Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki czy mogę Was prosić o pomoc? :-( Pomoc dla Milusia - psiaka znalezionego w strasznym stanie...

"Wstępna diagnoza:
starszy pies o wadze niespełna 10kg... sierść w strasznym stanie- zakołtuniony, sfilcowany, niezliczona ilość rzepów wplątana w długie futro, na jedno oko nie widzi, na drugim jest zaćma, tylna łapa wybita w biodrze, wisi bezwładnie(RTG), osłabienie, kupa z żółcią...podejrzenie, że bardzo długo już nie jadł...
Z opinii lekarzy wynika, że Mikuś mógł być ofiarą wypadku... "

Do jednego oczka było coś wbite.

Miluś pilnie potrzebuje dt, w którym dojdzie do siebie po operacji... Nie mamy co z nim zrobić. Proszę pomóżcie cioteczki... :-(
Wątek Milusia: http://www.dogomania.pl/threads/2164...C4%99!URATUJMY!

Popatrzcie jaki biduś :-(

Posted

no takie prezenty na prawie rocznice to ja rozumiem:) rok temu pozbawiona byłam jakiejkolwiek nadziei.. było minęło.
Wczoraj jak zobaczyłam jej zdjęcia siedziałam i ryczałam. Dziś już nie ma łez tylko banan od ucha do ucha:)) piękności :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

SKRADZIONO PSA - BARDZO PROSIMY O POMOC!!

Imię: Baster (Aniołek)

Pies - samiec W TYPIE rasy PIT BULL TERIER RED NOSE - młody:1,5 ROCZNY, bardzo ułożony, słuchający komend: siad, łapa ,waruj, leżeć. Wskakujący do bagażnika samochodu i wyskakujący z niego bez problemu, łagodny w stosunku do ludzi dorosłych jak i dzieci, zachowujący czystość w domu - nie akceptujący samców ras olbrzymich, został skradziony z wybiegu na terenie fundacji w Tarnowskich Górach (woj. śląskie) w dniu 16.12.2011r pomiędzy godziną 12:45 a 14:45.
Raport z kradzieży został złożony w Komendzie Powiatowej Policji w Tarnowskich Górach w dniu kradzieży. Schronisko w Miedarach zostało powiadomione. Wolontariusz specjalizujący się w opiece nad psami tej rasy na terenie całego Śląska /znający psa osobiście/ - został powiadomiony. Poszukiwania z penetracją terenu nie dają rezultatu. Prasa informację otrzymała - wiadomość zostanie ujęta w wydaniu internetowym oraz papierowym. Polski Związek Łowiecki Zarząd Główny powiadomiony - z prośbą o przesłanie informacji do Okręgów Śląska; Częstochowa, Tarnowskie Góry, Świerklaniec, Nakło Śląskie , Chechło, Piekary Śl., Bytom, Chorzów, Zabrze itd. Jeżeli pies tej rasy oswobodzi się - jest w stanie przebiec 70 km / dobę. Prosimy zakazać odstrzału psa - ponieważ przeszedł szkolenie w zakresie RATOWNICTWA LUDZI SPOD ZWAŁÓW ZIEMI, GRUZU ORAZ ŚNIEGU!!!!

NR CHIP: 985170001061070

FOZ "Ulga w Cierpieniu"
Szukamy psa - kontakt 604253456

• 2 weeks later...
Posted

Rutka zdrowa i szczęśliwa, ustaliła sobie osiedlową hierarchie i ustawiła dwa kundelki biegające bez smyczy(już chodzą na smyczy) ale ma też ziomali. petard się nie boi, sylwestra spędziła na imprezie z teściową. Po za tym biega po ścianach za światełkiem a jak go nie złapie to pół godziny siedzi i gapi się na lampę:O.