Sabina02 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Oto historia Bąbla, pieska z zabrza[SIZE=2]ńskiego schroniska, który w listopadzie 2010r. po wielu latach spędzonych w schronisku znalazł wspaniały dom u Tymusia. :loveu: :multi: Tak bylo (tekst z Allegro): [FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel (poz. 3099) w schronisku przebywa od około 6 lat. Kiedy trafił tam był młodziutkim i pełnym energii psem, jednak przez te wszystkie lata nikt nie zwrócił na niego uwagi... [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel jest psiakiem średniej wielkości. Jest przemiłym, przytulaśnym grubaskiem w brązowych odcieniach i z kręconymi loczkami. W schronisku mieszka w budzie, jednak nadawał by się również do domu. Z innymi psami raczej się dogaduje, z suczką dogada się napewno. To niezwykle przytulaśny psiak, uwielbiający aportować, biegać, ale też jeść. Najchętniej spędzał by długie godziny przy ukochanym właścicielu, na którego juz tak długo czeka. [/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel wciąż wierzy... wierzy ze ktoś go jeszcze pokocha i odmieni jego los… Proszę, przygarnij tego cudownego pieska… On napewno obdarzy Cię ogromną psią miłością…[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=black]Bąbel jest zaszczepiony i wykastrowany.[/FONT] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [/FONT]
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Sabinko - po 5 fot na post, wstawię pięć, a Ty zredukuj wyżej ;) BĄBEL!!! Ale Ci się chłopie poszczęściło!! :multi::multi::multi: [FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [/FONT]
Sabina02 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 [FONT=Arial]No tak Bjutko, masz racje! Skleroza nie boli! :splat:[/FONT] [FONT=Arial]Ale że[FONT=Tahoma]ś[/FONT] szybko w[FONT=Tahoma]ą[/FONT]t[FONT=Tahoma]e[/FONT]k Bąbelka znalazla! :cool3:[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT]
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 tymuś napisał(a):witam posłałem te fotki mailem do Bjuty wy tam to macie obcykane to coś z tym zrobicie:razz: mam nadzieje że przynajmiej to mi wyszło śmieszne ale to był mój pierwszy posłany mail w życiu hehe ale siara:oops::oops::lol: A za chwilę będzie dowód, że pierwszy mail przeszedł cały i zdrowy!
jusstyna85 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Mój ulubiony typ psa :) ale szczęściarz...:)
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A oto - proszę Państwa, po SZEŚCIU LATACH - Bąbel u siebie! Jak to brzmi!! Tymusiu, co Cię w nim urzekło? "Jak nikt nie widzi, to obsikuję wszystkie iglaczki, tylko ciiii...." Zemsta za kąpiel!
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 "Fajnie mam, nie?" "Mój jest ten kawałek podłogi i kabla też nie oddam!" A to mój czarny kumpel
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 "Ciekawe dlaczego kiełbaski tak rzadko spadają z nieba?"
tymuś Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 znalazłem wątek mojego:multi:chyba moge tak powiedzieć :smile: nowego przyjaciela!!!! BĄBEL jesteś cudownym pieskiem:multi:cieszę się że trefiliśmy na siebie!!!!:lol: mam nadzieję iż wkrótce zdjęcia z naszego domku dziewczyny zorganizują:eviltong:
tymuś Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 hehe HURAAAAAAA ale się cieszę!!!! jesteś su........per dobra ps a ten kumpel to kumpela z jastrzębskiego schroniska wzięta przeze mnie dwa latka temu nazywa się MITO
Sabina02 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Jakie piekne fotki!!! :multi: Poplakalam sie ze wzruszenia.... Caly makijaz szlag trafil. :roll: :evil_lol: Bąbel to niezwykly psiak, ciagle sie bede chwalic ze mialam zaszczyt go poznac osobiscie. :p I ma teraz super domek!!! :multi: A ta mala czarna to tez cudna suczynka!!! :loveu:
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 tymuś napisał(a):znalazłem wątek mojego:multi:chyba moge tak powiedzieć :smile: nowego przyjaciela!!!! BĄBEL jesteś cudownym pieskiem:multi:cieszę się że trefiliśmy na siebie!!!!:lol: mam nadzieję iż wkrótce zdjęcia z naszego domku dziewczyny zorganizują:eviltong: He... He... Tak się może stać! Bąbel jest szczęśliwy!! Sabinko - jak dobrze, że go wypatrzyłaś i zaczęłaś mu robić ogłoszenia! Aż trafił Bąbel na swojego Tymusia! I jeszcze ma takiego fajnego kumpla do towarzystwa! :)
Sabina02 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Bjuta napisał(a):He... He... Tak się może stać! Bąbel jest szczęśliwy!! Sabinko - jak dobrze, że go wypatrzyłaś i zaczęłaś mu robić ogłoszenia! Aż trafił Bąbel na swojego Tymusia! I jeszcze ma takiego fajnego kumpla do towarzystwa! :) To Bąbel mnie wypatrzyl i przybiegl sie poprzytulac przez siatke... :p Słodziak! :loveu:
tymuś Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Sabinko nie wiem jak ci dziękować za tego psa bo to właśnie twoja zasługa że jest ze mną:pdzięki serdeczne chociaż to i tak za mało. dziwie sie że taki fajny piesek tak długo czekał:shake:przecież ten pies ma cudowny charakter, on jest taki ufny i grzeczny; zachowuje się jakby był za mną conajmniej z rok to niemożliwe wręcz:-o:-ochodzi za mną wie gdzie jego buda teren zna szczeka na innych-urwis;) naprawde niesamowite że aż tak szybko się przyzwyczaił:crazyeye:ale cieszę się z tego bo bałem się że będzie tęsknić,jednak w schronisku spędził prawie całe swoje życie bidok:-( DZIAŁAJ DALEJ TAK SABINKO BO WIDZISZ, TWOJE STARANIA NIE POSZŁY NA MARNE!!!!!
Bjuta Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Pozdrawiamy! Tak dzisiaj szaro, że sobie przyszłam słonecznego Bąbelka przypomnieć! :lol:
tymuś Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 a widzisz to tez i mój ulubiony typ psa:p:plubię takie grubiutkie psiaki jeszcze jak są taskie przytulaśne:multi:zaraz jak go zobaczylem na allegro zacząłem sie nim interesować, tylko miałem troszke daleko po niego ale to było mocniejsze ode mnie to spojżenie bąbla......w końcu nie dało mi spokoju i postanowiłem że będzie u mnie do końca swych dni:multi::multi::multi:
Sabina02 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 tymuś napisał(a):Sabinko nie wiem jak ci dziękować za tego psa bo to właśnie twoja zasługa że jest ze mną:pdzięki serdeczne chociaż to i tak za mało. dziwie sie że taki fajny piesek tak długo czekał:shake:przecież ten pies ma cudowny charakter, on jest taki ufny i grzeczny; zachowuje się jakby był za mną conajmniej z rok to niemożliwe wręcz:-o:-ochodzi za mną wie gdzie jego buda teren zna szczeka na innych-urwis;) naprawde niesamowite że aż tak szybko się przyzwyczaił:crazyeye:ale cieszę się z tego bo bałem się że będzie tęsknić,jednak w schronisku spędził prawie całe swoje życie bidok:-( DZIAŁAJ DALEJ TAK SABINKO BO WIDZISZ, TWOJE STARANIA NIE POSZŁY NA MARNE!!!!! Bardzo mi milo ze moglam pomoc, ale prawdziwe podziekowania naleza sie Tobie!!! :loveu:
tymuś Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Sabina02 napisał(a):Bardzo mi milo ze moglam pomoc, ale prawdziwe podziekowania naleza sie Tobie!!! :loveu: witaj nie masz pojęcia jak mi żal tych biedaków:-(cieszę się że choć jednej duszyczce od was pomogłem ludzie tylko patrzą na młode rasowe łaciate pf jak na zabawke a przecierz pies to jedyna żywa istoka w ekosystemie która jest stworzona tylko po to by kochać człowieka a my dranie tak się im odwdzieczamy; to smutne hehe dość tych moich refleksji:eviltong:
tymuś Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 jusstyna85 napisał(a):Tymuś wyczaruj więcej takich ludzi...:) heh żeby to było takie łatwe dziś ludzie walą pokazuwe szkoda gadać yorki za 2500zł z kokardkami też za cztery lata już będą szukać domu-tak jak dziś amstafy, czekaj aż się trend zmieni w modzie
Sabina02 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 tymuś napisał(a):heh żeby to było takie łatwe dziś ludzie walą pokazuwe szkoda gadać yorki za 2500zł z kokardkami też za cztery lata już będą szukać domu-tak jak dziś amstafy, czekaj aż się trend zmieni w modzie No niestety... tak samo jak spaniele, dalmatynczyki, kolaczki, kotrych juz pelno w schronach... :shake: A co u Bąbelka slychac?
tymuś Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Sabina02 napisał(a):No niestety... tak samo jak spaniele, dalmatynczyki, kolaczki, kotrych juz pelno w schronach... :shake: A co u Bąbelka slychac? ano bąbelek strasznie się przywiązał szczególnie do beatki mojej dziewczyny :eviltong:cały czas czeka na nią a jak są razem to na krok ją nie opuszcza tylko patrzy na nią tymi swoimi ufnymi ślepkami; he nie dziwie się jak ona z nim biega wyczesze go zawsze smakołykami karmi:cool3: pozatym lubi spacery jak smycz widzi to szaleje i biegnie do furtki:multi: byłem z nim wczoraj w sklepie, uwiązalem go przed sklepem i wiesz nie wiedziałem jak się zachowa, czy nie będzie się szarpać i nie zacznie panikować więc go obserwowalem ale on tak grzecznie siedział i patrzył na wejście i czekał aż wyjde:crazyeye:to taki mądry piesek SUPER:multi:
Sabina02 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 tymuś napisał(a):ano bąbelek strasznie się przywiązał szczególnie do beatki mojej dziewczyny :eviltong:cały czas czeka na nią a jak są razem to na krok ją nie opuszcza tylko patrzy na nią tymi swoimi ufnymi ślepkami; he nie dziwie się jak ona z nim biega wyczesze go zawsze smakołykami karmi:cool3: pozatym lubi spacery jak smycz widzi to szaleje i biegnie do furtki:multi: byłem z nim wczoraj w sklepie, uwiązalem go przed sklepem i wiesz nie wiedziałem jak się zachowa, czy nie będzie się szarpać i nie zacznie panikować więc go obserwowalem ale on tak grzecznie siedział i patrzył na wejście i czekał aż wyjde:crazyeye:to taki mądry piesek SUPER:multi: W schronisku jest kilka fajnych mlodych wolontariuszek, wiec Bąbel pewnie ma sentyment do mlodych dziewczyn i chyba dlatego sobie tak ulubil Twoja dziewczyne. :lol: Pisak dopiero jest od kilku dni w domu, a tak sie szybko przystosowal. To grzeczne czekanie przed sklepem... pewnie Bąbelek mial kiedys dom i wszytko pamieta. :loveu: Ja adoptowalam starsza sunie w lipcu 2009r z Mieleckiego schroniska, ale Ona jeszcze nie do konca jest otwarta na ludzi - w przeszlosci musiala doznac duzo zlego od ludzi... :shake:
Recommended Posts