Jump to content
Dogomania

KORKA w super domku , ma kumpli Tysie i Kabiego !!!! HUUURRRAAAA!!!!!

Recommended Posts

Posted

mar.gajko napisał(a):
Ten co ma inne zdanie niż (osoby znające sie na rzeczy: położna i weterynarz) jest z góry skazany na niepowodzenia.
To tak jak tłumaczenie babciom po kamienicach, iz nie należy karmić 5 tyg. kociąt mieszanką krowiego mleka z roztopionym masłem, bo przeciez to pożywne, tylko dlaczego pozdychały. Tłumaczysz raz, drugi, piąty a babcia kiwa głową i dzwoni za miesiąc że te kocięta to okropną sraczkę maja a dwa to już zdechły.
To jak tłumaczenie babie u weta,że jej suka nie MUSI się raz oszczenić dla zdrowia, bo Pan Dohtor powiedzał, że musi.
Ja całymi dniami tłumaczę, na zywo i przez telefon i chociaż tu cholera na dogo, wydawało się, że przynajmniej jakiś rozsądek panuje.
Co ja będę głupia gadać, i tak nie ugadam.
Masz rację naigrywając się, nie mam fachowej wiedzy książkowej, nie jestem ani wetem ani zootechnikiem. Jedyne co mam "za sobą" to ponad 40 lat życia z kotami, bardziej niż psami i to w czasach kiedy weci koty uważali za gatunek "nieleczalny".
A każde robienie kotom krzywdy, nawet przez "dobroć" doprowadza mnie do pasji; może zbytniej? Może nie warto?
Pewnie tak.
Ja już kończę.
Pozdrawiam laicko-kocio.

ludzie o odmiennym zdaniu nie sa przeze mnie wysmiewani ,została natomiast przeze mnie wysmiana Twoja postawa , nie wiem komu i ile tłumaczysz poza forum , Wandzie niczeo nie starałas się wytłumaczyc na forum tylko naskoczyłas na nia od razu...
Ja ni pisze tutaj jako wet tylko jako osoba prywatna , bo wetem [prze internet nikt nie może być, kotke widziałam samam robiłam jej badania i uważam ze nie powinna byc jeszcze poddana operacji , ale także uważam ze nie powinna sama rodzic , Ja sugerowałam Wandzie sterylkę aborcyjna zaok tydzień , fakt ciążą wysoka , ale ja innego wyjscia nie widze .To moja opinia. Z tym ,ze staram się jej wytłumaczyc dlaczego tak a nie inaczej , a nie walę po głowie hasłami o bezmyslności i egzaltacji itp itd. Mając taka postawe nic dobrego sie nie zdziała.

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kora zbiera się pięknie po sterylce , choć były chwilę grozy , w 10 dobie usunę szwy i jak będzie wszystko oki , zaczynam jej szukać domku , z zaznaczeniem ,że chyba nigdy nie będzie już taka super sprawna , choć mam nadzieje , że się poprawi. Ona już chodzi zupełnie normalnie, zdarza jej się ,że tylne łapki trochę się rozjadą , napewno nie będzie super skocznym kotem , ale jej to też nie przeszkadza zupełnie.

Posted

Wandul, dzieki, ze tak zaopiekowałaś się kicią. Myślę, że jesli jest ona młoda, dojdzie do pełnej sprawnosci z tą miednicą i łapkami. Co nie zmienia faktu, ze domek powinna mieć wyjatkowy i raczej niewychodzący.

Posted

Formica napisał(a):
jak Kora się czuje po działaniach zabiegowo- operacyjnych??
domek mus niebanalny , w którym świat zacznie się tylko wokół Kory kręcić :p
I tego jej z całego serca życzę!

Posted

formica , Kora czuję się wspaniale i mruczy Ci najlepszą bosanowe do poduszki . Ona może być tylko niewychodzącym kotem i otoczonym szczególną troską. Nie wiem jaki ma stosunek do psów , bo moi panowie nie sa do niej dopuszczani , ale z wiklinowego koszyka , jak psy do niej się zbliżały , słychac było prychanie , więc dom nie może być zapsiony , toleruje natomiast moja postrzeloną 2 miesięczną kicie KLUSKE , która wykorzystuje każdy moment ,żeby ja odwiedzić. Z moim dorosłym kocurem kastratem , jeszcze nie miała przyjemności , dla niego wejscie piętro wyzej jest zbyt pracochłonne.

Posted

:oops: Wandulku ciapa ze mnie straszna i dopiero teraz tu dotarłam. Strasznie się ciesze, że Kora dochodzi juz do siebie bo to wspaniała kicia jest. A ty masz serce szczero złote i twoje drzwi są zawsze otwarte dla podwórkowych bidul.

Posted

To dobrze, że Korunia czuje się już lepiej. Ale ciężko z tym domkiem - wszystkie dobre zakocone i zapsione. Ja już nie mogę - tyle tych kocich i psich nieszczęść. Co się porobiło z tymi ludźmi!!! A kicia mruczy...