Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jest "dobrym" adopcyjnym psem. Mieszkanie? A czy ona po prostu nie nadaje się do dobrze ogrodzonego domu? Można zabezpieczyć tak, żeby nie nawiała. Szkoda suni, bo nie będzie jej "łatwo".

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W swoim starym domu była czasami puszczana z łańcucha i nigdy nie zdarzyło się, żeby uciekła poza ogrodzenie. Nawet mimo tego, że ten mały rudy kundelek często biega samopas po wsi.

Ale teraz niestety Lucy zachowuje się inaczej.

Dom z ogrodzeniem to fajne warunki, ale ludzie musieliby wypuszczać ją tylko pod kontrolą, czyli wychodzić z nią do ogrodu, a potem zamykać do kojca lub do domu lub choćby do garażu ( jakiegoś przyzwoitego oczywiście).
Ale czy to się ludziom przetłumaczy ? Jakby to był dogomaniacki dom, to bez problemu, ale zwykli śmiertelnicy raczej tego nie pojmą, że pies nie może biegać sam po ogrodzie ;).

Oczywiście za jakiś dłuższy czas z pewnością będzie mogła zostawać na terenie posesji. To nie jest jakiś, uwielbiający przestrzeń i bieg w nieznane, pies typu husky.

Posted

Wysoki plot, dużo milości i nie uciecze sucza :)

P.S Dziewczyny kochane czy znacie kogoś może z okolic Brzegu pod Wrockiem ??
Szukam wizyty przed adopcyjnej dla jednej z moich podopiecznych.

Posted

milka74 napisał(a):
Dziewczyny zajrzyjcie do postu rozliczeniowego uzupełniłam wpłaty i czekam na decyzję ogółu

To musi chyba Pani kierownik zadecydować wraz z Yumanji, od kiedy opłata za hotel jest wyższa ;).

Posted

Lucy przebywa sama w kojcu od soboty,rozliczamy sie zawsze 15-ego.Natomiast nie bede ukrywac,ze to pilne,bo w sobote fachowcy osiatkowywali od gory kojce,m.in wlasnie dla Lucy i przebieraja juz nogami w oczekiwaniu na swoje 500 zl.

Posted

Milka nowa miesięczna stawka za hotel to 380zł.

Lucy była dziś u weta i dostała antybiotyk do poniedziałku bo w starciu z Białym rozwaliła sobie dolną wargę, która nie za bardzo się goi.
Sterylka w związku z tym przesunięta na przyszły piątek.

A domek przydałby się w miarę szybko bo Lucy bardzo przywiązuje się do yumanji i biedna znowu będzie przeżywać traumę...

Posted

kakaicezar napisał(a):
czy moja deklaracje dotarła,wysłałam 11.03? posłałam do lipca z góry

Tak wpłynęło, jest zaznaczone w poście rozliczeniowym;) :multi::multi::multi:

Posted

Mam zapytanie z allegro:

witam pisze z zapytaniem czy Lucy jest też psem mieszkaniowym i czy znosi inne psy (konkretnie suki). pozdrawiam

Kurcze o dziwo od razu do mieszkania - bo 90% zapytań o ONki to piękne kojce - tylko nie będziemy ryzykować niestety do innych psów:shake: szkoda!