przyjaciel_koni Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Gallegro - popieram pod każdym względem ! Quote
mama_Dorota Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):Gallegro - popieram pod każdym względem ! Ja również! Quote
Szczurosława Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 będzie niedziele ok. 10 rano, zależało mi aby przyjechał, żeby obejrzał inne psy: 1 Brutus 2 Ogonek-na dziwną, nieowłosioną narośl przy ogonie, która daje się łatwo przesunąć ze skórze, mam zdjęcia w aparacie, kiedy wrzuce na kompa nie wiem, mam to utrudnione 3 Szorściak-ma gulkę na karku, czytałam, że to może być od zastrzyku, ale tam pisało, że po jakimś czasie samo schodzi, a on ma to już ok.roku; jak będzie po wizycie weta dam znać Quote
przyjaciel_koni Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 A grudzień niedługo będzie dobiegał końca !!!!!! Co z tymi psiakami się stanie ????? Quote
Szczurosława Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Kierownictwo nie potrafi mi udzielić jednoznacznej odp. Co ze schroniskiem, dziś był wet i: -Brutus ma przepuklinę, ale małą, ,więc bardziej niż ta przepuklina zagraża mu narkoza i ingerencja chirurgiczna -Szorściak ma ropień, najprawdopodobniej zakłuł się gdzieś lub pamiątka po walce -Ogonek ma dostawać przez 3 dni leki na liszaje, jeśli nic się nie zmieni oznacza, że ma kaszak, z tego co mówił wet to nie zagraża Ogonkowi, no i w schronisku nie ma warunków na operacje, a żadna z pobliskich lecznic nie ma szpitalika -2 z pięciu szczeniaków mają przepuklinę, suczka ma małą i może jej się to wchłonąć(czy jakoś tak), piesek ma dużą, ale jest za mały na operacje, o to będzie musiał zadbać przyszły właściciel BTW. Uwielbiam kilkakrotnie pisać ten sam post... Quote
gallegro Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Całe szczęście, że w przypadku Brutusa, jest to tylko przepuklina (zakładam, że wet postawił właściwą diagnozę). Aniu, czy kierownictwo schroniska prowadzi jakąś dokumentację medyczną? Jeśli tak, proszę dopilnuj, czy znalazł się w kartotekach badanych psiaków, stosowny wpis. Wiem, że może być problem z wyegzekwowaniem tego, a jeśli będą robili problemy, daj znać. Może to mieć kluczowe znaczenie w momencie, kiedy będą próbowali przeprowadzić eutanazję, ze względu na zły stan zdrowia :shake:. Ja niestety mam złą informację... ze względu na przepełnienie w lecznicy, gdzie Brutus miałby otrzymać pomoc, nie jest to na razie możliwe :shake:. W związku z tym, że Brutus nie wymaga w tej chwili operacji, powinniśy się skoncentrować na ogłoszeniach i ew. tymczasie. Czy Brutus jest aktualnie na Allegro? Quote
Szczurosława Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 z tego co wiem wet zawsze się wpisuje do zeszytu, ja gadałam z nim tylko przy psach; wet powiedział, że Brutusowi to nic nie przeszkadza, więc z tego powodu na pewno go nie uśpią; jak z allegro nie wiem, kilka razy już był, ale odzewu brak Quote
przyjaciel_koni Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Bardzo czarno widzę przyszłość tych psiaków - to okropnie dołujące !!! Nie wiem nawet co napisać............... ANKA - a ten tymczas (chyba) u Irmy - czy zechcesz ją w razie czego zapytać ??? Boję się, że to już nieaktualne - tyle psiaków w potrzebie. Quote
Szczurosława Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 jak ze schroniskeim nie wiem, od czasu kiedy tam jestem(ok.3 lat)już 4-krotnie likwidowali schron, mam nadzieję, że tym razem znowu skończy się tylo na gadaniu, zapytam Irmy jak sytuacja się troche wyklaruje, ale najgorsze , że w razie czego któremu dać szanse Quote
przyjaciel_koni Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Brutus i pozostałe psiaki ze schroniska mają niewiele czasu !!! Ich los jest bardzo niepewny !!! Może jakieś pomysły na ratunek dla psiaków ???? Quote
gallegro Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Wyszukując na Allegro zwrotu "Brutus" nie odnalazłem naszego bohatera, zakładam więc, że ostatnia aukcja się skończyła. Proszę, niech ktoś zrobi ładny opis, a ja wystawię aukcję. To samo dotyczy pozostałych psiaków w szczególnej potrzebie. Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Gallegro - to jest tekst, który wcześniej napisałam dla Brutusa. Może coś zmienisz. Może mamy teraz więcej informacji. Brutus to już niemłody psiak średniej wielkości. Życie go nie rozpieszczało - to widać - nie wszystkie ząbki, trochę matowa sierść. A przecież nie zawsze tak było. Miał kiedyś „swojego Człowieka”, ale nie dane mu było dożyć końca dni w jego domu, jak to często bywa „właściciel” pozbył się starego psa. Psiak pewnie do dzisiaj nie rozumie dlaczego. Wegetuje w schronisku, nie potrafi rzucać się w oczy. Każdego, kto choć przez chwilę znajdzie się przy nim, wzrusza jego zapatrzenie w człowieka. Brutus to zwykły, a jednak niezwykły kundelek kochający ludzi. Poczciwa, słodka mordka i proszące o miłość oczy. Tyle nadziei w tych oczach – prosimy – pomóż Brutusowi by nadzieja nie zniknęła !!! Bardzo zależy nam na znalezieniu Brutusowi miejsca. W grudniu będzie zlikwidowane małe schronisko k/Piły w którym Brutus przebywa. Niestety do kolejnego pojedzie wyłącznie po to, by już przy wstępnej selekcji otrzymać wyrok ostateczny – z racji wieku i tzw. małej szansy na adopcję – eutanazja !!! Spraw prosimy, by tak się nie stało !!!!! Psiaczek jest bezproblemowy w stosunku do innych psiaków (zwłaszcza suczek). Pięknie chodzi na smyczy, nie wyrywa do przodu. Lubi się bawić. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Kontakt w sprawie adopcji lub domu tymczasowego dla Brutuska : – ANKA tel. kom. 0603 224 392 Quote
gallegro Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Brutus na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=147976125 Mocno trzymam kciuki !!! Quote
Oliwka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 A JESLI NIKT SIE NIE ZNJADZIE??czy te psy musza naprawde umierac? NIE, NIE MOZ ETAK BYC! MAM pewnien pomysl:jak zawsez niezastapiony Nasz pan Inspketor i jegom wzorowe schronisko, gdzie pieski moglyby spokojnie czekac na adopcje. panie Jurku, czy w razie braku innych perspektyw , mozemy liczyc na pomoc???? Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Gallegro - czy jest możliwość, by w tekście bardziej rzucał się w oczy ten fragment mówiący o eutanazji ??? Sądzę, że to by dało dobry efekt wizualny. Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Teraz super !!!!!! Nie jest tak jednolite !!! Lepiej się patrzy. Może ktoś będzie miał odrobinę serca. Quote
gallegro Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Zawsze byłem zdania, że co kilka głów, to nie jedna ;) Quote
przyjaciel_koni Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Biedny Brutus !!!!! Czy damy radę mu pomóc ??????? Tak źle to wszystko wygląda. Quote
przyjaciel_koni Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Tak żal Brutusa i innych psiaków...... Bezsilność jest straszna..... Quote
gallegro Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ANKA_89 napisał(a):gdyby nie wiek Brutus pojechałby dziś do nowego domu:( i tak sobie myslę, wyadoptować go z tą przepukliną czy lepiej nie? ANKA, może jestem za stary, ale nic z tego nie rozumiem :roll:. Czy ktoś chciał Go adoptować, ale z metryki wynikało, że jest za stary :crazyeye:. A co ma przepuklina do adopcji... jak ktoś chce akurat tego psiaka, nie powinien mieć wątpliwości z powodu takiego małego "feleru". Pośredniczyłem w adopcji sparaliżowanego psiaka na wózku - to dopiero jest wyzwanie... Przepuklina przy tym to "mały Pikuś" :razz:. Quote
Szczurosława Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 sprawa wygląda tak, że pan szukał psa do 2 lat, aby go jeszcze wiele nauczyć, wg mnie czasami staruszki "łapią" szybciej niz młodziaki, Brutus ma odpowiednie wymiary, dobrze się prezentował, ale wiek...., myślę, że jeśli komuś będzie bardziej załeżało to wiek nie będzie przeszkodą, jak Lampo, pomimo wieku juz jedną łapą jest w nowym domku Quote
gallegro Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Mocno wierzę, że i do Brutuska uśmiechnie się szczęście. Czy ten Pan adoptował jakiegoś psiaka? Quote
Recommended Posts