tymuś Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) Naklejka napisał(a):Karma, najlepiej bezzbożowa, bo to wypełniacze takie jak ryż, pszenica, kukurydza tuczą- pies to nie kura, mięso powinien jeść ;) Tutaj na dogo pewnie coś się znajdzie na temat karm typu light... No i dużo ruchu- ale tak, by psa nie przemęczyć. on jadł przedtem mięsiwo i suchy taki normalny, "chapi" albo "floriki" czasami chleb ode mnie z pracy i nic jak był bachraty tak jest mi się on taki podoba ale żal mi go i nigdy bym sobie nie wybaczył jakby miało mu się coś stać z tym sercem:roll: a Bjutko mówisz że odchudziłaś psa o 2kg a bąbel musi 15kg schudnąć:shake:nie wiem czy to jest realne i czy to mu bardziej nie zaszkodzi jak on całe życie taki gruby jest? Edited June 19, 2012 by tymuś
Naklejka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 On MUSI schudnąć, to dla jego zdrowia, musisz ograniczyć mu jedzenie, nie karmić śmieciami tj. chappi. Może spróbuj brit light, za tą cenę to najlepsza karma, karm według tabelki z opakowania, może dobrze by było karmić 2 razy dziennie... Ja mam odwrotny problem, psów utuczyć nie mogę :D Ale moje mają motorki w dupie i spalają wszystko.
tymuś Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) po pierwsze nie karmie śmieciami; ja na moje nosy kasy nie żałuję po drugie je 2 razy dziennie i ma wiele ruchu po trzecie ograniczyłem mu zimą rację o połowę na 2 miesiące i schudł tylko parę kilo chyba 2kg nie pamiętam...............a jakby on jadł według tabelki to byłby jeszcze grubszy!!!!!!on ma tendencję do tycia , nie znasz go Edited June 19, 2012 by tymuś
Naklejka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ile mu tej karmy podałeś, na jaką wagę? Karmę musisz dopasować do psa, nie na każdej schudnie, nie każdą będzie dobrze przyswajał... Ja moim daję więcej karmy niż w tabelkach, a sam widziałeś jak wyglądają :P Utuczyć ich nie umiem, chociaż Jetsan nie może przytyć, bo to się może skończyć kalectwem. Chappi, frolić to śmieci, przeczytaj skład i porównaj go z karmami z wyższej póki np. TOTW, Orijen, Acana... co to 4% produktów pochodzenia mięsnego do ok 60% mięsa? Kiedyś karmiłam Jetsana Acaną, utrzymywał doskonałą wagę i harmonijne się rozwijał... http://acana.com.pl/acana/?light-fit-karma-dla-psow-z-nadwaga,18 http://www.pl.brit-petfood.com/karmy-dla-psow/brit-care-light-turkey-rice/90
asikowska Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 tymuś da się tylko trzeba być konsekwentnym dwa razy jedzenie dziennie możesz zmniejszyć porcje i bez podjadania bez smakołyków itd moja Nina tak schudła chociaż było ciężko bo ona była wiecznie głodna, teraz je dwa razy dziennie i nawet jakieś przekąski są i jest dużo lepiej chociaż kilo czy dwa i będzie mu odrobinę lżej
tymuś Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 próbowałem tak zimą przez miesiąc i tylko tyci-tuci schudł:placz: teraz ma specjalną karmę jak ją całą zje to pojadę go zważyć.............
asikowska Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 tymuś napisał(a):próbowałem tak zimą przez miesiąc i tylko tyci-tuci schudł:placz: teraz ma specjalną karmę jak ją całą zje to pojadę go zważyć............. nie zniechęcaj się :) trzeba próbować dalej dla jego dobra
tymuś Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 asikowska napisał(a):nie zniechęcaj się :) trzeba próbować dalej dla jego dobra ale powiem Ci Asiu że ta karma coś działa jakoś go tak syci bo mało jej zjada a jest pełny nawet czasem zostawi a już ma racje okrojone o połowę i wydaje mi się że chudnie ale poczekajmy aż ten wór żarcia zje:lol:
Syla Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Nareszcie wiem, jak Twój Bąbel wygląda.Wlazłam, po Twoich postach Tymuś.Sąsiadka ma psa, który po kastracji, przytył i na żadnej karmie, nie może schudnąć.Może to już taka "uroda" Bąbla.
tymuś Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Syla napisał(a):Nareszcie wiem, jak Twój Bąbel wygląda.Wlazłam, po Twoich postach Tymuś.Sąsiadka ma psa, który po kastracji, przytył i na żadnej karmie, nie może schudnąć.Może to już taka "uroda" Bąbla. on zawsze był bachraty w psitulu ma tylko jedną fotę szczupłą :evil_lol:
Syla Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 tymuś napisał(a):on zawsze był bachraty w psitulu ma tylko jedną fotę szczupłą :evil_lol: Fest pszaja bachratym psom.Łon je we mojim typie.Samach je cosik obło i tako sie lubia.Szkapinki...dejcie se pokoj i na strzymani.Cołkim fajnie se wyglondo Bombelek i tela.
tymuś Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Syla napisał(a):Fest pszaja bachratym psom.Łon je we mojim typie.Samach je cosik obło i tako sie lubia.Szkapinki...dejcie se pokoj i na strzymani.Cołkim fajnie se wyglondo Bombelek i tela. i super bąbel bąba bombastik!!!!!:lol:
tymuś Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 czy to Sariś?! tak to chyba on..........!!!!!!:multi: zdjęcie znalazłem na fotach Szczygi ...............kochany ten Saruś był.........na focie taki smutny jest..............
tymuś Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Bjuta napisał(a):Też mi się wydaje, że to Sariczek. :) ku......................wa ja tego psa nigdy nie zapomnę mimo że nie był mój tak go kochałem:-(co tu zrobić żeby był choć na jeden dzień
Mysia_ Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-E92FCoT6v94/TibqQUTRt4I/AAAAAAAANY0/cZ4reY_KlLU/s640/Szczyga2.jpg to sunia Joko... Nie żyje już parę lat...
tymuś Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='Mysia_']https://lh5.googleusercontent.com/-E92FCoT6v94/TibqQUTRt4I/AAAAAAAANY0/cZ4reY_KlLU/s640/Szczyga2.jpg to sunia Joko... Nie żyje już parę lat... chyba się jednak mylisz patrz na łapy na uszy na uśmiech na ogon to Sariś!!!!! (chodz luloka nie widzę) to był taki super psiak...............:-(
tymuś Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 poprosiłem Sabinę by zgłosiła do moda o zamknięcie tego wątku:-(............niestety
Sabina02 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='tymuś']poprosiłem Sabinę by zgłosiła do moda o zamknięcie tego wątku:-(............niestety[/QUOTE] Juz poprosilam moda.
tymuś Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='Sabina02']Juz poprosilam moda.[/QUOTE] dziękuję Sabinko...............smutno mi strasznie bo to fajny wątek:-(
barb Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='tymuś']poprosiłem Sabinę by zgłosiła do moda o zamknięcie tego wątku:-(............niestety[/QUOTE] [quote name='Sabina02']Juz poprosilam moda.[/QUOTE] Jesteś pewny, że nie będziesz żalować tej deczyji ?
tymuś Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='barb']Jesteś pewny, że nie będziesz żalować tej deczyji ?[/QUOTE] tak jestem pewny a znajomych zapraszam do siebie jeśli chcą odwiedzić bąbelka:shake:
Recommended Posts