Murka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Tutaj widać lekko spąsowiałe jajeczka Matiego. Oglądał je wet, są dziwnie stwardniałe. Ale to chyba tylko obrzęk po kastracji, wg mnie już mu to przechodzi, ale jeszcze poobserwujemy. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ja to tak siedzę, tak oglądam te zdjęcia i widzę, że to całe gadanie, że Murka-Czarodziejka odczarowuje strachulce, to bujda na resorach! Całą robotę i tak odwala Hania! :D :D :D Quote
Paulina_mickey Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ale sympatyczny chłopaczek z Niego :) Quote
Murka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Gutkowa ranka się już poprawia. Podejrzewam, że próbował sobie sięgnąć i naruszył sobie kołnierzem. Smaruję dwa razy dziennie rivanolem w żelu i działa rewelacyjnie. Mati nadal jajeczka ma twarde, ale wydaje mi się, że już purpurka schodzi powoli. Chciałam dzisiaj zapytać o to Beatki, ale się nie dodzwoniłam, chyba jakiś zabiegany dzień miała. Quote
Basia1968 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Mati to faktycznie przesłodkie stworzonko. Quote
Murka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Jąderka Matiego gorzej, jeszcze wczoraj było w miarę, a dzisiaj muszą go baaardzo boleć, bo nie ma ochoty na spacer, liże się po nich i jest drażliwy gdy się go tam dotyka. Purpurka zeszła niemal całkowicie, ale nadal są nabrzmiałe. Wg zaleceń Beatki podaliśmy Pyralgine i antybiotyk. Jak nie będzie poprawy to podjedziemy do lecznicy. Gutkowi ściągnęłam już kołnierz, ale też nie jest jeszcze w porządku, też coś go tam boli, bo jest zaczerwienienie. Dla świętego spokoju tez mu podałam przeciwbólowo Pyralgine i antybiotyk. Coś pechowe chłopaki; daaaawno nie mieliśmy komplikacji po zabiegach. Sylwek się za to pięknie goi. Quote
Ulka18 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Dodam zdjecia Matiego i Gutka na aukcje allegro. Jest jeden obserwator na aukcji, moze sie odezwie, jak zobaczy Matiego z Hanusia. Quote
Ra_dunia Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 chłopaki, co jest? Przecież kastracja to zazwyczaj mały pikuś - a u was jakieś komplikacje? Quote
Murka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Komplikacje opanowane :) Mati już na 100%, Gutek ma jeszcze lekkie zaczerwienienie, ale jest już suche, goi się i zmniejsza. Także wsio ok. Teraz domki zgłaszać się!!! Porobię jeszcze domowe fotki Gutka, superaśny psiak z niego, na kota nie zwraca uwagi, jest bardzo grzeczny, Hani ciutkę się obawia, ale zero agresji, pozwala się głaskać itd. Bardzo sympatyczny psiutek. Zobaczymy jak się wszystko ułoży, ale możliwe, że nie wróci do boksów tylko zostanie w domu jak Sylwek pojedzie. Zwłaszcza, że Beatka zaleciła kąpiel w Nizoralu. Dostaje Ketokonazol w tabletkach i witaminki na skórę/sierść, ale nadal ma taki zapach niefajny, grzybkowy. Na szczęście nie stanowi zagrożenia dla innych zwierzów. Quote
Ulka18 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Allegro chlopakow http://allegro.pl/show_item.php?item=1422966132 Quote
Murka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Gutek się już wygoił na amen i wrócił do boksów. Wykąpałam go wcześniej w Nizoralu, już nie ma tego grzybkowego zapachu, sierść stała się miękksza. Ciekawe czy mu ten zapach wróci. Cały czas dostaje Ketokonazol w tabletkach. Troche fotek :) Tak spał ;) Quote
Paulina_mickey Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Super chłopak wygląda-dodałam Jego zdjęcia na FB Quote
Ra_dunia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Gutek jest strasznie pocieszny :) A jak z Matim? Wszystko się też wygoiło? Quote
Murka Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 U Matiego wygoiło się wcześniej niż u Gutka :) On miał tylko zapalanie moszny (chyba tak to się nazywa), ranka była ok. Dostał antybiotyk i następnego dnia od razu mu ulżyło :) Nikt się o chłopaków nie pyta :( Quote
Basia1968 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 wiem Kasiu - o chłopaków nikt, o NUtkę nikt, o malutkie, o duże - załamać się to mało. Na dodatek przybywa wciąz przybywa psiaków. Dlatego tak walczę o to, żeby na wsiach wysterylizować suczki - pal sześc budy - sterylki sterylki i jeszcze raz sterylki. Quote
Ra_dunia Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Basiu - fakt, załamać się można. Przedtem chociaż maluchy miały wzięcie. Myślałam, że Nutka pójdzie od razu... Gutek przecież taki oryginał, że aż się człowiek od uśmiechu powstrzymać nie może... Ludzie jacyś ślepi chyba. Quote
Ulka18 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 O 9.2.2011 ma byc tansze wyroznione allegro, rusze wtedy z aukcjami. Wysalam obu chlopcow tam gdzie trzeba, mam nadzieje, ze beda chetni. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 A co tam chłopaków? Nikt nie chce tej fantastycznej rasy, którą reprezentuje Gutek? :evil_lol: Quote
Murka Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Niestety nikt się chłopakami nie interesuje :( Quote
Recommended Posts