Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto historia Bąbla, pieska z zabrza[SIZE=2]ńskiego schroniska, który w listopadzie 2010r. po wielu latach spędzonych w schronisku znalazł wspaniały dom u Tymusia. :loveu: :multi:

Tak bylo (tekst z Allegro):

[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel (poz. 3099) w schronisku przebywa od około 6 lat. Kiedy trafił tam był młodziutkim i pełnym energii psem, jednak przez te wszystkie lata nikt nie zwrócił na niego uwagi... [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel jest psiakiem średniej wielkości. Jest przemiłym, przytulaśnym grubaskiem w brązowych odcieniach i z kręconymi loczkami. W schronisku mieszka w budzie, jednak nadawał by się również do domu. Z innymi psami raczej się dogaduje, z suczką dogada się napewno. To niezwykle przytulaśny psiak, uwielbiający aportować, biegać, ale też jeść. Najchętniej spędzał by długie godziny przy ukochanym właścicielu, na którego juz tak długo czeka. [/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bąbel wciąż wierzy... wierzy ze ktoś go jeszcze pokocha i odmieni jego los… Proszę, przygarnij tego cudownego pieska… On napewno obdarzy Cię ogromną psią miłością…[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=black]Bąbel jest zaszczepiony i wykastrowany.[/FONT] [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[/FONT]

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabinko - po 5 fot na post, wstawię pięć, a Ty zredukuj wyżej ;)

BĄBEL!!! Ale Ci się chłopie poszczęściło!! :multi::multi::multi:

[FONT=Arial]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]No tak Bjutko, masz racje! Skleroza nie boli! :splat:[/FONT]

[FONT=Arial]Ale że[FONT=Tahoma]ś[/FONT] szybko w[FONT=Tahoma]ą[/FONT]t[FONT=Tahoma]e[/FONT]k Bąbelka znalazla! :cool3:[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

Posted

tymuś napisał(a):
witam posłałem te fotki mailem do Bjuty wy tam to macie obcykane to coś z tym zrobicie:razz: mam nadzieje że przynajmiej to mi wyszło śmieszne ale to był mój pierwszy posłany mail w życiu hehe ale siara:oops::oops::lol:

A za chwilę będzie dowód, że pierwszy mail przeszedł cały i zdrowy!

Posted

A oto - proszę Państwa, po SZEŚCIU LATACH - Bąbel u siebie! Jak to brzmi!!
Tymusiu, co Cię w nim urzekło?

"Jak nikt nie widzi, to obsikuję wszystkie iglaczki, tylko ciiii...."

Zemsta za kąpiel!

Posted

znalazłem wątek mojego:multi:chyba moge tak powiedzieć :smile: nowego przyjaciela!!!!
BĄBEL jesteś cudownym pieskiem:multi:cieszę się że trefiliśmy na siebie!!!!:lol:
mam nadzieję iż wkrótce zdjęcia z naszego domku dziewczyny zorganizują:eviltong:

Posted

hehe HURAAAAAAA ale się cieszę!!!!
jesteś su........per dobra
ps a ten kumpel to kumpela z jastrzębskiego schroniska wzięta przeze mnie dwa latka temu nazywa się MITO

Posted

Jakie piekne fotki!!! :multi: Poplakalam sie ze wzruszenia.... Caly makijaz szlag trafil. :roll: :evil_lol:

Bąbel to niezwykly psiak, ciagle sie bede chwalic ze mialam zaszczyt go poznac osobiscie. :p I ma teraz super domek!!! :multi: A ta mala czarna to tez cudna suczynka!!! :loveu:

Posted

tymuś napisał(a):
znalazłem wątek mojego:multi:chyba moge tak powiedzieć :smile: nowego przyjaciela!!!!
BĄBEL jesteś cudownym pieskiem:multi:cieszę się że trefiliśmy na siebie!!!!:lol:
mam nadzieję iż wkrótce zdjęcia z naszego domku dziewczyny zorganizują:eviltong:

He... He... Tak się może stać! Bąbel jest szczęśliwy!! Sabinko - jak dobrze, że go wypatrzyłaś i zaczęłaś mu robić ogłoszenia! Aż trafił Bąbel na swojego Tymusia! I jeszcze ma takiego fajnego kumpla do towarzystwa! :)

Posted

Bjuta napisał(a):
He... He... Tak się może stać! Bąbel jest szczęśliwy!! Sabinko - jak dobrze, że go wypatrzyłaś i zaczęłaś mu robić ogłoszenia! Aż trafił Bąbel na swojego Tymusia! I jeszcze ma takiego fajnego kumpla do towarzystwa! :)

To Bąbel mnie wypatrzyl i przybiegl sie poprzytulac przez siatke... :p Słodziak! :loveu:

Posted

Sabinko nie wiem jak ci dziękować za tego psa bo to właśnie twoja zasługa że jest ze mną:pdzięki serdeczne chociaż to i tak za mało. dziwie sie że taki fajny piesek tak długo czekał:shake:przecież ten pies ma cudowny charakter, on jest taki ufny i grzeczny; zachowuje się jakby był za mną conajmniej z rok to niemożliwe wręcz:-o:-ochodzi za mną wie gdzie jego buda teren zna szczeka na innych-urwis;) naprawde niesamowite że aż tak szybko się przyzwyczaił:crazyeye:ale cieszę się z tego bo bałem się że będzie tęsknić,jednak w schronisku spędził prawie całe swoje życie bidok:-(

DZIAŁAJ DALEJ TAK SABINKO BO WIDZISZ, TWOJE STARANIA NIE POSZŁY NA MARNE!!!!!

Posted

a widzisz to tez i mój ulubiony typ psa:p:plubię takie grubiutkie psiaki jeszcze jak są taskie przytulaśne:multi:zaraz jak go zobaczylem na allegro zacząłem sie nim interesować, tylko miałem troszke daleko po niego ale to było mocniejsze ode mnie to spojżenie bąbla......w końcu nie dało mi spokoju i postanowiłem że będzie u mnie do końca swych dni:multi::multi::multi:

Posted

tymuś napisał(a):
Sabinko nie wiem jak ci dziękować za tego psa bo to właśnie twoja zasługa że jest ze mną:pdzięki serdeczne chociaż to i tak za mało. dziwie sie że taki fajny piesek tak długo czekał:shake:przecież ten pies ma cudowny charakter, on jest taki ufny i grzeczny; zachowuje się jakby był za mną conajmniej z rok to niemożliwe wręcz:-o:-ochodzi za mną wie gdzie jego buda teren zna szczeka na innych-urwis;) naprawde niesamowite że aż tak szybko się przyzwyczaił:crazyeye:ale cieszę się z tego bo bałem się że będzie tęsknić,jednak w schronisku spędził prawie całe swoje życie bidok:-(

DZIAŁAJ DALEJ TAK SABINKO BO WIDZISZ, TWOJE STARANIA NIE POSZŁY NA MARNE!!!!!

Bardzo mi milo ze moglam pomoc, ale prawdziwe podziekowania naleza sie Tobie!!! :loveu:

Posted

Sabina02 napisał(a):
Bardzo mi milo ze moglam pomoc, ale prawdziwe podziekowania naleza sie Tobie!!! :loveu:

witaj nie masz pojęcia jak mi żal tych biedaków:-(cieszę się że choć jednej duszyczce od was pomogłem
ludzie tylko patrzą na młode rasowe łaciate pf jak na zabawke a przecierz pies to jedyna żywa istoka w ekosystemie która jest stworzona tylko po to by kochać człowieka a my dranie tak się im odwdzieczamy; to smutne
hehe dość tych moich refleksji:eviltong:

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Tymuś wyczaruj więcej takich ludzi...:)

heh żeby to było takie łatwe dziś ludzie walą pokazuwe szkoda gadać yorki za 2500zł z kokardkami też za cztery lata już będą szukać domu-tak jak dziś amstafy, czekaj aż się trend zmieni w modzie

Posted

tymuś napisał(a):
heh żeby to było takie łatwe dziś ludzie walą pokazuwe szkoda gadać yorki za 2500zł z kokardkami też za cztery lata już będą szukać domu-tak jak dziś amstafy, czekaj aż się trend zmieni w modzie

No niestety... tak samo jak spaniele, dalmatynczyki, kolaczki, kotrych juz pelno w schronach... :shake:

A co u Bąbelka slychac?

Posted

Sabina02 napisał(a):
No niestety... tak samo jak spaniele, dalmatynczyki, kolaczki, kotrych juz pelno w schronach... :shake:

A co u Bąbelka slychac?

ano bąbelek strasznie się przywiązał szczególnie do beatki mojej dziewczyny :eviltong:cały czas czeka na nią a jak są razem to na krok ją nie opuszcza tylko patrzy na nią tymi swoimi ufnymi ślepkami; he nie dziwie się jak ona z nim biega wyczesze go zawsze smakołykami karmi:cool3:
pozatym lubi spacery jak smycz widzi to szaleje i biegnie do furtki:multi:

byłem z nim wczoraj w sklepie, uwiązalem go przed sklepem i wiesz nie wiedziałem jak się zachowa, czy nie będzie się szarpać i nie zacznie panikować więc go obserwowalem ale on tak grzecznie siedział i patrzył na wejście i czekał aż wyjde:crazyeye:to taki mądry piesek SUPER:multi:

Posted

tymuś napisał(a):
ano bąbelek strasznie się przywiązał szczególnie do beatki mojej dziewczyny :eviltong:cały czas czeka na nią a jak są razem to na krok ją nie opuszcza tylko patrzy na nią tymi swoimi ufnymi ślepkami; he nie dziwie się jak ona z nim biega wyczesze go zawsze smakołykami karmi:cool3:
pozatym lubi spacery jak smycz widzi to szaleje i biegnie do furtki:multi:

byłem z nim wczoraj w sklepie, uwiązalem go przed sklepem i wiesz nie wiedziałem jak się zachowa, czy nie będzie się szarpać i nie zacznie panikować więc go obserwowalem ale on tak grzecznie siedział i patrzył na wejście i czekał aż wyjde:crazyeye:to taki mądry piesek SUPER:multi:

W schronisku jest kilka fajnych mlodych wolontariuszek, wiec Bąbel pewnie ma sentyment do mlodych dziewczyn i chyba dlatego sobie tak ulubil Twoja dziewczyne. :lol:

Pisak dopiero jest od kilku dni w domu, a tak sie szybko przystosowal. To grzeczne czekanie przed sklepem... pewnie Bąbelek mial kiedys dom i wszytko pamieta. :loveu: Ja adoptowalam starsza sunie w lipcu 2009r z Mieleckiego schroniska, ale Ona jeszcze nie do konca jest otwarta na ludzi - w przeszlosci musiala doznac duzo zlego od ludzi... :shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...