jonQuilla Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [FONT=Georgia]No tak u mnie też był wieczny problem z półkami i hamakami niestety. Na szczęście ja akurat znalazłam po remoncie kafle podłogowe długie ale dość wąskie więc idealnie się wpasowały w klatkę (miała większe przestrzenie między tymi pionowymi prętami niż klata Twoich pannic) więc wytarcie ich to był pikuś bo nic nie wsiąkało. Wiem że niektórzy robią z desek do krojenia bądź tacek plastykowych żeby łatwo było wytrzeć bo niestety kratkowe też po pewnym czasie zaczynają rdzewieć i brzydko pachnieć. Jeśli o hamaki chodzi to chyba jedyne rozwiązanie to zrobić kilka i prać na zmianę. Nie widzę niestety jak przymocowany jest hamak u Ciebie ale ja mocowałam na karabińczyki małe od breloczków, ułatwiało to znacznie ich wieczne wieszanie i ściąganie. Tak dodatkowo jeszcze napiszę że ja wyjęłabym kołowrotek im z klatki, szczury są za długie aby się kręcić w takich małych...mogą uszkodzić sobie kręgosłup. Widzę że Chrustian działa na tej samej zasadzie co moja księżniczka...jak deszczyk pada to szybkie siku i od razu rwie do domu :evil_lol: Jednak tarzanie w błocie i kałużach już jej nie przeszkadza :stupid: pozytywne zdjęcia, psisko w błogim stanie :) http://img355.imageshack.us/img355/3025/p1020402q.jpg[/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Hamaków mam już sporo i ciągle dorabiam bo małpy ciągle je rozgryzają (według nich to upiększanie:lol:).Do zaczepiania mam łańcuszki z karabińczykiem od kupnego hamaka (który jest okropny, bo nie pozwala na wchłaniane siuśków:shake:, dlatego też, zrezygnowałam z niego) i zmontowałam sobie takie haczyki: i A tak wygląda niezbyt posprzątana klatka:evil_lol: A, że szczury nie powinny się kręcić w kołowrotku doskonale wiem ;) Ten który jest w klatce służy jedynie za półeczkę (bo Mefi lubuję się w siedzeniu na nim), jest podparty o kratki, dlatego się nie kręci;) A nawet gdyby dziewczynom odbiło i chciałby się pokręcić to sądzę że ich wielkie doopska się już tam nie zmieszczą:evil_lol: Gdybym chciała im dać kołowrotek to dałabym im ten, który był w klatce - taki dla koszatniczek, duży ;) Też czytałam o plastikowych półkach, jak już będę miała dosyć kratek to może coś pomyślę :) [FONT=Georgia]http://img355.imageshack.us/img355/3025/p1020402q.jpg[/FONT] Też lubię to zdjęcie (mimo, że ja nie wyszłam cudownie:lol:), Sanhez ma świetną minę, taki piękny uśmiech :cool3: [FONT=Georgia] Jednak tarzanie w błocie i kałużach już jej nie przeszkadza :stupid:[/FONT]Chrustek omija niemal na paluszkach kałuże :lol: Za to Sanhez chętnie wpada w nie z całym impetem:evil_lol: A kiedy jest mu gorąco uwielbia organizować sobie kąpiele błotne, rozkłada się jak krowa i leży :roll::evil_lol: moje psiaki też nie lubią deszczu i z klatki nie chcą wyjść (zwłaszcza jamnikowaty:smile:) Najwidoczniej jamnikowate mają to we krwi:lol: Tak mieszkam w Irlandii, ale na jak długo to nie wiem ;-) Miya nigdy w Polsce nie była ;-) Sprzątanie przy gryzoniach to rzeczywiście męcząca sprawa, pamiętam że moja mama zmieniała świnką raz na dwa dni ;-)Ciekawe jak Miya zniesie podróż ;) A co do TAKIEGO sprzątania to ja bym się wcale nie gniewała jakby moja mama zmieniała szczurom choćby codziennie:evil_lol: Jednak ona nigdy tego nie robiła i robić pewnie nie będzie :shake: Quote
jonQuilla Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [FONT=Georgia]Więc wybacz :) myślałam że to kołowrotek w użytku. Tak, rozgryzanie hamaków to też było u moich szczurzyc ulubione zajęcie...w ogóle były bardzo destrukcyjne :evil_lol: Ja muszę królikowi co dziennie sprzątać ale to jest 5 minut roboty bo on w klatce ma małą kuwetę, w której tylko jest ściółka a reszta klatki jest pusta ...na całe szczęście jest czyściochem i wie gdzie trzeba robić :)[/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Ojj też bym chciała żeby dziewczyny załatwiały się jedynie w kuwecie:roll: Na szczęście te "grubsze" sprawy załatwiają jedynie w trocinach ;) Choć chyba wolałabym suche bobki na półkach niż niemiło pachnące mokre plamki:lol: Quote
jonQuilla Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [FONT=Georgia]Najgorzej jak sobie gdzieś w pokoju wybiorą kąt w którym się załatwiają :mad: U mnie pod kaloryferem sobie urządziły toaletę, musiałam aż im zagrodzić dostęp do tego kąta bo wkurzało mnie codzienne sprzątanie tam i mycie podłogi [/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 U mnie na szczęście takiego kąta nie ma - a może jest ale o nim nie wiem:crazyeye: Eee chyba bym wyczuła :lol: Znalazłam archiwalne fotki Chrustka, niestety zeskanowane bo robione aparatem fotograficznym:razz::lol: Szczery i uroczy uśmiech! I w bluzie, której już nie ma, bo mamusia wyrzuciła:shake: Och jak ja lubię trawę:loveu: Eee.. ale o so chosi? Quote
cole32 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 http://img220.imageshack.us/img220/842/44380112.jpg - jaki szczęśliwy :loveu: . Nino niezłą masz gromadkę ;D A te szczurki - miodzio normalnie :loveu: Quote
jonQuilla Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [FONT=Georgia]Uśmiech na pierwszym zdjęciu powalający :evil_lol: a tutaj prawdziwy książę na tronie :loveu: http://img802.imageshack.us/img802/9798/82471484.jpg [/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 [quote name='cole32']http://img220.imageshack.us/img220/842/44380112.jpg - jaki szczęśliwy :loveu: . Nino niezłą masz gromadkę ;D A te szczurki - miodzio normalnie :loveu: Witam mamę Gajki na naszym wątku:lol: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Uśmiech na pierwszym zdjęciu powalający :evil_lol: a tutaj prawdziwy książę na tronie :loveu: http://img802.imageshack.us/img802/9798/82471484.jpg [/FONT] Ojj tak, uwielbiał się tak uśmiechać:diabloti: Teraz już mu to minęło:lol: Quote
taxelina Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 O moja ukochana rasa, jamniczek, glaski! Quote
cole32 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 http://img641.imageshack.us/img641/1570/dsc03342w.th.jpg - jak zgodnie sobie idą :D Co tam u zwierzaczków słychać :D Quote
YxNinaxY Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 deer_1987 napisał(a):O moja ukochana rasa, jamniczek, glaski! Już wygłaskany :) A u zwierzaczków standard - Chrustian cały niemal dzień przespał, szczury też ( teraz już buszują, bo przecież noc się zbliża i trzeba pohałasować:roll: A u bulbasa Sanheza dawno już nie byłam, więc nie wiem czy jakieś są nowości :eviltong: Generalnie chyba mi odbiło:lol: Ze względu na zimową pogodę i fakt iż nie miałam żadnych zajęć postanowiłam uszyć szczurkom nowe hamaki - standardowe działanie - za jakiś czas będzie trzeba powtórzyć akcję, bo pewnie wszystko zeżrą :evil_lol: A odbiło mi z tego względu, iż zabrałam się za kubraczek dla Chrustka:lol: Mimo, że nie jestem zwolenniczką ubierania zwierząt (wiem, jest foto Chrustka w bluzie - ale nie chodził w niej na co dzień tylko jak mi coś odbiło ;) ), stwierdzam, że ten mój niskopodwoziowy przegubowiec marznie zimą. I tak oto przez niemal cały dzień męczyłam się z tym kubraczkiem:roll: Jeszcze nie jest w pełni gotowy, ale już jeden spacerek był:lol: Chrustian wygląda w nim jak baletnica - kubrak jest za szeroki na doopie:lol: Jutro postaram się to naprawić ;) Ogólnie chyba jest zadowolony. Wcale nie ciągnął do domu, więc chyba było mu cieplej niż zazwyczaj:evil_lol: Quote
taxelina Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja w wolnej chwili do nas zapraszam :razz: No to szczurki sie uciesza :) Quote
YxNinaxY Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Kubraczek jeszcze nie w pełni gotowy (brakuje wykończenia na karku i delikatnie przydługi ;) ) ale już się świetnie spisuje. Opaska? Aaaa kopać! Kopać! Dorwać gryzonia:evil_lol: :loveu: I węszyć...Kocham węszyć Nawet bardzo kocham:roll: To moja pasja Po spacerku trzeba wygrzać doopsko:razz: Pozdrawiam :cool1: Quote
jonQuilla Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [FONT=Georgia]kubraczek pierwszorzędny :cool3: na pewno też cieplutki a to najważniejsze :) odczep się z tym aparatem i daj mi odpocząć :evil_lol: http://img88.imageshack.us/img88/1143/92064028.jpg [/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]kubraczek pierwszorzędny :cool3: na pewno też cieplutki a to najważniejsze :) odczep się z tym aparatem i daj mi odpocząć :evil_lol: http://img88.imageshack.us/img88/1143/92064028.jpg [/FONT] A dziękuję Chrustianowi też się podoba:lol: A ciepły na pewno bop przerobiony ze starej kurtki - przeciwdeszczowy :evil_lol: Co do zdjęcia to faktycznie był już znudzony fotografowaniem (choć na spacerze też niespecjalnie chciało mu się pozować:roll: biegałam za nim jak oszołom:lol:) [quote name='deer_1987']Skad ja to znam z kopaniem :razz: Najlepsza zabawa jest jak czuje świeży zapach, wtedy wpada w szał :lol: Leniuch Quote
Paula03 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Witamy się! Śliczny masz szczurki i psiaki też cudne :loveu: Quote
jonQuilla Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [FONT=Georgia]Też na spacerach biegam z aparatem za psem jak oszołom, norma :evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Paula03']Witamy się! Śliczny masz szczurki i psiaki też cudne :loveu: Witam, dziękuję i zapraszam częściej :cool3: A Waszą galerię gdzieś znajdę? W awatarze widzę ślicznego kicajka :oops: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Też na spacerach biegam z aparatem za psem jak oszołom, norma :evil_lol::evil_lol:[/FONT] Ciekawie to musi wyglądać dla ludzi stojących obok:evil_lol: Quote
Paula03 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Tu jest link :) http://www.dogomania.pl/threads/187796-Nasza-galeria-s%C5%82odka-Misia-i-urocza-Kati Quote
jonQuilla Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='YxNinaxY'] Ciekawie to musi wyglądać dla ludzi stojących obok:evil_lol: [FONT=Georgia]Taa, też się nad tym zastanawiam czasami co sobie ludzie myślą jak mnie widzą :evil_lol: albo jak próbuję za wszelką cenę zmusić Salsę do siedzenia na dupie przez chwilkę w jednym miejscu :)[/FONT] Quote
YxNinaxY Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Paula03']Tu jest link :) http://www.dogomania.pl/threads/187796-Nasza-galeria-s%C5%82odka-Misia-i-urocza-Kati Dziękuję już lecę :D Quote
taxelina Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 No oczywiscie ze pod kolderka, w taka pogode to tylko tam mozna byc mowi Sherry :razz: Quote
YxNinaxY Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Taa, też się nad tym zastanawiam czasami co sobie ludzie myślą jak mnie widzą :evil_lol: albo jak próbuję za wszelką cenę zmusić Salsę do siedzenia na dupie przez chwilkę w jednym miejscu :)[/FONT] Ja nie mogę go skłonić żeby chociaż na mnie spojrzał.. ciągle ma tylko nochal przy ziemi i niuchaniem zajęty :) Quote
Recommended Posts