Czarne Gwiazdy Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Ja jeśli można, dodaję kolejną księgę nakazaną: [b][i]"Aria, do mnie![/i][/b] Autor: Jacek Gałuszka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeCoyotte Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 [B]"Pies i człowiek"[/B] Jean Donaldson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeCoyotte Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Ksiazki pani Fennell spal na stosie, bo herezje prawi:D dziekuje za uwage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiq Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 zgadzam się z przedmówcą, teoria dominacji do kosza ;) za to dziś kupiłam sobie książkę, o której pisał Czarne Gwiazdy - warto mieć w swojej biblioteczce :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunia77 Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 A ja właśnie zaczęłam czytać swoją pierwszą książkę Corena ("How dogs think" - to chyba właśnie "Tajemnice psiego umysłu" w polskim tłumaczeniu?). Jejku, jaka to fajna książka :lol: Prawie z każdej strony można dowiedzieć się czegoś nowego, a jednocześnie łatwo i lekko się ją czyta. Dołączam się do polecających - na pewno kupię jeszcze coś tego autora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiq Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Corena też lubię (za to, że miał flata szczególnie:evil_lol:) :) poluję jeszcze na "jak rozmawiać z psem" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 A ja dzisiaj zakupiłam Karen Pryor "Kliker, skuteczne szkolenie psa" z płytą DVD. Więc dzisiaj mam już seans na wieczór ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polciuaa Posted February 7, 2008 Share Posted February 7, 2008 A ja proponuje aby wszystkie te wymienione tutaj ksiazki ktos systematycznie wrzucal na pierwsza strone,aby taki laik jak ja nie musial sie przez caly watek przekopywac.;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cekinka13* Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Ja polecam: 'Moje życie z psem imieniem George" Judith Summers 'Szcześliwy pies' Dorota Sumińska 'pekińczyki' Agata Uhma 'Psy ze schroniska' Claudia Ludwig 'Pies' Moniks Weger 'Jak rozmawić z psem' Stanley Coren 'Pies, ktory kochał zbyt mocno' Nicholas Dodman 'Przechytrzyć psa' Terry Rayan 'Dlaczego psy piją wode z toalety?' Marty Becker 'Rasy psów' - Eva - Maria Kramer 'Psy' ot tak, bez autora, ale ciekawa 'Dlaczego mój pies' - John Fisher 'Szczenię - zachowanie i szkolenie' Sarah Heath 'Poradnik podstawowego szkolenia psów' Marianne Schmidt 'Pies rodzinny - opika i wychowanie' Brian McGovern 'Inteligencja psów' - Stanley Coren 'Aria, do mnie!' Jacek Głuszka 'Obedience - trening posłuszeństwa' Inki Sjosten 'Dobry pies' - Jon Katz Mraley i ja' - John Grogan 'Wielka encyklopedia - psy' 16 tomów, Bruce Fogle Wszystkie te książeczki posiadam i jestem z nich bardzo zadowolona:razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes B. Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Jakbyś mogła napisać do każdej z książek DLACZEGO je polecasz byłoby super;) Bo taka wrzucona lista bez uzasadnienia nic nie mówi tym, którzy książek wartych polecenia szukają:razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeCoyotte Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 [quote name='Cekinka13*'] 'Dlaczego mój pies' - John Fisher Wszystkie te książeczki posiadam i jestem z nich bardzo zadowolona:razz:[/QUOTE] z tej nie powinnas byc:roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunia77 Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 TD zawsze silna :evil_lol: Ostatnio ktoś mi doradzał, żebym przewracała swojego psa na plecy, to będzie miał do mnie szacunek:crazyeye: Próbowałam wytłumaczyć, że Spykuś sam się nieproszony wywraca kołami do góry, więc po co go przewracać? :diabloti: ale... no właśnie. :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiareczka78 Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 "Okiem psa", "Pies, który kochał zbyt mocno", "Inteligencja psów" Moje 3 ulubione pozycje:loveu::loveu::loveu: A poza tym najlepszą lekturą jest DOGOMANIA:evil_lol: Ja właśnie po przeczytaniu kilku wątków na dogo zauważyłam psy, tzn. psy interesowały mnie od zawsze, chodzi mi o psy bezdomne. Na dogomanii szczególnie polecam wątek "Straszna KrAksa, wątek wsparcia dla ulv". Zabawny, pełen wzlotów i upadków. Naprawdę warto przeczytać, choć jest strasznie długi. A,no i sorry za offa...:oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cekinka13* Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 [quote name='LeCoyotte']z tej nie powinnas byc:roll:[/quote] a to dlaczego?:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes B. Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 [B]"Pies i człowiek" Jean Donaldson[/B] Najgoręcej jak tylko potrafię polecam. Myślę, że nasze społeczeństwo czekało na tę książkę nawet o tym niewiedząc. Obalenie disneyowskich mitów o psach, pokazanie w bardzo wyraźny i obrazowy sposób jak myśli pies i jak odbiera nasze codziennie zachowanie (postawienie ludzi w roli psów w świecie gormów zasługuje na nagrodę), pokazanie jak w przyjemny sposób nauczyć psa podstawowych rzeczy i jak pomóc psu w strachu, agresji (w trudnych przypadkach odsyłanie do szkoleniowca of course). Jean podkreśla, jak ważna w życiu psa jest socjalizacja i na czym ona tak naprawdę polega. Za pomocą lektury uczy nas myślenia o psach jak o psach, a nie ludziach przebranych w futerka, przez co, często o tym nie wiedząc, krzywdzimy je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cekinka13* Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 ojj to muszę zacząć zbierać pieniążki:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeCoyotte Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Firlit Grzegorz "Strachopies, czyli poradnik postępowania z bojaźliwym psem" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leepa Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Ze swojej strony mogę polecić [url]http://www.sznaucer.olsz.pl/ksiazki.htm[/url] Szczególnie Pat Miller. Ostatnio także przeczytałam "Poradnik dla hodowców psów. Genetyka w praktyce" Willis'a. Jednym tchem niemalże :P Polecam naprawdę. Ale trzeba pamiętać że w genetyce jak to w genetyce wszystko się zmienia ponieważ jest to niezbyt dobrze zbadana dziedzina. I tak chociażby w 2. nr "Psa" są nowe informacje o cechach kodowanych przez pewne geny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamila Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 A czy ktos czytal cos od tego autora -Cesar Millan?Nie wiem czy sa tlumaczone na jezyk polski ale w Kaliforni jest mysle bardzo znany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M&T Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Ja osobiście bardzo polecam "Pozytywne szkolenie psów dla żółtodziobów..." Pameli Dennison :D bardzo dokładnie [ale i przejrzyście] opisane jest jak szkolić psa za pomocą klikera i jak sprawić, aby to szkolenie było przyjemnością i zabawą, a ni męczarnią :) "Jak rozmawiać z psem" Zofii Mrzewińskiej - dzięki niej nauczyłam mojego psa większości podstawowych komend :D bardzo polecam [w ogóle wszystkie książki pani Mrzewińskiej są warte polecenia! :)] No i oczywiście "Marley i ja" Johna Grogana :loveu: pokazuje jak wielka może być miłość pomiędzy psem a człowiekiem. Czytając ją w pewnych momentach wybuchałam śmiechem, a w niektórych zużywałam karton chusteczek. Naprawdę zachęcam do przeczytania jej :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palinka05 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Czytał ktoś książkę "przechytrzyć psa" Terry Ryan? Zamierzam ją kupić, ale nie wiem czy warto. Czekam na opinie;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeCoyotte Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 [quote name='palinka05']Czytał ktoś książkę "przechytrzyć psa" Terry Ryan? Zamierzam ją kupić, ale nie wiem czy warto. Czekam na opinie;-)[/QUOTE] mam i polecam;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bamboo ® Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 [quote name='palinka05']Czytał ktoś książkę "przechytrzyć psa" Terry Ryan? Zamierzam ją kupić, ale nie wiem czy warto. Czekam na opinie;-)[/quote] Jeśli kupować, to polecam forum Bazarek --> [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/"]Bazarek - Dogomania Forum[/URL] Ty kupujesz, a kasa idzie na pomoc psom. I wilk syty i owca cała:loveu: Czegóż chcieć więcej! Co prawda, "Przechytrzyć psa" już sprzedane, ale obserwuj, obserwuj, może jeszcze się trafi:cool3: A jak nie, to może jakaś inna "psia" książka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WŁADCZYNI Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 [quote name='LeCoyotte']mam i polecam;)[/QUOTE] A mozesz coś więcej napisać? Proooszę:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Firstalka Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Jakie książki(powieści np. Marley i ja) polecacie oprócz; Marley i ja Życie z Merlem Dobry pies Psi rok Misja szczeniak Szczęścia nazywa się Lucky Mój przyjaciel Henry Lessie Lessie wróć ? Gdyż przeczytałam Marley i ja a resztę dopiero będę miała:D Pozdrawiam i czekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts