Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akuszko - nie martw się - jeśli Tolka już śpi lub jeśli zaśnie, to sen ją zregeneruje. A poza tym jeśli się szlajała w tych trawskach, to na pewno jakieś kropelki rosy tam spijała.

Jeśli będzie coś nie tak - dzwoń do mnie (numer Ci prześlę ma PW), nie ma sytuacji bez wyjścia !!!!!!!!!!!

Posted

Bila, mie mam nic - nawe tych leków nie znam :oops:. Taka jestem odpowiedzialna. Juz mnie wczoraj Brązowa przepytała i wyszałm na idiotkę. Zresztą, zawsze jak coś się stanie, pakuję kundle w auto i do weta. Sama nie podaję nic bez zalecenie.
Jutro jedziemy z Pynią i Tolą. Poproszę o spis leków podręcznych. Mam tylko zestaw na skaleczenia, bo to najczęstsze przypadki były.

Maupa mnie trochę podbudowała. Może to też jakaś wpadka żywieniowa i nie potrwa długo. Brązowa zasugerowała, ze mogła coś u weta złapac, była przeciez we wtorek.

Betbet, nie smutaj. Tolka nie chciala wstać, ale poprosiłam i wylazła z wyrka, napiła sie wody. Poszła z nami na sioo, nie uciekała już. Po powrocie chciała jeść. Dałam ( wczoraj nie jadła nic) garść groszków karmy dla wątrobowców, myślę, że nie zaszkodzi.
Zielonego gluta w ślepiach rano miała... ale coś czuje, ze będzie git :lol:

Teraz wszystkie śpia, u nas dziś burzowo, już słychać burczenie gdzieś w oddali.

Posted

No to wieści dziś bardziej optymistyczne:multi::multi:Akucha, koniecznie wypytaj weta na okoliczność apteczki i zakup, co każę:mad::mad::cool3:

Posted

A żebyś wiedziała, tak zrobię!!!! :evil_lol: Nawet nazw się nauczę!
Brązowa wczoraj wymieniała leki, a ja tylko: [I]nie mam, nie mam, nie mam...[/I]
Ale trzy psy to se wzięła. Ale mi głupio było i źle, bo przeciez można dolegliwości czy ból jakoś załagodzić.
Bila, obiecuję poprawę!!!!!

Posted

[quote name='akucha']A żebyś wiedziała, tak zrobię!!!! :evil_lol: Nawet nazw się nauczę!
Brązowa wczoraj wymieniała leki, a ja tylko: [I]nie mam, nie mam, nie mam...[/I]
Ale trzy psy to se wzięła. Ale mi głupio było i źle, bo przeciez można dolegliwości czy ból jakoś załagodzić.
Bila, obiecuję poprawę!!!!![/quote]

Ja cię Akucha przepytam na tę okoliczność:lol:. U mnie kiedyś w domu ze środków leczniczych był tylko termometr:evil_lol:. Od kiedy mam Bilba, który lubi zawsze coś sobie rozwalić, paśc na zdrowiu konkretnie - to mam wcale potężna aptekę w domu:multi:

Posted

Aleśta mi dały do wiwatu, wstydzę się!!!
Tak, apteczkę założę, slowo!
Bila, ja mam termometr :multi:. Nawet już 2 razy zmierzyłam psom temperaturę i nie siadły na nim.

Gabi, kurde, nie poznałam cię, ale masz avatar :razz:

Posted

[quote name='akucha']Aleśta mi dały do wiwatu, wstydzę się!!!
Tak, apteczkę założę, slowo!
Bila, ja mam termometr :multi:. Nawet już 2 razy zmierzyłam psom temperaturę i nie siadły na nim.

Gabi, kurde, nie poznałam cię, ale masz avatar :razz:[/quote]
Ja nie mierzyłam, ja tylko mam:roll::oops:

Posted

A i zwykła No-spa na bóle brzuszka, niestrawności tez jest dobra, rozkurczowo działa. Nasz wet mi kazał, to sprawdzone, ale jeszcze ze swoim skonsultuj:cool3:

Posted

hahhaha,zarcik dla Ciotek.

pewna matka wraca z pracy i zastaje taki list:
[COLOR=#0000ff]Kochana mamusiu,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue]Przykro mi, że muszę ci powiedzieć, że wyprowadzam się z domu do mojego [/COLOR][/COLOR][COLOR=blue]chłopaka. To miłość mojego życia. Powinnaś go poznać, jest taki cudny z [/COLOR][COLOR=blue]tymi swoimi tatuażami, piercingiem, a w dodatku ma super motor.[/COLOR]
[COLOR=blue]Ale to jeszcze nie wszystko, kochana mamo.Wreszcie udało mi się zajść w[/COLOR]
[COLOR=blue]ciążę, a Abdoul mówi, że będziemy wieść cudowne życie w jeg przyczepie[/COLOR]
[COLOR=blue]pośrodku lasu. Abdoul chce mieć ze mną dużo dzieci. Ja też o tym marzę.[/COLOR]
[COLOR=blue]Zdałam sobie wreszcie sprawę z tego, że marihuana jest zdrowa i [/COLOR]
[COLOR=blue]uśmierza [/COLOR][COLOR=blue]ból. Będziemy ją uprawiać i rozdawać naszym przyjaciołom, żeby nie [/COLOR][COLOR=blue]cierpieli, gdy będą na głodzie (jak im zabraknie heroiny, czy[/COLOR]
[COLOR=blue]kokainy). W międzyczasie, mam nadzieję, naukowcy wynajdą wreszcie [/COLOR]
[COLOR=blue]jakieś[/COLOR][COLOR=blue] lekarstwo na AIDS, żeby Abdoul poczuł się trochę lepiej. Wiesz, on[/COLOR]
[COLOR=blue]naprawdę na to zasługuje.[/COLOR]
[COLOR=blue]Nie martw się o mnie, mamusiu, mam już 13 lat i mogę sama się o siebie[/COLOR]
[COLOR=blue]zatroszczyć. A nawet, gdyby mi brakowało trochę doświadczenia, to[/COLOR]
[COLOR=blue]rekompensuje to Abdoul, w końcu ma 44 [/COLOR][COLOR=blue]lata? Mam nadzieję, że niedługo będę mogła cię odwiedzić, żebyś poznała [/COLOR][COLOR=blue]swoje wnuki. Ale najpierw jadę przyczepą z Abdoulem do jego rodziców,[/COLOR][COLOR=blue]żebyśmy mogli wziąć ślub. To mu się przyda, żeby dostał wreszcie kartę [/COLOR][COLOR=blue]stałego pobytu.[/COLOR]
[COLOR=blue]Twoja kochająca córka[/COLOR]
[COLOR=blue]PS :[/COLOR]
[COLOR=blue]Plotę bzdury, mamusiu. Jestem u sąsiadów ! Chciałam po prostu ci[/COLOR]
[COLOR=blue]powiedzieć, że w życiu zdarzają się gorsze rzeczy niż karteczka z[/COLOR]
[COLOR=blue]ocenami, którą znajdziesz na nocnym stoliku?[/COLOR]

[COLOR=blue]A oto odpowiedź tatusia :[/COLOR]

[COLOR=blue]Przekazałem list twojej matce. Czytając go dostała zawału serca i[/COLOR]
[COLOR=blue]musieliśmy zawieźć ją do szpitala. W tej chwili leki jeszcze utrzymują[/COLOR]
[COLOR=blue]ją przy życiu. Kiedy wyjaśniłem naszym adwokatom co się stało, polecili[/COLOR]
[COLOR=blue]nam się ciebie wyrzec. Nie jesteś już więc naszą córką i wykreśliliśmy[/COLOR]
[COLOR=blue]cię z naszych testamentów. Wyrzuciliśmy do śmieci wszystkie twoje[/COLOR]
[COLOR=blue]rzeczy i zaadaptowaliśmy twój pokój na graciarnię. Zmieniliśmy również[/COLOR]
[COLOR=blue]zamki w[/COLOR]
[COLOR=blue]drzwiach. Będziesz musiała znaleźć sobie jakieś mieszkanie,ale nie[/COLOR]
[COLOR=blue]próbuj > > nawet użyć naszej karty kredytowej, anulowaliśmy ją.[/COLOR]
[COLOR=blue]Zamknęliśmy też twoje konto w banku(pieniądze, które na nim były, pójdą[/COLOR]
[COLOR=blue]na leczenie twojej matki). Nie próbuj do nas dzwonić i prosić o[/COLOR]
[COLOR=blue]pieniądze, zresztą i tak rozwiązaliśmy umowę na twoją komórkę. Twoje[/COLOR]
[COLOR=blue]stare zabawki, instrumenty muzyczne, kolekcję[/COLOR]
[COLOR=blue]CD i zdjęcia sprzedaliśmy sąsiadowi (temu, co mówiłaś, że podgląda cię[/COLOR]
[COLOR=blue]przez okno jak się ubierasz). Ach, oczywiście będziesz musiała znaleźć[/COLOR]
[COLOR=blue]sobie jakąś pracę, bo nie będziemy[/COLOR]
[COLOR=blue]dłużej płacić ani za ciebie, ani za twoją naukę, ani za lekcje muzyki.[/COLOR]
[COLOR=blue]Gdybyś nie mogła znaleźć pracy i mieszkania,radzę ci skontaktować się[/COLOR]
[COLOR=blue]z Paulo. To gość, którego poznałem w wojsku, nie wiem dokładnie czym[/COLOR]
[COLOR=blue]się zajmuje ale wysłałem mu twoje zdjęcie i odpisał mi, że taka[/COLOR]
[COLOR=blue]dziewczyna jak ty nie będzie miała żadnych problemów z utrzymaniem się[/COLOR]
[COLOR=blue]w niektórych krajach afrykańskich, które on akurat dobrze zna.[/COLOR]
[COLOR=blue]Zresztą mógłby ci pomóc.[/COLOR]
[COLOR=blue]Mam nadzieję, że będziesz bardzo szczęśliwa na twojej nowej drodze życia[/COLOR]

[COLOR=blue]Człowiek, którego nazywałaś Tatusiem[/COLOR]
[COLOR=blue]PS :[/COLOR]
[COLOR=blue]Kochanie, to tylko żart. Oglądam właśnie telewizję z twoją matką,[/COLOR]
[COLOR=blue]która czuje się świetnie. Chciałem tylko ci uświadomić, że w życiu[/COLOR]
[COLOR=blue]zdarzają się gorsze rzeczy niż 8 tygodniowy szlaban na telewizję i[/COLOR]
[COLOR=blue]komputer oraz wszystkie wyjścia z domu za fatalne oceny i za twój[/COLOR]
[COLOR=blue]malutki żarcik.[/COLOR]

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Fajna rodzinka.

Tak ciotki, sprawa dolegliwości Toli wyjaśniła się dziś bladym świtem.
Obcy, który tak nadkuczał, okazał się być kawałkiem papierowego ręcznika.
Pomogło siemie lnianę i bateria innych medykamentów zakupionych na tę okoliczność. Pewnie sam ich widok zadzialał.

W moja psia apteczka:

- Nifuroksazyd
- No-Spa tabletki
- Węgiel tabletki
- Lakcid
- Malox
- Siemię lniane
- Olej parafinowy
- Smekta
- Altacet
- Woda utleniona
- Spirytus salicylowy
- Jodyna
- Alu Spray
- Nadmanganian potasu
- bandaże, opatrunki jałowe, plastry

Starczy?

Pyni oczko dobrze. Wczoraj miała zdjety martwy naskórek, zmienili jej krople. Za 2 tygodnie kontrola i usuwanie martwego naskórka.

:lol: Znowu jest git!

Posted

Podają taki zielony kontrast do oka - znieczulają gałkę oczywiście - i czymś w rodzaju pensety usuwaja, coś tam polewają jeszcze. Belka też to miała kilka razy robione
To psa nie boli, gorzej czuje się własciciel chyba. Doktorka stwierdziła, że Pynia grzeczna i cierpliwa. Siedziała jak posążek.

Posted

Nie, to oko znieczulone jest, wet podtrzymywała górna powiekę i już. Garncarz robił Belce tak samo.
Zawsze czekam, kiedy pies dziabnie, bo oni robią to tak nos w nos z psem - mają taki okular na oku.

Posted

[quote name='akucha']

Tak ciotki, sprawa dolegliwości Toli wyjaśniła się dziś bladym świtem.
[B]Obcy, który tak nadkuczał, okazał się być kawałkiem papierowego ręcznika. [/B]
[/quote]

No proszę ... celulozy nie trawimy ... ;)

[quote name='akucha']
W moja psia apteczka:

- Nifuroksazyd
- No-Spa tabletki
- Węgiel tabletki
- Lakcid
- Malox
- Siemię lniane
- Olej parafinowy
- Smekta
- Altacet
- Woda utleniona
- Spirytus salicylowy
- Jodyna
- Alu Spray
- Nadmanganian potasu
- bandaże, opatrunki jałowe, plastry

Starczy?

[/quote]

Ja jestem pod wrażeniem ... :crazyeye:
I ewentualnie bym dołożyła Rivel żel czyli żel odkazający.
Jest na rany, odparzenia, otarcia i "chorobowo zmienioną skórę".
Stosujemy od ponad dwóch lat ...
No tylko że on "brudzi" na żółto ... ;)