Kora Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [B]PATIszon[/B], znasz mnie i wiesz ze sprawy dotyczace znalezionych zwierzat mam w jednym palcu! Nikt Cie nie oskarzy o kradziez:-o , psiak jest zgloszony jako znaleziony w Schronisku, a wiec "wlasciwy organ panstwowy" KC art.183.par.1 psiak bedzie sie znajdowal w domu tymczasowym w terminie przyjetym w danym Schronisku, jako okres kwarantanny, ktory jednoczesnie jest terminem mozliwosci odbioru psa przez wlasciciela. Quote
Magda i Saga Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Czy ktoś jeszcze szuka noclegu w Łodzi. Dorota, znaczy Belgunia ma dwa miejsca w Arturówku w pokoju dwuosobowym tel. 504819647 Quote
Saba Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Ale była suuuuuuuper, ale nie mam sił pisać :P Fion mój wygrał kochany :D Quote
zakla Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Oj tak tak, bedzie co wspominac:evil_lol: Torki totalnie zakrecone, czasy dla mega super borderow z dodatkowymi dopalaczami, ale i tak bylo faaaajnie:lol: Dlugo, meczaco, ale warto bylo:cool3: Jak zwykle bez wiekszych sukcesow, jedyne co to piate miejsce w egzaminach w sobote, ale jak zwykle bez wpisu, wiec szczescia nam to nie przynioslo:eviltong: Hopsa, dzieki!:loveu: Quote
Tusek Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 super! było extra! Muff już śpi snam kamiennym po naszych pięknych detkach! :cool3: HoPsiaki dziękujemy! :multi: i gratulujemy organizacji i pomysłu! Quote
niuka Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 wlasnie wrocilam do domu i... padam... ale tak zupelnie zupelnie, wszyscy mi wmawiali ze mam adhd - ale chyba az tak zle nie jest - w koncu teraz nie mam sily na nic po tych zawodach ;) dzieki kochani wielkie, ze przyjechaliscie! mam nadzieje, ze sie Wam podobalo, ze organizacyjnie nie bylo wiekszych widocznych (;) ) niedociagniec, ze sedzia nie za bardzo wymagajacy, hihi ;) i mam nadzieje, ze dla kazdego bylo cos milego ;) no i oczywiscie wielkie gratulacje jeszcze raz dla wszystkich zwyciezcow! :) ps: renatko - ten torek razem z Dorotka to wymiotlyscie pieknie! :) Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Dziękuję za zawody, pobiegałam sobie a lubię to bardzo (w sobotę nawet cztery razy:evil_lol: ). Cieszę się, że coraz więcej pomarańczek śmiga po torach i nawet pojawia sie na podium. Przepraszam za Kenię co wywalała numerki na podium, ale jak Pati zauważyła nie obyta z miejscem jest. Było fajnie chociaż huśtawkę stawialiście w niewłaściwy sposób (przynajmniej zdaniem Regisa). Wasze zawody zapoczątkowały u mnie nową pucharkową półeczkę:lol: Bydgoszczanie dziękują i z duszą na ramienu czekają na własne zawody. Quote
Aussie Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Nam się bardzo podobało! :-) Dzięki Hopsa! :loveu: To fakt, że pierwszego dnia torki były dość trudne a drugiego czas w jumpingu wyśrubowany, ale naprawdę wg mnie bylo bardzo, bardzo fajnie! No... pierwszego dnia troszkę się za bardzo rozciagnęło ;) Ale pogoda i przede wszystkim super sympatyczna atmosfera sprawily, ze bede wspominać ten czas bardzo bardzo miło! Sucze też wyglądały na zadowolone :-) Liczymy na powtórkę w przyszłym roku! Quote
Aussie Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Zapomniałam napisać o jeszcze jednej ważnej dla mnie rzeczy, z powodu której te zawody były dla mnie wyjątkowe fajne - to prawdopodobnie zaleta nie tylko ich, ale wszystkich ostatnich zawodów - otóż udało mi się być bardziej rozluźnioną. Jedynie podczas pierwszego przebiegu w sobotę byłam jeszcze dość spięta - i być może to właśnie zaowocowało detką (trzy złe wejścia w slalom - coś nie tak naprowadzałam) a potem już biegało mi się chyba na największym luzie w karierze. No, oczywiście, ździebko tego stresu było, ale mniej niż zwykle. To takie moje wewnętrzne nastawienie uległo zmianie imam nadzieję, że już tak zostanie! I wydaje się mi się, że wreszcie zaczyna działać efekt częstszych zawodów. Bo kiedy zawody były bardzo bardzo rzadko, to chyba zbyt poważnie do nich podchodziłam. Nie stresowałam się wcześniej, ale w momencie wejścia na parkur zazwyczaj mniej czy bardziej brały mnie nerwy. Więc i za to dzięki wszystkim organizatorom ostatnich zawodów, zwłaszcza Hopsatym i Dorotce! :loveu: Quote
Saba Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [quote name='niuka'] ps: renatko - ten torek razem z Dorotka to wymiotlyscie pieknie! :)[/quote] Dzięki Nioczka:loveu: Jeszcze nigdy nie biegło mi się z nia tak dobrze :multi: Przyjechałam na te zawody z nadzieją żeby przebiec 2 na 3 biegi i nie dostać więcej niż 15 pk. o podjum nawet nie myślałam. Quote
julita104 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 a fotki gdzie ???? :mad::mad::mad: gratulacje dla wszystkich! Quote
aluna&mims Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Dzięki HOPSIAKI, powtarzam się, ale było świetnie i bawiliśmy się cudownie, zgodze się z Aussie-coś tam w powietrzu było, jakaś taka spokojna atmosfera, bo nam się też udzieliło, a Timo tak się dobrze bawił, że jak w którymś z kolejnych przebiegów dostał speeda, to pozostało mi tylko zamknąć rozdziawione usta i biec dalej. Torki fajne, sędzina uśmiechnięta, pucharki ciężkie;) , przygotowanie ŚWIETNE-dla takich nowicjuszy jak my, którzy trenują od wiosny, a startują tak gdzieś chwilę po tym, jak pierwszy torek na oczy zobaczyli:evil_lol: , bo PARSONRK tak sobie wymyśliła:lol: , taki katalog startowy to świetna sprawa (wiemy kto zacz!). Choć w domu byliśmy dzisiaj rano, to jednak warto było jechać ze Szczecina taki kawał drogi, bo zabawa była przednia! Do Was- zawsze!!! Merdki od moich chłopaków:multi: . Quote
Robull Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Dziękuję wszystkim za… wszystkie podziękowania ;) w imieniu KS HoPsA oraz Oddziału Łódź ZKwP! Tak, o nich nie można zapominać, bo przecież zawody dało się zorganizować dzięki wręcz niebywałej życzliwości P. Niciewicz i P. Rurarza:smile:. Oddział Łódź ZKwP nie po raz pierwszy pokazał, że jest bardzo otwarty na wszelkie inicjatywy i za to im [B]WILKEI DZIĘKI![/B]:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Osobiście bardzo się cieszę, że na zawody ściągnęło tylu zawodników. Warto podkreślić, że parkur był doskonale usytuowany – główna płyta boiska z piękną trawką niczym na Wembley. Tak przy okazji podzielę się pewną refleksją… Mimo tak pięknej, równej i suchej nawierzchni (trzeba przyznać, że pogoda dopisała:smokin:) wielu zawodników ślizgało się jak w jeździe figurowej na lodzie. [B]Kochani, kupcie sobie DOBRE buty! [/B]Uwierzcie mi, że nie ma co tu oszczędzać… dobre buty wystarczą na ładnych kilka lat. No, chyba, że nagle ilość zawodów zwiększy się dziesięciokrotnie, czego wszystkim i sobie oczywiście życzę :thumbs: Quote
Magda i Saga Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Z tymi butami to masz rację. Właśnie "zajeździłam" czwartą parę. Sądzę, ze ludzie nie ubrali korków, bo piękne słońce było i wydawało się, ze jest sucho,a było wilgotno. Stąd te poślizgi. Troche niebezpieczne, ale jakie widowiskowe:p Niektórym psiakom, też się poślizgnęło (biedna Joginka) Jeszcze raz bardzo dziękuję, pozdrawiam Hopsiaków i prosze dajcie znać gdzie będzie mozna zobaczyć wyniki i może czasy? Quote
Saba Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Ja tam zawsze w korkach biegam i sie nie przejmuję. Szczeże to nawet sie dziwie jak piszecie że było ślisko bo ja nic takiego nie zauważyłam ;) Quote
niuka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 wyniki dzis wklepie do programu, tak wiec wrzuce to jak tylko najszybciej bedzie sie dalo :-) a koreczki bardzo przydatna rzecz, gdyby nie one to ja bym zaliczyla z 10 wywrotek, bo i w nich bylo kilka sytuacji 'malo bezpiecznych' ;) i cieszy mnie ze jak dotad takie pozytywne opinie po zawodach :) jest mi bardzo, ale to bardzo milo :) Quote
Mokka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Wszyscy już nachwalili, ile wlezie, więc ja może powiem, co mi się [B]nie[/B] podobało ;) . Nie podobały mi się zbyt długie przerwy. W efekcie w sobotę odbieraliśmy nagrody o zmroku, a konkurencje drużynowe nie odbyły się w ogóle. Nie, żebym się jakoś specjalnie na te drużynowe napaliła, ale miały być i nie było, wiele osób było rozczarowanych. Wyniki niedzielnych openów okazały się być tajne przez poufne, jedynie ci, którzy załapali się na podium wiedzieli, które miejsce zajęli. I tyle mam uwag do organizatorów. Jednak to, co mi się najbardziej nie podobało, to było sędziowanie, niestety. Zwłaszcza w niedzielę pani sędzina sprawiała wrażenie, jakby nagle wzrok jej odmówił współpracy. Nie pokazywała ewidentnych odmów i to wielokrotnie. Ten się nie myli, kto nic nie robi, więc sędziom wybacza się pomyłki i pewne niedopatrzenia, ale niedzielne sędziowanie trudno zrzucić na karb niedopatrzeń. Poza tym bieganie egzaminów A2 i A3 na tym samym torze ja odbieram jako lekceważenie zawodników. Wystarczy przestawić 2-3 numerki i juz mamy nowy tor o zwiększonym stopniu trudności. Niestety, jakby zabrakło dobrej woli... Nie piszę tego, aby pognębić organizatorów. Ze swojej strony zrobiliście, co się dało, a ocena sędziego jest ostateczna i niepodważalna, więc nie Wasza to wina. Jednak sędziowanie do najlepszych nie należało i jest to nie tylko moja opinia. Wokół wszyscy narzekali i krytykowali, bo po prostu nie dało się nie zauważyć, co się działo. Zanim mnie zlinczujecie dodam jeszcze, że jestem bardzo zadowolona, że zawody się odbyły, że były 2-dniowe i że wzięłam w nich udział. Poza tym, nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej, więc nie obraźcie się za słowa krytyczne. I czekam na następne zawody (mam nadzieje, że mnie przyjmiecie :evil_lol: ). Quote
belgunia Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Było bardzo fajnie. Sędzia jak to mamy w tym roku szczęście dziwnie sędziowała :evil_lol: . Co do korków, to nie miałam problemów z trawą, a może jeszcze za woooolno biegam :mad: . Ula, masz rację, atmosfera mnie też rozluźniła, a może to po prostu moja sucz mnie tak odstresowała na zawodach :loveu: . Czy ktoś ma moze jakieś nasze fotki? Please. Ja postarm sie wyłuskać te bardziej ostre, bo coraz szybciej biegacie i dużo jest rozmazanych, aparaty nie wydalają nawet z szybkimi migawkami :crazyeye: . Bydgoszczakom bardzo dziękuję za pomoc przy rozładowaniu strefówek i innych rzeczy. Po ciemku bym się z tym wszystkim sama chyba pewnie zabiła na miejscu:flaming: Quote
Saba Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Czekam na zdjęcia bo w środę rano wracam do Olsztyna i pa pa internecie :-( Quote
niuka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Mokka dzieki! slowa krytyki tez sa bardzo wazne, dzieki temu mozna wszystko dopracowac nastepnym razem lepiej :) 1. jezeli chodzi o zbyt dluga przerwe to niestety (ja tez jestem jedna z tych rozczarowanych osob, jednak bylo juz zbyt pozno i rozdanie odbylo by sie przy swiatelkach komorek... :/) - nastepnym razem nie pozowle na cos takiego i dopilnuje osobiscie, by pani od karteczek dla sedziow z obiadkami znalazla sie od razu ;) generalnie brak wywieszanych wynikow mial przytrzymac wszystkich lekko w niepewnosci jakie miejsca mieli (czasy i bledy byly odczytywane od razu dla kazdego po przebiegu) - na koniec przy rozdaniu mialo odbyc sie odczytanie wszystkich miejsc po koleji do najlepszego, ale zaaferowana marzenka zapomniala o tym ;) tak wiec obiecuje, ze dzis wieczorem/w nocy (spac po nocach nie moge :P) wyniki dokladne beda. 2. co do sedziowania - fakt - niedziela nalezala do dziwnych pod tym wzgledem, wydaje mi sie, ze sedzia probowala w ten sposob 'zlagodzic' swoje sedziowanie (juz jako kolejny sedzia nie w ta strone co trzeba), bo i czasy wysrubowane dala (w niedzielnym jumpingu jednak troszke przesadzila ;) ), i torki (w sobote zwlaszcza :loveu: ) nie latwe, ale po czesci mam nadzieje, ze dalo to troche do myslenia i po ambicjach troszenke sedzia pojechala, kazac wyciagac bardziej nogi na torach, na ktorych te nogi da sie wyciagnac :) torek a2 i a3 byl ten sam - z tymze sct i maxymalny czas byly skrocone - z tego co wiem to sedzi po prostu podobal sie ten tor i dlatego go nie przestawila ;) napewno nie bylo to lekcewazenie zawodnikow. 3. i jasne, ze Cie przyjmiemy - bo ktorz inny moglby tak ladnie i konkretnie pisac uwagi i w czym problem lezy :) Dorotko Ty po prostu biegasz 'bezpiecznie' ;) dobrze kroki stawiasz i nie masz problemow ;) i ciesze sie, ze i na Ciebie atmosfera podzialala (na mnie bardzo :) ) jak juz Ci mowilam - bylas razem z Szanciucha swietna :) swoja droga wszystkie tervy mialy 'ten swoj weekend' :) no i oczywiscie Dorotko masz u mnie kolejnego szampana za pomoc! :loveu: wlasnie... zdjecia... moze ktos pstrykal? super by bylo, i wrzucilabym na stronke... :) pozdrawiam serdecznie! Quote
Mokka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Mam parę fotek i zero czasu na ich obrobienie, bo w pracy mam kocioł i urwanie głowy. Postaram się coś z nimi zrobić, ale musicie poczekać troszkę, bo naprawdę sama nie wiem, w co mam ręce włożyć... Quote
PARSONRK Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Gratulacje dla Hopsiaków za super zawody. Pobiegaliśmy, było wesoło i już czekamy na następne :multi: Gratulujemy wszystkim i czekamy na fotorelacje :cool3: Quote
BOGDANG Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [quote name='belgunia']Było bardzo fajnie. Sędzia jak to mamy w tym roku szczęście dziwnie sędziowała :evil_lol: . Co do korków, to nie miałam problemów z trawą, a może jeszcze za woooolno biegam :mad: . Ula, masz rację, atmosfera mnie też rozluźniła, a może to po prostu moja sucz mnie tak odstresowała na zawodach :loveu: . Czy ktoś ma moze jakieś nasze fotki? Please. Ja postarm sie wyłuskać te bardziej ostre, bo coraz szybciej biegacie i dużo jest rozmazanych, aparaty nie wydalają nawet z szybkimi migawkami :crazyeye: . Bydgoszczakom bardzo dziękuję za pomoc przy rozładowaniu strefówek i innych rzeczy. Po ciemku bym się z tym wszystkim sama chyba pewnie zabiła na miejscu:flaming:[/quote] Zdjęcia ... proszę bardzo. [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img355.imageshack.us/img355/756/belgunia1er3.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/2221/belgunia2wk1.jpg[/IMG][/URL] Quote
Musiałek Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 i ja stałam i się z boku przyglądałam i następnych już nie ominę bo wyglądały SUPER !!! GRATULUJE ORGANIZATOROM :)) Quote
Recommended Posts