Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anett napisał(a):
yumanji dzięki za odzew:lol:

Toyota czekamy na konkrety w sprawie suni!!
Czy Lucy ma szanse na DS w Zgorzelcu?
Jeżeli nie czy DT u Elzy jest możliwe, od kiedy i na jakich warunkach??

czekamy, czekamy...

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o ten dom w Zgorzelcu, to nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie , ani ja nie mam kontaktu z tym domem.

Agata69 pytała czy mogłabym ją tam zawieźć i moja odpowiedź jest , że nie jestem w stanie sama pokonać trasy 500 km i 500 z powrotem. Oczywiście można próbowac zorganizować transport.

Jeśli chodzi o DT to Lucy miała trafić do tego samego BDT co Nędznik - Toy. Stała się rzecz straszna - Nędznik uciekł z DT po kilku dniach pobytu :(. Elza dwoi się i troi by go odnaleźć. Wczoraj zareagowała na sygnał, że ktoś złapał Nędznika ( przywiązał pod wiatą na betonie ). Po przyjeździe okazało się , że to inny pies. Był głodny i zziębnięty, więc Elza nie mogła go tak zostawić i teraz ma kolejnego psa na głowie.
http://www.dogomania.pl/threads/198450-N%C4%99dznik-Toy-uciek%C5%82-z-DT-%28%28%28%28%28%28%28%28%28%28%28%28%28%28

Oprócz tego Elza ciągle szuka Nędznika.
W domu ma 6 psów + tego wczorajszego.

Ja nie mogę pomóc w poszukiwaniach, bo ona mieszka 300 km ode mnie.

W tej sytuacji nie mogę Elzie jeszcze "zwalać" na głowę ON-ki Lucy.

Jeśli chodzi o mnie, to mam pod opieką 5 psów ( 4 własne + jeden w BDT).

Wczoraj dopytywałam się o Lucy i sytuacja jest bez zmian - właściciel chce ją oddać.

Posted

Toyota OK, zrozumiałe, ze nie możesz jej wziąć do siebie tylko chodziło o jasne, konkretne informacje czy Lucy na coś czeka czy należy szukać jej miejsca.

Milka no przynajmniej mamy pewne miejsce u yumanji no i konkretne główne koszty:

sterylki 250zł
transportu ok. 300zł (jeżeli nie uda się znaleźć jakiegoś łączonego to odległość w jedną stronę ok. 300km)

Deklaracje jednorazowe:
rencia42 ?
bela51 40zł

Deklaracje stałe:
bela51 5zł

Posted

Jeszcze pytanie do yumanji o koszt DT dla suńki bo na BDT u Elzy rozumiem nie ma już szans.
Ja oczywiście ze swojej strony również deklaruję pomoc finansową, tylko najpierw ustalmy co robimy

Posted

milka74 napisał(a):
bo na BDT u Elzy rozumiem nie ma już szans.

Możemy nadal liczyć na Elzę , tylko nie teraz.
Ucieczka Nędznika to był wypadek, pies wyrwał się ze smyczy po wystrzale petardy i pognał przed siebie.

Elza może też wysterylizować naszą sunię , ale jak będzie cieplej, bo ma dla niej miejsce w zewnętrznym kojcu. Koszt sterylki u Elzy na pewno byłby niższy niż u mnie.

Musimy się zastanowić czy czekamy aż się u niej uspokoi.

Posted

rencia42 napisał(a):
Przypomnijcie mi jak już będzie konto.

Dzięki Reniu!!:lol:

toyota napisał(a):
......
Musimy się zastanowić czy czekamy aż się u niej uspokoi.

Toyota to Ty jesteś najlepiej bo naocznie zorientowana w sytuacji suni...
Ja bym nie ryzykowała czekania bo nawet nie ma przybliżonego terminu kiedy Lucy mogłaby liczyć na miejsce u Elzy.
Wiadomo, że psa nie zabierzemy jutro więc jeżeli znalazłby się BDT lub zwolniło miejsce u Elzy to ONeczka mogłaby skorzystać ale póki co skupiłabym się na wersji hoteliku u yumanji i szukała kasy i transportu.

Posted

Yumanji zgodziła się wziąć ONkę za 300zł/m-c (z karmą); Lucy byłaby w kojcu z moim Białym.
Biały jest wykastrowany, a do suk przyjacielski; mam nadzieję, że Lucy nie wykazuje żadnych morderczych skłonności??

W przyszłym tygodniu, najpóźniej w czwartek, yumanji mogłaby osobiście odebrać ONkę z Warszawy.

Odległość Grudziądz - W-wa to ok. 230km, Toyota czy dałabyś radę dowieźć sunię do Warszawy??

Ale przede wszystkim potrzebujemy deklaracji stałych i jednorazowych !!! chociaż jednorazowych! bo jeżeli nie wyskoczy nic nadzwyczajnego to młoda, zdrowa ONka znajdzie dom w kilka miesięcy na pewno więc będziemy łatać z miesiąca na miesiąc:roll:

Posted

toyota napisał(a):
Do Warszawy dam radę ją zawieźć , ale nie wiem czy w przyszłym tygodniu. Oczywiście pojadę na swój koszt.

Potem bede miala problem z odebraniem jej,tzn trzeba byloby zaplacic za transpor,choc nieduzo.Ja mam samochod,tylko prawa jazdy nie,wiec musze zaplacic ewent
komus,kto pojechalby ze mna moim samochodem do w-wy.A do pt jeszcze bedzie w Polsce moj byly maz,w piatek wylatuje,wiec w czwartek mogglibysmy po nia pojechac.No
ale,jesli sie nie uda do czwartku,to cos bedziemy kombinowac.