Pestka111 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Dał go ktoś na allegro i inne takie... ? Jeżeli nie w poniedziałek moge wrzucić... Przepraszam, nie mam czasu teraz czytać, stąd pytanie i nie mam netu w domu dlatego dopiero w poniedziałek. Brutusie i inne psiaki trzymajcie się. Quote
jelenia_góra Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Jesli nikt nie dal go na allegro. Prosze o kilka zdjec oraz dane a ja wystawie jutro rano. Prosze tylko o jakies informacje! Poza tym prosilbym o te rzeczy w celu zrobienia stronki i rozreklamowania jej moze w ten sposob uda sie znalezc dom albo chociaz srodki dzieki ktorym bedzie mu lepiej. Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 we wtorek Brutus będzie w gazecie w kąciku adopcyjnym, wydaje się, że to jego ostatnia szansa Quote
przyjaciel_koni Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 jelenia_góra napisał(a):Jesli nikt nie dal go na allegro. Prosze o kilka zdjec oraz dane a ja wystawie jutro rano. Prosze tylko o jakies informacje! Poza tym prosilbym o te rzeczy w celu zrobienia stronki i rozreklamowania jej moze w ten sposob uda sie znalezc dom albo chociaz srodki dzieki ktorym bedzie mu lepiej. Bardzo dziękujemy za chęć niesienia pomocy potrzebującym psiakom !!!!! I witamy na Dogo !!!!! (Napiszę do Ciebie jutro - w związku z otrzymanym PW). Prześlę jutro materiały tekstowe dotyczące Brutusa. Zdjęcia niestety są tylko te w wątku, a ja nie umiem ich przesłać ! Czarodziejko czy pomożesz ze zdjęciami i prześlesz do jelenia_góra ??? Quote
gallegro Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 >przyjaciel_koni, jak widzisz podążam za Tobą... ;) Mam kilka przemyśleń związanych z Brutusem. Jego przypadek jest trudny, ale nie beznadziejny, jak jego kolegi ze schronu, Onka, który jak się okazało, dostanie swoją szansę ;). Dla Brutusa trzeba koniecznie szukać domu (ale nowina... nie :razz:) W przypadku Brutusa aukcja na Allegro powinna być promowana w swojej kategorii (dopłata 12pln :shake:). W przypadku trudnych adopcji to się sprawdza (wiem z autopsji). W takiej sytuacji wysoki koszt aukcji można by pokrywać z zebranych wspólnie funduszy. Kumpel Brutusa - Onek miał zagwarantowany tymczas, w razie beznadziejnej sytuacji, ale kiedy może się okazać zbędny (pewności niestety nie ma), można by spróbować przeznaczyć go dla Brutusa, w przypadku braku alternatywy. Przyznam, że nie śledziłem tego wątku od początku, więc jeśli piszę głupoty, to proszę o wyrozumiałość :oops:. Quote
przyjaciel_koni Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Ja na moment, bo dopiero przeczytałam (a jako kobieta pracująca - jestem nieco obserwowana - kierownictwo). Gallegro - zaskakujesz mnie ! Mimo wszystko - wciąż ! Mam gotowy tekst na Allegro dla Brutusa - Rebellia nie wykorzystała go w takiej wersji jak napisałam, tylko nieco zmieniła. Wstawię tu w wątek - zobaczysz, czy będzie duża różnica. Trzeba zdecydowac czy zmieniamy aukcję. Niestety na temat Brutusa niewiele wiadomo - starałam się, ale nie miałam specjalnie co napisać. Ocenisz sam. Kwota za wystawienie takiego wyróżnionego ogłoszenia nie jest zastraszająco wysoka i myślę, że możemy sobie na to pozwolić. Gdyby nie udało się uzbierać na AFN, to sama zwrócę Osobie wystawiającej ! Ale tak jak w przypadku Oneczka uważam, że należy założyć na AFN konto dla Brutusa. Będzie można już zbierać pieniądze na takie potrzeby. I oczywiście w tym momencie bardzo proszę o wpłaty ! Jak widać nawet niewielkie kwoty pomogą !!!!!! Ratujmy wspólnie psiaka !!! Mam niestety wątpliwości, czy tymczas proponowany Oneczkowi może tak zwyczajnie być przekazany na rzecz Brutuska (chociaż bardzo bym chciała). Musimy o to zapytać. Dobrze to ująłeś "spróbować". Nie miejcie mi za złe, ale naprawdę nie zawsze mam dostęp do netu i zdecydowanie doba mi się skróciła. Dzisiaj również (dodatkowo jadę na Książęcą ze swoim - chyba znowu(!) więzadło). Jeszcze do tego odbiory rzeczy na Akcję, przeróbka zdjęć itd. Nie nadążam, chociaz bardzo sie staram. Przy okazji Gallegro, bo szczerze mówiąc miałam napisać PW z prośbą o radę - zerknij jesli znajdziesz chwilę w wątek Tajgi z Łodzi - mam duże wątpliwości co do sposobu w jaki tam została postawiona sprawa leczenia - bliżej nieokreslona przyszłość w przypadku zespołu złego wchłaniania, to moim zdaniem skazanie psa na powolną smierć - chyba, że się mylę. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31694&page=12 Wcześniej były deklaracje ewentualnego tymczasu, miała być decyzja, to mocno niepoważne i ...... Nawet nie chodzi o pieniądze, bo tu raczej można dać radę - były deklaracje pomocy. Nie rozumiem. Albo już jestem przewrażliwiona. Quote
przyjaciel_koni Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Tekst do Allegro (wersja 1) Brutus to już niemłody psiak średniej wielkości. Życie go nie rozpieszczało - to widać - nie wszystkie ząbki, trochę matowa sierść. A przecież nie zawsze tak było. Miał kiedyś „swojego Człowieka”, ale nie dane mu było dożyć końca dni w jego domu, jak to często bywa „właściciel” pozbył się starego psa. Psiak pewnie do dzisiaj nie rozumie dlaczego. Wegetuje w schronisku, nie potrafi rzucać się w oczy. Każdego, kto choć przez chwilę znajdzie się przy nim, wzrusza jego zapatrzenie w człowieka. Brutus to zwykły, a jednak niezwykły kundelek kochający ludzi. Poczciwa, słodka mordka i proszące o miłość oczy. Tyle nadziei w tych oczach – prosimy – pomóż Brutusowi by nadzieja nie zniknęła !!! Bardzo zależy nam na znalezieniu Brutusowi miejsca. W grudniu będzie zlikwidowane małe schronisko k/Piły w którym Brutus przebywa. Niestety do kolejnego pojedzie wyłącznie po to, by już przy wstępnej selekcji otrzymać wyrok ostateczny – z racji wieku i tzw. małej szansy na adopcję – eutanazja !!! Spraw prosimy, by tak się nie stało !!!!! Psiaczek jest bezproblemowy w stosunku do innych psiaków (zwłaszcza suczek). Pięknie chodzi na smyczy, nie wyrywa do przodu. Lubi się bawić. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Kontakt w sprawie adopcji lub domu tymczasowego dla Brutuska : – ANKA tel. kom. 0603 224 392 Quote
jelenia_góra Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):Bardzo dziękujemy za chęć niesienia pomocy potrzebującym psiakom !!!!! I witamy na Dogo !!!!! (Napiszę do Ciebie jutro - w związku z otrzymanym PW). Prześlę jutro materiały tekstowe dotyczące Brutusa. Zdjęcia niestety są tylko te w wątku, a ja nie umiem ich przesłać ! Czarodziejko czy pomożesz ze zdjęciami i prześlesz do jelenia_góra ??? Witam ponownie. Stronka jest w trakcie robienia ( www.dajimdom.xt.pl ) . Jesli ktos moze niech wysle mi informacje dodatkowe na temat zammieszczonych tam psow, wtedy informacja bedzie dokladniejsza i bardziej przykuwajaca uwage. Po zrobieniu stronki zaczne ja reklamowac liczac rowniez na zyczliwosc ludzi, mam nadzieje ze sie uda. Jesli ktos moze to prosze rowniez o zamieszczanie linkow w kazdym mozliwomy miejscu, ja rowniez u siebie zamieszcze linki o podobnej tematyce! Ze swojej strony jak narazie to zrobie stronke i rozreklamuje ja majac nadzieje ze ktos zwroci na to uwage. Oczywiscie wziolem udzial w aukcjach allegro i pieniazki juz wplacilem Czarodziejce. Wygrany przedmiot zostawiam do dalszej licytacji, a wiec moze smialo go wystawiac od nowa! Do uslyszenia. PS. Przyjacielu koni prosze o e-maila ( [email protected] ) Quote
przyjaciel_koni Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 jelenia_góra - Ta strona to świetny pomysł !!!!!!! Dziękujemy !!!!!!!!!! Przesyłajcie materiały o psiakach !!!!!!!!!!! Ja niestety mam dzisiaj zbyt mało czasu, więc wysyłka różnych materiałów odłożona na jutro - przepraszam !!! Ale za to chyba będziesz miał co robić !!! Quote
Szczurosława Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Brutusek jest w coraz gorszej sytuacji, na brzuchu ma jakby wodnistą gulę, średnicy ok.7cm, weterynarz nie chciał go nawet obejrzeć, po prostu stwierdził, że stare psy tak mają i , że Brutus jest za stary na jakiekolwiek ingerencje w jego ciało, prócz kastracji Quote
Brucio Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 zgroza !!!mam nadzieje ze jak weterynarz bedzie stary i chory to mu to samo powiedza !! lacznie z ta kastracja ! Brutusik do gory!!! Quote
Brucio Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 i na dzien dobry jeszcze raz do gory !! Quote
przyjaciel_koni Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 ANKA_89 napisał(a):Brutusek jest w coraz gorszej sytuacji, na brzuchu ma jakby wodnistą gulę, średnicy ok.7cm, weterynarz nie chciał go nawet obejrzeć, po prostu stwierdził, że stare psy tak mają i , że Brutus jest za stary na jakiekolwiek ingerencje w jego ciało, prócz kastracji No to mamy nowy problem !!!!!!!!! Już naprawdę nie mam pomysłów !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Co robić - sytuacja Brutusa robi się gorsza niż była !!!!!! Jakaś pomoc, rady ????? Quote
przyjaciel_koni Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Zwykły, kochany Brutus... Koniecznie trzeba mu jakoś pomóc - ale jak ???????? Quote
gallegro Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Cały czas będę pamiętał o Brutusku. Mam nadzieję, że i jemu uda sie pomóc. Niestety, musimy jeszcze troszkę poczekać. To nie zależy ode mnie :shake:. Czy jest już znany konkretny termin likwidacji schroniska? Quote
Szczurosława Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 na razie wiem ,że do końca grudnia dyrektorka komunalki dostała wytyczne, których nie wykonała i przez to schronisko ma być zlikiwdowane, po nowym roku ma prawdopodobnie przyjechac kontrola z Warszawy i zamknąć, chyba, że nie przyjadą Quote
Brucio Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 jejku ,biedne te psiaki beda :shake: Brucio pokazuj sie !!!! Quote
Szczurosława Posted November 15, 2006 Author Posted November 15, 2006 Brutus jest w kąciku, ale na zdjęciu jest przerażony, uszka położone, zdjęcie czarno-białe, no i zerowe zainteresowanie Quote
przyjaciel_koni Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 gallegro napisał(a):Cały czas będę pamiętał o Brutusku. Mam nadzieję, że i jemu uda sie pomóc. Niestety, musimy jeszcze troszkę poczekać. To nie zależy ode mnie :shake:. Czy jest już znany konkretny termin likwidacji schroniska? Gallegro - przepraszam, jeśli pomyślałeś, że to przesłanie jest specjalnie dla Ciebie ! Nie jest !!!! (fotka wraz z tekstem została skopiowana z któregoś z dużo wcześniejszych postów, uznałam, że jest bardzo na miejscu w tym momencie) Ale jest to przesłanie do wszystkich mogących pomóc !!!!!!! Brutus jak widać został już skazany - tym bardziej pomóżmy !!!!! Quote
gallegro Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Wcale tego tak nie odebrałem. Już wcześniej ANKA_89 sygnalizowała mi Jego problem, dlatego robię aktualnie rozeznanie, jak można mu pomóc. Nie wykluczam, że w niedługim czasie i Brutus może otrzymać stosowną pomoc. Musimy tylko jeszcze troche poczekać. Quote
przyjaciel_koni Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Brutus jako psiak w potrzebie musi być widoczny !!!!! Potrzebuje leczenia i miejsca do życia !!!! Quote
Recommended Posts