Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To mnie prosiła Toyota o DT dla suni.
W tym DT przebywały podhalany ze smalcowni w Kłobucku: Era i Borys.
Psy mieszkały na dworze.
W taką pogodę nie wysterylizuję suki, która mieszka na zewnątrz.

Posted

No właśnie, to chyba błędne koło.
Jeżeli warunkiem DT jest sterylka, to zastanówcie sie nad zabiegiem- naprawdę u nas wschronisku sunie nawet teraz spedzaja dobę lub dwie po sterylce w szpitaliku, oczywicie dostaja trzydniowy antybiotyk ,a potem idą do boksów i bud na zewnatrz, bez żadnych kołnierzy i naprawdę nigdy nie było przypadku, by ktorejś cos sie stało.
Tak to boję sie ,że sunia ucieknie w Sylwestar lub coś jej sie stanie.

Posted

Zdecydowanie chce ją oddać , bo ma jeszcze 2 psy oprócz tej ON- ki . Jednego podhalanowatego oraz kundelka i nie daje rady ich wykarmić. Zdecydował się oddać sukę , bo ona jest najbardziej kłopotliwa ze względu na cieczki.

Inna sprawa to koszt sterylki. Mój zaufany wet , który bynajmniej cieszy się opinią nie najdroższego wycenił sterylizację mojej znalezionej Tosi ( 7 kg ) na 350 zł.
Wydaje mi się , że w niektórych miastach jest dużo taniej. No i szkoda przepłacać , bo potrzebujących jest przecież dużo.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']To mnie prosiła Toyota o DT dla suni.
W tym DT przebywały podhalany ze smalcowni w Kłobucku: Era i Borys.
Psy mieszkały na dworze.
W taką pogodę nie wysterylizuję suki, która mieszka na zewnątrz.

To jak konkretnie wygląda sytuacja ?
DT jest możliwe dla Lucy? od kiedy? na jakich warunkach?

[quote name='Agata69']toyoa, ja może miałabym dom ale to Zgorzelec, dałabyś radę ja zawieźć jesli się spodoba?

Jeżeli dom byłby pewny to transport można znaleźć, najwyżej łączony i płatny.

Posted

Anette do mnie dzwonila.Jestem 65 km na pld od w-wy.Moj wet nie wezmie za sterylke wiecej niz 250 zl.Nie wezme jej na zupelnie darmowy dt,mam w tej chwili 11 psow na utrzymaniu,
7 swoich i 4 do adopcji,ale moze cos sie uda wymyslec.

Posted

milka74 napisał(a):
No to czekamy na konkretne propozycje i będziemy radzić

Troche trudno rzucac konkretne propozycje,skoro pies nie ma zadnych deklaracji.Moglabym zabrac ja do siebie,kwota do ustalenia,zrobilabym jej sterylke,czesc kasy mozna zebrac,o reszte zwrocic sie do
skarbonki sterylkowej i moze pomyslec potem o tym Zgorzelcu,ale decyzja nie nalezy do mnie.
Skoro nie jest wysterylizowana,to nie b moge ja "wrzucic "do boksu z samcem,co obnizyloby koszt.Zreszta nie wiem,jesli nie jest w cieczce,a i tak ma isc do sterylki...

Posted

yumanji dzięki za odzew:lol:

Toyota czekamy na konkrety w sprawie suni!!
Czy Lucy ma szanse na DS w Zgorzelcu?
Jeżeli nie czy DT u Elzy jest możliwe, od kiedy i na jakich warunkach??