Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobrze, że zajrzałam, od razu mam dobry humor!
Hihihi, Bila, tak! Zołza to domowe imię Zuzki - reaguje na nie i pasuje jak ulał.

O 9.00 mam ped radę :placz:Nie wierzę, że już koniec wakacji. Całą noc miałam ochotę się pochlastać.

Posted

Ja kocham Bunię, absolutnie i całkowicie. Piękna jest i buźka się jej nie domyka, normalnie kocham ją. A wciągarka języczka jej się nie zacina?

Reszta oczywiście również przecudna, ale Bunię kocham i już.

Posted

[quote name='kaerjot']Ja kocham Bunię, absolutnie i całkowicie. Piękna jest i buźka się jej nie domyka, normalnie kocham ją. A wciągarka języczka jej się nie zacina?

Reszta oczywiście również przecudna, ale Bunię kocham i już.

:lol::lol::lol::lol::lol: Taaak, Bunia cała do kochania jest. To sama słodycz, wiecznie zaspana, kulająca się i kokietujaca maskotka. Ona chyba myśli, że jest bulwą :evil_lol: W upalne dni zieje z otwartą paszczą, gdy jest czymś zdziwiona, to tak pyszczek otwiera, buziaczki też daję z otwartym pyszczkiem. TZ-et nauczył ją: Daj Buziaka. Ciągle nosi ją na rękach, wiecznie coś tam sobie opowiadają, gdaczą, ćwierkają - komedia.
Buziaczek i języczek ok.
Bunia pasjami lubi rozrabiać, jest odważna i bardzo aktywna. Poluje nawet na muchy owocówki. Gdy już poluje, to mamy w domu alarm: lotnik! kryj się!
Ona nie patrzy, gdzie wyląduje; twarz, plecy, kwiat, szklany wazon, firany, ściana... Natłukła nam już skorup, donic, naszarpała szmat, obtłukła meble, terakotę w pokoju, kanapy wyglądają, jakby sypiał na nich Edward Nożycoręki :mdleje:
Na nią nie można się gniewać. Po każdym wybryku leci do człowieka na buziaka, pada na plecki i: Miziaj, bo mam stresa.

Specjalnie dla kaerjot, fotki "zza winkla", dlatego takie niewyraźne.

[quote name='brazowa1']

"Zlot pingwinów"???? jakie pingwiny,no ja cie...
Akuszko,krowy od pingwina nie umiesz odróżnić???

Wiesz co?! Wiesz co, Brązowa?!!!!
Nic nie napisze, bo się zapowietrzyłam :motz::motz::motz:

Ty krowy oglądasz na zdjęciu, ja w realu!

Posted

Dzięki za fotki z ukrycia :)
Ty Akucha to paparazzi jesteś, podglądasz zza winkla :)

Widać, że Bunia to urwisek, mizia się u Pańcia na rączkach, ale równocześnie rozgląda się, co by tu nabroić. Rojberek mały :) :) :)

Posted

pamietacie Greja?

tu jest watek,zablokowany chyba pomyłkowo,bo nie prosiłam :(
http://www.dogomania.pl/threads/140669-Ruda-Burak-Jamnisia-niesmiałek-Grej-pregusek-W-DOMACH.Trojmiasto.

Przedwczoraj spotkalam Greja,wpierw wziął ode mnie kawałek piccy,nastepnie zaatakował,gdy chcialam robic fotki,świnia nie pies.Oczywiscie zakochany w pańci,prowadzi zycie podróżnika,kocha jezdzic samochodem. Fajnie go było zobaczyc,tak całkowicie w innym klimacie.

Posted

[quote name='kaerjot']Dzięki za fotki z ukrycia :)
Ty Akucha to paparazzi jesteś, podglądasz zza winkla :)

Widać, że Bunia to urwisek, mizia się u Pańcia na rączkach, ale równocześnie rozgląda się, co by tu nabroić. Rojberek mały :) :) :)

:evil_lol: mam specjalny zakrzywiony obiektyw. Fota oficjalna byłaby 'Na twardziela". Muszę łapać chwilę szczerości.

Brązowa, zaraz "świnia". Ma fajnych ludzi i dobre życie, to broni swego szczęścia. Może mu się ze schronem skojarzyłaś?

Zołza gubi sierść. Ale jak! Niechybnie będzie łysa :-(
P. wet mówiła mi, że po tej serii wstrząsów może tak być i stało się. Dookoła oczu już całkiem łysa. Sierść zdejmuję z nie garściami, złazi do gołej skóry. Zwariować można.

Tolka miała znowu ściągane płyny z uszu, dzisiaj znowu nabrały.

Upał straszny.

Posted

wyjdzie ta stara chora sierśc i porośnie nową. Bedziesz miala błyszczącą fajną bulwę.

Ciotki kochane,dostalam maila od Luckiego,ktory rok temu wybył ze schroniska,żeby zagłosowac na niego,jako na najpiękniejszego psa z powiatu wejherowskiego. Może w gazecie będzie?... Ludzie fajni,wykastrowali Luckiego,kochają,to ich pierwszy pies w zyciu. Taka mała dziewczynka do mnie pisze na jego temat i sobie tak od roku rozmawiamy o wychowywaniu psów.

http://wejherowo.naszemiasto.pl/artykul/1033133,plebiscyt-na-najsliczniejszego-psa-w-powiecie-wejherowskim,1353145,id,t,zid.html#czytaj_dalej

Piesek nr 6!!!! Lucky!

Posted

akucha napisał(a):
Najgorzej, że skóra też nieciekawie. A, najwyżej będzie łysa, nie mam już sił.

Zagłosowałam!!! Dostałam kod e-wydania w nagrodę :evil_lol:

Nie łam się Akucha, najwyżej będziesz mieć mniej obsługową bulwę - myślę, że niekłacząca bulwa jest marzeniem niektórych...

Też dostałam kod, może razem sobie urządzimy prasówkę ? ;)

Posted

a ja czekam na to co mi obiecałaś Akuszko-jak sprawdzalaś czy Bulwy potrafią pływać....

Zaraz zagłosuję...

Wścieknę się-a szczepiona nie byłam-taki gorąc mam jeszcze w domku-wieje na dworze a z domu nie chce wyjśc ciepłota:shake:

Posted

chyba bym umarła,gdybym zobaczyła....raz słyszałam o sih-tzu topiacym sie w oczku wodnym....widziałam potem to oczko...ktoś zauwazył i go wyłowił...ale żeby w nim sie zacząc topić...to trzeba byc shih-tzu.
Jeszcze jeden dzień ładnej pogody prosze,bo mam wolny week i pare kundli do wykąpania.

Posted

Kaja, to jak ona się topiła?!

Bela nauczyła się pływać w wieku 3 miesięcy. Mały bezmózg bez zastanowienia skoczył z wysokiej skarpy za suką rodziców, która aportowała ukochanego kijaszka. Bulwa wpadła na łeb, jak kamień i za chwilę wypłynęła, jakby nic innego całe życie nie robiła. Zero stresu. Kochała wodę, aportowała kije, zabawki...

Tola wodny cykor, Zołza to taki przysłowiowy Stefek Burczymucha. odważna jest wtedy, gdy wszystkie strachy już pozamiatane :evil_lol: Wtedy najgłośniej chwali się, jaki z niej kawał zucha, a głos ma kurdupel potężny.

Pynia unika wody, jak diabeł wody święconej. Chowa się, ucieka.

Wypad nad jezioro odbył się w drodze powrotnej z Węgorzewa. Psy zmachane, więc chcieliśmy je ochłodzić.

Kurde, co to?!

Do mnie!!!!!!!!

Ja dziękuje.
Tola przednimi łapami stanęła na mojej stopie i tak lazła

Sama

Dobra Tola!

Oczy miała jak szklanki. W pewnym momencie zorientowałam się, że ona boi się o mnie i dlatego lezie za mną coraz głębiej. Przestraszyłam się, że jeszcze ataku padaczki dostanie i odpuściłam. Wierny pies.

Posted

Tolka pływa już na płyciźnie, kładzie się na brzuchu i pedałuje jak pędrak

Zołza została zmuszona do kąpieli. Pływa już w powietrzu

Sama potrafi zupełnie nieźle

Ale najfajniej przy brzegu

Posted

Wiem jak to komicznie wygląda jak się trzyma psiaka nad wodą i wtedy pływa "na sucho"-tak robił mój Bemcio.

Cudne fotki...ale Tola ujęła mnie za serce aż mam łezki w oczach -Kochana :loveu:

Posted

Akucha zdjęcia jak zwykle boskie. Uśmiałam się do łez. Wesoło macie.:evil_lol:
Pynia rzeczywiście wygląda dorodnie. :lol: Ależ ona ma sierść. Tola przypomina teraz trochę Belę, a Zu to niezły dynamit. Przypomniały mi się stare zdjęcia z piłką - biedronką. Rany kiedy to było... A kociambry nie udają się na dalsze wycieczki?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...