Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masz rację Daria firma firmie nie równa , ja swoje psy też mam w firmie , jestem u nich od 6 rano do wieczora , jest ciężko ale można , skoro ktoś decyduje się na psa to powinien mieć świadomość związanych z tym obowiązków , Zamir nie miał takiego szczęścia , pewnie jak był mały to stanowił doskonałą zabawkę dla dzieci , a teraz jest duży ,dzieci urosły mają swoje zajęcia i pies stał się zbyteczny , a moze poprostu nie pasował do wystroju rezydencji , wypatrzyłam go przy okazji sterylizacji kotek z tej firmy , i wiem napewno że nie miał tam dobrze , jego właściciel zupełnie o nim zapomniał , zdany był na łaskę pracowników a nie wszyscy tam są zwierzo-lubni , nawet kotki chowali jak chciałam je zabrać na sterylkę .

Posted

[quote name='Cantadorra']Poproszę na mojego maila [email protected] tekst do ogłoszen, zdjęcia i nr telefonu oraz adres mailowy na który można pisać. Nie zapomnijcie proszę o podanie miejscowości, gdzie pies przebywa. Będzie miał ogłoszenia na ok. 50 portalach.

Bardzo wielu debili kupuje owczarki do pilnowania - bo utarło się, ze sie do tego nadają.

A tak naprawdę, są to psy potrzebujące pracy i kontaktu z człowiekiem, a przede wszystkim wymagające dużej dbałości, bo maja wiele problemow zdrowotnych.

Mam nadzieje,że brat Zamira rzeczywiscie uciekł i trafił w lepsze miejce.

Cantadorra, fajnie, ze zrobisz ogłoszenia, bo to jedyny sposob na dom.

W schronach w całej Polsce czekja setki takich pieknych owczarkow, niestety, u mnie w Łodzi mam co najmiej cztery tak piekne i kilkanascie owczarkowatych :-(.

No ale poodbno psy z DS adoptują się łatwiej...

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Dziękuję za zaproszenie...
Zemir jest bardzo śliczny...Nie wiem jak można było go tak zaniedbać :(
Gdybym mogła wzięła bym go do siebie.
Mam nadzieję że szybko znajdzie dobrych ludzi którzy go
pokochają bo zasługuje na to. [/FONT]

Posted

zmodyfikowałam pierwszy post pod tekst do ogłosezń. Gorki, moze coś mozna jeszcze dodać o charakterze psa? Nie wiem co pisać o jego stanie zdrowia. MOze trezba napisać, że wymaga dobrych warunków życia? Nie wiem sama...

Tekst do ogłosezń:
Pies rasowy startuje z dużym potencjałem, ma szanse na długie dobre życie z człowiekiem , który go wybrał. Niestety ten potencjał czasami zostaje zniweczony przez zwykłą głupotę ludzką, brak empatii, lub cokolwiek innego.

Zamir urodził sie u hodowcy, z pieknych rasowych rodziców. Obecnie ma 4 lata. Został kupiony jako sliczna, puchata kulka. Pierwsze miesiące życia mieszkał przy rezydencji, potem wyladował gdzes na tyły firmy i tak zapomniany spedził cztery lata prawdopodobnie w kojcu, zapomniany i niepotrzebny. Nikt go nie wychowywał, nikt nie kochał. Dostawał jeśc, tyle. Na szczęście go oddali bez problemu, jakoś szczególnie się nie związali...
Zamir jest już po kuracji antybiotykowej i lekami przeciwbólowych i przeciwzapalnymi. Jego stan zdrowia jest zadawalający. Nie ma dysplazji. Jednak niedozywienie i choroby z dzieciństwa wywarły na nim piętno.

Jest super stróżem, dla człowieka , dzieci jbardzo łagodny,grzecznie wchodzi do kojca , pilnuje swoich rzeczy i jedzenia , można mu wszystko zrobić i grzebać w misce. Nie załatwia się w kojcu
Nie toleruje kotów i małych psów, najlepiej czuje się z człowiekiem lub innymi sukami. ZAMIR JEST WYKASTROWANY.

Zamir to piekny pies, istnienie realne niebezpieczeństwo, ze trafi znów na ludzi bez serca lub rozumu.
Zamir potrzebuje domu. Moze to być jak najbardziej mieszkanie w budzie, on niczego innego nie zna. Ale szukamy ludzi, którzy dla Zamira staną się przewodnikiem, przyjacielem, towarzyszem. Najwieksza potrzebą Zamira na te chwilę jest kontakt z człowiekiem. Tak mało i tak duzo.
Zamir chce uwierzyć, że człowiek jest bogiem.Wielkodusznym, rozumnym i dobrym.

Posted

Uwaga! Rozmawiałam z Gorki i obie uznałyśmy, ze najlepiej byłoby, żeby w ogłoszeniach był telefon kogoś kto specjalizuje się w adopcjach owczarków. Nie chcemy popełnić błędu.
Czy ktoś wziąłby to na siebie?

Posted

Gorki, dać go do Nowości na Toruń? Będzie tysiąc telefonów od wiesniaków, ale może ktoś normalny tez zadzwoni. Masz siłę sprawdzać domy i zwiedzać ziemię toruńską?

Posted

Agata dzięki za tekst do ogłoszeń , co do wytypowania i sprawdzania domów to nie dam rady , nie mam doświadczenia i poprostu się boję , porobiłam plakaty i rozwieszę je u weterynarzy , większość mnie zna i będzie mogła zawsze coś powiedzieć o ludziach którzy zainteresują się Zamirem

Posted

Cantadorra napisał(a):
Napiszcie proszę, czy organizować Zamirowi ogłoszenia. Jeśli tak, to poproszę o adres mail kontaktowy i nr telefonu. Tekst już jest powyżej.

Organizować. Juz przesyłam namiary.

Posted

Wala2006 napisał(a):
[FONT=MS Shell Dlg 2]pokaż się Zamirku oby wkońcu ktoś cię wypatrzył...:)
Czy porozsyłać jego wątek po cioteczkach onkowych?? [/FONT]

każda pomoc jest cenna - dziękiję