Akrum Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 GRATULUJĘ i bardzo się cieszę :) to w jakim mieście teraz mała zamieszkała ?? Quote
luizkamor Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Rozmawiałam dzis z nowymi włascicielami. Maja ma teraz na imie Graffi i ponoc lepiej reaguje na to imie. Spi u nich w nogach :). Przegryzla smycz. Jeszcze wariuje jak wraca z dworu do domu, tak jakby jeszcze nie mogla sobie miejsca znalezc. Byla u nich dzis kuzynka z 3 letnia coreczka i mala karmila ją z ręki i grafii to pasowało :). wlasciciele sami proponowali zebym im maila dala to beda mi foty słac. Rozmawialam wieczorem wiec jeszcze nie wyslali ale jak tylko wysla to wstawie. Mieszka pod debnem, nazwy wsi nie pamietam a umowe mam w aucie.mialam dzis trzy tel w sprawie maji. Odsylam ludzi do schronu bo tam spaniel jest. z tego co mi wiadomo to jeden pojechal dzis do Niemiec. Pozdrawiam ciepło :) Quote
sundayrose Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Czekamy na foty Graffi :) Spi w nogach... co za życie! ;) W chronie w sobote byly dwa spanielki - suczka Sonia i pies na kwarantannie... jesli jeden pojechal do Niemiec, to mam nadzieje, ze zabrali go 'znani' ludzie a nie ktoś przypadkowy :S Luiz, wiesz kto to? Koelkę 'wciągnęły' spanielki i wie więcej na ich temat... moze tych ludzi zainteresowanych Mają można do Eli kierować? Koelka, skoro ludzie dzwonią, może trzeba je ogłaszać? :) Quote
koelka Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Graffi:) Soni zamierzam założyć wątek. Właśnie dzwoniłam do schroniska zapytać, który spanielek pojechał do Niemiec, ale to nie spanielek. Więc Sonia jest nadal. Ma ją dziś weterynarz obejrzeć, bo zaczęła kuleć na łapkę. Ona nie może się odnaleźć w schronisku, siedzi w budzie, warczy, ale na spacerku to drugi - po Maji - anioł;) Luizie mówiłam, że jak będą dzwonić w sprawie Maji, to może polecać inne spanielki. Quote
sundayrose Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Koelka, jak masz chwile, zrób spanielkom ogloszenia na Szerloku - ludzie tam zagladaja - w porównaniu z innymi stronkami, to z Szerloka jest spory odzew... Gdybym nie miala tych plakatów do zrobienia ASAP, to zrobilabym troche ogloszen schroniksowym psiakom! :) Quote
koelka Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='sundayrose']Koelka, jak masz chwile, zrób spanielkom ogloszenia na Szerloku - ludzie tam zagladaja - w porównaniu z innymi stronkami, to z Szerloka jest spory odzew... Gdybym nie miala tych plakatów do zrobienia ASAP, to zrobilabym troche ogloszen schroniksowym psiakom! :)[/QUOTE] Dodałam tam Sonię, bo drugi spanielek dziś znalazł dom:) Zrobie jej też allegro i inne. Jeśli ktoś bedzie miał czas pomóc, to tekst jest w ogłoszeniu: [URL]http://gorzow.szerlok.pl/oferta/spanielka-sonia-szuka-domu-ID44G2.html[/URL] Quote
Kajusza Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Koelka - a zmień może tytuł, co?? :-) Quote
koelka Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Kajusza']Koelka - a zmień może tytuł, co?? :-)[/QUOTE] Faktycznie;) już zmieniłam. I trzeba chyba przenieść wątek do działu "Już w nowym domu". Trzeba w tej sprawie do moderatora napisać? A oto nasz Maja, tzn. Daffi ;) Zdjęcie trochę niewyraźne, bo robione komórka, ale nowi właściciele obiecali wysłać więcej:) [IMG]http://i51.tinypic.com/307wwwk.jpg[/IMG] Quote
sundayrose Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ja tylko dodam, ze ta druga spanielka - Sonia - też juz w DS :) Oby się ułozyło... bo właściciele maja kota- giganta... ale sprawdzilysmy Sonię i jej stosunek do kotków w schornie (byly akurat dwa) - ciekawily ja, jakby pierwszy raz na oczy kota widziala... troche sie bala, ale zero agresji! Oby tak bylo w domku :) Quote
koelka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Kolejna spanielka w domu:):):) Sonia ponoć super, bardzo posłuszna, grzeczna, ludzie zadowoleni - taki anioł jak Maja:) Quote
buuterfly Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 No takie wieści to aż chce się czytać:):):) Jupi! Luizka Ty jak zwykle ciocia dobre serce walczysz z najcięższymi przypadkami widzę:) Quote
emilia2280 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='luizkamor']Bardzo fajni ludzie, zakochali się w niej :) Maja była poddenerwowana i broniła sie bidulka. Za mocno sie do mnie przywiązała. choc ograniczalam jej pieszczoty i kontakt ze mną.Mi jest teraz tez przykro, mam ją przed oczami jak sie broni przed wejsciem do samochodu i patrzy za mną. W samochodzie ponoc pchała sie do tylniej szyby :(. Dobrze ze jej dalam jej legowisko to ponoc jak jej rozlozyli to sie polozyla i troche uspokoila. Mam dzwonic wieczorem do nich jak ona sie czuje.Mowili ze nie maja jeszcze ogrodzone z tylu domu ale nie beda jej poki tego nie zrobią puszczac wolno. Mam teraz ciezki dzien, calą noc nie spalam. Denerwowałam sie. W tym roku narazie nie moge wziasc psiaka na tymczas bo w grudniu wyjezdzam na dwa tygodnie.Dziekuje wam dziewczyny w imieniu Majeczki. Robicie kawal dobrej roboty. Dobrze ze jestescie. Pozdrawiam ciepło. P>S na kontrol pojedziemy gdzies za 3 tygodnie, jak sie ona juz do nich przyzwyczaji, zeby znowu traumy nie przezyla jak mnie zobaczy. To mądra psina. Zal mi jej, myslala ze odnalazla szczescie a tu znowu zmiany. Mam nadzeje ze bedzie jej tam dobrze. To tacy prosci i ciepli ludzie. O wszystko pytali, o szczepienia, odrobaczenie. [B]Ze sterylizacja to sie boją i uwazaja ze nie ma takiej potrzeby bo ona bedzie w domu i napewno jej nie zaplodni pies[/B]. Mieszkają pod Debnem. Zle zrozumialam bo 80 km to w dwie strony.[/QUOTE] o ile wiem, to oni sobie mogá uwazac co chcá a pies powinien byc wysterylizowany a jak nie to bylo nie brac. i co, oddaliscie takim ludziom a teraz bédzie szarpanie o sterylke czy zostawisz to i olejesz dalej? Quote
wellington Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wydanie spanielki bez sterylki to skandal :angryy: To sie nazywa odpowiedzialna adopcja ??? Szczyt braku odpowiedzialnosci. Bo prostactwo sie "boi" ??? To wydajaca psa nie mogla ich uswiadomic ? A ropomaciczy i nowotwora list mlecznych sie nie boja ? I odpedzania tabunow bezdomnych psow latajacych za suka podczas cieczki tez sie nie boja, tak ? Quote
luizkamor Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jezeli ie ma podejrzen ze suka bedzie wzieta do rozmnazania to nie ma sensu sterylizowac. Takie jestescie maniaczki sterylizacji? Odechcialoby wam sie gdybyscie kilka razy zdrowe suki ktore mialy przed soba cae zycie zabieraly z lecznicy martwe bo nie przezyly sterylizacji!! Widac ile macie doczynienia z psami. Moi rodzice maja suke juz 12 lat i w zyciu bym jej nie narazila na zabieg skoro nie ma takiej potrzeby. Ja tez sie boje i to znaczy ze jestem prostaczka? zawiez sobie suczke na sterylke i odbierz w worku to bedziesz inaczej spiewala. a tak sie niestety zdarza i to najlepszym wetom!! Quote
emilia2280 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jaaaaaaaaaaa. No teraz to zabombilas! "Jezeli ie ma podejrzen ze suka bedzie wzieta do rozmnazania to nie ma sensu sterylizowac." Pytam sie dogomaniaków- kto takim sredniowiecznym paniom daje psy na DT? To skandal! I odkád to "DT" ma prawa do wyadoptowania psa co? Kto go jej przekazal i kto za psa wziál odpowiedzialnosc przed tym pseudoDT i pseudoadopcjá? Quote
koelka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Szkoda, że niektórym osobom brak tu kultury, bo nazywanie ludzi "prostakami" czy rzucanie słów typu "pseudoDT, pseudoadopcja" w kierunku ludzi, o których mało wiecie, co, jak i ile robią, to już chwyt poniżej pasa. Można mieć różne zdanie, radzić, dyskutować, ale na pewno nie w takiej formie. Dlatego szkoda jakiekolowiek tłumaczenia czy wypowiadania się na poruszony temat. Ale przynajmniej wiem, do kogo się zwrócić w celu szukania super DT czy DS, skoro są tu osoby robiące to po mistrzowsku. Quote
wisela1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 W 100% zgadzam sie z wellington i emilia2280 Wydanie suczki bez sterylki to skandal do kwadratu !!! Dom tymczasowy nie ma absolutnie i pod żadnym pozorem prawa wyadoptowania psa. To też skandal !!! A do tego jeśli domek tymczasowy ma TAAAAKIE podejscie do sprawy sterylek to ja już wogóle nie pojmuję jak można zaufać ?! I taki DT wyadoptowuje psinę BEZ WIZYTY przedadopcyjnej ? I nie trujcie mi tutaj ze mało wiem jak zajmować się psami. Ja psami i kotami żeby była jasność zajmuje sie NAPEWNO dłużej niż wiekszosc Was żyje. I nie widziałam żeby jakaś sunia umarła podczas albo po sterylce. Biorę stare zwierzaki. 10-cio letnia sunia którą adoptowałam natychmiast była sterelizowana. Widziałam natomiast jak umierają psy karmione wyłącznie wg diety Barfa. Ale do zwolenników tej diety też nic nie dociera. Ich sprawa. Ale sterylka to nie jest tylko Wasza sprawa Miałyście szansę jaką dawała Wam Emilia... I nie potrafiłyscie z niej skorzystać. Czy Wy nie rozumiecie ż pokrycie suki jest niezależne od zamiarów właściciela? Wystarczy raz odwrócic głowę w inną stronę nawet jeśli sunia jest na smyczy..... A później? Wy problemu nie macie tylko emilia, soema czy ktoś inny.... Ja naprawdę doceniam Wasze dobre chęci niesienia pomocy zwierzętom. Chwała Wam za to dziewczyny, ale na przyszłosc myślcie więcej i bardziej perspektywicznie....... Problemu niechcianych szczeniaków nie rozwiąze się jeśli nie będziemy konsekwentni. Właśnie teraz dożywiam taką sunię i jej 11 szczeniąt.... I co z nimi bedzie ? Włąściciele jak zobaczyli że suczyna szczenna to ją wywali i po kłopocie. Ale po czyim kłopocie pytam? Tak postepując przyczyniacie się świadomie do tego zeby nieszczęście psiaków trwało w nieskończoność !, A Ty koelka nie unoś się , nie obrażaj bo nie Ty ani którakolwiek z nas jesteżmy tu ważne. Ważne jest tylko dobro zwierząt. To była pseudoadopcja !!! Quote
Kajusza Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 chciałabym tylko zauważyć, że kilkakrotnie (żeby nie napisać wielko - krotnie) psy z wątkow z Dogo były wydawane bez sterylki, a DS był do tego zobligowany. Także nieraz jest to usprawiedliwione okolicznościami. A ton wypowiedzi niektorych osób jest naprawde nie na miejscu. Ps. żeby nie było - JA jestem za sterylizacją/kastracją KAŻDEGO niehodowlanego zwierzęcia. Jak ktos wcześniej napisał - wystarczy chwila nieuwagi i kłopot gotowy, a przecież nieraz ktoś "obcy" może wyjść z psem np. sąsiad czy starszy członek rodziny, ktos kto ma mniejsza wyobraźnię. Quote
wisela1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Tylko ze w tym przypadku mało ze DS nie został do tego zobligowany to jest temu przeciwny !!! Quote
emilia2280 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dokladnie. I to tym bardziej wazne, ze to pies rasowy (sceniaki zawsze pójdá nie?)- duzo latwiej o adopcjé, sama moglam já przejác gdybym w najsmielszych oczekiwaniach przypuszczala ze dojdzie do takiej pseudoadopcji! Do tego mala ma paleczki ropy blékitnej, które nawracajá i leczy siékoszmarnie- miesiácami przy najwyzszym poziomie sterylnosci i systematycznosci- powiecie mi ze ludzie z taki "swiatowymi" pogládami na sterylké dopilnujá czyszczenia uszu i podawania leków co kilka godzin przez calá dobé przez tygodnie i miesiáce? Proszé o uniewaznienie tej adopcji, która i tak jest niewazna w swietle prawa. Deklarujé calkowitá opieké nad psem- jej utrzymanie, leczenie i adopcjé wraz z kontrolami adopcyjnymi. Wstyd. I wiécej nie angazujcie takiego DT gdzie sié odwala samowolké adopcyjná. Quote
wellington Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='sundayrose'] W chronie w sobote byly dwa spanielki - suczka Sonia i pies na kwarantannie... [B]jesli jeden pojechal do Niemiec, to mam nadzieje, ze zabrali go 'znani' ludzie a nie ktoś przypadkowy :S Luiz, wiesz kto to?[/B] [/QUOTE] Widac ze gorzowski toz i prezesowa preznie dzialaja ! Tu pieska rasopodobnego do Niemiec, tam suke rasopodoba niewykastrowana na jakas wioche do "cieplych" ludzi ..... Wiadomo, jesli sa ciepli beda tez miec serce dla kolejnych miotow , przede wszystkim beda mieli kase ! Quote
kahoona Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Skandal i handlowanie psami - brawo Gorzów! Wszystko, co o was mówią to jednak prawda. Quote
Kajusza Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='kahoona']Skandal i handlowanie psami - brawo Gorzów! Wszystko, co o was mówią to jednak prawda.[/QUOTE] niewiem co masz na myśli pisząc takie rzeczy. Jako, że mieszkam w Gorzowie, nie życzę sobie takich oskarżeń. Jeżeli masz zarzuty wobec jakiś konkretnych osób to napisz to personalnie a nie generalizując. Ja jako gorzowianka żadnego psa nie "przehandlowałam". Quote
kahoona Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 To było tylko wyciągnięcie wniosku, z tego, co przeczytałam na tym wątku. Faktem jest, Gorzowianko, że obrońca zwierząt wydający rasopodobną sukę do adopcji bez sterylki to SKANDAL! To zaprzeczenie wszystkiemu, o co walczymy, kompletny brak profesjonalizmu i rozsądku, żeby nie napisać gorzej. Brakuje mi określenia na przytaczanie tych głupot opowiadanych przez nowych właścicieli - to żenada. Nie macie się czym chwalic i nie świecicie najjaśniej w tym kraju pełnym pdeudohodowli i handlarzy na allegro. Wstyd, Gorzowianko, wstyd i sromota. Quote
wellington Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='kahoona'] Faktem jest, Gorzowianko, że [B]obrońca zwierząt[/B] wydający rasopodobną sukę do adopcji bez sterylki to SKANDAL! Brakuje mi określenia na przytaczanie tych głupot opowiadanych przez nowych właścicieli - to żenada. Nie macie się czym chwalic i nie świecicie najjaśniej w tym kraju pełnym pdeudohodowli i handlarzy na allegro. Wstyd, Gorzowianko, wstyd i sromota.[/QUOTE] Kahoona, chyba zaszla jakas pomylka co do twojego okreslenia. Obronca zwierzat dziala na rzecz zwierzat . W tym wypadku widze wylacznie dzialanie na ich niekorzysc :angryy:. Quote
Recommended Posts