Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dobrze,że zdrówko juz dopisuje :)
Teraz i tak jest zastój,nikt nie dzwoni i dobrze ,bo te sylwestrowe huki niech przezyja z nami.Po Nowym Roku bierzemy sie do roboty z szukaniem domków :)

• 4 weeks later...
  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest u mnie i wygląda na zadowolonego ;).

Nie wiem jak to możliwe, że Ty kochana wyadoptowałaś 15 psów , a ja jednego nie mogę się pozbyć :razz: ?
Chyba Ci go podrzucę ;).

Posted

Bo wiesz jak sie ma więcej to łatwiej,mam szeroki asortyment,więc jest w czym wybierać:lol: ..chociaz ostatnio zastój i nawet szeroki asortyment nie pomaga:shake:
Nie ma nawet komu mojego pakieciku wysyłać,niestety...mam tylko nadzieję,że to sie szybko zmieni ...Twojego malucha tez dołączam do zestawu..mogłabyś wysłać mi aktualne zdjęcie ,bo juz się pewnie bąbel zmienił...trzeba byc przygotowanym

Posted

[quote name='beataczl']czy Pączuś bedzie duzym psem ? Zuzka2 szuka samczyka szczeniorka ( ma namiary na dom) - ale ma byc b.duzy jako dorosly pies

Zależy czym będą go karmili ;).

I jak powiemy, że ma 2 miesiące , a nie 5 , to można dać ludziom jako kaukaza, bo łapki ma grube ;).

Tak poważnie, to będzie maluszek. Tutaj jest jego mama - ta mała :

Posted

[quote name='toyota']Po dużej suczce mogę Ci przywieźć jednego z tych:

Niestety foty niezbyt atrakcyjne , a maluchy w wielkiej potrzebie :(.

napisz na PW do Zuzka2 -domek gdzieś w Malopolsce,szczegolow nie znam...

edit

duze beda to fakt

Posted

Brysia jest znowu w ciąży :placz::angryy::shake:.

Nie udało mi się podać jej antykoncepcji. Kilkakrotnie nikogo nie zastałam.

I nie jest to bynajmniej wołanie o pieniądze na sterylkę. Jełopy nie widzą w tym problemu i nie dadzą jej wysterylizować :angryy:.

• 3 weeks later...
Posted

Mój TZ naciska, aby Pączuś jak najszybciej trafił do DS.

Wymyśliłyśmy z siostrą tekst do ogłoszeń :

Pączuś

Brzydki, w rzeczywistości wygląda dużo gorzej niż na zdjęciu. Sika w domu, pozostawiony sam wyje, niszczy

i demoluje mieszkanie. Przeleczony, ale możliwe, że nadal ma świerzbowiec. Wymaga drogiej, specjalistycznej

weterynaryjnej karmy Royal Canin. Nie może mieszkać z dziećmi. Nie lubi też mężczyzn ani ludzi starszych.

Przyzwyczajony do spania w łóżku. Tylko do domu z ogródkiem i solidnym ogrodzeniem . Uwaga- w ogrodzie kopie

doły i wygryza drzewka. Ma chorobę lokomocyjną. Transport tylko we własnym zakresie ! Cena 150 zł ( nie podlega

negocjacji).

Piesek ma 6 miesięcy, więc wiadomo, że już niczego się nie nauczy. Za to Ty, adoptując Pączusia, możesz nauczyć

się cierpliwości do dzieci, wyrozumiałości dla męża oraz empatii dla teściowej.

Bardzo proszę o opinie czy tekst jest dobry ? Czy powinnam coś jeszcze dopisać ?

Posted

Tekst mi sie bardzo podoba. Tylko cene bym usunęła,bo tak jakoś...Dopisałabym tez cos o jego łańcuchowym rodowodzie i ze jakby chcieli suczkę,to nie problem,bo jego matka szczeni się co cieczkę,dwa razy do roku i produkuje bezdomne kundelki,więc zawsze ludzie z któregos miotu cos sobie wybiorą.

może chociaz jako towarzystwo dla drugiego psa sie nadaje?

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Pączuś jest indywidualistą. Jest bardzo grzeczny, ale robi wszystko po swojemu " udaje , że nie słyszy " ;). Jego największą przyjaciółką jest Pestka. Kiedy Docent lub Pyza ćwiczą na nim zbyt intensywnie zapasy, to ucieka do mnie na ratunek. Nie urósł wiele, jest mniejszy niż jego mama.
Uwielbia być noszony na rękach i leżeć do góry kołami na moim brzuchu. Kompletnie nic nigdy nie zniszczył w domu. Powyższe opisy do ogłoszenia były żartem wymyślonym przeze mnie i moją siostrę, aby nikt go nie chciał adoptować.

Pączuś z Pesteczką:

A taki już jestem poważny chłopak:

A tutaj cała moja banda, jeszcze z Suzi, która została adoptowana przez domek z tzw. "górnej półki ":