Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
U nas też jest suczka taka jak Mati, tylko uszka ma stojące. Ludzie coś nie gustują w "hienkach" :(

Bo to chyba jest tak, że komuś od początku musi się podobać TEN typ psa. Mam nadzieje że jednak jacyś chętni na hienki się zgłoszą i może nie tylko Mati na tym skorzysta :)

• 2 weeks later...
Posted

Martwi mnie Gutek, zaczęły mu łzawić oczy i na nosku się mu coś robi. Porównywałam ze zdjęciami wcześniej i tego nie miał, jakaś łysinka wyglądająca na grzybka... Może po antybiotykach jakie brał mu to wylazło, on wcześniej miał już problem z grzybkiem :-(
Dzisiaj wieczorem ma być wet to poproszę, aby rzucił na to okiem.

Posted

Był dzisiaj wet, oglądał Gutka. Oczka są ok, nic tam nie jest podrażnione, prawdopodobnie Gutek tak po prostu ma. Możliwe, że są to zatkane kanaliki, ale wet nie miał sprzętu, aby to dzisiaj sprawdzić.
Na krawędziach uszek od zewnętrznej strony i na nosku prawdopodobnie grzybek, ale nic strasznego. Smarowanie co drugi dzień Aurozinem powinno pomóc.

Posted

Mati ma kumpelę do zabawy :)

[video=youtube;_hXsSwpP3D0]http://www.youtube.com/watch?v=_hXsSwpP3D0[/video]

Coś Mati pochrychuje, jutro go weźmiemy do weta, żeby go osłuchał. Podejrzewam, że to wirus, którego podłapały inne psiaki. Wszystkie już zdrowe, ale antybiotyk brać musiały.

Posted

Aga miałam własnie do Ciebie pisać i prosić o Matiego. Gutek na bank pojedzie. Do mnie dzowniła Pnai, - znajoma właścicielki Guteczka - że to Leon, że go poznaje. Tylko ta znajmoa mieszka dość daleko - więc prosiłam o szybki kontak. Widac uporała się migiem, bo właścicielka zadzwoniła juz bezpośrednio do Murki. Tak, że to ten domek. Za Gutkiem tęsknia dzieci. Szkoda tylko, ze ludzie nie wieszają plakatów, ja często jestem w Gorzycach i kolicach i jakby jeden chociaż plakat był, to Gutek juz dawno w domku by siedział. Dobrze, że psiolubna Pani przeglądała ogłoszenia. Rodzina podjedzie do Stalowej Woli po Gutka, bo MUrka ma jechać do weta i weźmie psiaka.