwy - mam nadzieję, że Foksiu już przy nich nie majstruje:razz: Coś mi się widzi, że do odjajczenia 30 zeta brakło:razz: Quote
Poker Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 nie wiem dziś jak chłopak .Zastanawiam się czy mniej stresujący nie byłby fartuszek posterylkowy jak dla suni.W domu zakładać , a na spacer zdejmować.Bo abażur to okropna rzecz dla psa. Avilia , dzięki Czyli kastracja jest zapłacona , bo ja dam te 30 zł ,które zostały po Koksuni. Quote
Lidan Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 A może takie majtki jak się zakłada suczkom w czasie cieczki? Pilnować i tak trzeba bo pies sobie może je zdjąć, zresztą suczki po streylce w fartuszku ja też nie zostawiałam nigdy samej ani na 5 minut dopóki nie była całkiem zagojona. Quote
monika083 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 a te szwy po kastracji trzeba bedzie jeszcze sciagac, czy rozpuszczalne? Biulek sie denerwuje pewnie na ten kolnierz , ale lepiej poczekac az sie calkowicie wygoi i sio do domku. Quote
dorota k. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Mam nadzieję , że Foksiulski nic nie zmajstrował:cool3: A jak Chłopaczek się czuje:lol: Quote
Poker Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Znajoma nie dzwoni, to znaczy,że ok. Nie zawsze można pilnować całą dobę przez 10 dni, oprócz pracy jeszcze się czasem śpi. On miał szwy rozpuszczalne, teraz ma założone 2 do zdjęcia po 10 dniach. Quote
ŚWIAT Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Dobrze że przyszły DS odpowiedzialny, oby takich więcej. Quote
Poker Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Jesteśmy umówione na jutro na 12. Zabiorę ze sobą fartuszek posterylkowy i przymierzymy.Znajoma mówi ,że ranka goi się dobrze, nie ma obrzęku , ani zaczerwienienia. Trzymajcie kciuki jutro. Quote
Lucyna Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Trzymam y :kciuki: i będziemy myślami ... :roll: musi być dobrze :happy1: Quote
Poker Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Mejl od opiekunki Foksia Cześć, na moje konto wpłynęły pieniążki dla Foksa 110 zł. dziękuje za wsparcie finansowe.Foksik dzisiaj zmienia domek i panią . mam nadzieję , że się szybko zadomowi. trzy osoby do opieki nad pieskiem , to nie jedna, będzie miał towarzystwo. Ciekawe kto zostanie jego prawdziwym panem (panią) Pozdrawiamy (po raz ostatni razem) B. i F. Quote
Poker Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Foks już w nowym domku. Spotkałyśmy się we 3 na skwerku. Szłyśmy razem ,a po chwili dotychczasowa pańcia została ,a my poszłyśmy dalej.Foksik oglądał się i nie chciał iść ,ale nie miał chłopak wyboru. 2 piętra pokonał dzielnie sam ,ale potem zaparł się i pańcia go poniosła. W mieszkaniu stanął bidulek i się trząsł. Po chwili trochę pozwiedzał mieszkanie, tato pańci go miział. Założyłam mu fartuszek , pasuje jak ulał. Lepszy niż kołnierz.Pani obiecała ,że do zdjęcia szwów będzie mu zakładała. Przed moim wyjściem pańcia wzięła go na kolanka i nawet ogonek poszedł w ruch. Myślę ,że będzie dobrze. Widać ,że pańcia kocha psy i cała rodzina jest psiolubna. Bardzo dziękuję mojej znajomej Bożenie ,że dała szansę Foksowi biorąc go do DT. Ostatni spacerek z dotychczasową pańcią. W nowym domku Biedny Foks, mało że męskości go pozbawili , to jeszcze babski fartuszek nałożyli Na kolankach u nowej pańci Quote
ŚWIAT Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Babski fartuszek nie przeszkadza prawdziwemu Psu:) dobrze że są tacy ludzie jak Twoja znajoma dzięki którym pies ma szansę doczekać własnego domu. A za kotem nie będzie tęsknił?:) Quote
monika083 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 a wlasnie pisze z pancia Foksia na gg . Foksik chodzi krok w krok za pancia i kladzie lepek na reke i chce ,zeby go glaskac :) Quote
Lucyna Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jakie super wieści :multi: z pewnością będzie szczęśliwy ... :loveu: Quote
Recommended Posts