Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i ja, niestety wlasnie zaczelam maraton i teraz przez kilka dni siedze w pracy udupiona...
nawet dostep do netu mam sporadyczny, tylko w czasie przerwy. :(
kam byla po poludniu u sunieczki, moze zaraz cos wiecej napisze...

Posted

właśnie wróciłam od suni, maleństwo dostało pierwszą dawkę leku przeciw laktacji. bardzo się ucieszyła na mój widok, chociaż nadal dupą szoruje po ziemi (to ze strachu przypuszczam), ale zaczyna powoli ufac, do mojej mamy podbiegła bez większych problemów i skakała ze szczęścia, może dlatego że mama miała pyszne jedzonko, które wchłoneła w sekundkę najpierw wyjadła mięsne kąseczki a potem się zabrała za makaron i miska zrobiła się pusta ;) tak więc napełniłyśmy jeszcze raz i z pełną miską zostawiłyśmy. niepokoi mnie jedno, jak już odchodziłyśmy to przybiegły dwa wielkie psiska (oczywiście czyjeś, no ale na wsi mogą sobie przecież biegac luzem :angryy:) możliwe jest że jej wyjadają jedzenie, dziś na szczęście do niej nie weszły i zniknęły równie szybko jak się pojawiły. zaobserwowałam że suczka powarkuje na mojego psiaka jak się próbuje do niej zbliżyc, broni miski, ale takim dwóm to raczej nie da rady.

ps. dziękuje bardzo za podnoszenie, sunia na pewno będzie wdzięczna.

Posted

poczekałyśmy aż zje, ale michę na zapas musiałam zostawic ;)
na wygłodzone albo zaniedbane to one nie wygłądały, ale może z czystego łakomstwa jej podjadają.
ja też nie chcę tam przebywac za długo, bo wiecie jak to jest z alkoholikami nie wiadomo co im do głowy przyjdzie, mam tylko nadzieje że nie maltretuje tej suńki.
Marzena może najwyższa pora nadac imię małej? Dziewczyny może jakieś propozycje? ja bym ją Liska nazwała, bo to taki lisek z mordki ;)

Posted

Może Lisia....
Jaka kochana nieszczęśliwa dziewczynka, takie odebranie dzieci to horror dla niej:-(
Czy temu facetowi nie przeszkadza, że przychodzicie tam?

Posted

człowieku temu jest na rękę że się nią zajełyśmy, bo jak sam stwierdził nie ma pieniędzy żeby ją żywic (o dziwo na wódkę ma, ale rozumiem że to są jego egzystencjalne potrzeby) większośc czasu ów człowiek spędza na rauszu. mój kontakt z nim jest znikomy, staram mu się nie wchodzic w drogę, wiem z doświadczenia że tacy ludzie są jak chorągiewka i nie wiadomo w którą stronę wiatr zawieje. tak więc będę powtarzac w kółko że narazie chcemy jej znaleśc jakiś tymczas, żeby wysterylizowac, aby jej tragedia się na wiosnę nie powtórzyła (ja mam 4 psy, w tym 3 w domu nie mogę jej wsiąśc nawet na chwilę).

Posted

[quote name='DORA1020']Sluchajcie,chyba trzeba zbierac kase na dt. z wlasnego doswiadczenia wiem ,ze nielatwo uzbierac jakas sumke,no i trzeba szukac dt. Macie juz jakis na oku?[/QUOTE]

kochana jak ja na bezrobociu jestem, grosza złamanego przy duszy nie mam, chciałam bazarek na sterylkę zrobic, narazie błagam ludzi dobrej woli o pomoc, wiem że tu pełno ich jest, ale wiem też że zazwyczaj każdy zawalony. piepszoni ludzie wyrzucają te psy jak rzeczy, a zarówno wy jak i ja nie chcemy życ w takim świecie, ale za mało nas jest niestety.

Posted

[quote name='DORA1020'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/178853-bokserkowaty-Bilbo-w-ds.-ROZDAJEMY-KASE!!!/page71[/URL] Na watku Bilbo poprosilam o wsparcie finansowe na dt. dla suni.[/QUOTE]

dziękuję w takim razie serdecznie, za pamięc. co do tymczasów to wiem że Marzena wstępnie się rozglądała, ona się bardziej orjętuje, ale chyba skutek był marny, zgadam się z nią jak z pracy wyjdzie, może coś zaświeci.

Posted

Ale to Wy musicie szukac dt. ja chetnie bym Wam pomogla,niestety nie mam czasu,mam watek z wyrzuconymi na bruk psiakami,jest ich w tej chwili 8 , a poza tym dokarmiam zwierzeta i pomagam ludziom,ktorzy maja dobre serca i psiaki,a nie moga ich wykarmic,a prywatnie,eh..........nie bede o tym pisac. Cioteczki z watku Bilbo pozytywnie rozpatrzyly moja prosbe, i przyznalyby 50zl. pod warunkiem,ze sunia bedzie miala juz ten dt. Byc moze inni tez by pomogli,tylko trzeba ta sunie gdzies umiescic. Ja u siebie sama znalazlam dt. dla psiakow,wsrod znajomych,jest tam teraz ich 8 , 150zl+ karma.Pomyslcie o tym,zastanowcie sie jak suni pomoc,przeciez wiecie,ze ona w tej melinie nie moze zostac.

Posted

DORA ale ja rozumiem i wiem doskonale. tu na tej wsi ludzie przeważnie mają psy, albo wzieliby ale na podwórko to co jej po tym. ogólna znieczulica panuje, mam ciotkę ale z tego co wiem to ona ma pięcioro. spytaj się dziewczyn z wątku Bilbo czy dadzą nam czas? napewno nie będziemy przedłużac w nieskończonośc, musimy chwilę pomyślec, i oczywiście poszukac.

Posted

mi chodzi bardziej o sterylkę, żeby po niej była w cieple, pójdę jutro do tutejszego księdza może przygarnie chociaż na czas rekonwalescencji.