bela51 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zagladam do sunieczki i serce mi sie kraje, ze przybywa u takiego człowieka. Czy juz nie lepszy schron ? A potem mozna by spokojnie szukac jej DT ? Quote
milka74 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Myślę, że schron byłby dla niej bezpieczniejszy..... Quote
toyota Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 U nas nie można oddać do schronu psa , przyjmują tylko odłowione przez Straż Miejską. I druga sprawa- nie ma sterylizacji suk :( Quote
milka74 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Toyota parę postów wcześniej pisałaś o możliwości DT, napisz coś więcej, jakieś konkrety, trzeba zacząć działać Quote
ElzaMilicz Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 To mnie prosiła Toyota o DT dla suni. W tym DT przebywały podhalany ze smalcowni w Kłobucku: Era i Borys. Psy mieszkały na dworze. W taką pogodę nie wysterylizuję suki, która mieszka na zewnątrz. Quote
bela51 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 milka74 napisał(a):A czy możesz ją przyjąć Pewnie warunkiem jest wczesniejsza sterylizacja suni. ( ? ) U Elzy mialaby wspaniały dt. Quote
milka74 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Czyli koło się zamyka , bez DT nie ma sterylki - bez sterylki nie ma DT, czy dobrze rozumiem? Quote
Ania i Kajber Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 No właśnie, to chyba błędne koło. Jeżeli warunkiem DT jest sterylka, to zastanówcie sie nad zabiegiem- naprawdę u nas wschronisku sunie nawet teraz spedzaja dobę lub dwie po sterylce w szpitaliku, oczywicie dostaja trzydniowy antybiotyk ,a potem idą do boksów i bud na zewnatrz, bez żadnych kołnierzy i naprawdę nigdy nie było przypadku, by ktorejś cos sie stało. Tak to boję sie ,że sunia ucieknie w Sylwestar lub coś jej sie stanie. Quote
bela51 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 milka74 napisał(a):Czyli koło się zamyka , bez DT nie ma sterylki - bez sterylki nie ma DT, czy dobrze rozumiem? Ja tego nie wiem. Tylko przypuszczam. Quote
milka74 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 To już muszą się wypowiedzieć Toyota i Elza. A w ogóle ten właściciel godzi się na oddanie suki tak bez żadnych "haczyków"... Quote
toyota Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zdecydowanie chce ją oddać , bo ma jeszcze 2 psy oprócz tej ON- ki . Jednego podhalanowatego oraz kundelka i nie daje rady ich wykarmić. Zdecydował się oddać sukę , bo ona jest najbardziej kłopotliwa ze względu na cieczki. Inna sprawa to koszt sterylki. Mój zaufany wet , który bynajmniej cieszy się opinią nie najdroższego wycenił sterylizację mojej znalezionej Tosi ( 7 kg ) na 350 zł. Wydaje mi się , że w niektórych miastach jest dużo taniej. No i szkoda przepłacać , bo potrzebujących jest przecież dużo. Quote
Agata69 Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 toyoa, ja może miałabym dom ale to Zgorzelec, dałabyś radę ja zawieźć jesli się spodoba? Quote
toyota Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Sprawdziłam, że to jest 500 km. Nie dam rady , przecież muszę jeszcze wrócić :( Quote
anett Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 [quote name='ElzaMilicz']To mnie prosiła Toyota o DT dla suni. W tym DT przebywały podhalany ze smalcowni w Kłobucku: Era i Borys. Psy mieszkały na dworze. W taką pogodę nie wysterylizuję suki, która mieszka na zewnątrz. To jak konkretnie wygląda sytuacja ? DT jest możliwe dla Lucy? od kiedy? na jakich warunkach? [quote name='Agata69']toyoa, ja może miałabym dom ale to Zgorzelec, dałabyś radę ja zawieźć jesli się spodoba? Jeżeli dom byłby pewny to transport można znaleźć, najwyżej łączony i płatny. Quote
bela51 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 I ja pozdrawiam noworocznie. Są jakies nowe wiesci i decyzje ? Quote
yumanji Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Anette do mnie dzwonila.Jestem 65 km na pld od w-wy.Moj wet nie wezmie za sterylke wiecej niz 250 zl.Nie wezme jej na zupelnie darmowy dt,mam w tej chwili 11 psow na utrzymaniu, 7 swoich i 4 do adopcji,ale moze cos sie uda wymyslec. Quote
milka74 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 No to czekamy na konkretne propozycje i będziemy radzić Quote
yumanji Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 milka74 napisał(a):No to czekamy na konkretne propozycje i będziemy radzić Troche trudno rzucac konkretne propozycje,skoro pies nie ma zadnych deklaracji.Moglabym zabrac ja do siebie,kwota do ustalenia,zrobilabym jej sterylke,czesc kasy mozna zebrac,o reszte zwrocic sie do skarbonki sterylkowej i moze pomyslec potem o tym Zgorzelcu,ale decyzja nie nalezy do mnie. Skoro nie jest wysterylizowana,to nie b moge ja "wrzucic "do boksu z samcem,co obnizyloby koszt.Zreszta nie wiem,jesli nie jest w cieczce,a i tak ma isc do sterylki... Quote
bela51 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Moge dac 40 zl z bazarku ( pozostalosc po psiaku, ktory pojechal do domu). Oraz 5 zl stalej deklaracji. Trzeba zmienic tytul watku... Quote
anett Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 yumanji dzięki za odzew:lol: Toyota czekamy na konkrety w sprawie suni!! Czy Lucy ma szanse na DS w Zgorzelcu? Jeżeli nie czy DT u Elzy jest możliwe, od kiedy i na jakich warunkach?? Quote
Recommended Posts