Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

bosssze ...mam nadzieje ,ze Anulka bedzie ok .....chlopak musi szybko jajka zgubic ,moze choc troszeczke sie wyciszy...trzymam kciuki za malenka

Posted

Biedny kociuś :-(, mam nadzieję, że na strachu się skończy, chociaż wydaje mi się, że kociaki maja wrażliwszą psychikę od psiaków - a ten cudo Cacek to myśliwiec jakiś jeden... może faktycznie odjajczenie troche by go utemperowało :eviltong:?

Majqo - podziwiam, no właśnie, podziwiam WSZYSTKO u Ciebie :lol::lol::lol:

Posted

Oj, Dziewczyny, dziękuję za ciepłe słowa. :Rose:

Anuśka chodzi nieco wolniej i nerwowo się rozgląda jak chodzi, zwłaszcza w rejonie, gdzie to się stało. Jakaś nadzieja we mnie wstąpiła, bo kiedy się położyłam na godzinkę, początkowo z oporami ale później już śmielej Anuśka do mnie podeszła. Wzruszyłam się, bo za chwilę podreptała do mojej twarzy, zaczęła się o nią ocierać więc natychmiast jej dałam serię buziaków (taki nasz rytuał) i Ania "zagrała", rozmruczała się. Swoim zwyczajem wpakowała się pod kołdrę i powydeptywała mnie, a potem poszła tulić się do Remisia... Robiła to jednak z pewną rezerwą, jakby się bała, że i on zechce ją skrzywdzić. :-( Mój Boże, jak ona się musiała wtedy bać... :-(

Oczywiście Cacuś zostanie odjajczony. Doktor sugerował tylko poczekanie ok. 3 tyg. od szczepień. Jednakże 15.01 - 16.01 jest weekend, ja mam wyjazd szkoleniowy i nie przeżyłabym z kolei, że zostawiam pociętego Cacusia w kapeluszu pod opieką li tylko męża i z doskoku mamy. Tak więc natychmiast po powrocie, jeśli tylko doktor się zgodzi choćby i w poniedziałek dogrywam zabieg.

Bardziej jednak zrobię to z rozsądku, zabezpieczenia Cacunia przed ewentualnymi zakusami nieuczciwych chętnych, uwolnienia go od zewu natury niż z liczenia na uspokojenie się. Przyglądam się swoim zwierzakom, które przeszły taki zabieg i... Zazdroszczę tym, którzy twierdzą, że ich sunia/ pies się uspokoiły, że charakterek się utemperował. Qrczę, może ja mam po prostu takie egzemplarze, jeden w drugiego, jedna w drugą ŚWIRY, choć kochane?
Jakie były przed takie i są latami po.
Wspomniany tu na wątku Remiś to już kuriozum. Stopień pobudliwości nie do opisania. Trudno mi sobie wyobrazić więc statecznego Cacka. :evil_lol:

Posted

No cóż... słowo ciałem się stało... Cacuń w kagańcu. Mieliśmy do wyboru 2: na fotce - plastik ale w moim odczuciu za mały, bo zbyt mocno opiera się o nosek, stanęło więc na drugim, metalowym, nie obciska, nie krępuje wywalania jęzorka... Skazaniec jest niepocieszony, czemu się nie dziwię. Dopasowywałam mu też puszorki, jutro pokażę, bo zrobię zdjęcia na dworze, jeden miałam za duży, drugi za mały, stanęło na dopasowaniu kociego. Jutro sprawdzę, jak sobie będzie w nim radził.
Z newsków - raz mi się wydawało, gdy ubierałam Cacka w obróżkę na wyjazd do weta, a teraz mam już pewność, że... trzeba uważać, bo: przy próbie zakładania obroży, kagańca Cacuś chce ugryźć (hm... dziwne, bo obchodziłam się z nim i nadal obchodzę jak z jajkiem) no i mnie dziabnął.

Na chwilę obecną jest wielka obraza majestatu. Cacek w kagańcu zadekował się w kociej budce i wypiął na mnie pupencję. Normalnie strzelił focha.

Posted

no niestety Dajmonek stracił jajka w wieku 3 lat i nie miało to żadnego wpływu na jego temparament, Bakuś agi1234 został wykastrowany jeszcze w dzieciństwie a i tak po kilku miesiącach obudził się w nim instynkt killera
nie ma reguły :( on na prawdę musi znależc domek cierpliwy i wyrozumiały, ma paskudne nawyki

Posted

biiiednyy Cacunio ;) te oczy mowia wszystko ! serce zlamane - i ten foch ...a on sie tak strasznie staral wytepic te sirsciaki przeszkadzajace w rodzinnej idylii ;) i te drzwi dzielace go od swiata ...biedny niezrozumiany...;)