Jump to content
Dogomania

Mika - ma czas do końca grudnia, potem schron, lub wariatka!!!!!

Recommended Posts

Posted

Mika to nawet nie jest jej prawdziwe imię, bo Mika.... musi sie ukrywać.

Mikę muszę "zniknąć". Jesli tego nie uda sie zrobić- SZYBKO!- to isnieje ryzyko, ze będzie musiała wróćic do właścicielki, osoby chorej psychicznie....

Mika ma 8 lat. Do mojego znajomego trafiła przez przypadek, na czas leczenia włascicielki w szpitalu psychiatrycznym....

Niestety, okazało sie że suczka wykazuje zachowania psa bitego, boi sie ręki, smyczy, ostrego głosu- w domu zastepczym powoli sie uczy nie bać (a więc nie jest to taka "uroda").
Dokładny i dyskretny wywiad wśród znajomych i rodziny pokazał całą, okrutna prawdę.
Mika była bita, szarpana. Na spacery wychodziła rzadko i na króciuteńkiej smyczy. Albo była zamykana bez wody i pozywienia (sama włascicielka niechcący wygadała sie, że "ona i dwa dni umie trzymać").

Sunia nie moze wrócić do swojej pani, bo jej zycie do końca będzie wygladało własnie tak. Niestety (paradoksalnie) nie była tak zmaltretowana, zeby było to widać, nie miała złamań, oparzeń, łańcucha.... Czy to znaczy że nie cierpiała?

Błagam o pomoc, jakikolwiek tymczas dla Miki, najlepiej w innym województwie (o DS nawet nie marzę tak na szybko) :oops:

Mika ma 8 lat i ... jest rewelacyjna. Średniej wielkości, wesoła, kontaktowa, kochająca ludzi mimo wszystko. BARDZO posłuszna, odwoływalna. Zgodna z innymi psami, koty niestety nieco goni.
Boi sie gwałtownych gestów, ale NIGDY nie wykazała cienia agresji. Lubi dzieci. Kocha zabawy piłeczką, ganianie z psami, przytulanki.

Mika uwielbia spanie na kanapie ;) ale nie narzuca sie ze swoją obecnoscią...

Pomóżcie Mice uciec od złego losu...............

Każdy dzień zwiększa ryzyko odzyskania suki przez włascicielkę!!!!!!!!

Posted

Znam Mikunię. Spotykam ją na spacerkowej łące psów z okolicy. Mogę potwierdzic wszystko, co napisała Ulv odnośnie charakteru pieska - jest po prostu przesłodka, przyjazna, bystra i posłuszna. Z tym, że to nie jest duży pies - powiedziałabym, ze średni, do kolana - to ten labek na zdjęciu jakiś mały.

Posted

Błagam o pomoc- suczka musi zniknąć z naszego miasta!!!!!!!!!!!!!!

Wiem, jak teraz ciężko o tymczasy, al Mika jst tak kompletnie bezproblemowa, ze poradzi sobie z nia nawet ktos bez ogromnego doświadczenia....

Czy to, ze ma wszystkie nogi, uszy, oczy, że nie jest zakatowana prawie na smierć, ani skrajnie zagłodzona ma odebrać jej szansę na ratunek????? :(

Posted

[quote name='ulvhedinn']Jesli uda sie uzbierac kasę. Mnie w tej chwili na to nie stać.........
Wiem, pamiętam...
łs
Cholera, sytuacja beznadziejna :( Płakać się po prostu chce. Ile Mika ma czasu? Tzn. do "powrotu" właścicielki? BeaBono oferuje fajny domowy tymczasik. Tylko że ok. 300 zł m-cznie i nie wiem czy będzie miejsce.

Posted

Włascicielka juz wylazła ze szpitala, ale na razie jest zajęta hmm... osobnikiem płci przeciwnej i o psa nie dopytuje. Ale nie wiadomo kiedy zacznie, wiec pies jest zakamuflowany u kogos innego. ale to strasznie niepewna sytuacja, a co jesli sie np spotkają na ulicy?

Niestety kasy brak, DT brak, pomysłów brak.....

Posted

ALARM!!!!!

Osobie, która opiekuje sie Miką dosyć sie pop...o w życiu- do tego włascicielka zaczyna jazdy.

MIKA MA CZAS DO KOŃCA GRUDNIA!!!!!!!!!!

Potem wyląduje w schronisku- bez szans, 8 letni kundelek, z kanapy na te mrozy.....

Posted

A w której części Wrocka mieszka baba? Może wystarczyłoby poszukać domku w innej części. Nie jestem dobra w ogłoszeniach internetowych, ale mogłabym porozrzucać jakieś ulotki w "bezpiecznych" częściach miasta.