Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla odmiany trochę Matiego. Strasznie wesoły z niego chłopak. A jaki skoczny! Uwielbia w wyskoku dawać buziaka ;) A jak się cieszy np. przy powitaniu, to takie piruety wyprawia, że niejedna łyżwiarka figurowa mogłaby pozazdrościć ;)

Poniżej zabawy Matiego.

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gutek, pozycja wystawowa :cool3:

A tutaj z towarzyszką zabaw, Nutką

[video=youtube;O4KXxtXtjKw]http://www.youtube.com/watch?v=O4KXxtXtjKw&nofeather=True[/video]

Gutek ubóstwia drapanie po grzbiecie, często sam ociera się np. o ściany, drzewa itp. Coś go ta skóra swędzi. Ona jest taka dziwnie powałdowana (widać to na fotce gdzie patrzy w aparat). Nasz wet janowski stwierdził, że są to pozostałości po jakimś zapaleniu skóry. Na grzbiecie niby nic nie widać, na karku i szyi ma takie blizny jakby. Jak Gutek pojedzie na kastrację (chyba w tym tygodniu jeszcze) to poproszę, aby jeszcze Beatka rzuciła na to okiem.

• 2 weeks later...
Posted

Ode mnie chłopaki mają tradycyjnie adopcje.org ;)

Pod koniec tygodnia planujemy zbiorowe ciachanie. Musimy wpierw wyeksmitować Szarpa do DS, żeby się w domu trochę rozluźniło. No bo chłopaczki po ciachanku będą w domu na rekonwalescencji. Zobaczymy jak się będą sprawować choć nie przewiduję problemów :cool3:

Posted

Chłopaczki wczoraj zostały wykastrowane, wszystko poszło dobrze. Oba czują się dobrze. Mati już się przyzwyczaił do kołnierza, Gutek jeszcze nie bardzo.
Okazało się, że Gutek był wnetrem, jedno jajeczko było w pachwinie. Poza tym Beatka wycięła mu przy okazji wilczy pazur na jednej z łapek.

Obaj czują sie w domu dobrze i są bardzo grzeczni.
Mati uwielbia Hanię, łazi za nią i daje jej buziaki :)

Posted

Okazało się też, że to swędzenie skóry na grzbiecie to delikatny grzybek. W uszkach też grzybek. Będziemy podawać Ketokonazol i ma rozwiązać sprawę.

Posted

Mati już się ładnie wygoił, zdjęłam mu dziś kołnierz. Fajnie się czuje w domu, czystość super. Ogólnie jest grzeczny, nic nie niszczy. Tylko skoczny jest i wszędzie dostaje. A że jest okropnym łakomczuchem to nic się przed nim nie skryje. Ostatnio TZ zostawił na dosłownie kilka minut cały pąk zafoliowanych parówek na blacie (takich lepszych, bo Hania ma fazę na parówki) i zeżarł połowę (reszty nie zdążył bo mu zabrałam) wraz z foliami!!! I to będąc w kołnierzu! Myślałam, że będzie miał jakieś rewolucje, ale nic. Chyba wyszło drugim końcem :roll:

Bez kołnierza to już w ogóle cyrkowiec z niego. Przed chwilą weszłam do kuchni, a tam... Mati siedzi jak sfinks na serwecie na środku stołu :mad:
Wcześniej widziałam jak spał na krześle...
Widać lubi być "wyżej" ;)

Porobiłam dziś trochę fotek domowych Matiemu bez kołnierza, także z Hanią :)
Wstawię jutro. Będą fajne do ogłoszeń.
Jutro niestety Mati musi wrócić do boksu, żeby zwolnić miejsce Sylwestrowi po kastracji.

Gutek troszkę naruszył sobie rankę. Troszkę mu opuchła, ale nie ma stanu zapalnego ani ropy. Szwy już zdjęliśmy. Także pochodzi jeszcze ze dwa dni w kołnierzu i powinno być ok.